Διαγωνισμός Wallpaper - Ubuntu 13.10

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Διαγωνισμός Wallpaper - Ubuntu 13.10

Δημοσίευσηαπό Learner » 26 Αύγ 2013, 13:49

fkol k4 έγραψε:...αλλά πέραν αυτού δεν βλέπω το λόγο να στηρίξει κάποιος μια συμμετοχή με κριτήριο το ότι είναι ελληνική.

Συμφωνώ.
Αν και δεν το τηρώ πάντα*
fkol k4 έγραψε:Απλά, ενημερώνουμε στα κατάλληλα κανάλια (forum, social networks, λίστες κτλ) και όποιος θέλει συμμετέχει, όποιος θέλει ψηφίζει/κάνει ένα Like στις εικόνες που του αρέσουν και αυτό είναι όλο.

Αυτό κάναμε. Από δυο δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα (facebook &G+) μια στο Diaspora και το θέμα εδώ στο φόρουμ. Τονίζοντας βέβαια τις Ελληνικές (6 τον αριθμό) συμμετοχές. Χωρίς προτροπή όμως (ψηφίστε κλπ), εξάλλου στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίζει κάποια σημασία η ψηφοφορία (τα likes). Ίσως να επηρεάζει την κριτική επιτροπή, ίσως και όχι όμως.

Geochr έγραψε:Ενδεικτικά να θυμίσω τι έγινε με τον περσινό διαγωνισμό για Ubuntu App Showdown, όπου οι συμμετοχές της κοινότητας προβλήθηκαν αρκετά νομίζω...

Δεν νομίζω πως κάναμε κάτι παραπάνω απ' ότι κάναμε για τον διαγωνισμό Wallpapers. Εξαίρεση αποτελεί η λίστα (mailing list) όπου προσωπικά δεν νομίζω να έκανε την μεγάλη διαφορά.
Έχουμε μήπως κάποιο γράφημα, κάποια στατιστικά στοιχεία να βλέπαμε πόσοι Έλληνες ψήφισαν τις εφαρμογές των Clepto - Evoglen ; (και πόσοι ξένοι αντίστοιχα ; )

*Προσωπικά στηρίζω κάθε Ελληνική προσπάθεια ναι, αν και συμφωνώ με τον fkol k4 παραπάνω, ωστόσο δε μπορώ να πω ότι είμαι αντικειμενικός κριτής. :P
Βέβαια να αξίζει και κάπως , έτσι ; όχι στα τυφλά.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 26 Αύγ 2013, 14:49

Off topic:
fkol k4 έγραψε:Παιδιά, εγώ διαφωνώ στα παραπάνω.
Θεωρώ πως ο σκοπός που έχει το θέμα είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή γενικότερα σε κάτι που έχει σχέση με το Ubuntu, αλλά πέραν αυτού δεν βλέπω το λόγο να στηρίξει κάποιος μια συμμετοχή με κριτήριο το ότι είναι ελληνική.
Ο σκοπός θα έπρεπε να είναι να στηρίξουμε τα (σύμφωνα με το γούστο του καθενός) καλύτερα wallpapers, αυτά που θα ήθελε ο καθένας να έχει στο desktop του, όχι τα ελληνικά.

Ναι δε διαφωνώ ότι ο καθένας θα στηρίξει αυτό που επιθυμεί, δε μίλησα για απαίτηση ούτε για πλύση εγκεφάλου. Απλά ως κοινότητα, από τη στιγμή που μπορούμε να βελτιώσουμε κάτι και να στηρίξουμε τα μέλη μας γιατί να μην το κάνουμε (όσοι το επιθυμούν) ;
πχ, Έκανε κακό κάποιο μέλος που βοήθησε τον evolgen να βελτιώσει την υποψηφιότητά του ;
Δεν είναι λάθος να στηρίζεις την προσπάθεια μελών της κοινότητάς σου, όταν αυτή κινείται στο σωστό δρόμο.
fkol k4 έγραψε:Για φωτογραφίες μιλάμε, όχι για εθνικό θέμα.

