athikon έγραψε:Χαιρετώ και ενημερώνω πως αυτό είναι το πρώτο post μου μιας και χρησιμοποιώ το linux περίπου 3 μέρες....
Εγώ ακολούθησα τις οδηγίες απ' το πρώτο post για αλλαγή του xsplash αλλά δυστυχώς όταν εκτελώ το sudo xsplash αντι για προεπισκόπιση του xsplash πέρνω αυτό το μύνημα λάθους....
- Κώδικας: Επιλογή όλων
[color=#0000BF](xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_height: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_scale_simple: assertion `GDK_IS_PIXBUF (src)' failed
(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_height: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_new_subpixbuf: assertion `GDK_IS_PIXBUF (src_pixbuf)' failed
(xsplash:12589): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion `GDK_IS_PIXBUF (pixbuf)' failed
The program 'xsplash' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadAlloc (insufficient resources for operation)'.
(Details: serial 130 error_code 11 request_code 53 minor_code 0)
(Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
that is, you will receive the error a while after causing it.
To debug your program, run it with the --sync command line
option to change this behavior. You can then get a meaningful
backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)
PS. Όταν επαναφέρω τον αρχικό φακελο xsplash όλα είναι normal......
Φίλε athikon βρήκα τι φταίει γιατί μόλις μου το παρουσίασε κι εμένα...
Εσύ όλα καλά τα κάνεις απλά επειδή έχει ένα θέμα το Karmic με τα δικαιώματα, πρέπει αφού κάνεις όλες τις διαδικασίες που πολύ σωστά έκανες, να κάνεις: Alt+F2 gksu nautilus /usr/share/images και να πας στον φάκελο που μόλις αντέγραψες (έστω πχ ότι λέγεται super-xsplash) να κάνεις δεξί κλικ να πας στην καρτέλα δικαιώματα και στην επιλογή "ομάδα:" root "προσπέλαση φακέλων" να το θέσεις ως "Προσπέλαση φακέλων" και όχι "καθόλου" που είναι ως προεπιλογή και ομοίως να κάνεις και στο κάτω που λέει "άλλοι".
Αν δεν πολυκατάλαβες πως το γράφω πες μου να στο στείλω με εικόνα.
Ελπίζω κι εγώ τέτοιες μικρολεπτομέρειες που απλά μας δυσκολεύουν να έχουν διορθωθεί στο lucid...