Αντίστοιχες εφαρμογές των windows στο Ubuntu

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Αντίστοιχες εφαρμογές των windows στο Ubuntu

Δημοσίευσηαπό digibill » 01 Φεβ 2010, 19:06

sneferu έγραψε:ο gthumb μου επιτρεπει μεχρι 256pixel, και για να το κανω πιο λιανα, σε μια σελιδα καθετη με πλατος 1500 και υψος 2100 ενω θελω να βαλω 8 οριζοντιες φωτογραφιες σε 4 σειρες και 2 στηλες δεν μπορω να βαλω λιγοτερες απο 30

το digikam το δοκιμασα τουλαχιστον προ 6μηνου

Φυσικά και τυπώνει contact sheets το digikam, απλά δεν μπορείς να ορίσεις οποιοδήποτε μέγεθος. Οι διαθέσιμες επιλογές του είναι 8 / 20 / 30 φωτογραφίες ανά σελίδα.
Για απλό contact η εκτύπωση 5x4 (20 φωτογραφίες ανά σελίδα) είναι υπέρ αρκετή (παλιότερα στον σκοτεινό τυπώναμε το 36άρι φιλμ σε χαρτί Α4 για κοντάκτ, δηλαδή μιλάμε για 36 φωτογραφίες ανά σελίδα κι όχι 20!! Κι όμως από εκεί κάναμε τις επιλογές μας!)
Αν τώρα θες να το δώσεις σε κάποιον πελάτη για επιλογή, το ιδανικό θα ήταν 3x5 (15 φωτογραφίες / σελίδα), αλλά εν προκειμένω μπορείς να τυπώσεις 8 φωτό / σελ. :angel:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tzemelini13 » 07 Φεβ 2010, 18:15

Μπραβο πολυ καλη δουλεια!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ Λίγες (Σχεδόν τίποτα)┃ Προγραμματισμός: Ladder,STL ( Plc ) ┃ Αγγλικά: Καλά
Desktop
Λειτουργικό ⇛Ubuntu 10.04 LTS - Lucid Lynx │ Πυρήνας Linux 2.6.28-15-generic │ Gnome 2.28.1
Προδιαγραφές⇛Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz │ RAM: 1024Mb │Graphics Card: ATI Radeon X550 │ LG 19'' - 1280x1024 pix
Laptop
Προδιαγραφές ⇛Acer Aspire 1800│Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz │RAM:1284Mb
Άβαταρ μέλους
Tzemelini13
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 08 Φεβ 2010, 00:35

digibill έγραψε:Φυσικά και τυπώνει contact sheets το digikam, απλά δεν μπορείς να ορίσεις οποιοδήποτε μέγεθος. Οι διαθέσιμες επιλογές του είναι 8 / 20 / 30 φωτογραφίες ανά σελίδα

Όσες θέλεις μπορείς να ορίσεις.
http://img535.imageshack.us/img535/7015/digikam.jpg
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 08 Φεβ 2010, 10:36

Apopas έγραψε:
digibill έγραψε:Φυσικά και τυπώνει contact sheets το digikam, απλά δεν μπορείς να ορίσεις οποιοδήποτε μέγεθος. Οι διαθέσιμες επιλογές του είναι 8 / 20 / 30 φωτογραφίες ανά σελίδα

Όσες θέλεις μπορείς να ορίσεις.
http://img535.imageshack.us/img535/7015/digikam.jpg

Ναι, εδώ όμως κάνεις πατέντα και πας να τυπώσεις contact sheet εξάγοντας τις φωτογραφίες σου σε html! Χρησιμοποιείς άλλο εργαλείο για άλλη δουλειά!
Αν ήταν να φτιάξω μια ιστοσελίδα με thumbnails για να τυπώσω contact, δεν θα χρειαζόμουν καθόλου το digikam φίλε μου. Το έκανα και μόνος μου! :D
Υποτίθεται λοιπόν ότι χρησιμοποιείς ένα εργαλείο για να κάνεις τα πράγματα απλούστερα και σαφέστερα!

Για μένα είναι τεράστια παρανόηση του open source αυτό: αφού υπάρχει κάποιος τρόπος για να κάνω κάτι, εντάξει, βολεύομαι με αυτόν....
Εντάξει, εσύ (κι εγώ και κάμποσοι άλλοι) έχουμε την γνώση να κάνουμε την πατέντα.. Ο άπειρος χρήστης όμως; (άπειρος χρήστης είναι και αυτός που είναι έμπειρος φωτογράφος μεν -οπότε καταλαβαίνει γενικά το digikam και ξέρει γιατί το χρειάζεται και τι να κάνει με αυτό-, αλλά δεν είναι και πολύ έμπειρος με τους υπολογιστές και το ... html!)
Πού καταλήγουμε πάλι λοιπόν; Καλύπτουμε ένα μειονέκτημα ενός (opensource) προγράμματος αντιπροτείνοντας την λύση της... πατέντας!
Συγγνώμη, αλλά δεν συμφωνω. Και επιμένω ότι δεν γίνεται να ορίσεις αριθμό φωτογραφιών ανά σελίδα σε εκτύπωση contact... :roll:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 08 Φεβ 2010, 13:31

Τελικα δεν καταλαβα, εχει εργαλειο το digikam για να κανει contact sheet ή γινεται μεσω πατεντας ?
Εγω δεν ειδα καποιο (μπορει βεβαια να μην μου διεφυγε)

Off topic:
Yπαρχει τροπος να μου εμφανιζει το dolphin τα RAW αρχεια σαν thumbnails (να εχει preview) και να μη χρειαζεται να ανοιξω καποιο προγραμμα για να τα δω
To ιδιο ισχυει και για το gwenview

Στο dolphin παιρνω αυτο

Στο gwenview αυτο
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Snow Leopard 10.6.6 σε imac 21.5 3.06Ghz Intel Core i3, 4GB // Ubuntu 10.10 σε HP dv6 1220eV, AMD AthlonX2 Dual-Core QL-65 2.1 GHz│ 3GB │ ATI Mobility Radeon HD 4500 Series │ AR9285 │ HDA-Intel - HDA ATI SB, HDA-Intel - HDA ATI HDMI │ 15" 1366x768
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 08 Φεβ 2010, 16:51

digibill έγραψε:Ναι, εδώ όμως κάνεις πατέντα και πας να τυπώσεις contact sheet εξάγοντας τις φωτογραφίες σου σε html! Χρησιμοποιείς άλλο εργαλείο για άλλη δουλειά!
Αν ήταν να φτιάξω μια ιστοσελίδα με thumbnails για να τυπώσω contact, δεν θα χρειαζόμουν καθόλου το digikam φίλε μου. Το έκανα και μόνος μου! :D
Υποτίθεται λοιπόν ότι χρησιμοποιείς ένα εργαλείο για να κάνεις τα πράγματα απλούστερα και σαφέστερα!

Για μένα είναι τεράστια παρανόηση του open source αυτό: αφού υπάρχει κάποιος τρόπος για να κάνω κάτι, εντάξει, βολεύομαι με αυτόν....
Εντάξει, εσύ (κι εγώ και κάμποσοι άλλοι) έχουμε την γνώση να κάνουμε την πατέντα.. Ο άπειρος χρήστης όμως; (άπειρος χρήστης είναι και αυτός που είναι έμπειρος φωτογράφος μεν -οπότε καταλαβαίνει γενικά το digikam και ξέρει γιατί το χρειάζεται και τι να κάνει με αυτό-, αλλά δεν είναι και πολύ έμπειρος με τους υπολογιστές και το ... html!)
Πού καταλήγουμε πάλι λοιπόν; Καλύπτουμε ένα μειονέκτημα ενός (opensource) προγράμματος αντιπροτείνοντας την λύση της... πατέντας!
Συγγνώμη, αλλά δεν συμφωνω. Και επιμένω ότι δεν γίνεται να ορίσεις αριθμό φωτογραφιών ανά σελίδα σε εκτύπωση contact... :roll:

Συγγνώμη γιατί τώρα έχω μπερδευτεί εγώ. Δεν πάω να κάνω κάποια πατέντα. Απλά στη συζήτηση που είχαμε με τον Sneferu για το θέμα των contact sheets μέσω pm, συζητούσαμε για το κατά πόσο μπορεί το Digikam να κάνει export σε html και με συγκεκριμένο αριθμό φωτογραφιών ανά σελίδα. Το θέμα της εκτύπωσης δεν αναφέρθηκε καν. Φαντάζομαι σε άλλο θέμα αναφέρεσαι εσύ και σε άλλο εγώ και ο Sneferu.
Οπότε, πριν πάμε τη διαφωνία ανάμεσα σε opensource και closed source και χαλάσουμε τις καρδιές μας, ας ξεκαθαρίσουμε τι εννοεί ο καθένας.
Εγώ για δημιουργία contact sheets, αναφερόμουν καθαρά σε δυνατότητα html export. Εσύ;
Τελευταία επεξεργασία από Apopas και 08 Φεβ 2010, 16:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 08 Φεβ 2010, 16:57

Apopas έγραψε:
digibill έγραψε:Ναι, εδώ όμως κάνεις πατέντα και πας να τυπώσεις contact sheet εξάγοντας τις φωτογραφίες σου σε html! Χρησιμοποιείς άλλο εργαλείο για άλλη δουλειά!

