yaris66 έγραψε:λοιπον εκανα το ιδιο πειραμα και με το hardy,
αυτη τη φορα εγκατεστησα κανονικα τα mercurial repositories.
Αποτελεσμα .Το μεγαφωνακι πανω δεξια κοκκινο στοπ,συστ-προτ-ηχος δεν αναγνωριζει συσκευη,στο OSS στη δοκιμη εχω ηχο,και φυσικα τα CD ακουγονται κανονικα απο τα ηχεια του laptop
Αρα 3 επιλογες.
1)Hardy με alsa ,ηχος μονο με εξωτερικα ηχεια αλλα με ολες τις επιλογες απο το alsa mixer
2)Hardy με ΟSS,ηχος απο τα ηχεια του laptop,καμμια επιλογη
3)Ibex με ΟSS,ηχος απο τα ηχεια του laptop,καμμια επιλογη
4)Ibex με alsa,καθολου ηχος ,και περιμενωντας την αναφορα λαθους.
Εσεις τι θα κανατε?
Πρέπει να σου δώσω συγχαρητήρια που κατάφερες να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο ανάλυσης.
Σχετικά με OSS, εδώ και 3-4 χρόνια γίνεται αποκλειστικά χρήση του ALSA στις διανομές. Όταν βλέπεις OSS σε μια διανομή, γενικά αναφέρεται στο OSS Emulation που υποστηρίζει η ALSA.
Το γεγονός ότι κατάφερες να μεταγλωττίσεις το γνήσιο OSS και να το εγκαταστήσεις είναι κάτι πολύ μεγάλο.
Προσωπικά θα προτιμούσα το [4], να έχω την πιο πρόσφατη έκδοση του Ubuntu, με ALSA. Με την ALSA του συστήματος, ή με ALSA δικής μου μεταγλώττισης.
Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που δεν έχουμε εξαντλήσει. Προσωπικά θα πάω Ibex σε λίγες μέρες, οπότε θα έχω μια καλύτερη εικόνα. Για τώρα, αυτό στο οποίο θα κοιτούσα είναι απλά οι αρχικές ρυθμίσεις που περιγράφονται στη συζήτηση αυτή (δοκιμή model=xyz, με διάφορα xyz), και επιβεβαίωση ότι δοκιμάστηκαν σωστά.
Είναι πιθανό να κάνεις τη δοκιμή δίχως επανεκκινήσεις, με την επιλεκτική προσθήκη/αφαίρεση των κατάλληλων kernel modules.
Θα ζητούσα την άποψη από τη λίστα του alsa-project.org για το ζήτημα.
Θα δοκίμαζα μεταγλώττιση της πιο τελευταίας έκδοσης της ALSA (με το ίδιο στυλ με OSS), υπάρχουν οδηγίες στο wiki του Ubuntu και για αυτό.