Ρύθμιση του model (μοντέλου) του κόντεκ της κάρτας ήχου

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Ρύθμιση του ήχου (άρθρωμα snd-hda-intel)

Δημοσίευσηαπό linuxman » 26 Απρ 2009, 23:39

theo έγραψε:Συγνώμη το Λινουχ ειναι πολυ ωραίο αλλά ήχο δεν εχω σχεδόν παντού (και διαβάζω 333 μέρες) κάμεραweb δεν παίζει,
download apo rapidshare δεν μπορώ να κάνω .
Ειχα το 8.10 εβαλα το 9.04 με την ελπίδα ότι θα λυθουν τα προβλήματα-τίποτα, τώρα αν πρέπει να γίνουμε όλοι προγραμματιστές για να εχουμε ubuntu φέξε μου και γλύστρησα
Αυτά (απογοητευμένος-άλλη μια φορά)

Δηλαδή τα Σύνολο μελών 2587 είναι όλοι προγραμματιστές εδώ και έχουν Ubuntu , εάν εσύ δεν βγεις από την λογική τον παραθύρων τότε συνεχώς θα έχεις προβλήματα .
Και όπως πάντα κάθε πρόβλημα έχει και την λύση , και εάν όχι τώρα αργότερα , 333 μέρες δεν διάβασες και μην λες ότι θες , εάν θα διάβαζες τόσο πολύ τώρα θα είχες γράψει και δικά σου προγράμματα .
Δεν παίζει κάμερα , δεν μπορείς να κατεβάζεις κάτι , εάν δεν έχεις βρει λύση ζητάς βοήθεια και εάν δεν υπάρχει λύση ήδη φόρουμ εδώ τότε θα σου δώσουν οδηγίες και ίσος και λύση καλύτερη , τώρα εάν εσύ βαριέσαι να ψάξεις έστω εδώ και να διαβάσεις έτοιμους οδηγούς που υπάρχουν εσύ χάνεις .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 27 Απρ 2009, 01:21

Υπάρχει ένα δηλωμένο bug με κάποιες κάρτες intel σε jaunty που δυστηχώς δεν δουλεύει ο ήχος. Αν μπείτε σε ubuntu forum αναφέρετε συχνά το πρόβλημα. Εχουν προταθεί άπειρες λύσεις αλλά είναι λίγο τζόγος να βρεις πια θα σου κάνει.. Η μόνη σίγουρη λύση είναι να γυρίσουμε στις προτιμήσεις ήχου σε oss όπου εκεί παίζει η ήχος και να περιμένουμε κάποιο update μήπως διορθώσει την κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό theo » 27 Απρ 2009, 21:26

γιατί είναι λάθος να εκφράζεις δυσαρέσκεια για κάτι που ήλπιζες να είναι πολύ καλύτερο και κάποια στιγμή να γλυτώναμε από τον μπιλάκο και τα παράθυρα του. ειναι λάθος η κριτική ? ειμαι σε δημοκρατικό φόρουμ ή κάθε έστω και λάθος κριτική απαγορευεται ?
win xp & ubuntu 12.04 -pentium dual core E 5300 Gigabyte P31 ES3G 2 GB ram - nVIDIA Geforce 6200 creative SB Live 5.1
Άβαταρ μέλους
theo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Απρ 2009, 22:19

Off topic:
theo έγραψε:γιατί είναι λάθος να εκφράζεις δυσαρέσκεια για κάτι που ήλπιζες να είναι πολύ καλύτερο και κάποια στιγμή να γλυτώναμε από τον μπιλάκο και τα παράθυρα του. ειναι λάθος η κριτική ? ειμαι σε δημοκρατικό φόρουμ ή κάθε έστω και λάθος κριτική απαγορευεται ?

Όχι δεν απαγορεύεται κρητική .
Έτσι που το έγραψες δεν είναι κριτική , εάν δεν μπορείς να βρεις λύση για κάτι ρωτάς εφόσον δεν υπάρχει ήδη λύση όπως και ανέφερα και πριν .
Και εάν θες άνοιξε νέο θέμα αλλού και θα λύσουμε όλες τι απορείς σου .
Να κάνεις κριτική είναι καλό , άλλα όταν δεν υπάρχει απάντηση για λύση , μίας και δεν έχεις δει και διαβάσει τους οδηγούς και λύσεις που υπάρχουν εδώ και όχι άλλου για όλα τα προβλήματα που ανέφερες τότε πως κάνεις την κρητική .
Έκανες κάποια ερώτηση για κάποιο πρόβλημα που ανέφερες και δεν σου απάντηση κανείς ?
Δώσε ένα παράδειγμα .
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό theo » 27 Απρ 2009, 22:36