Συγγνώμη γιατί τώρα έχω μπερδευτεί εγώ. Δεν πάω να κάνω κάποια πατέντα. Απλά στη συζήτηση που είχαμε με τον Sneferu για το θέμα των contact sheets μέσω pm, συζητούσαμε για το κατά πόσο μπορεί το Digikam να κάνει export σε html και με συγκεκριμένο αριθμό φωτογραφιών ανά σελίδα. Το θέμα της εκτύπωσης δεν αναφέρθηκε καν. Φαντάζομαι σε άλλο θέμα αναφέρεσαι εσύ και σε άλλο εγώ και ο Sneferu.
Οπότε, πριν πάμε τη διαφωνία ανάμεσα σε opensource και closed source και χαλάσουμε τις καρδιές μας, ας ξεκαθαρίσουμε τι εννοεί ο καθένας.
Εγώ αναφερόμουν καθαρά σε δυνατότητα html export. Εσύ;

Mαλλον εγινε μπερδεμα, τα contact sheets τα κανουμε για να τα τυπωσουμε, αυτη ειναι η σημασια τους, καμμια σχεση με html
Εχω αναφερομουν σε contact sheets και οχι σε html
Δεν ειχα προσεξει οτι αυτο που μου εδειξες ηταν html, μετα που εγκατεστησα το digikam δεν το εψαξα γιατι δε μου χρειαστηκε
Τελευταία επεξεργασία από sneferu και 08 Φεβ 2010, 17:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Snow Leopard 10.6.6 σε imac 21.5 3.06Ghz Intel Core i3, 4GB // Ubuntu 10.10 σε HP dv6 1220eV, AMD AthlonX2 Dual-Core QL-65 2.1 GHz│ 3GB │ ATI Mobility Radeon HD 4500 Series │ AR9285 │ HDA-Intel - HDA ATI SB, HDA-Intel - HDA ATI HDMI │ 15" 1366x768
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 08 Φεβ 2010, 17:01

sneferu έγραψε:Mαλλον εγινε μπερδεμα, τα contact sheets τα κανουμε για να τα τυπωσουμε, αυτη ειναι η σημασια τους, καμμια σχεση με html

Μα για δυνατότητα html export μου έλεγες στα PM και πως ο GThumb έχει δυνατότητα html export αλλά δεν μπορούσες να βάλεις όσες φωτογραφίες ήθελες ανά σελίδα.

Παρεμπιπτόντως, ο Dolphin υποστηρίζει raw preview. Πήαγινε στις ρυθμίσεις του γενικά-προεπισκοπήσεις και ενεργοποίησέ το.
Τελευταία επεξεργασία από Apopas και 08 Φεβ 2010, 17:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sneferu » 08 Φεβ 2010, 17:02

Apopas έγραψε:
sneferu έγραψε:Mαλλον εγινε μπερδεμα, τα contact sheets τα κανουμε για να τα τυπωσουμε, αυτη ειναι η σημασια τους, καμμια σχεση με html

Μα για δυνατότητα html export μου έλεγες στα PM και πως ο GThumb έχει δυνατότητα html export αλλά δεν μπορούσες να βάλεις όσες φωτογραφίες ήθελες ανά σελίδα.

Οχι html, αλλα contact sheets, δεν ειναι το ιδιο
Αν θυμασαι σου ειχα δειξει και τις επιλογες απο το acdsee
Άβαταρ μέλους
sneferu
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 08 Φεβ 2010, 17:07

Σου είχα φτιάξει ένα contact-sheet και στο έστειλα. Δεν είπες τπτ ότι δεν πρέπει να είναι έτσι.

Αυτό για τα raw files πουσ ου έγραψα πριν το είδες;
Τελευταία επεξεργασία από Apopas και 08 Φεβ 2010, 17:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