basoula έγραψε:Καλησπέρα και απο μένα! Δεν ξερω αν είμαι μεσα στο θέμα ή οχι,αλλά εχω ενα ρουτερ Thomson της forthnet.Πολλες φορές (και πριν με windows) και τώρα με Ubuntu ενώ κανω κλικ πχ.για ανανέωση σελίδας ή να ανοίξω μια αλλη διεύθυνση βλεπω το mozilla να δείχνει οτι φορτώνει και το ρουτερ να μην αναβοσβήνουν τα λαμπάκια! Υποθέτω ειναι κατι σαν να μην παίρνει σημα απο το λαπτοπ! Δεν γνωρίζω! Έχετε καμοια ιδέα;
Συγνώμη ξανα αν είμαι εκτός θέματος!
Σε εμενα τα λαμπακια ειναι μονιμως ανοικτα (χρονιζουν) . Αν δεν παιρνει σημα το λαπτοπ οπως λες θα πρεπει αρχικα να τσεκαρεις το καλωδιο του Ethernet εκει μπορεις να ανοιξεις το τερματικο και να δωσεις μια ping IP_router για να δεις σε πρωτη φαση αν το προβλημα εγκειται μεταξυ του ρουτερ και του υπολογιστη σου ή αν ειναι απο το ρουτερ προς το εξω δικτυο.
Το ping ειναι ενα τεστακι που μπορουμε να εχουμε παντα στο μυαλο μας οταν θελουμε να τσεκαρουμε το ποσο active ειναι μια ζευξη ειτε τοπικα ειτε στο δικτυο και επισης ειναι ενα μετρο ποιοτητας της συνδεσης ως προς το lag και την καθυστερηση.Εναλλακτικα μπορεις να κανεις ενα ρισετ στο ρουτερ (καπου πισω του εχει ενα κουμπακι το οποιο μπορεις να το πατησεις με το μολυβι για μερικα δευτερολεπτα) . Αυτη η διαδικασια δεν επιστρεφει ακριβως στις εργοστασιακες ρυθμισεις αλλα κανει κατι σαν επανεκκινηση του λειτουργικου - firmware της συσκευης.
Ολα αυτα ειναι μερικα πραγματακια που μπορουμε να κανουμε πριν μπουμε στον κοπο να παρουμε τον παροχο τηλεφωνο. Αν με ολα αυτα δεν γινεται τιποτα και ειμαστε βεβαιοι πως το TCP/IP δουλευει κανονικα στον υπολογιστη μας η τουλαχιστον με τις ρυθμισεις που εχει στα διαφορα αρχεια /etc/network/interface - /etc/resolv.conf θα επρεπε να δουλευει.... ειναι απο εκει και περα δουλεια και θεμα του ISP μας

Επομενως
3 πραγματακια1. Στοιβα TCP/IP στον ΗΥ μας. Αυτο το τσεκαρουμε απο το αν οι ρυθμισεις στα διαφορα αρχεια διαμορφωσης ειναι ενταξει και πληρεις.
2. Οι διαφορες οντοτητες που εμπλεκονται στο τοπικο δικτυο λειτουργουν σωστα και επικοινωνουν μεταξυ τους. Ειναι active.
3. Σχετικα με το ρουτερ. Ρισετ / Τσεκαρισμα στο interface μηπως καταλαθος εχει ξερυθμιστει η τιμη καποιου πεδιου (αυτο μπορει καμια φορα να το κανει οταν τα εχει παιξει και θελει ρισετ) και γενικοτερο τσεκαρισμα των χαρακτηριστικων της συνδεσης οπως το SNR (συνηθως οταν κανει επανεκκινησεις) . Αυτα τα μεγεθη δεν εχουν σχεση με την ταχυτητα της συνδεσης απο οσο θυμαμαι...
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]