Μην το βλέπεις εθνικιστικά, δες το συλλογικά και προσπάθησε να κατανοήσεις την έννοια με την οποία μίλησα για στήριξη.
Learner έγραψε:
Geochr έγραψε:Ενδεικτικά να θυμίσω τι έγινε με τον περσινό διαγωνισμό για Ubuntu App Showdown, όπου οι συμμετοχές της κοινότητας προβλήθηκαν αρκετά νομίζω...

Δεν νομίζω πως κάναμε κάτι παραπάνω απ' ότι κάναμε για τον διαγωνισμό Wallpapers. Εξαίρεση αποτελεί η λίστα (mailing list) όπου προσωπικά δεν νομίζω να έκανε την μεγάλη διαφορά.

Δε είπα ότι κάναμε κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο, απλά χοντρικά λέω πως μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα στο μέλλον (αν μπορούμε).
έγραψε:Αυτά που λέω είναι καλοπροαίρετα και δεν τα λέω απλά για να γκρινιάζω, αλλά για να κάνουμε κουβέντα και να εστιάσουμε στο πως μπορεί η κοινότητά μας να γίνεται συνεχώς καλύτερη, να βελτιώνετε η αναγνωρισιμότητά της και το έργο της.

Έχουμε μήπως κάποιο γράφημα, κάποια στατιστικά στοιχεία να βλέπαμε πόσοι Έλληνες ψήφισαν τις εφαρμογές των Clepto - Evoglen ; (και πόσοι ξένοι αντίστοιχα ; )
Κάτι τέτοιο δε νομίζω να υπάρχει, υπάρχει σίγουρα εδώ η λίστα με όλες τις υποψηφιότητες και αναλυτικά τους βαθμούς που απέσπασαν από την κοινότητα.
Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 26 Αύγ 2013, 16:18

Off topic:
Η αλήθεια είναι ότι είχα αισθανθεί άσχημα πέρυσι που είχα πάρει τόσα πολλά 10 ενώ ήξερα ότι η εφαρμογή είχε αρκετά bugs και δεν άξιζε για 10, ούτε καν για 7. (προσωπική άποψη)
Σας ευχαριστώ για την ψήφο αλλά ειλικρινά θα προτιμούσα να ψηφίζατε αντικειμενικά.
Δεν είναι κακό να στηρίζουμε τις προσπάθειες της κοινότητας, το αντίθετο κιόλας.

Συμφωνώ με τον Geochr στην προηγούμενη σελίδα, ότι δεν προωθήσαμε αρκετά τον διαγωνισμό. Εγώ, για παράδειγμα, είδα μια φορά για την συμμετοχή και μετά δεν θυμάμαι να είδα κάτι για ψηφοφορία και για αυτό το ξέχασα τελείως και δεν ψήφισα. Μπορεί να φταίω εγώ σε αυτό βέβαια.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 27 Αύγ 2013, 04:18

Σε καμία περίπτωση το σχόλιό μου δεν έχει εθνικιστικό χαρακτήρα.
Εκτός αν η αναφορά στο -gr θεωρείται εθνικιστική.
Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει περιορισμός εθνικότητας για την εγγραφή στο forum
και εγώ προσωπικά γνωρίζω τουλάχιστον 2 μέλη της κοινότητας "μή Έλληνες".

Επίσης έχω το "γνώθι σαυτόν" όσον αφορά την ποιότητα των φωτογραφιών μου
και σε καμία περίπτωση δεν εξέφρασα πικρία για την μη επιλογή της.

Ακόμα, δεν καταλαβαίνω την σχέση ανάμεσα στα like των κοινωνικών δικτύων (στα οποία επίσης δεν ήμουν ποτέ μέλος)
και στην έκφραση προτίμησης σε (οποιονδήποτε) διαγωνισμό ελεύθερου λογισμικού.

Και ναι, στήριξα και άλλες φωτογραφίες "μη κοινοτικές" που μου άρεσαν,
όμως στήριξα και ΟΛΕΣ τις υποψηφιότητες των μελών, για τον ίδιο λόγο που άλλοτε έχω στηρίξει άλλες προσπάθειες συνφορουμιτών,
τους οποίους επίσης δεν γνωρίζω, σε θέματα όπως πχ υποψηφιότητες ubuntu member.

