Ubuntu 9.10, αλλαγή εικόνας εκκίνησης, custom xsplash, gdm

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Ubuntu 9.10, αλλαγή εικόνας εκκίνησης, custom xsplash, gdm

Δημοσίευσηαπό paspantou » 12 Δεκ 2009, 16:22

έγραψε:
pros
Αφού βρεις το κατάλληλο θέμα (usplash), μπορείς να χρησιμοποιήσεις το startup manager
http://www.ubuntugeek.com/startup-manag ... plash.html

Με την παρακάτω μέθοδο, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου θέμα usplash
http://gnome-look.org/content/show.php/ ... ent=108063

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια...!! Το startup manager το είχα ήδη!!!
Ωστόσο βρήκα κ μερικά usplash στο synaptic.... :D
Το θέμα είναι ότι αφού το άλλαξα αργεί λίγο να κάνει boot....και τώρα αναρωτιέμαι αν μπορώ να το καταργήσω τελείως????
Δηλαδή να μην βγάζει καθόλου boot-splash screen....γίνεται αυτό??? Να πάω να διαγράψω τους φακέλους τους από το "/usr/share/doc" ???
Άβαταρ μέλους
paspantou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 29 Δεκ 2009, 04:28

paspantou έγραψε:[
Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια...!! Το startup manager το είχα ήδη!!!
Ωστόσο βρήκα κ μερικά usplash στο synaptic.... :D
Το θέμα είναι ότι αφού το άλλαξα αργεί λίγο να κάνει boot....και τώρα αναρωτιέμαι αν μπορώ να το καταργήσω τελείως????
Δηλαδή να μην βγάζει καθόλου boot-splash screen....γίνεται αυτό??? Να πάω να διαγράψω τους φακέλους τους από το "/usr/share/doc" ???

Ελπίζω να μην το έκανες...? Για να αργεί σε σχέση με πριν μάλλον κάτι άλλο φταίει...
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό athikon » 03 Ιαν 2010, 00:57

Χαιρετώ και ενημερώνω πως αυτό είναι το πρώτο post μου μιας και χρησιμοποιώ το linux περίπου 3 μέρες.... :)
Εγώ ακολούθησα τις οδηγίες απ' το πρώτο post για αλλαγή του xsplash αλλά δυστυχώς όταν εκτελώ το sudo xsplash αντι για προεπισκόπιση του xsplash πέρνω αυτό το μύνημα λάθους....

Κώδικας: Επιλογή όλων
[color=#0000BF](xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed

(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_height: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed

(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assertion `GDK_IS_PIXBUF (src)' failed

(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed

(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_height: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed

(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_new_subpixbuf: assertion `GDK_IS_PIXBUF (src_pixbuf)' failed

(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
The program 'xsplash' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadAlloc (insufficient resources for operation)'.
(Details: serial 130 error_code 11 request_code 53 minor_code 0)
(Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
that is, you will receive the error a while after causing it.
To debug your program, run it with the --sync command line
option to change this behavior. You can then get a meaningful
backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)

PS. Όταν επαναφέρω τον αρχικό φακελο xsplash όλα είναι normal......
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες εως ανύπαρκτες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Ubuntu 9.10 32bit Desktop
CPU Intel Core 2 Duo E4500 2.42Ghz(220x11)┃ RAM 2 GB (660)┃ATI Sapphire Radeon 4830 512MB ┃ LG TFT 22'

After climbing a great hill, one only finds that there are many more hills to climb.
Nelson Mandela
Άβαταρ μέλους
athikon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 03 Ιαν 2010, 14:07

Γιατί δε δοκιμάζεις αυτό:
emmsarris έγραψε:Για το xsplash υπάρχει και πιο εύκολος (μπακαλίστικος) τρόπος:
Μετονομάζεις το φάκελο xsplash που είναι στο /usr/share/images σε xsplash-1 ή old-xsplash ή ότι θέλει ο καθένας. Μετά βάζεις τα θέματα που έχεις κατεβάσει από το internet ή όπως έκανα εγώ, πήρα το φάκελο του xsplash, αντικατέστησα τις όποιες εικόνες με αυτές της επιλογής μου του έδωσα νέο όνομα (πχ xsplash-2) και τον αντέγραψα στο φάκελο /usr/share/images κι έφτιαξα δικά μου θέματα (12 για την ακρίβεια).
Η διαδικασία τώρα είναι απλή: Δημιουργείς ένα σύνδεσμο (δεξί κλικ στο φάκελο->δημιουργία συνδέσμου) του φακέλου με του θέματος που θες,(η οποία αρχικά θα έχει τον τίτλο πχ "Σύνδεσμος προς το xsplash-7") και τη μετονομάζεις σε xsplash.

Κανονικά αν σε τερματικό δώσεις την εντολή sudo xsplash θα δεις το επιλεγμένο σου θέμα xsplash, και θα το βλέπεις και σε κάθε εκκίνηση.

Τώρα τα παιδιά που ασχολούνται με τον προγραμματισμό ίσως φτιάξουν κι ένα scriptακι που να κάνει τη δουλειά (ν'αλλάζει δηλαδή τη συντόμευση από φάκελο σε φάκελο) αυτόματα...

Αν το κάνει κανείς ας το ανεβάσει στο opendesktop/gnome-look/ubuntu-art.

Είναι πιο σίγουρο...
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό athikon » 03 Ιαν 2010, 15:02

Τελικά κατάφερα να το αλλάξω χρησιμοποιώντας αυτό το xspash theme http://gnome-look.org/content/show.php/ ... m+(XSplash)?content=114877 και με τις οδηγίες που έχει στην περιγράφη του...ευχαριστώ πάντως emmsaris....

PS. Αν μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν δούλεψε ο πρώτος τρόπος θα το εκτιμούσα... :)
PS(2).@Off topic Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός απλώς έχω αρχίσει να λατρεύω τον τρόπο που γίνονται όλα στο ubuntu και θέλω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ...
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες εως ανύπαρκτες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Ubuntu 9.10 32bit Desktop
CPU Intel Core 2 Duo E4500 2.42Ghz(220x11)┃ RAM 2 GB (660)┃ATI Sapphire Radeon 4830 512MB ┃ LG TFT 22'

After climbing a great hill, one only finds that there are many more hills to climb.
Nelson Mandela
Άβαταρ μέλους
athikon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 03 Ιαν 2010, 20:46

athikon έγραψε:PS. Αν μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν δούλεψε ο πρώτος τρόπος θα το εκτιμούσα... :)

pros έγραψε:μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
όποια εικόνα, σε μορφή .jpg θέλουμε, αρκεί να την μετονομάσουμε σε bg_2560x1600.jpg,
επίσης, αντιγράφουμε από το φάκελο backup, όλα τα υπόλοιπα αρχεία (logo, throbber) στον νέο xsplash.

Από την στιγμή που δουλεύει με θέμα που βρήκες έτοιμο,
ψάξε τις διαφορές που έχει η εικόνα του
με αυτήν που χρησιμοποίησες στην αρχική σου (αποτυχημένη) προσπάθεια...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 05 Ιαν 2010, 03:32

athikon έγραψε:Χαιρετώ και ενημερώνω πως αυτό είναι το πρώτο post μου μιας και χρησιμοποιώ το linux περίπου 3 μέρες.... :)
Εγώ ακολούθησα τις οδηγίες απ' το πρώτο post για αλλαγή του xsplash αλλά δυστυχώς όταν εκτελώ το sudo xsplash αντι για προεπισκόπιση του xsplash πέρνω αυτό το μύνημα λάθους....

[color=#0000BF](xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed

(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assertion `GDK_IS_PIXBUF (src)' failed

(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_new_subpixbuf: assertion `GDK_IS_PIXBUF (src_pixbuf)' failed

The program 'xsplash' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadAlloc (insufficient resources for operation)'.
(Details: serial 130 error_code 11 request_code 53 minor_code 0)
(Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
that is, you will receive the error a while after causing it.
To debug your program, run it with the --sync command line
option to change this behavior. You can then get a meaningful
backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)

PS. Όταν επαναφέρω τον αρχικό φακελο xsplash όλα είναι normal......

Φίλε athikon βρήκα τι φταίει γιατί μόλις μου το παρουσίασε κι εμένα...
Εσύ όλα καλά τα κάνεις απλά επειδή έχει ένα θέμα το Karmic με τα δικαιώματα, πρέπει αφού κάνεις όλες τις διαδικασίες που πολύ σωστά έκανες, να κάνεις: Alt+F2 gksu nautilus /usr/share/images και να πας στον φάκελο που μόλις αντέγραψες (έστω πχ ότι λέγεται super-xsplash) να κάνεις δεξί κλικ να πας στην καρτέλα δικαιώματα και στην επιλογή "ομάδα:" root "προσπέλαση φακέλων" να το θέσεις ως "Προσπέλαση φακέλων" και όχι "καθόλου" που είναι ως προεπιλογή και ομοίως να κάνεις και στο κάτω που λέει "άλλοι".
Αν δεν πολυκατάλαβες πως το γράφω πες μου να στο στείλω με εικόνα.
Ελπίζω κι εγώ τέτοιες μικρολεπτομέρειες που απλά μας δυσκολεύουν να έχουν διορθωθεί στο lucid...
Desktop ubuntu 20.04
Laptop ubuntu 20.04
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gman » 11 Ιαν 2010, 17:42

Παιδιά έχω πρόβλημα τόσο στην αλλαγή gdm, όσο και xsplash. Έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα και δεν δουλεύουν. Το μόνο που κατάφερα ήταν να αλλάξω την xsplash screen. Όμως, όταν προσπαθώ να βάλω ως gdm αυτό: http://linux.softpedia.com/get/Desktop-Environment/Gnome/Login-Scan-fusion-22961.shtml και ως xsplash αυτό: http://www.gnome-look.org/content/show.php/Usplash+Theme+-+Fingerprint?content=50468, δεν τα καταφέρνω..
Εγκατέστησα από το synaptic το gdm-themes και έκανα επικόλληση το gdm που ήθελα στο /usr/share/gdm/themes/ αλλά δεν άλλαξε κάτι..
Μπορείτε να βοηθήσετε;
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Μέτρια ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu Desktop 14.04 64-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core2 Duo E8400 @ 3.00GHz │ 4GB RAM │ NVIDIA EN9600 GT │ WD 750GB sata2
gman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 11 Ιαν 2010, 20:46

gman έγραψε:Παιδιά έχω πρόβλημα τόσο στην αλλαγή gdm, όσο και xsplash. Έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα και δεν δουλεύουν. Το μόνο που κατάφερα ήταν να αλλάξω την xsplash screen. Όμως, όταν προσπαθώ να βάλω ως gdm αυτό: http://linux.softpedia.com/get/Desktop-Environment/Gnome/Login-Scan-fusion-22961.shtml και ως xsplash αυτό: http://www.gnome-look.org/content/show.php/Usplash+Theme+-+Fingerprint?content=50468, δεν τα καταφέρνω..
Εγκατέστησα από το synaptic το gdm-themes και έκανα επικόλληση το gdm που ήθελα στο /usr/share/gdm/themes/ αλλά δεν άλλαξε κάτι..
Μπορείτε να βοηθήσετε;

Φίλε gman, το πρώτο gdm δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις καθώς αναφέρεται σε gdm 2.20 που χρησιμοποιούσε το ubuntu μέχρι την 9.04 έκδοση. Από την 9.10 το gdm συμβαδίζει με τις εκδόσεις του gnome, άρα χρησιμοποιεί gdm 2.28. Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις την εικόνα ως background, αλλά όχι το ίδιο το θέμα. Το δεύτερο είναι usplash όχι xsplash. Τι σημαίνει αυτό? usplash είναι αυτή η μαύρη εικόνα με το λευκό λογότυπο του ubuntu που βλέπεις όταν ξεκινάς ή κλείνεις τον Η/Υ σου. Xsplash είναι αυτό το καφετί με λευκό λογότυπο και μία μπάρα που πηγαινοέρχεται λίγο πριν και λίγο μετά το login. Άρα και πάλι δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Και επειδή τυγχάνει παλαιότερα να είχα δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο usplash θέμα (νομίζω στην 8.10 ήταν) έχει κάποια προβληματάκια, οπότε μην το επιχειρήσεις.
Το gdm themes έχει νόημα εφόσον αντικαταστήσεις το gdm-2.28 με το gdm-2.20 από το synaptic. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω να σου πω περισσότερα.
Εγώ θα σου έλεγα απλά να αλλάξεις την εικόνα που έχει το gdm και το xsplash:

Πάτα alt-F2 και δώσε gksu nautilus /usr/share/images/xsplash
και αντικατέστησε την εικόνα bg_2560x1600.jpg με μία της επιλογής σου που θα της δώσεις φυσικά αυτό το όνομα, μην πας απλά να ρίξεις στο φάκελο μία εικόνα και να περιμένεις να δουλέψει. Για περισσότερες λεπτομέρειες δες προηγούμενα post.
Τελευταία επεξεργασία από emmsarris και 11 Ιαν 2010, 22:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Desktop ubuntu 20.04
Laptop ubuntu 20.04
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gman » 11 Ιαν 2010, 20:57

οκ. ευχαριστώ για τη βοήθεια. μην χάνω χρόνο άδικα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Μέτρια ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu Desktop 14.04 64-bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core2 Duo E8400 @ 3.00GHz │ 4GB RAM │ NVIDIA EN9600 GT │ WD 750GB sata2
gman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials