Blacknight έγραψε:
Αν κατάλαβα καλα με το pae δεν θα εχω καποιο προβλημα;
modenas88 εχω μονο 2Gb ram αν βαλω 64-bit πιστεύω θα είναι βαρυ!
Ναι, κανένα πρόβλημα με αυτό! Δεν νομίζω να είναι βαρύτερο με 64-bit. Έχεις έναν διπύρηνο επεξεργαστή και θεωρώ πως με την 32-bit έκδοση περιορίζεται. Ξαναλέω πως τα γουίν είναι διαφορετικό λειτουργικό και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε με την λογική του. Κάποιους μήνες πριν θα σου έλεγα το αντίθετο, αλλά αφού τώρα έβαλα την 64-bit έκδοση σε έναν φορητό παρόμοιο με τον δικό σου (core 2duo + 2GB RAM), άλλαξα γνώμη!
PaPo έγραψε:
Έχω 64bit έκδοση αλλά μου έχει κατεβάσει και τον pae πυρήνα..
Το uname -a δίνει αυτό:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
3.2.0-24-generic #37-Ubuntu SMP Wed Apr 25 08:43:22 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Εγώ με Ubuntu 64-bit δεν έχω κάποιον πυρήνα pae. Ούτε και 32-bit πακέτα. Αν προσθέσεις κάποια αναγκαστηκά 32-bit εφαρμογή -όπως το μόνο 32-bit για το Linux σκάιπ- τότε θα προστεθούν και άλλα 32-bit πακέτα.
Στο Ubuntu 64-bit είναι ενεργά και τα 32-bit αποθετήρια αλλά και τα 64-bit, για αυτόν το λόγο.
Για να δούμε ποια πακέτα (πυρήνα) pae είναι εγκατεστημένα, εκτέλεσε:
dpkg -l | awk '/^ii/{print$2,$3}' | grep pae
Για να ελέγξεις ποια πακέτα ζήτησαν -άμεσα- να εγκατασταθεί ο πυρήνας pae (ή οποιοδήποτε πακέτο) ελέγχεις από από το Synaptic δεξί κλικ στο πακέτο > ιδιότητες > εξαρτήσεις > εξαρτημένα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και από τερματικό με:
apt-cache rdepends όνομα_εγκατεστημένου_πακέτου_pae