thodwris έγραψε:Δεν μπορώ να δώσω 20 gb που θέλω από ένα partition που έχω κάνει; Και αν ναι πως; Ή πρέπει υποχρωτικά να του δώσω χώρο του δίσκου στον οποίο έχω το ubuntu;
Εύλογη η ερώτηση σου και η απάντηση σου είναι φυσικά....ναι!
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι όταν δημιουργείς νέο εικονικό δίσκο (μέσα από το virtualbox) ακολουθώντας τον οδηγό κάπου σου λέει για location του δίσκου. Εκεί επιλέγεις σε ποιόν πραγματικό δίσκο η partition θες να δημιουργηθεί ο εικονικός. Προσοχή όμως!! Σε περίπτωση που δεν είναι στο / ή στο /home θα πρέπει να κάνεις προσάρτηση του τόμου στο ubuntu πριν ''τρέξεις'' την εικονική μηχανή που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη κατάτμηση.
Αν αυτό που θες είναι να προσθέσεις και ένα δεύτερο εικονικό δίσκο στο ήδη υπάρχων εικονικό λειτουργικό σου σύστημα γίνετε πολύ απλά: επιλέγεις το εικονικό σύστημα που θές, μετά πατάς ρυθμήσεις --> hard disks -->το εικονίδιο με το + και μετά create.
Νομίζω πως μπορείς να δημιουργήσεις εικονικό δίσκο ακόμα και σε ένα flash usb (αν είναι αρκετής χωρητικότητας).

Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια, αλλά όταν βρω χρόνο θα το κάνω
Φανταστείτε....portable όποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε σε usb

, αρκεί να έχετε την κατάλληλη εικονική μηχανή στους όποιους υπολογιστές χρησιμοποιείτε

Ελπήζω να απάντησα στην απορία σου!!