Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό panligo » 25 Οκτ 2009, 10:50

kouskous έγραψε:Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo gpasswd -a YOURUSERNAME vboxusers

εκτελοντας αυτη την εντολη τη πρεπει να γραψουμε?

Καλημέρα

Απλά στην εντολή εκεί που λέει το "YOURUSERNAME" το αλλάζεις με το δικό σου όνομα χρήστη. Αν το έχεις κάνει και δεν δουλεύει τότε κάπου αλλού είναι το λάθος.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό klaipelas » 25 Οκτ 2009, 12:14

Για τις θυρες δοκιμασε το εξης τουλαχιστον εγω αυτο εκανα και δουλευουν ολα αψογα:
1. grep vbox /etc/groups
Θα σας απαντήσει με κάτι σαν κι αυτό:
vboxusers:x:124:dimitris
Το τονισμένο νούμερο σημειώστε το. Τώρα πηγαίνετε στο /etc/fstab
2.sudo gedit /etc/fstab
και προσθέστε την γραμμή:
none /proc/bus/usb usbfs devgid=124,devmode=664 0 0 (αντικατεστησε το 124 με το νουμερο που θα σου εμφανισει)
Σώστε το αρχείο. Μένει μία ακόμα αλλαγή στο αρχείο /etc/init.d/mountkernfs.sh:
3.sudo gedit /etc/init.d/mountkernfs.sh
Εκεί θα βρείτε την γραμμή
# Mount spufs, if Cell Broadband processor is detected"
Πάνω από αυτήν, προσθέστε το εξής:
4.## Mount the usbfs for use with Virtual Box
domount usbfs usbdevfs /proc/bus/usb -onoexec,nosuid,nodev,devgid=124,devmode=664
Σώστε το αρχείο και κάντε επανεκκίνηση. Δοκιμάστε πάλι αν παίζει η θύρα USB στην virtual machine.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu U.E 3.4 (12.04) 64bit - (Windows 7 Ultimate) VMWare Workstation
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz ┃ MSI Eclipse SLI ┃ Gainward GTX-285 2 GB ┃ Ram 6GB ┃ HD Audio ┃ TFT 22'' 1680Χ1050
Άβαταρ μέλους
klaipelas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kouskous » 25 Οκτ 2009, 21:23

οκ εβαλα ονομα και ακολουθησα ξανα της επομενες εντολες!τωρα το usb δουλευει κανονικα!ευχαριστω πολυ ολους σας!
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 19.10 eoan 5.3.0-24-generic 64bit (en_US.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu), Ubuntu 5.3.0-18-generic
3 AMD Ryzen 5 2500U with Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 15023 MiB ‖ HP 84D2 - HP HP Laptop 17-ca0xxx
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Raven Ridge [Radeon Vega Series / Radeon Vega Mobile Series] [1002:15dd] {amdgpu}
5 eno1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlp3s0: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter [10ec:c821]
kouskous
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Ρύθμιση της σειριακης θυρας com1 στο Sun VirtualBox

Δημοσίευσηαπό amag » 26 Οκτ 2009, 19:46

Μπορει η τεχνολογια να προχραει μπροστα και ολα πλεον να συνδεονται σε usb μην ξεχναμε ομως και τα απειρα μηχανηματα που λειτουργουν ακομα συνδεμενα σε σειριακες θυρες com1
μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα λοιπον τα παρακατω που συμβαδιζουν με το δικο μου λειτουργικο και σας τα παραθετω...

1) Σεταρουμε στο virtual box πατωντας το Serial ports, και στο Port 1 παραθυρο
X Enable Serial Port
Port Number: COM1
Port Mode: Host Device
Port/File Path: /dev/ttyS1 (προσοχη το ttyS1 μπορει να ειναι και ttyS0 αναλογως ποια θυρα βλεπει το λειτουργικο μας)

2) πρεπει να ορισουμε δικαιωματα ως root δινοντας την εντολη μεσα στο τερματικο
sudo chmod 666 /dev/ttyS1 (ή sudo chmod 666 /dev/ttyS0 αντιστοιχα)

3) ανοιγουμε τα windows απο το virtual box και λογικα οτι εχουμε συνδεσει στην com παιζει
αν δεν μπορουμε να δουμε καθολου την com στα windows εκτελουμε τα παρακατω βηματα

1. Go to control panel (select classic view) and double click new hardware.
2. Click next to start the discovery process.
3. Select yes I have already connected the hardware then click next.
4. Scroll to the end of the list and select add new hardware device and click next.
5. Select Search for and install the hardware automatically.
6. When the scan has completed you should see the Com port.
7. Select finish to end the process.
8. Open the device manager (right click my computer and left click on manage) select device manager.
9. Click the + beside ports and you should see the com port.

ακολουθωντας λοιπον ολη την παραπανω διαδικασια καταφερα να παιξει ενα summagraphics t600 ploter

Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγρ: Όχι ┃ Αγγλικά: Λίγο
Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10
Υπολογιστής ⇛ Intel Pentium M processor 1.60GHz │741MB│852GM/855GM 20061102 x86/MMX/SSE2│PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI│Audio 82801DB/DBL/DBM│TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
amag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Vassilis91 » 27 Οκτ 2009, 10:28

Στο pc μου έχω και Ubuntu και XP. Αν κατάλαβα καλά με το Sun VirtualBox θα μπορώ να τρέχω τα XP που έχω ήδη μέσα στο pc από το ubuntu?
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Κubuntu 9.04 32bit σε Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz
Προδιαγραφές ⇛ │ 2GB │ ΑΤΙ Sapphire X550 Silent HD Audio │ LCD 17"
Vassilis91
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 27 Οκτ 2009, 10:53

@Vassilis91
Από όσο ξέρω αυτό γίνεται με το vmware
Mε το virtualbox μπορείς να κάνεις εγκαστάση (ουσιαστικα σε ένα αρχείο με επίθεμα .vdi ) ένα λειτουργικό
και μετά να το τρέχεις από το virtualbox
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 27 Οκτ 2009, 11:07

Οχι ακριβως...

Μπορεις να φορτωσεις νεα εγκατασταση WinXP που θα τρεχει μεσα απο το linux κανονικοτατα. Θα βλεπει δικτυο, Internet τα παντα, ακομη και τον πραγματικο σου υπολογιστη που τρεχει Linux :crazy: μεσω Samba!

Αλλα δεν θα ειναι η εγκατασταση WinXP που εχεις με το Dual Boot. Μπορεις να ξαναφορτωσεις ολα τα προγραμματα που εχεις στην εγκατασταση WinXP, μπορεις να βλεπεις ολα τα προσωπικα αρχεια απο κοινου (και να τα μεταβαλεις), αλλα δεν μπορεις να παρεις την εγκατασταση που εχεις και να την βαλεις στο Virtual Disk.

Αυτο μου ειπαν οτι γινεται με το VMWare. Να παρεις δηλαδη τον δικο των Windows και να φτιαξεις εικονικο δισκο στα VMWare. Μετα μπορεις να μετατρεψεις (μου ειπαν) τον εικονικο δισκο σε .VDI που χρησιμοποιει το VBox, αλλα και παλι, αν φορτωσεις ενα καινουριο προγραμμα στο WinXP-VBox δεν θα φορτωνεται ΚΑΙ στο WinXP-Real.

Εγω προσωπικα εγκατελειψα την προσπαθεια, γιατι με ενδιεφερε να τρεχω το Adobe Premiere Elements που εχω αγορασμενο, αλλα οταν το φορτωσα στο VBox, το Virtual Graphics Card παραφορτωνε την CPU και δεν ειχα ποιοτικη αποκριση στο monitor. Οταν παρω κανενα γρηγορο μηχανακι, ισως να ξαναπροσπαθησω.

Προς το παρον, το χρησιμοποιω αν χρειαστει να μπω σε καποιο site με Internet Explorer 8, χωρις να χρειαστει να βγω απο το linux και να μπω στα Real-WinXP (κουφια η ωρα... :lol: :lol: :lol: ). Χωρια που η WinXP-VBox εγκαταστση ειναι πιο ενημερωμενη. Στο WinXP-Real αν μπω θα πεσει το update της αρκουδας... :D

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Vassilis91 » 27 Οκτ 2009, 11:12

Thanks .Πιστεύω ότι είμαι υπερκαλυμμένος :P
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Κubuntu 9.04 32bit σε Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz
Προδιαγραφές ⇛ │ 2GB │ ΑΤΙ Sapphire X550 Silent HD Audio │ LCD 17"
Vassilis91
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό amag » 27 Οκτ 2009, 15:23

εδω και καιρο ειχα μεγαλο προβλημα με εναν υπολογιστη που δουλευα αποκλειστικα για την δουλεια μου
λογο προγραμματων ειμουν υποχρεωμενος να παιζω με windows καθως σε ανοικτου κωδικα δεν υπαρχουν αντοιστιχα προγραμματα και πανω απο ολα drivers των μηχανηματων
και περα απο τα ψεματα σε ορισμενα σημεια τα κλειστου τυπου λογισμικα μεχρι στιγμης ειναι πολυ πιο ευχρηστα απο οτι τα ανοικτου καθως ειναι δομημενα ωστε να κανουν σε συγκεκριμενα πραγματα απλα την δουλεια τους...

τα προγραματα που δουλευω φυσικα κανουν μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω (στο συνολο τους) και για να μην παρεξηγηθω τα περισσοτερα απο αυτα ειναι αρχαιοτατων εκδοσεων καθως τα χρησιμοποιω απο το 1991

η εγκατασταση εγινε σε ενα υπολογιστη P4 3Ghz με μνημη 1Gb και καρτα γραφικων Ati 128mb ( σιγουρα για πολους θεωρειται αρχαιος )
εγκατεστησα λοιπον το Linux mint το οποιο ειναι φυσικα κατα την γνωμη μου η "mercedes του ubuntu" και αυτο για τον λογο οτι μετα την εγκατασταση ΔΕΝ χρειαστηκε να ψαξω για κανένα κωδικοποιητη και το γραφικό του περιβάλον είναι πολύ πιο όμορφο και ευχρηστο

για τα windows xp την λυση ηρθε να μου δωσει το virtual box παροτι ειχα πολες επιφυλαξεις οτι θα σερνεται στο μηχανημα μου το εγκατεστησα
και ορισα ενα εικονικο δισκο 10gb για να κανω εγκατασταση των xp μνημη 500mb μνημη καρτας γραφικων 64mb τσεκαρα ολα τα usb ενεργοποιημενα καθως εχω 3 εκτυπωτες 1 epson 1 xerox 1 hp και φυσικα την com που ειναι απαραιτητη για τη συνδεση του πλοτερ summagraphics
εβαλα λοιπον τα xp service pack2 ( το sp3 δεν με ενδιαφερει καθως απο windows δεν θα μπαινω στο ιντερνετ ) φυσικα η εγκατασταση παιρνει λιγο περισσοτερο χρονο μεσα απο το virtual αλλα πιστεψτε με αξιζει

μετα την εγκατασταση και αφου βρηκε ολους τους εκτυπωτες μου εκπλαγηκα ευχαριστα με την ταχυτητα που φορτωνει τα xp καθως απαλαγμενα απο antivirus "πραγματικα τρεχουν" ειπα δεν μπορει καπου θα υπαρχει η "φακα" και αρχισα δειλα να περναω προγραμματα
εν αρχης το corel draw εκδοση 9.0 ( δεν θα το πιστεψετε αλλα η ταχυτητα που ανοιγει απο το κλικ ειναι 4 δευτερολεπτα !!!! )
εβαλα το corel draw 12.0 που σε "καθαρη" εγκατασταση με το ζορι επαιζε και διαπιστωσα το ασυλυπτο χρονος φορτωματος απο το κλικ 9 δευτερολεπτα ( δεν μπορει παιδια κατι βρωμαει εδω) αυτο δεν υπαρχει... να παιζουν τα προγραμματα μεσα στο virtual πιο γρηγορα απ οτι σε κανονικη εγκατασταση
συνεχιζω λοιπον με την εγκατασταση του sign lab 5.0.5 και δεν θα πιστευες στα αυτια σου... χρονος? 2 δευτερολεπτα απο το κλικ για να φορτωσει
( οποιος εχει δουλεψει τα παραπανω προγραμματα μπορει να καταλαβει τους χρονους και σιγουρα θα νομιζει οτι τον δουλευω κι ομως οι χρονοι ειναι πραγματικοι και εγω εχω μηνει αφωνος ) και υπ οψιν εχω περασει και 750 γραμματοσειρες στα windows

λιγο περισσοτερο χρονο μου εφαγε η ρυθμιση της com1 αλλα με λιγο ψαξιμο το ξεπερασα και αυτο και συνδεσα το summagraphics t600

Τελος δεν ξερω κατα ποσο το μηχανακι θα αντεξει ολη αυτη την υπερφορτιση της cpu κλπ παντως μεχρι στιγμης το αποτελεσμα για μενα ειναι αψογο

Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγρ: Όχι ┃ Αγγλικά: Λίγο
Διανομή ⇛ Ubuntu 8.10
Υπολογιστής ⇛ Intel Pentium M processor 1.60GHz │741MB│852GM/855GM 20061102 x86/MMX/SSE2│PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI│Audio 82801DB/DBL/DBM│TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
amag
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 27 Οκτ 2009, 15:55

amag έγραψε:μετα την εγκατασταση και αφου βρηκε ολους τους εκτυπωτες μου εκπλαγηκα ευχαριστα με την ταχυτητα που φορτωνει τα xp
εν αρχης το corel draw εκδοση 9.0 ( δεν θα το πιστεψετε αλλα η ταχυτητα που ανοιγει απο το κλικ ειναι 4 δευτερολεπτα !!!! )
εβαλα το corel draw 12.0 που σε "καθαρη" εγκατασταση με το ζορι επαιζε και διαπιστωσα το ασυλυπτο χρονος φορτωματος απο το κλικ 9 δευτερολεπτα ( δεν μπορει παιδια κατι βρωμαει εδω) αυτο δεν υπαρχει... να παιζουν τα προγραμματα μεσα στο virtual πιο γρηγορα απ οτι σε κανονικη εγκατασταση
συνεχιζω λοιπον με την εγκατασταση του sign lab 5.0.5 και δεν θα πιστευες στα αυτια σου... χρονος? 2 δευτερολεπτα απο το κλικ για να φορτωσει
( οποιος εχει δουλεψει τα παραπανω προγραμματα μπορει να καταλαβει τους χρονους και σιγουρα θα νομιζει οτι τον δουλευω κι ομως οι χρονοι ειναι πραγματικοι και εγω εχω μηνει αφωνος ) και υπ οψιν εχω περασει και 750 γραμματοσειρες στα windows

Χαίρομαι που όλα σου δουλεύουν άψογα.
Η ταχύτητα που παρατηρείς αλείφεται στο ότι σε εικονική μηχανή προσαρμόζεται για την καλύτερη δυνατή λειτουργία το λογισμικό που εγκαθιστάς αλλά και το hardware!(το οποίο μπορείς με μεγάλη ευκολία να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου ώστε να έχεις το optimum σύστημα για εσένα).
Ένας άλλος λόγος που "τρέχει" ποιο γρήγορα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του φόρτου εργασίας του λειτουργικού σου το αναλαμβάνει η εικονική μηχανή η οποία το φέρνει εις πέρας ποιο αποτελεσματικά(λόγω καλύτερου προγραμματισμού, εξυπνότερων αλορίθμων κτλ. , τα xp είναι πανάρχαια...).
Επίσης η εικονική μηχανή, νομίζω, πως όποιες άχρηστες λειτουργίες που ενδεχομένως να τρέχει από πίσω το λειτουργικό (εν αγνοία σου) τις σταματάει και έτσι το σύστημα γίνεται γρηγορότερο και πιο ελαφρύ.. κάτι σαν μία light edition των XP....

amag έγραψε:εκπλαγηκα ευχαριστα με την ταχυτητα που φορτωνει τα xp καθως απαλαγμενα απο antivirus "πραγματικα τρεχουν"

Εδώ θέλει προσοχή! Να ξέρεις ότι στην εικονική μηχανή (ακόμα και στο wine) μπορούν να τρέξουν ιοί που προορίζονται να μολύνουν windows συστήματα... Για αυτό συνίσταται η εγκατάσταση antivirus.
Μόνο αν δεν μπαίνεις στο Internet και δεν ανταλλάσσεις αρχεία με συναδέλφους θεωρητικά θα είναι ασφαλές το λειτουργικό σου σύστημα(xp). Καλό είναι ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις να έχουμε ένα ελαφρύ και δωρεάν antivirus (πχ avast) για να ελέγχουμε τα αρχεία που ανταλλάσσουμε...
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials