Αντίστοιχες εφαρμογές των windows στο Ubuntu

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Αντίστοιχες εφαρμογές των windows στο Ubuntu

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 07 Δεκ 2009, 00:45

c7p έγραψε:Ωραίο νήμα :D , :think: στο iTunes μπορείς να προσθέσεις και το miro

Done !!! :angel:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 07 Δεκ 2009, 09:59

Καλημέρα ουμπουντίστες!

Apopas και vagrale13, μπράβο και στους δύο για τον οδηγό! :thumbup:

linuxman έγραψε:Μπράβο . :thumbup:
Καλό θα ήτανε να το κάνετε σε δυο στήλες
Windows Apps Linux/Ubuntu/Kubuntu Apps κάπως έτσι .

Συμφωνώ με τον linuxman, αν γίνει έτσι θα είναι ακόμα καλύτερος ο οδηγός.
Apopas έγραψε:Και το Autodesk Maya μάλλον είναι καλύτερο από το Blender. Και το NeroLinux το χρησιμοποιούν πολλοί.
Αν ούτε στους οδηγούς μας δεν προωθούμε μόνο το ελεύθερο λογισμικό αλλά βάζουμε απλά ό,τι δημοφιλές υπάρχει για Linux.. κλάφτα Χαράλαμπε. Αυτός ήταν ο λόγος που αφαιρέσαμε και το Skype.

Μου αρέσει αυτό το σκεπτικό, αυτό και αν είναι ελλακ σκεπτικό. Μπορεί να αφαιρεθεί ο opera, όπως πρότεινες σε ένα από τα προηγούμενα σου ποστ. Μακάρι να φτάσουμε σε σημείο κάποια στιγμή.. όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε να είναι ελλακ. Δεν έχεις καθόλου άδικο πάντως και επιπλέον να αναφέρω πως η προώθηση μπορεί να συμβάλλει στο να γίνει μια εφαρμογή καλύτερη με διάφορους τρόπους. Αλλά δεν βοηθάει ιδιαίτερα το ελλακ το να προωθούμε μη ελλακ λογισμικό, πιστεύω ότι μετά από οποιαδήποτε ανάλυση αυτό είναι το συμπέρασμα που θα έβγαινε στο τέλος.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 07 Δεκ 2009, 17:59

vargale13 έγραψε:Εδώ θα δούμε εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού για Ubuntu
οι οποίες είναι αντίστοιχες δημοφιλών εφαρμογών των windows.
Ο παρακάτω οδηγός έχει σαν σκοπό την ομαλότερη μετάβαση στον κόσμο του Ubuntu
και δεν ασχολείται με την εκμάθηση κάποιας εφαρμογής.
Ο τρόπος εγκατάστασης που προτείνεται για τις παρακάτω εφαρμογές είναι:
από synaptic,software center, Προσθαφαίρεση(για παλιότερες εκδόσεις).

Τον τρόπο εγκατάστασης μπορείτε να τον δείτε εδώ Πως να εγκαταστήσετε προγράμματα στο (k)ubuntu!!!

2 λόγοι που συμφωνα με το 1ο ποστ πρέπει να φύγει ο opera. Ουτε στο synaptic είναι ούτε ελεύθερο λογισμικό.
Σε μια άλλη λιστα θα ταίριαζε οπως και ο acrobat reader κ.α. αλλα στη συγκεκριμένη πρεπει να φύγει για τους λογους που προανέφερα.
Αν υπαρχει όρεξη μπορούμε να φτιάξουμε αλλη λίστα που να περιλαμβάνει και κλειστό αλλά και εμπορικό λογισμικό με περισσότερες αντιστοιχίες σε πιο εξιδεικευμένες εφαρμογές.
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 07 Δεκ 2009, 18:10

Ok, βγηκε!!

filippos.xf έγραψε:
linuxman έγραψε:Μπράβο . :thumbup:
Καλό θα ήτανε να το κάνετε σε δυο στήλες
Windows Apps Linux/Ubuntu/Kubuntu Apps κάπως έτσι .

Συμφωνώ με τον linuxman, αν γίνει έτσι θα είναι ακόμα καλύτερος ο οδηγός.

Προσπαθηνα να τον κανω ετσι, αλλα δεν μου αρεσε καθολου το αποτελεσμα... :problem:

ubuntunoid έγραψε:Αν υπαρχει όρεξη μπορούμε να φτιάξουμε αλλη λίστα που να περιλαμβάνει και κλειστό αλλά και εμπορικό λογισμικό με περισσότερες αντιστοιχίες σε πιο εξιδεικευμένες εφαρμογές.

Μπορεις αν θελεις να συνεχισεις τον οδηγο που εχει ξεκινησει ο ftso, δες λιγο πιο πανω, το αναφερει!! :)
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080

Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 07 Δεκ 2009, 18:16

vargale13 έγραψε:Μπορεις αν θελεις να συνεχισεις τον οδηγο που εχει ξεκινησει ο ftso, δες λιγο πιο πανω, το αναφερει!! :)

OK θα κανω οτι μπορώ...
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Δεκ 2009, 03:30

vagrale13 έγραψε:Προσπαθηνα να τον κανω ετσι, αλλα δεν μου αρεσε καθολου το αποτελεσμα... :problem:

Αν θέλετε Apopas και vagrale13 μπορώ να βοηθήσω εγώ για να φτιαχτεί ο πίνακας, σε περίπτωση που τίθεται θέμα χρόνου. Κανένα πρόβλημα. ;)
Σχεδόν παντού τέτοιες παρόμοιες δουλειές είναι δημιουργημένες με την μορφή πίνακα, μια χαρά μπορεί να δημιουργηθεί και εδώ.

Επίσης, δεν ξέρω αν δεν πρόσεξα εγώ κάτι (είναι μεγαλούτσικος ο οδηγός), αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν στον οδηγό εφαρμογές από τις εξής κατηγορίες, blogging tools, microblogging, Task Managers / ToDo List, Alarm Clock, Screenshot Tool, Desktop Effects, Disk Analyzers και Email Notifiers. Παραθέτω παρακάτω κάποιες εφαρμογές από τις κατηγορίες που ανέφερα για να προστεθούν στον οδηγό, εννοείτε ότι μπορείτε να συμπληρώσετε σε αυτές τις κατηγορίες περισσότερες εφαρμογές (ελλακ).

Blogging Tools

Microblogging

Task Managers / ToDo List

Alarm Clock

Screenshot Tool

Desktop Effects

Disk Analyzers

Email Notifiers

Σημειώσεις
  • Στην κατηγορία DVDShrink μπορεί να προστεθεί η εφαρμογή HandBrake.
  • Αν μου ξέφυγε κάποια εφαρμογή που δεν είναι ελλακ, παρακαλώ να το αναφέρετε ώστε να μην προστεθεί στον οδηγό.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 08 Δεκ 2009, 19:18

Το libtorrent το ξεχάσατε στον οδηγό ;) ;) ;)
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 08 Δεκ 2009, 20:22

filippos.xf έγραψε:Αν θέλετε Apopas και vagrale13 μπορώ να βοηθήσω εγώ για να φτιαχτεί ο πίνακας, σε περίπτωση που τίθεται θέμα χρόνου. Κανένα πρόβλημα. ;)

Όχι! είναι proprietary :twisted:
Χαχαχα να'σαι καλά φίλε μου Φίλιππε για τη βοήθειά σου, είμαι σίγουρος ότι ο Vagrale θα σε ευγνωμονεί ακόμα περισσότερο που την ετοίμασες και με bbcode αντί να πετάξεις απλά μερικές ονομασίες :D

Παρεμπιπτόντως, έκοβα το χέρι μου ότι το είχα προσθέσει το Handbrake :|
Πάει, ξεκουτιένω κι εγώ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 08 Δεκ 2009, 20:48

@filippos.xf
Καποια τα Προσθεσα, καποια βρες Αντιστοιχες εφαρμογες απο τα παραθυρα, οχι απλα τι κανουνε τα προγραμματα, και τα βαζω και τα υπολοιπα. Και οχι add-ons απο τον firefox... δεν ειναι εφαρμογες!! :mrgreen:

@xaris2335
Μπηκε και αυτο..... :thumbup:

filippos.xf έγραψε:Αν θέλετε Apopas και vagrale13 μπορώ να βοηθήσω εγώ για να φτιαχτεί ο πίνακας, σε περίπτωση που τίθεται θέμα χρόνου. Κανένα πρόβλημα. ;)
Σχεδόν παντού τέτοιες παρόμοιες δουλειές είναι δημιουργημένες με την μορφή πίνακα, μια χαρά μπορεί να δημιουργηθεί και εδώ.

Το ειπα και πιο πανω, ετσι ξεκινησε, αλλα δεν μου αρεσε το αποτελεσμα, οποτε και εγινε ετσι....
μπορεις αν θελεις να συνεχισεις την προσπαθεια του ftso, υπαρχει και αλλο μελος που θα ηθελε να το κανει! :)
Δες λιγο παραπανω..... :thumbup:

Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 09 Δεκ 2009, 07:30

Apopas έγραψε:Όχι! είναι proprietary :twisted:
Χαχαχα να'σαι καλά φίλε μου Φίλιππε για τη βοήθειά σου, είμαι σίγουρος ότι ο Vagrale θα σε ευγνωμονεί ακόμα περισσότερο που την ετοίμασες και με bbcode αντί να πετάξεις απλά μερικές ονομασίες :D

Παρεμπιπτόντως, έκοβα το χέρι μου ότι το είχα προσθέσει το Handbrake :|
Πάει, ξεκουτιένω κι εγώ...

:P

Το έκανα με ευχαρίστηση επειδή οτιδήποτε προσφέρουμε εδώ μέσα είναι για την κοινότητα,
δεν είναι μεγάλος κόπος να βάλω bbcode. ;)
vagrale13 έγραψε:@filippos.xf
Καποια τα Προσθεσα, καποια βρες Αντιστοιχες εφαρμογες απο τα παραθυρα, οχι απλα τι κανουνε τα προγραμματα, και τα βαζω και τα υπολοιπα. Και οχι add-ons απο τον firefox... δεν ειναι εφαρμογες!! :mrgreen:

Μα δεν είναι απλά τι κάνουν τα προγράμματα, υπάρχουν στα Windows αντίστοιχες εφαρμογές για όλα όσα ανέφερα. Ακόμα και στον οδηγό έτσι όπως είναι, δεν αναφέρονται όλα ως αντίστοιχες εφαρμογές, κάποια τα βάλατε ως κατηγορίες, δηλαδή το τι κάνουν τα προγράμματα. Τέλος πάντων, αν μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος ο οδηγός γιατί όχι.

Από όσα ανέφερα στο προηγούμενο μου ποστ, τα 6 στα 38 είναι plugins και addons, που σημαίνει ότι τα 32 είναι κανονικότατες εφαρμογές.
Εσύ δεν έκανες προσθήκη στον οδηγό σχεδόν τίποτα.

Ακόμα και για τα plugins/addons δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορείς να κάνεις επεξεργασία τον οδηγό και επάνω επάνω (μέσα στον οδηγό) να βάλεις το παρακάτω:

Αντίστοιχες εφαρμογές των Windows στο Ubuntu και διάφορες εναλλακτικές λύσεις

Επειδή δεν χωράει για να μπει ως τίτλος του νήματος, λόγο περιορισμού των χαρακτήρων.
Εννοείτε ότι είναι καλύτερα έτσι, έχει και εφαρμογές και διάφορες άλλες λύσεις είτε με plugins είτε με add-ons. Ένας πλούσιος οδηγός δηλαδή και είναι στα πλαίσια του ΕΛ/ΛΑΚ πάντα.

Επίσης το "Screenshot Captor" που έγραψες είναι λάθος γραμμένο, βάλε "Screenshot Tools".
Για παράδειγμα το shutter δεν κάνει μόνο screenshot capture, έχει αρκετές επιλογές όπως και άλλες εφαρμογές. Άρα "Screenshot Tools".
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials