ubuntunoid έγραψε:ο stavrosLinux ρωτάει ενα πολύ απλό πράγμα που είναι και δικία μου απορία. Γιατί το liveCD δε γινεται livedvd μεγέθους πχ 1,5 gb και να έχει μεσα και το gimp και ο,τι αλλο κρίνουν σκόπιμο, πιο πλούσια βασική εγκατάσταση δηλαδή. Έτσι δε θα υπήρχε το θέμα πχ με το gimp θα χωρούσαν όλα μια χαρά. Παντως κι εγώ διαφωνώ με την απομάκρυνση του gimp και το επιχείρημα που καπoυ πήρε το μάτι μου εκτός φόρουμ οτι ουτε τα παράθυρα έχουν κατι αντίστοιχο στη βασική εγκατάσταση με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αν ηταν έτσι τοτε να πετάξουμε έξω και το openoffice
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να φύγει το GIMP! Αν είναι να γίνει όπως το Fedora!Μόνο με abiword!
Διαφωνώ με το DVD!Η εγκατάσταση από DVD είναι αργή!Δεν ξέρω γιατί. Ίσως επειδή πρέπει να επιλέξει από πακέτα.Το δοκίμασα μια φορά κι έκανε 1 ώρα +, ενώ το cd 20 λεπτά. Ίσως να φταίει και το dvd μου. Εξάλλου άλλο να κατεβάσεις 700ΜΒ κι άλλο 4GB (που είναι το livedvd του ubuntu). Ακόμη και το 1,5 gb που λες είναι διπλός χρόνος. Δεν έχουμε όλοι γρήγορες συνδέσεις.
Θα μπορούσαν τουλάχιστο όταν τελειώσει η εγκατάσταση μαζί με τα updates να έχουν και το GIMP (μην πω και όλους τους codecs)! Είναι εξαιρετική εφαρμογή και σαφώς ανώτερη της βαριάς δυσχρηστης και ανούσιας f-spot!
Και εκνευρίζομαι κάθε φορά που συγκρίνουν το ubuntu με τα Windows. Επειδή αυτά δεν έχουν Photoshop, πρεπει να φύγει και το gimp από το ubuntu. Μα αυτό είναι το πλεονέκτημα του ubuntu! Ότι σου προσφέρει τα πάντα σε λογισμικό out-of-the-box(εκτος τους codecs).Αν ήταν να ακολουθεί τα Windows, έπρεπε να έχει terminal, gedit, gpaint, gcalctool, eog, totem, Πασιέντζα, Ναρκαλιευτή και Κούπες!!!! Τι ελαφρύ που θα ήταν..?