Θα συμφωνήσω ότι μιλάμε για φωτογραφίες και όχι για εθνικό θέμα,
όμως μήπως το ζητούμενο εδώ είναι η προβολή της κοινότητας και όχι η ατομική;

Το σχόλιό μου:
έγραψε:όπου το απογοητευτικό κατά την γνώμη μου, για μία κοινότητα με ~11.000 μέλη όπως το ubuntu-gr,
είναι πως οι "δικές" μας υποψηφιότητες πήραν max ~10........

έχει καθαρά να κάνει με το (πάντα κατά την γνώμη μου) πολύ χαμηλό ποσοστό 1/~1100 έκφρασης προτίμησης
των υποψήφιων φωτογραφιών της κοινότητάς μας, από το οποίο τουλάχιστον εγώ εξάγω άλλα "μη εθνικιστικά" συμπεράσματα.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Διαγωνισμός Wallpaper - Lubuntu 13.10

Δημοσίευσηαπό Learner » 29 Αύγ 2013, 18:09

Ο διαγωνισμός για τα Wallpapers του Lubuntu 13.10 μόλις έκλεισε. Όταν λέω έκλεισε εννοώ πως σταμάτησε το Upload των φωτογραφιών.
Μεταβείτε στην σελίδα → http://picomp.it/contest/1178/lubuntu-1 ... r-contest/ και ψηφίστε 5 από τα 13 Wallpapers που βλέπετε στην σελίδα.

5 θα επιλεχθούν ως default εναλλακτικά Wallpapers για το Lubuntu 13.10.

Εδώ ψηφίζετε εσείς-εμείς, οι χρήστες.
Δεν υπάρχει κριτική επιτροπή. Ότι Wallpapers ψηφιστούν από τους χρήστες, αυτά θα συμπεριληφθούν.
Οπότε η ψήφος σας, μετράει !! Για να μετρήσει η ψήφος σας , θα πρέπει να ψηφίσετε 5 φωτογραφίες. Όχι μια ή δύο μόνο.

Η ψηφοφορία θα κλείσει 12-09-2013

Αν σας ενδιαφέρει, τα Wallpapers που έχουν στείλει μέλη της Ελληνικής κοινότητας είναι:
1) http://farm8.static.flickr.com/7344/940 ... d03f89.jpg (από τον Th P)
και
2) http://farm6.static.flickr.com/5543/941 ... 968f37.jpg (από τον Lepidas)
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 29 Αύγ 2013, 19:17

εεε ειναι και το δικό μου "Smolikas" λέγεται :angel:
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 29 Αύγ 2013, 19:26

lepidas έγραψε:εεε ειναι και το δικό μου "Smolikas" λέγεται :angel:

Συγνώμη Lepidas. Δεν το θυμόμουν. Διορθώθηκε.
Πάντως χωρίς να ξέρω ότι είναι δικό σου το Wallpaper, το ψήφισα μέσα στα 5. ;)
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tzem » 30 Αύγ 2013, 10:38

Καλή επιτυχία σε όλους.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Ladder,STL ( Plc ) ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Ubuntu 12.04 LTS
Προδιαγραφές⇛Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz 64bit │ RAM: 3,8 GiB │Graphics Card: nVidia Corporation GF108 High Definition │ LG 15,6'' - 1366x768 pix

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tzem
babeTUX
babeTUX

IRC: tzem
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 30 Αύγ 2013, 15:03

Για να καταχωρηθεί η ψήφος, θα πρέπει να επιλέξετε οπωσδήποτε 5 φωτογραφίες.

Καλή επιτυχία στις ελληνικές συμμετοχές...
Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 30 Αύγ 2013, 15:48

Καλή επιτυχία παιδιά!!

@lepidas, είχα ψηφίσει κι εγώ τη συμμετοχή σου, πριν μάθω ότι ήταν δική σου! ;)
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu +1