Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό panligo » 08 Σεπ 2009, 12:26

sean έγραψε:το εκανα αλλα και παλι δεν μου εμφανιζει το usb....

Ποιά έκδοση του VB έχεις βάλει; Μήπως είναι η ose; αν ναι ακολούθησε τον οδηγό που λέει τι πρέπει να εγκαταστήσεις.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sean » 08 Σεπ 2009, 12:32

τη sun virtualbox...
piragelos.deviantart.com
* life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away

Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: Ναι | Αγγλικά: Τέλεια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 (32bit) ΕΛ
Άβαταρ μέλους
sean
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 08 Σεπ 2009, 12:36

sean έγραψε:τη sun virtualbox...

Έκανες την εγκατάσταση με βάση τον οδηγό ή από το προσθαφαίρεση; Υπάρχουν δύο εκδόσεις Virtualbox OSE και Virtualbox. Εμείς θέλουμε το σκέτο Virtualbox. Πήγαινε στο help-->virtualbox για να μάθεις πιο έχεις περάσει.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sean » 08 Σεπ 2009, 12:47

οχι δεν το εκανα απο την προσθαφαιρεση...στην προσθαφαιρεση υπαρχει το virtualbox OSE το οποιο ειναι απειραχτο το σκετο virtualbox εχω περασει...
piragelos.deviantart.com
* life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away

Άβαταρ μέλους
sean
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 08 Σεπ 2009, 12:51

panagiotis20 έγραψε:
Επίσης μην ξεχάσετε αργότερα από settings--> usb να προσθέσετε μέχρι πόσα usb θα θέλετε να μπορεί να αναγνωρίζει ταυτόχρονα ο guest. Αν δεν βάλετε κανένα φίλτρο τότε δεν θα μπορεί να αναγνωρίζει κανένα. Απλά εισάγετε τα φίλτρα με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις κενές[/list] Κάνουμε μία επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μας και είμαστε έτοιμοι :thumbup:

Αυτό που λέει ο οδηγός το έχεις κάνει;
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sean » 08 Σεπ 2009, 12:56

ναι το εχω κανει...
piragelos.deviantart.com

Άβαταρ μέλους
sean
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 08 Σεπ 2009, 13:04

Τότε θα έπρεπε να λειτουργεί κανονικά......περίεργο.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που μπορεί να φταίει. Ούτε γνωρίζω για να σε βοηθήσω περισσότερο.
Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι κάποιος περισσότερο έμπειρος από εμένα να σε βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sean » 08 Σεπ 2009, 13:07

ok thnx παντως...
piragelos.deviantart.com

Άβαταρ μέλους
sean
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ph03nix » 09 Σεπ 2009, 06:07

Συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση!
Λοιπον εχω εγκαταστησει το Virtual Box GUI Version 2.1.4_OSE!: Ως γνωστον τα παραθυρa χρειαζονται τα drivers του chipset κλπ για να λειτουργησει!Οταν βαζω το cd της μητρικης για να κανω εγκατασταση ενω ξεκινα να φορτωσει ανοιγει το παραθυρο και δν μ εμφανιζει τα προγραμματα για να τα εγκαταστησω ολα!Οσο για τον εξωτερικο απλα δεν μ τον αναγνωριζει σαν συσκευη!Το midi ειναι απλα το keyboard που εχω και θελω να γραψω μουσικη,το οποιο συνδεεται μεσω usb!Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν θα καταφερω να γραψω μουσικη με το midi με το VBox η θα αναγκαστωνα κανω Dual Boot?!
Και αν τελικα γινεται πως θα περασω τους drivers στα windows του chiset αλλα και του υπολοιπου hardware? :? :? :?
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Desktop :OpenBSD 5.0 -current|Acer Laptop: Ubuntu 10.10 32bit|IBM Thinkpad X60 Laptop:OpenBSD 4.9 -stable.

OpenBSD,security matters.

Άβαταρ μέλους
ph03nix
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 09 Σεπ 2009, 10:27

ph03nix έγραψε:Συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση!
Λοιπον εχω εγκαταστησει το Virtual Box GUI Version 2.1.4_OSE!: Ως γνωστον τα παραθυρa χρειαζονται τα drivers του chipset κλπ για να λειτουργησει!Οταν βαζω το cd της μητρικης για να κανω εγκατασταση ενω ξεκινα να φορτωσει ανοιγει το παραθυρο και δν μ εμφανιζει τα προγραμματα για να τα εγκαταστησω ολα!Οσο για τον εξωτερικο απλα δεν μ τον αναγνωριζει σαν συσκευη!Το midi ειναι απλα το keyboard που εχω και θελω να γραψω μουσικη,το οποιο συνδεεται μεσω usb!Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν θα καταφερω να γραψω μουσικη με το midi με το VBox η θα αναγκαστωνα κανω Dual Boot?!
Και αν τελικα γινεται πως θα περασω τους drivers στα windows του chiset αλλα και του υπολοιπου hardware? :? :? :?

Καλημέρα :D

Να πάρουμε τα πράγματα με μία σειρά:
α)Πρώτα από όλα έχεις περάσει την λάθος διανομή/έκδοση του Virtualbox. O οδηγός αυτός είναι για το Virtualbox 3.x.x και όχι για το Virtualbox ose 2.4.1 που έχεις περάσει. Βγάλε αυτό που έχεις περάσει και ακολούθησε τον οδηγό κατά γράμμα για να βάλεις την σωστή έκδοση/διανομή. Μην ανησυχείς μπορείς να κρατήσεις τον εικονικό δίσκο έτσι ώστε να μην χρειαστεί επανεγκατάσταση του guest :thumbup:
β)'Όσον αφορά τα προγράμματα για το hardware δεν νομίζω πως χρειάζεται να τα περάσεις. Αν κάτι δεν δουλεύει όπως είναι το συζητάμε... :?
γ)Αν ακολουθήσεις τον οδηγό με την σωστή έκδοση/διανομή του προγράμματος λογικά θα σου αναγνωρίσει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. 8-)
δ)Από kayboard όπως κατάλαβες δεν ξέρω και πολλά πράγματα αλλά εφόσον συνδέεται με usb λογικά θα στο αναγνωρίσει κανονικά. Επίσης νομίζω ότι θα μπορέσεις να περάσεις όποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για το keyboard κανονικά :think: Με μία δοκιμή θα το μάθουμε στα σίγουρα :roll:

Ελπήζω να βοήθησα :wave:
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials