από nikosal » 28 Απρ 2011, 23:16
Να αναφέρω ότι αναβάθμισα στο netbook της υπογραφής μου και διαπίστωσα τα εξής:
(α) προς το τέλος της εγκατάστασης των αρχείων μου έβγαλε ένα πρώτο error σχετικό με το firmware αλλά το μήνυμα ήταν καλικατζαράκια και δεν μπορούσα να το διαβάσω.
(β) ακριβώς στο 100% της εγκατάστασης μου έβγαλε μήνυμα ότι η αναβάθμιση απέτυχε και το σύστημά μου ενδέχεται να έχει αχρηστευτεί (!!) Χεχε, ακριβώς αυτή η λέξη, «αχρηστευθεί»!
Έκανα πρώτο boot και μετά τη σύνδεση του χρήστη (ναι, έφτανε ως εκεί) άνοιγε η γνωστή μωβ οθόνη αλλά χωρίς την μπάρα του unity αριστερά, ωστόσο έπαιρνα μήνυμα ότι είχα συνδεθεί στο wifi. Όμως δεν μπορούσα να κάνω κάποια εργασία αφού έβλεπα μόνο το βελάκι του ποντικού στη γνωστή μας μωβ οθόνη.
Ευτυχώς μου έκοψε να συνδεθώ με κλασικό ubuntu και δουλεύουν όλα κανονικά, από εκεί γράφω τώρα. Για να λύσω την απορία ενός μέλους μας που ρώταγε πριν, ναι, αν επιλέξεις μια φορά πχ. κλασικό ubuntu, σε κάθε εκκίνηση θεωρεί ότι θέλεις αυτό.
Συνεπώς, ναι μεν κλασικό 11.04 οκ, αλλά unity ή ubuntu netbook edition δεν μπορώ να δω ακόμα...
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3