Εψαξα ΠΑΡΑ πολύ σε google, forums, δημοσιευσεις, έκανα ΠΑΡΑ πολλες δοκιμές και τελικά ο μονος τροπος που καταφερα να το πετυχω ειναι ο παραπανω.
Υπαρχει ενα πακετο για dell (dell-firmware-addon) που λενε οτι μπορει να το πετυχεις αλλα 1ον ειναι αποκλειστικά για DELL και 2ον ειναι λεει παρατημένο καιρό και χωρις πλεον υποστηριξη.
Επειδη το θεμα BIOS ειναι πολυ ευαίσθητο, τουλάχιστον εγω θεωρω οτι πρεπει να γινει με τον τροπο που προτεινει ο κατασκευαστής, δλδ αναγκαστικά μέσω windows. Ειδες, μεχρι εσυ αναγκαστηκες να τα εγκαταστησεις κανονικά για να εισαι σιγουρος 100% πως δεν θα παθει κατι. Στο τσακ ήμουν να υποκυψω σαν και εσενα και να τα εγκαταστησω τα win, αλλα θεώρησα οτι πρεπει να βρω καπως να το κανω χωρις να εγκαταστησω windows, ας παρω και το λαπτοπ στο χερι (paper-weight). (Και ασε αυτα που λες οτι το εκανες για να περάσεις και για άλλα firmware. Βασικά για το BIOS το έκανες).

Τεσπά, για να τελειώνει το θέμα, επειδή νιώθω πως απολογούμαι, θεωρω πως μέχρι να βγάλει ο ιδιος ο κατασκευαστής τρόπο για να αναβαθμίζεις το BIOS μέσω linux, καλό είναι να ακολουθούμε τον τρόπο που προτείνει μέχρι σημερα, δλδ μέσω win (για να μην καταστρεψουμε τον υπολογιστη). Αλχημίες μέσω LINUX που δεν προτεινονται απο τον κατασκευαστή προσωπικά δεν θα έκανα, γιατι ετσι ανεβάζω το ποσοστό ρίσκου να παθει κατι το λαπτοπ, και φυσικά δεν θα το προτεινα σε κανένα.
Αν τωρα, αποφευγουμε να εγκαταστησουμε τα win για να το πετυχουμε αυτο (αλλά να το κανουμε σωστα και συμφωνα με τα προτυπα του κατασκευαστή) ακόμα καλυτερα - και γι' αυτο εγραψα και τον οδηγό πιο πάνω.
Στο κατω κατω, ανεφερα στο linux πως να δεις την εκδοση BIOS που εχεις, αρα ο οδηγος ξεκιναει με αναφορά στο Linux... χαχαχαχχαχ

Και επισης, τον οδηγο τον εγραψα για τον φιλο μου τον dim που τον ζήτησε. Οι υπόλοιποι, αν δεν σας αρεσει, να κανετε κανονικη εγκατασταση windows... χαχαχα