Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό kagiax » 15 Ιαν 2010, 22:10

panligo έγραψε:
kagiax έγραψε:Εχω ενα προβλημα κολλαω στο 4 βημα στο b help

Καλημέρα!

Πες μου, τι ακριβώς είναι το πρόβλημα; που κολλάς; Σου βγάζει μήνυμα σφάλματος;
Από αυτά που γράφεις έχεις κάποιο πρόβλημα εκεί που αναφέρω ότι : "Επιστρέψαμε τώρα στον προηγούμενο οδηγό (της εικονικής μηχανής). Επιβεβαιώνουμε τις ρυθμίσεις τις εικονικής μηχανής και πατάμε Finish για να δημιουργηθεί."
Η μήπως λάθος κατάλαβα;

Στη αριστερη στηλη δεν μου εχει την επιλογη CD/DVD-ROM
kagiax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό klaipelas » 15 Ιαν 2010, 22:46

Ακολουθησε απο settings την εικονα
Εικόνα
και αφου εχεις επιλεξει απο system - boot order το cd/dvd-rom.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu U.E 3.4 (12.04) 64bit - (Windows 7 Ultimate) VMWare Workstation
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz ┃ MSI Eclipse SLI ┃ Gainward GTX-285 2 GB ┃ Ram 6GB ┃ HD Audio ┃ TFT 22'' 1680Χ1050
Άβαταρ μέλους
klaipelas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kagiax » 17 Ιαν 2010, 03:15

Εκανα οτι και στην εικονα και ακομα δεν μου το βγαζει
kagiax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 03 Απρ 2010, 04:21

kagiax έγραψε:Εκανα οτι και στην εικονα και ακομα δεν μου το βγαζει

Πηγαινε ακριβως οπως δειχνει η εικονα και πατα το κουμπακι να σου βγαλει το μενου !
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 03 Απρ 2010, 04:25

Ενα μεγαλο μπραβο για τον οδηγο !! :clap: :clap: Και για τους επομενους που θα το εγκαταστησουν,να σημειωσω με ΚΕΦΑΛΑΙΑ χωρις να φωναζω οτι : ΑΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ USB ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΡΕΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ... Δε θελετε να ακουσετε τι ειδανε τα ματακια μου !! :lol: :lol: Παρελειψα αυτο το βημα γιατι νομιζα οτι πρεπει να ασχοληθουμε με αυτο στην περιπτωση που θα χρησιμοποιησουμε το usb στο guest, κατι που προφανως και ειναι λαθος !! Χαιρομαι ομως παρα πολυ που εκανα αυτο το λαθος γιατι με αυτα που ειδα και αντιμετωπισα η αδρεναλινη ανεβηκε και θυμηθηκα ΟΛΑ τα κολληματα των windows οταν η μνημη βαρουσε κοκκινα και συγκεκριμενα την εμφανιση κλονων πανω στην επιφανεια εργασιας απο 1 παραθυρο κατα το συρσιμο και το σβησιμο - γραφικα μπερδεματα, ανταποκριση 0 σε οτιδηποτε !!! Πολλα ειπα οκ σκαω !! :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 03 Απρ 2010, 06:10

Sorry αλλα δεν ειναι σπαμ.Απλα δεν ηθελα να ανοιξω αλλο θεμα.Το ubuntu στο vbox σερνεται.Σε σημειο αηδιας (γιατι οντως ξεσυνηθιζει καποιος που δουλευει καιρο αποκλειστικα ubuntu τετοια κολληματα του τυπου το ποντικι κινειται μετα απο 8 δευτερα και μαζι με αυτο η εργασια που προηγηθηκε να εκτελεστει) . Περα απο αυτο,επεσε το ματι μου στο 3D acceleration . Οποτε μπηκα bios,ενεργοποιησα το Virtualization και απο εκεινη την ωρα δεν κανει ΚΑΝ login.Επισης το προβλημα με την αναλυση μου το κανει και μενα.Στην αρχη επιασε ολη την οθονη και μετα δεν το ξαναεκανε ποτε οσες φορες κι αν το εκκινησα.Σημειωσατε οτι εκανα εγκατασταση 9.10 32 σε 8GB vid χωρις partitions.3D acceleration δεν υπαρχει πουθενα.Μπορει να φταινε και τα additions εξ ολοκληρου δεν ξερει καρδια μου! :lol: Αυτα . :D
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 03 Απρ 2010, 22:11

Ειχα και εγω προβληματα αποκρισης (εχω την 9.10 σε Vbox). Οταν ΞΕ-τσεκαρα το 3D Acceleration, 2D Video Acceleration & Remote Display Server η αποκριση εγινε ικανοποιητικη.

Λογικο, αν σκεφτεις οτι φορτωνα το αρχαιο Ρ4 να κανει δουλεια καρτας γραφικων που εχουν 64-128-256 bit word.

Ως στιγμην, δεν εχω δει προβλημα χωρις το 3D Acceleration, οχι πως εχω δοκιμασει τιποτα παιχνιδια...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Maen » 10 Απρ 2010, 16:27

Καλησπέρα.. θα ήθελα λιγη βοήθεια γιατί ειμαι λίγο σκράπας ακομα σε ότι αφορα το ubuntu...

ακουλούθησα τον οδηγό χωρία να έχω κανένα πρόβλημα και αφού έφτιαξα και τον εικονικό μου χώρο μόλις πατάω start μου βγάζει αυτό το error...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Maen
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 10 Απρ 2010, 16:40

Κάνε αυτό που λέει,εκτέλεσε δηλαδή

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo /etc/init.d/vboxdrv setup
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Maen » 14 Απρ 2010, 13:38

:shifty: μου βγάζει unknown comand.

Αν καταλαβαίνω σωστά αυτό μου βγάζει πρόβλημα στο που έχω δηλώσει το drive που θα πάρει να κάνει install τα windows?
Άβαταρ μέλους
Maen
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials