Εφαρμογή άδειας CreativeCommons By-Sa στους οδηγούς(voting)

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Εφαρμογή άδειας CreativeCommons By-Sa στους οδηγούς

Το δημοψήφισμα λήγει στις 15 Σεπ 2009, 16:59

Συμφωνώ
28
82%
Διαφωνώ με κάθε άδεια
5
15%
Διαφωνώ με την προτεινόμενη άδεια (?)
1
3%

Σύνολο ψήφων : 34

Re: Εφαρμογή άδειας CreativeCommons By-Sa στους οδηγούς(voting)

Δημοσίευσηαπό xqtr » 13 Σεπ 2009, 17:38

Off topic:
Αν ειναι να του κανουμε "κλειστους" και να χ...με στο ταλαρο... ΜΕΣΑ!!! Ξεκιναω να γραφω και αλλους! :lol: :lol: :lol:

Μην ειστε καχυποπτοι... Ακομα και αν υπηρχε η παραμικρη ιδεα οι οδηγοι να χρησιμοποιηθουν για κερδος ή καπου αλλου, με την αδεια αυτη εξασφαλιζεται η ελευθερη και δικαιη δημοσιευση τους.

Σκεφτειτε καποιον "εξυπνο" δημοσιογραφο να βλεπει τα posts/οδηγους απο εδω... και να γραφει "πετυχημενα" αρθρα για το περιοδικο που δουλευει χωρις καθολου credits προς το ατομο που τα εγραψε... και σκεφτειτε να ειναι ο οδηγος που γραψατε εσεις! Δεν θα σας πειραζε? Απο την αλλη πλευρα... οτι γραφετε σε ενα περιοδικο, εννοειτε οτι δεν μπορεις να το αναδημοσιευσεις χωρις αδεια του εκδοτη... ε δεν ειναι αδικο?

Πιστευω οτι καλως οι mods προβαινουν σε αυτη την ενεργεια... ισως ειναι λιγο "ψειρες" ;) αλλα καλο ειναι. :thumbup:
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 13 Σεπ 2009, 17:41

xqtr έγραψε:Μην ειστε καχυποπτοι... Ακομα και αν υπηρχε η παραμικρη ιδεα οι οδηγοι να χρησιμοποιηθουν για κερδος ή καπου αλλου, με την αδεια αυτη εξασφαλιζεται η ελευθερη και δικαιη δημοσιευση τους.

Σκεφτειτε καποιον "εξυπνο" δημοσιογραφο να βλεπει τα posts/οδηγους απο εδω... και να γραφει "πετυχημενα" αρθρα για το περιοδικο που δουλευει χωρις καθολου credits προς το ατομο που τα εγραψε... και σκεφτειτε να ειναι ο οδηγος που γραψατε εσεις! Δεν θα σας πειραζε? Απο την αλλη πλευρα... οτι γραφετε σε ενα περιοδικο, εννοειτε οτι δεν μπορεις να το αναδημοσιευσεις χωρις αδεια του εκδοτη... ε δεν ειναι αδικο?

:thumbup:
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 13 Σεπ 2009, 20:12

Δηλαδή για να καταλάβω: Εγώ τους 2-3 οδηγούς που έκανα, εάν δεν γουστάρω να τους διαθέσω υπό κάποια άδεια χρήσης, τι γίνεται; Θα έχω την επιλογή να το κάνω;
Τελευταία επεξεργασία από bullgr και 13 Σεπ 2009, 20:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 13 Σεπ 2009, 20:22

bullgr έγραψε:Δεν θα επεκταθώ σε προσωπικές κόντρες για το πως του ήρθε του ftso ξαφνικά αυτό το πράγμα...

Θα σταθώ στο εξής: Με λυπεί ιδιαίτερα πως ψηφίζετε μερικοί σαν πρόβατα ότι σας πασάρει η συντονιστική ομάδα χωρίς να μελετήσετε όλα τα ενδεχόμενα... Γιατί αυτό που ζητούν να γίνει δεν είναι εφικτό... Και εξηγώ:

1. Κατά την εγγραφή του χρήση δεν αναγράφεται πουθενά στους όρους χρήσης ότι τα κείμενά μας είτε όλα είτε μερικά θα υποβάλλονται υπό κάποια άδεια χρήσης.
2. Το παραπάνω σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει τους χρήστες του forum να υποβληθούν κείμενά τους υπό κάποια άδεια χρήσης.
3. Σε αντίθετη περίπτωση (επιβολή άδειας χρήσης από την συντονιστική ομάδα του forum) σημαίνει ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ του forum.

Συγχαρητήρια για την εξυπνάδα σας... Πραγματικά φοβερή ιδέα... Και σπεύσατε να δημιουργήσετε και ψηφοφορία... Να δω πως θα το εφαρμόσετε...

Μιλάς λες και ο ftso εφάρμοσε την ιδέα του δίχως να ρωτήσει κανέναν, λες και το έχει έτσι ως άχτι να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. Καλά κάνεις και δεν αναφέρεσαι σε προσωπικές κόντρες.

Σαν πρόβατα; Ότι πασάρει η συντονιστική ομάδα; :shock:

bullgr εγώ λυπάμαι, τι είναι αυτοί οι χαρακτηρισμοί;
Μήπως είναι όλα αυτά μια καλοστημένη προπαγάνδα; Τι άλλο θα δούμε.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές που κάνει, μην κρίνεις σύμφωνα με την δική σου επιλογή τις αποφάσεις των μελών της κοινότητας. Είναι μια ψηφοφορία και όλοι έχουμε ελευθερία στην επιλογή, ο ftso απλά είχε αυτήν την ιδέα και εμείς ψηφίζουμε.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 13 Σεπ 2009, 20:27

bullgr έγραψε:Δηλαδή για να καταλάβω: Εγώ τους 2-3 οδηγούς που έκανα, εάν δεν γουστάρω να τους διαθέσω υπό κάποια άδεια χρήσης, τι γίνεται; Θα έχω την επιλογή να το κάνω;

Φυσικά. Έχω επαναλάβει την παραπομπή στο αρχικό κείμενο που αναφέρεται η λύση τρεις φορές ως τώρα στην ίδια ερώτηση.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 13 Σεπ 2009, 20:30

ftso έγραψε:Φυσικά. Έχω επαναλάβει την παραπομπή στο αρχικό κείμενο που αναφέρεται η λύση τρεις φορές ως τώρα στην ίδια ερώτηση.

Άρα, προς τι η ψηφοφορία; Δεν έφτανε μια ανακοίνωση/sticky με ένα κείμενο που να αναφέρει ότι όποιος θέλει να βάλει τον οδηγό του υπό άδεια χρήσης; Γιατί όλος αυτός ο ντόρος της ψηφοφορίας;
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 13 Σεπ 2009, 20:33

Την ψηφοφορία την ξεκίνησα για δυο λόγους:
1)Είναι κάτι που αφορά όλη την κοινότητα και με βάση του κανόνες που έχουμε συμφωνήσει όλοι θα πρέπει να έχουν λόγο σε ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα.
2)Όπως γράφω στο αρχικό κείμενο η σκέψη είναι να εφαρμόζεται η άδεια ως προεπιλογή...
έγραψε:Το περιεχόμενο των οδηγών διατίθεται υπό την άδεια Creative Commons By-Sa, εκτός και αν ρητώς δηλώνεται διαφορετικά από το συγγραφέα ή έχουν μεταφερθεί (αυτούσιοι ή μεταφρασμένοι) από άλλη πηγή, η οποία θα πρέπει να αναφέρεται.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 13 Σεπ 2009, 20:36

Υπάρχει αυτή η ψηφοφορία τώρα και καλός δημιουργήθηκε, δεν χρειάζεται να λέμε όλο τα ίδια και τα ίδια. Γίνεται συνέχεια ένας κύκλος των ίδιων ερωτημάτων, έγινε αυτό τώρα.
Δεν υπάρχει κανένας ντόρος, τα πράγματα είναι απλά.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 13 Σεπ 2009, 20:40

Δεν υπάρχει κάτι για να ψηφίσει κανείς... Μια ανακοίνωση/sticky όπως προανέφερα έφτανε... Και από κει και πέρα όποιος θέλει βάζει άδεια χρήστης στο κείμενό του...

Δηλαδή να ψηφίσω τί; Εάν θέλω να έχω το δικαίωμα να έχω άδεια χρήσης στο κείμενό μου στο forum;
Εάν συμφωνώ, τότε θα βάλω άδεια χρήσης στους οδηγούς μου... Εάν δεν συμφωνώ τότε δεν το κάνω... Θα πρέπει να ψηφίσω; Για ποιο πράγμα; Εάν θα το κάνω ή όχι; Ε, τότε αυτό δεν είναι ψηφοφορία, είναι γκάλοπ!!!

Μπορούσε να γίνει και με μια απλή ανακοίνωση... Αλλά ο ftso έπρεπε να δημιουργήσει εντυπώσεις... Ξέρει αυτός γιατί... Άλλωστε το timing το προδίδει από μόνο του...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 13 Σεπ 2009, 20:41

Απαντήθηκαν η απορίες σου ήδη στα προηγούμενα ποστ.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials