Τα προγράμματα χρησιμοποιούν 1,2 Gb από τα 8 Gb. Όταν θα θα κάνω hibernation θα κλείνω το virtualbox. Ευχαριστώ.
Συντονιστής: adem1
medigeek έγραψε:Υπάρχει και η λύση να δημιουργηθεί αρχείο swap (σε κάποιον δευτερεύων δίσκο μήπως;) αλλά δεν ξέρω κατά πόσον θα δουλέψει το hibernation με τέτοια αρχεία.
XenosD έγραψε:Δεν ξέρω όμως μήπως μειώσει την απόδοση του Ubuntu.
medigeek έγραψε:SSD 120 Gb για το λειτουργικό
XenosD έγραψε:medigeek έγραψε:Υπάρχει και η λύση να δημιουργηθεί αρχείο swap (σε κάποιον δευτερεύων δίσκο μήπως;) αλλά δεν ξέρω κατά πόσον θα δουλέψει το hibernation με τέτοια αρχεία.
Έχω ένα δίσκο SSD 120 Gb για το λειτουργικό και έναν HDD 3 Tb για τα αρχεία μου. Μπορώ να αφιερώσω 20 GB από τον HDD για swap. Θα το δοκιμάσω, αλλά κάτι μου λέει ότι δε θα δουλέψει.
XenosD έγραψε:Σκέφτομαι να δοκιμάσω και το εξής. Αντί να δημιουργήσω /home partition, να μεταφέρω το /home σε κάποιον εσωτερικό ntfs δίσκο. και μετά να δημιουργήσω ένα symlink στο /. Αν δουλέψει αυτό θα μπορώ να έχω πρόσβαση στο /home και από τα windows, τα οποία θα τα εγκαταστήσω αργότερα. Δεν ξέρω όμως μήπως μειώσει την απόδοση του Ubuntu.
έγραψε:και αν ήθελα να έχω πρόσβαση στα αρχεία από Windows θα χρησιμοποιούσα εκείνο το πρόγραμμα σε Windows που διαβάζει το σύστημα αρχείων ext4.
XenosD έγραψε:Τι εννοείς κουσούρια NTFS
έγραψε:On average, Ubuntu 10.04 atop the EXT4 file-system with the Linux 2.6.32 kernel was 26.5% faster than Windows 7 x64 with its NTFS file-system.
pros έγραψε:XenosD έγραψε:Τι εννοείς κουσούρια NTFS
Την ανασυγκρότηση κυρίως.