Deppie έγραψε:Είμαι ένα βήμα πριν την εγκατάσταση του ubuntu 11.10 σε windows 7 και θέλω να ρωτήσω τα εξής:
1ον) Δημιουργώ 2 κατατμήσεις μία 27gb για το λειτουργικό και μία 3gb για τη swap καλά είναι;
Ένας τρόπος εγκατάστασης είναι όπως αναφέρεις, με το λειτουργικό+home σε μια κατάτμηση-διαμέριση-partition.
Στον οδηγό αυτό αναφέρουμε να δημιουργήσουμε δύο κατατμήσεις για το λειτουργικό σύστημα, μια για το «λειτουργικό σύστημα» και μια άλλη για τα αρχεία χρήστη (αυτό που λέμε /hοme).
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, χρειάζεσαι πάντα να προσθέσεις και μια νέα κατάτμηση-διαμέριση-partition για το swap (κατάτμηση εναλλαγής).
Αν μπορείς να διαθέσεις μόνο 30GB για Linux, είναι εντάξει για τώρα να έχεις κοινή την κατάτμηση-διαμέριση-partition για λειτουργικό+home.
Deppie έγραψε:2ον) Για σύστημα αρχείων επιλέγω ext4 για την 27gb και linux swap για την εικονική;
Τώρα πια επιλέγουμε ext4 για το σύστημα αρχείων για το λειτουργικό σύστημα και για το /hοme (αν είναι ξεχωριστά).
Για την κατάτμηση swap, όταν καθορίσουμε ότι η κατάτμηση είναι τύπου swap, δε ρωτάει για το σύστημα αρχείων, διότι το swap δεν διαθέτει κάποιο σύστημα αρχείων.
Deppie έγραψε:3oν) Δημιουργία ως : πρωτεύον διαμέρισμα και στις δύο έτσι;
Δεν είναι αναγκαίο να είναι πρωτεύοντα διαμερίσματα για το Linux. Είναι εντάξει και λογικά διαμερίσματα.
Deppie έγραψε:4ον) Τέλος μου ζητάει να δώσω label κατά τη δημιουργία των κατατμήσεων. Να δώσω /home στα 27gb ή όχι και στη swap τι;
Label; Δες στο
http://www.youtube.com/user/ubuntugr για τα δύο βασικά βίντεο εγκατάστασης.
Πες μας σε ποιο σημείο αναφέρει για Label (πόσα λεπτά μέσα στο βίντεο). Αυτό για «/» ή «/hοme» είναι τα mount point (σημεία προσάρτησης).
Πρέπει να δηλώσεις ένα διαμέρισμα για το / (λειτουργικό) που να είναι γενικά τουλάχιστον 20GB, και αν θέλεις ξεχωριστό διαμέρισμα για το /hοme (αρχεία χρήστη) τότε δηλώνεις νέα κατάτμηση. Αν δε δηλώσεις κάτι για το /hοme, τότε το /home θα μπει μαζί με το / και θα μοιράζεται το χώρο.
Για το swap δίνεις το πολύ 3GB.