το θέμα δεν είναι αν άνοιξες θέμα και δεν σου απάντησε κανείς-ίσα ισα όλοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν . Το θέμα είναι αν πρέπει να υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα που ακόμα αναγκάζουν πολλούς να μην θέλουν να αφήσουν τα windows εγώ εχω από την πρώτη στιγμή ασχοληθεί και έχω λύσει μόνος μου ποιλλά προβλήμματα και άλλα με βοήθεια αλλά όσους προτρέπω να ασχοληθούν με κοιτάζουν λες και τους λεω κινέζικα -π.χ όσους καθηγητές πληροφορικής (είμαι μαθ/κος) 'εχω βρει σε σχολεία δεν έχουν ανοίξει υπολογιστή με linux και αυτό για μένα λέει πολλά.
win xp & ubuntu 12.04 -pentium dual core E 5300 Gigabyte P31 ES3G 2 GB ram - nVIDIA Geforce 6200 creative SB Live 5.1
Άβαταρ μέλους
theo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Απρ 2009, 22:50

theo έγραψε:το θέμα δεν είναι αν άνοιξες θέμα και δεν σου απάντησε κανείς-ίσα ισα όλοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν . Το θέμα είναι αν πρέπει να υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα που ακόμα αναγκάζουν πολλούς να μην θέλουν να αφήσουν τα windows εγώ εχω από την πρώτη στιγμή ασχοληθεί και έχω λύσει μόνος μου ποιλλά προβλήμματα και άλλα με βοήθεια αλλά όσους προτρέπω να ασχοληθούν με κοιτάζουν λες και τους λεω κινέζικα -π.χ όσους καθηγητές πληροφορικής (είμαι μαθ/κος) 'εχω βρει σε σχολεία δεν έχουν ανοίξει υπολογιστή με linux και αυτό για μένα λέει πολλά.
Off topic:
Οκ , μου αρέσει αυτό το θέμα , άνοιξε ένα νέο τόπικ μίας και εδώ είμαστε [offtopic]offtopic και θα σου παραθέσω πολλά παραδείγματα για όλες τις απορίες που μπορείς να μου παραθέσεις , και επίσης θα σου δώσω και άπειρα παραδείγματα πως δεν είναι έτσι όπως το λες .
Και να σου το αποδείξω δες αυτό εδώ http://www.osor.eu/news αυτά γίνονται στην EE και όχι στην Ελλάδα , λες να είναι όλοι τους τρελή για να το κάνουν ?[/offtopic]
Φιλικά :D
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 28 Απρ 2009, 00:49

linuxman έγραψε:
theo έγραψε:το θέμα δεν είναι αν άνοιξες θέμα και δεν σου απάντησε κανείς-ίσα ισα όλοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν . Το θέμα είναι αν πρέπει να υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα που ακόμα αναγκάζουν πολλούς να μην θέλουν να αφήσουν τα windows εγώ εχω από την πρώτη στιγμή ασχοληθεί και έχω λύσει μόνος μου ποιλλά προβλήμματα και άλλα με βοήθεια αλλά όσους προτρέπω να ασχοληθούν με κοιτάζουν λες και τους λεω κινέζικα -π.χ όσους καθηγητές πληροφορικής (είμαι μαθ/κος) 'εχω βρει σε σχολεία δεν έχουν ανοίξει υπολογιστή με linux και αυτό για μένα λέει πολλά.
Off topic:
Οκ , μου αρέσει αυτό το θέμα , άνοιξε ένα νέο τόπικ μίας και εδώ είμαστε [offtopic]offtopic και θα σου παραθέσω πολλά παραδείγματα για όλες τις απορίες που μπορείς να μου παραθέσεις , και επίσης θα σου δώσω και άπειρα παραδείγματα πως δεν είναι έτσι όπως το λες .
Και να σου το αποδείξω δες αυτό εδώ http://www.osor.eu/news αυτά γίνονται στην EE και όχι στην Ελλάδα , λες να είναι όλοι τους τρελή για να το κάνουν ?[/offtopic]

Θαυμάζω την υπομονή σου!
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 28 Απρ 2009, 02:06

Nisok έγραψε:
linuxman έγραψε:
Off topic:

Θαυμάζω την υπομονή σου!

Ευχαριστώ , ευτυχώς ξέρω και έχω επιχειρήματα για αυτά που λέω , όχι εικασίες άλλα ζωντανά παραδείγματα από άλλες χώρες .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 04 Μάιος 2009, 22:25

φαίνεται ότι στο Jaunty το αρχείο
/etc/modprobe.d/alsa-base
έχει μετονομαστεί σε
/etc/modprobe.d/alsa-base.conf
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό New_Member » 05 Μάιος 2009, 19:04

Kalispera. Exo kanei anavathmisi se Kubuntu 9.04 apo to 8.04 kai exo provlima hxou. Akolouthisa ta vimata pou kapios exei hdh valei edo kai pira auto link:

http://www.alsa-project.org/db/?f=255bf ... e0be84bea3

Ti allo tha xreastei na ftiakso ton hxo.?

Euxaristo poli
New_Member
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials