Διαγνωστικός έλεγχος στο TCP/IP του συστηματός μας.

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Διαγνωστικός έλεγχος στο TCP/IP του συστηματός μας.

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 27 Μαρ 2011, 22:25

Μπράβο καλός οδηγός !
Προσοχή όμως στο network manager όπως λέει και ο simosx
έγραψε:Αν θέλεις να κάνεις πειραματισμούς και προτιμάς να σε αφήσει ο NetworkManager ήσυχο, τότε
κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιό του και επιλέγεις «Ενεργοποίηση δικτύωσης» (είναι ήδη ενεργό, οπότε αυτό με την επιλογή το απενεργοποιούμε).
Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν εκτελούμε ifconfig και άλλες παρόμοιες εντολές.

εμένα τις προάλλες μου είχε τύχει να μην μπορώ να καταλάβω τι παίζει με το δίκτυο μου για πολλή ώρα ( δεν έκανε ping, δεν έκανε δίκτυο με crossover
τελικά ήταν ο network manager που εκτελούσε εντολές iptables του netfilter firewall και δεν με άφηνε να κάνω τίποτα στο δίκτυο...
τελικά απλά χρειάστηκε να κάνω iptable -F και να κλείσω το eth0 από τον network manager -- δεν τον έκλεσα τελείως για να μπαίνει γρήγορα στο wireless μου χωρις ξανά ρυθμίσεις ) :-)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Μαρ 2011, 23:31

sokoban4ever έγραψε:Μπράβο καλός οδηγός !
Προσοχή όμως στο network manager όπως λέει και ο simosx
έγραψε:Αν θέλεις να κάνεις πειραματισμούς και προτιμάς να σε αφήσει ο NetworkManager ήσυχο, τότε
κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιό του και επιλέγεις «Ενεργοποίηση δικτύωσης» (είναι ήδη ενεργό, οπότε αυτό με την επιλογή το απενεργοποιούμε).
Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν εκτελούμε ifconfig και άλλες παρόμοιες εντολές.

εμένα τις προάλλες μου είχε τύχει να μην μπορώ να καταλάβω τι παίζει με το δίκτυο μου για πολλή ώρα ( δεν έκανε ping, δεν έκανε δίκτυο με crossover
τελικά ήταν ο network manager που εκτελούσε εντολές iptables του netfilter firewall και δεν με άφηνε να κάνω τίποτα στο δίκτυο...
τελικά απλά χρειάστηκε να κάνω iptable -F και να κλείσω το eth0 από τον network manager -- δεν τον έκλεσα τελείως για να μπαίνει γρήγορα στο wireless μου χωρις ξανά ρυθμίσεις ) :-)

prov83 έγραψε:Έχω αλλάξει τρία ρούτερ και όλα έχουν το ίδιο πρόβλημα. Χάνουν συννέχεια την ip επειδή δεν βρίσκουν τον PPPoE server. Ξέρω πως είναι λάθος του ΟΤΕ, αλλά αυτά τα ζώα δε μπορούν να κάνουν τίποτα. Οπότε θέλω να ρωτήσω αν με αυτον τον οδηγό θα φτιάξω το πρόβλημα γιατί δε τα πάω καλά με τα δίκτυα.

ευχαριστω παιδια! Βασικα η φιλοσοφια αυτου του οδηγου κυριως ειναι να καταλαβαινουμε οταν εχουμε ενα δικτυο που μπορει ακριβως να υπαρχει αυτο το προβλημα.... Απλα ειναι πιο πολυ προσανατολισμενος στις οντοτητες που εμπλεκονται στο δικτυο... τοσο στο τοπικο (προκαθορισμενη πουλη - ρουτερακι , προσωπικος υπολογιστης) οσο και στο WAN. Βεβαια ενταξει δεν μπορω να ξερω αν ο δρομολογητης Χ μεσα στο δικτυο εχει καποιο θεμα απλα μπορω να το μαντεψω με αυτον τον ελεγχο . Παρολαυτα μπορει να παιζουν πολλα πραγματα ταυτοχρονα καθε φορα.... οπως ειπε και ο @sokoban4ever πιο πανω με το iptables. Μπορει τελικα να ειναι θεμα οδηγου της καρτας δικτυου...... Απλα εγω μια μερα που ειχα προβλημα ... δεν πειραξα καθολου τον Network manager και εκανα τις τροποποιησεις στο αρχειο που γραφω και στον οδηγο και δουλεψε χωρις να μου ξαναεμφανισει προβλημα.

Φυσικα θα προσθεσω και κατι ακομη οχι τοσο σχετικο με το λινουξ αλλα σχετικο με το ρουτερακι που χρειαζεται να μπει και αυτο!!!! Σε 5 λεπτα θα τον κανω update παλι!!!!

EDIT: Updated! Πρόσθεσα το 4. κατω κατω που έχει σχέση καθαρά με το ρουτεράκι και ειναι ύπουλο σφάλμα. Λες στον εαυτό σου αυτο μπορεί να έφταιγε??? περιεργο!!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 28 Μαρ 2011, 21:16

Updated! Προστέθηκε " Το icmp_req είναι το πακέτο ICMP που στέλνουμε μέσω της ping και περιμένουμε ενα echo reply (πολλοί το λένε και pong) . Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για αυτήν την διαδικασία επιβεβαιώνει την ποιότητα της σύνδεσης και λέγεται lag! Mία τυπική τιμή του lag είναι απο 0.02 έως 0.08 δευτερόλεπτα στο σημείο αυτό μπορούμε να πάρουμε το time που μας δείχνει το διαγνωστικό πρόγραμμα ping και να το διαιρέσουμε με το 1000 ωστε να το βγάλουμε σε δευτερόλεπτα και να δούμε αν είμαστε μέσα στα επιθυμητά όρια. "
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό basoula » 06 Απρ 2011, 23:39

Καλησπέρα και απο μένα! Δεν ξερω αν είμαι μεσα στο θέμα ή οχι,αλλά εχω ενα ρουτερ Thomson της forthnet.Πολλες φορές (και πριν με windows) και τώρα με Ubuntu ενώ κανω κλικ πχ.για ανανέωση σελίδας ή να ανοίξω μια αλλη διεύθυνση βλεπω το mozilla να δείχνει οτι φορτώνει και το ρουτερ να μην αναβοσβήνουν τα λαμπάκια! Υποθέτω ειναι κατι σαν να μην παίρνει σημα απο το λαπτοπ! Δεν γνωρίζω! Έχετε καμοια ιδέα;
Συγνώμη ξανα αν είμαι εκτός θέματος!
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-49-generic 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.13.0-24-generic
3 Intel Core2 Duo CPU P9500 2.53GHz ‖ RAM 2004 MiB ‖ Dell Inc. 0RX495 - Dell Inc. Latitude E6400
4 nVidia G98M [Quadro NVS 160M] [10de:06eb] {nvidia}
5 wlan0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232] ⋮ eth0: Intel 82567LM Gigabit Network Connection [8086:10f5] (rev 03)
Άβαταρ μέλους
basoula
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 07 Απρ 2011, 00:17

basoula έγραψε:Καλησπέρα και απο μένα! Δεν ξερω αν είμαι μεσα στο θέμα ή οχι,αλλά εχω ενα ρουτερ Thomson της forthnet.Πολλες φορές (και πριν με windows) και τώρα με Ubuntu ενώ κανω κλικ πχ.για ανανέωση σελίδας ή να ανοίξω μια αλλη διεύθυνση βλεπω το mozilla να δείχνει οτι φορτώνει και το ρουτερ να μην αναβοσβήνουν τα λαμπάκια! Υποθέτω ειναι κατι σαν να μην παίρνει σημα απο το λαπτοπ! Δεν γνωρίζω! Έχετε καμοια ιδέα;
Συγνώμη ξανα αν είμαι εκτός θέματος!

Σε εμενα τα λαμπακια ειναι μονιμως ανοικτα (χρονιζουν) . Αν δεν παιρνει σημα το λαπτοπ οπως λες θα πρεπει αρχικα να τσεκαρεις το καλωδιο του Ethernet εκει μπορεις να ανοιξεις το τερματικο και να δωσεις μια ping IP_router για να δεις σε πρωτη φαση αν το προβλημα εγκειται μεταξυ του ρουτερ και του υπολογιστη σου ή αν ειναι απο το ρουτερ προς το εξω δικτυο.

:idea: :idea: :idea:
Το ping ειναι ενα τεστακι που μπορουμε να εχουμε παντα στο μυαλο μας οταν θελουμε να τσεκαρουμε το ποσο active ειναι μια ζευξη ειτε τοπικα ειτε στο δικτυο και επισης ειναι ενα μετρο ποιοτητας της συνδεσης ως προς το lag και την καθυστερηση.

Εναλλακτικα μπορεις να κανεις ενα ρισετ στο ρουτερ (καπου πισω του εχει ενα κουμπακι το οποιο μπορεις να το πατησεις με το μολυβι για μερικα δευτερολεπτα) . Αυτη η διαδικασια δεν επιστρεφει ακριβως στις εργοστασιακες ρυθμισεις αλλα κανει κατι σαν επανεκκινηση του λειτουργικου - firmware της συσκευης.

Ολα αυτα ειναι μερικα πραγματακια που μπορουμε να κανουμε πριν μπουμε στον κοπο να παρουμε τον παροχο τηλεφωνο. Αν με ολα αυτα δεν γινεται τιποτα και ειμαστε βεβαιοι πως το TCP/IP δουλευει κανονικα στον υπολογιστη μας η τουλαχιστον με τις ρυθμισεις που εχει στα διαφορα αρχεια /etc/network/interface - /etc/resolv.conf θα επρεπε να δουλευει.... ειναι απο εκει και περα δουλεια και θεμα του ISP μας ;)

Επομενως 3 πραγματακια

1. Στοιβα TCP/IP στον ΗΥ μας. Αυτο το τσεκαρουμε απο το αν οι ρυθμισεις στα διαφορα αρχεια διαμορφωσης ειναι ενταξει και πληρεις.
2. Οι διαφορες οντοτητες που εμπλεκονται στο τοπικο δικτυο λειτουργουν σωστα και επικοινωνουν μεταξυ τους. Ειναι active.
3. Σχετικα με το ρουτερ. Ρισετ / Τσεκαρισμα στο interface μηπως καταλαθος εχει ξερυθμιστει η τιμη καποιου πεδιου (αυτο μπορει καμια φορα να το κανει οταν τα εχει παιξει και θελει ρισετ) και γενικοτερο τσεκαρισμα των χαρακτηριστικων της συνδεσης οπως το SNR (συνηθως οταν κανει επανεκκινησεις) . Αυτα τα μεγεθη δεν εχουν σχεση με την ταχυτητα της συνδεσης απο οσο θυμαμαι...
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό basoula » 07 Απρ 2011, 15:58

και εμενα ανάβουν κανονικά τα λαμπακια,απλα καμία φωρα 'δεν παίρνει την εντολη απο το Η/Υ" το εχω συνδεδεμένο με wifi και οχι με καλώδιο!
Ευχαριστω για την βοήθεια! Θα τα τσεκάρω!
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-49-generic 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.13.0-24-generic
3 Intel Core2 Duo CPU P9500 2.53GHz ‖ RAM 2004 MiB ‖ Dell Inc. 0RX495 - Dell Inc. Latitude E6400
5 wlan0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232] ⋮ eth0: Intel 82567LM Gigabit Network Connection [8086:10f5] (rev 03)
Άβαταρ μέλους
basoula
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 07 Απρ 2011, 17:40

basoula έγραψε:και εμενα ανάβουν κανονικά τα λαμπακια,απλα καμία φωρα 'δεν παίρνει την εντολη απο το Η/Υ" το εχω συνδεδεμένο με wifi και οχι με καλώδιο!

ΤΟΤΕ ισως ειναι θεμα διαμορφωσης καποιου αρχειου απο τον υπολογιστη σου.
Ειχε ανεβασει ενα πολυ καλο τουτοριαλ ακουστικο ο λινουξμαν για να διαμορφωσεις ενα αρχειο
που σχετιζεται με την ασυρματη συνδεση.... ψαξτο αν ειναι. Αν πιο μετα που θα εχω χρονο το βρω και εγω γιατι καπου το ειχα σημειωμενο θα το παραθεσω.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό basoula » 07 Απρ 2011, 19:29

Star_Light έγραψε:
basoula έγραψε:και εμενα ανάβουν κανονικά τα λαμπακια,απλα καμία φωρα 'δεν παίρνει την εντολη απο το Η/Υ" το εχω συνδεδεμένο με wifi και οχι με καλώδιο!

ΤΟΤΕ ισως ειναι θεμα διαμορφωσης καποιου αρχειου απο τον υπολογιστη σου.
Ειχε ανεβασει ενα πολυ καλο τουτοριαλ ακουστικο ο λινουξμαν για να διαμορφωσεις ενα αρχειο
που σχετιζεται με την ασυρματη συνδεση.... ψαξτο αν ειναι. Αν πιο μετα που θα εχω χρονο το βρω και εγω γιατι καπου το ειχα σημειωμενο θα το παραθεσω.

Ενταξει! Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια σου! Δεν ειναι κατι τόσο σημαντικό πιστευω,μην σε βγάζω απο το πρόγραμμα σου!
Άβαταρ μέλους
basoula
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials