diamond_gr έγραψε:1. Γιατί εφαρμογή ΜΟΝΟ στους οδηγούς και όχι και στα άλλα θέματα; Προφανώς υπάρχει ΔΟΛΟΣ. Μακάρι να κάνω λάθος.
Φυσικά και θα μπορούσαν να μπουν σε κάθε κείμενο του φόρουμ.
Δεν βλέπω όμως κάποιο νόημα...αν και μερικοί παίρνουν τις απαντήσεις άλλων και τις μεταφέρουν σε άλλα φόρουμ σαν δικές τους.
Οι οδηγοί είναι κείμενα που γράφτηκαν σπαταλώντας πολλές φορές και ημέρες* από τον πολύτιμο χρόνο του καθένα συντάκτη για να τους πάρει κάποιος άλλος και να τους εκμεταλλευτεί ακόμη και εμπορικά χωρίς καν να πει ούτε ένα ευχαριστώ.
*Ναι υπάρχουν οδηγοί μου πήραν εμένα τουλάχιστον μέρες να τους δοκιμάσω-ερευνήσω και συντάξω.
Παρόλα αυτά ποτέ δεν είπα το οτιδήποτε σε όποιον τους χρησιμοποίησε αντέγραψε ή οτιδήποτε σκεπτόμενος στο ίδιο με εμένα πνεύμα και ας μην έκανε καμία αναφορά στην πηγή και στον συγγραφέα.
diamond_gr έγραψε:Όμως ο συγγραφέας ουσιαστικά "μεταφράζει" στα ελληνικά οδηγίες από τα αγγλικά, οδηγίες που είχε στο μυαλό του ο συγγραφέας του προγράμματος.
Οι περισσότεροι οδηγοί είναι γραμμένοι από το μηδέν και όχι μεταφράσεις. Επίσης για τους μεταφρασμένους δεν θα ισχύει η άδεια όπως έγραψα στην αρχή του θέματος.
Επίσης όπως το θέτεις, ο συγγραφές της wikipedia στο κείμενο για τον Μ.Αλέξανδρο θα πρέπει να μην εφαρμόσει την creative commons επειδή δεν ήταν αυτός που δημιούργησε την ιστορία.
diamond_gr έγραψε:Επομένως ισχύει η "καταπάτηση" της δικιάς του άδειας.
Η οποία άδεια στον κώδικα είναι η
GPL συνήθως και η οποία δεν κάνει αναφορά στην "αναφορά του προγράμματος" από τρίτους αλλά στην χρήση του κώδικα και της εφαρμογής.
Άρα δεν υπάρχει καμία καταπάτηση. Το ίδιο ισχύει ακόμα και για τα ιδιόκτητα προγράμματα.
Αν πάλι επρόκειτο για αντιγραφή του πρωτότυπου manual φυσικά και θα έπρεπε να γίνει αναφορά όπως συνήθως.
diamond_gr έγραψε:3. Γιατί να γράψει κάποιος κάποιον οδηγό εδώ αφού υπάρχει περιορισμός; Δηλαδή αν θέλω να γράψω κάτι εδώ αλλά θέλω να το μεταφέρω και σε άλλο forum όπως του Greeklug, Insomnia, Adslgr.com κ.α. γιατί να μην μπορώ; Θα μου πεις, μπορείς να το κάνεις, αρκεί να αναφέρεται η πηγή κλπ. Και αν γι'αυτό το λόγο βάλω αλλού πρώτα και μετά εδώ; Θα πρέπει να αναφέρω και το άλλο forum? Επομένως η εφαρμογή άδειας στους οδηγούς (ΜΟΝΟ) στο forum αποτρέπει τους συγγραφείς τους να τους γράψουν.
Εδώ συμβαίνουν δυο πράγματα:
1)Δεν διάβασες καλά το αρχικό κείμενο.
2)Δεν έχεις διαβάσει καν την άδεια.
Ας κάνουμε λοιπόν μια έρευνα πρώτα και αφού μάθουμε κάποια πράγματα για το αντικείμενο μπορούμε μετά να αρχίσουμε να εκφέρουμε την άποψή μας (με απόλυτο και επιθετικό ύφος).