Εγκατέστησα χθες το xubuntu 8.10 beta. Σαν χρήστης xfce έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Γρήγορο και με πολύ καλή δουλειά της ομάδας του xubuntu στα γραφικά. Είχα ένα μεγάλο πρόβλημα από την στιγμή που εγκατάστησα τους οδηγούς για την NVIDIA κάρτα. Στην επανεκκίνηση η μέγιστη ανάλυση ήταν πολύ μικρή. Πράγμα που μου έκανε το σύστημα άχρηστο στην ουσία μέχρι να τους απενεργοποιήσω. Το πρόβλημα είναι ότι για λόγους που αφορούν το X (και δεν γνωρίζω να αναλύσω) το ubuntu έχει απομακρύνει το displayconfig-gtk, εργαλείο αναγκαίο σε μένα μέχρι τώρα σε κάθε εγκατάσταση, μια και πάντα έπρεπε να επιλέγω τον τύπο οθόνης που έχω για να μπορώ να βλέπω σε ανάλυση 1024χ768. Οι γνώσεις μου από επεξεργασία του xorg.conf δεν μου επιτρέπουν να το κάνω χειροκίνητα. Φυσικά είναι καλή ευκαιρία να το ψάξω

. Αν καταφέρω πάντως να κάνω το σύστημά μου να δουλέψει θα σας δώσω και ένα review με screenshots για το xubuntu.
EDITΤο πρόβλημα λήθηκε αφού αντέγραψα τα στοιχεία του monitor - screen απο την κανονική εγκατάσταση του 8.04. Παρόλα αυτά ένα εργαλείο ρύθμισης οθόνης χρειάζεται στο (x)ubuntu.
Τώρα μένει να λυθεί το bug της web cam.
Τελευταία επεξεργασία από
parfu και 07 Οκτ 2008, 21:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά