Συντονιστής: adem1
Dimitris έγραψε:Kαι μια ερώτηση πιο απλοϊκή: ποιός ο λόγος να κρυπτογραφήσουμε όλο το δίσκο;
gourgi έγραψε:Παρατήρησες μείωση της απόδοσης του συστήματός σου μετά το full encryption ?
φαντάζομαι θα πρέπει να είναι αισθητά πιο αργό.
έγραψε:Υπάρχει κόστος σε υπολογιστική ισχύ. Ανάλογα με το μηχάνημα σας αυτό μπορεί να είναι 3-5%. Να τονίσω πάντως ότι εγώ σε κανέναν υπολογιστή δεν διαπίστωσα την παραμικρή καθυστέρηση. Ουσιαστικά δηλαδή το όποιο κόστος σε υπολογιστική ισχύ είναι απλώς θεωρητικό.
kokeroulis έγραψε:Όταν εγκαταστώ ένα πρόγραμμα το πρόγραμμα που πάει?Τι εννοώ?Στα windows πάει μέσα στο φάκελο program files....Εδω που πάει?..
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bit | Προδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560 |
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0] | Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) |
gourgi έγραψε:αν κατάλαβα καλά η ερώτηση του dimitris "ποιός ο λόγος να κρυπτογραφήσουμε όλο το δίσκο;" έχει να κάνει με την πλήρες κρυπτογράφηση όλου του δίσκου αφού οι ρυθμίσεις του χρήστη βρίσκονται στο /home.
όσα περιγράφεις παραπάνω είναι πιθανά σενάρια και αποδεκτοί λόγοι του γιατί να κρυπτογραφήσεις το /home αλλά ούτε εμένα με έπεισαν για κρυπτογράφηση ολόκληρου του δίσκου.
Dimitris έγραψε:gourgi έγραψε:αν κατάλαβα καλά η ερώτηση του dimitris "ποιός ο λόγος να κρυπτογραφήσουμε όλο το δίσκο;" έχει να κάνει με την πλήρες κρυπτογράφηση όλου του δίσκου αφού οι ρυθμίσεις του χρήστη βρίσκονται στο /home.
όσα περιγράφεις παραπάνω είναι πιθανά σενάρια και αποδεκτοί λόγοι του γιατί να κρυπτογραφήσεις το /home αλλά ούτε εμένα με έπεισαν για κρυπτογράφηση ολόκληρου του δίσκου.
Ακριβώς αυτή ήταν η απορία μου, ίσως να μην την εξέφρασα καλά. Γιατί χρειάζεται να κρυπτογραφήσουμε και το λειτουργικό;
Alexandros έγραψε:gourgi έγραψε:Παρατήρησες μείωση της απόδοσης του συστήματός σου μετά το full encryption ?
φαντάζομαι θα πρέπει να είναι αισθητά πιο αργό.
Έχω γράψει στην εισαγωγή:έγραψε:Υπάρχει κόστος σε υπολογιστική ισχύ. Ανάλογα με το μηχάνημα σας αυτό μπορεί να είναι 3-5%. Να τονίσω πάντως ότι εγώ σε κανέναν υπολογιστή δεν διαπίστωσα την παραμικρή καθυστέρηση. Ουσιαστικά δηλαδή το όποιο κόστος σε υπολογιστική ισχύ είναι απλώς θεωρητικό.
Δεν έχω παρατηρήσει ΠΟΤΕ την παραμικρή καθυστέρηση στο σύστημα μου. Ούτε κανείς άλλος από αυτούς που γνωρίζω ότι την χρησιμοποιούν
έγραψε:Αυτό που πιστεύω είναι ότι αν δεν ξέρεις για ποιο λόγο μπορεί να χρειάζεσαι full disk encryption, τότε μάλλον δεν σου χρειάζεται.
bin dev initrd lib lost+found opt sbin tmp vmlinuz
boot etc lib32 media proc srv usr
cdrom home lib64 mnt root sys var