Πολύ καλός οδηγός!! Μπράβο παιδιά!!!
Μια ερωτηση: Αν θέλω να χρησιμοποιήσω όλο το partition του δίσκου μονο για το Ubuntu χρειάζεται να κάνω την διαχείριση δίσκων (διαχειριση με το χέρι) ή μπορώ να χρησιμοποιήσω όλο τον δίσκο για την εγκατάσταση του (επιλέγοντα το : Καθοδηγούμενη διαμέριση - χρήση ολόκληρου του δίσκου);
Μπορείτε λίγο να μου διευκρινήσετε την διαφορά των κατατμήσεων με την χρήση ολόκληρου του δίσκου;
Θα δημιουργηθούν κάποια προβλήματα αν χρησιμοποιήσω την επιλογή - Χρήση ολόκληρου του δίσκου;;
Και μια ακόμη ερώτηση:
Αν επιλέξω κατάτμηση με το χέρι τι χώρο θα βάλω για το root και τι για το swap αν π.χ. ο σκληρός μου ειναι 30Gb (μιλάω για παλιά μηχανήματα).
Εχω δυο παλιά μηχανήματα και εγκατέστησα xubuntu (alternate εκδοση) και κατα την εγκατάσταση επέλεξα - χρήση ολοκληρου του δίσκου.
Θα δημιουργηθούν προβλήματα στα μηχανήματα;; Αργή ταχύτητα;; Μέχρι τώρα δεν παρατήρησα καμιά αλλαγή αντιθέτως τρέχουν πολύ πιο γρήγορα απο άλλες διανομές που είχα δοκιμάσει.
Εχω ψιλομπερδευτει μ'αυτες τις δυο επιλογές κατα την εγκατάσταση και θα ήθελα αν δεν ειναι κοπος να μου πείτε τα υπερ και τα κατα...
Τι μου προτείνετε να τα αφήσω ως έχουν ή να ξανακάνω την εγκατάσταση επιλέγοντας κατάτμηση με το χέρι...
Ευχαριστώ