Εφαρμογή άδειας CreativeCommons By-Sa στους οδηγούς(voting)

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Εφαρμογή άδειας CreativeCommons By-Sa στους οδηγούς

Το δημοψήφισμα λήγει στις 15 Σεπ 2009, 16:59

Συμφωνώ
28
82%
Διαφωνώ με κάθε άδεια
5
15%
Διαφωνώ με την προτεινόμενη άδεια (?)
1
3%

Σύνολο ψήφων : 34

Re: Εφαρμογή άδειας CreativeCommons By-Sa στους οδηγούς(voting)

Δημοσίευσηαπό Nisok » 13 Σεπ 2009, 21:50

Δεν έχω καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ!

-> Γιατί σας πειράζει η άδεια, αν είστε οι ίδιοι οι συγγραφείς. Αφού διατηρείτε το δικαίωμα να κάνετε ότι θέλετε με του οδηγούς.
Σβήστε, μεταφέρετε, τροποποιείστε. Δεν γίνεται συγγραφέας "ο Ubuntu-gr" ως νομικό πρόσωπο.

Το θέμα έχει εξελιχθεί σε μια μικρή φάρσα.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 13 Σεπ 2009, 22:07

Δηλαδη απο οτι καταλαβα... μερικοι mods και μερικα επιτιμα μελη... "τρωγεστε" επειδη ανοιξε ενα νεο forum (που αναφερεται γενικα στο linux και στο ΕΛΛΑΚ) και οι μεν δεν θελουν να αντιγραψουν τους οδηγους που ειναι εδω (ισως?) και οι δε, φοβουνται να γραψουν στο τελος καθε οδηγου, που θα παρουν απο εδω, ενα πχ "ο οδηγος αυτος ανηκει στον χχχχ και δημοσιευτηκε στο ubuntu-gr"... Σωστα??? Και επειδη ο ftso, ρωτησε τα μελη πριν κανει οτιδηποτε... οι "επιτιμοι" προσβληθηκαν???

Αυτο δεν ειναι πνευμα ubuntistas... αυτο ειναι καθαρα "αθανατο Ελληνικο πνευμα"... τρωγεστε για μ...ες αντι να βοηθατε ο ενας τον αλλον, αφου στην ουσια στο ιδιο "στρατοπεδο" ειστε.

@bullgr: Σε παλαιοτερα posts σου... ειχες αναφερει οτι επαιζες τον ρολο του πυροσβεστη κτλ... εδω αντι να κρατας χαμηλους τονους μιας και το θεμα εξεληχθηκε σε μια χαζομαρα μεταξυ σας, κανεις το αντιθετο... επειδη ομως εκανες ενα σχολιο για "αυτους που ψηφιζουν σαν προβατα", τουλαχιστον αν εχεις το θαρος, ξανακανε edit το post σου... και ζητα μια συγνωμη... μπεεεεε!
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 13 Σεπ 2009, 22:45

Σε αυτή τη ψηφοφορία δεν θα ψηφίσω όχι οτι έχω κάποιο πρόβλημα με την άδεια. τουλάχιστον για εμένα που μπορώ να πω για έναν οδηγό που έφτιαξα τον έφτιαξα επειδή θέλω να τον μοιραστώ με όλους, όχι μόνο εντός αυτού του φόρουμ, αν θέλει κάποιος να τον αντιγράψει και να τον ποστ-άρει απο εδώ κι εκεί ας το κάνει αν είναι να βοηθηθούν κάποια άτομα που έχουν πρόβλημα. βέβαια από ότι είπε ο ftso θα είναι επιλογή μου αν θα τον βάλω σε κάποια άδεια ή όχι.

Βασικά αυτό που παρατήρησα σε αυτό το ποστ είναι οτι είστε μία ομάδα συντονισμού και μόνο που δεν συντονιστήκατε μεταξύ σας, θα μπορούσατε να τα πείτε στο irc για παράδειγμα ή στο msn κτλ και να κάνετε ένα τέτοιο νήμα με voting για τους μη συντονιστές ή να το κάνατε απλά ένα sticky ή μια απλή ανακοίνωση όπως είπε και ο Bullgr.

Αυτά απο μένα,

Φιλικά
Κώστας
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 13 Σεπ 2009, 23:08

mrjack δεν είμαι κλειστός σε καμία πρόταση! :)
ftso δεν έχει καμία διαφορά για μένα, είτε είναι στο wiki του ubuntu-gr, είτε στο forum. Oδηγός παραμένει και στα 2! :)
Δεν τίθεται θέμα καχυποψίας, ή σκέψης ότι το φόρουμ χάνει τον προσανατολισμό του, ή οτιδήποτε άλλο!
Ειλικρινά. Απλά προσωπικά δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης οποιασδήποτε μορφής άδειας.
Όπως έγραψα, κατανοώ απόλυτα τον οποιοδήποτε συμφωνεί με την ιδέα, πόσο μάλλον τους δημιουργούς των Οδηγών!
Kαι ότι και να αποφασιστεί επί του θέματος, για μένα είναι το ίδιο και το αυτό.

Πιστεύω ότι όσο μπορώ (δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, 5-10 πράγματα ξέρω :) ) βοηθώ στο φόρουμ και θέλω να συνεχίσει να βελτιώνεται όσο γίνεται.
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 13 Σεπ 2009, 23:34

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου...

-Δεν έχω πρόβλημα με το αν θα υπάρχει επιλογή υποβολής άδειας χρήσης... Η ένστασή μου ήταν εάν θα ήταν υποχρεωτική, καθώς κάτι τέτοιο θα αντέκρουε στους όρους χρήσης που κάνει αποδοχή ένας νεοεγγεγραμμένος χρήστης. Από τη στιγμή όμως που ξεκαθαρίστηκε ότι θα είναι ΕΠΙΛΟΓΗ του καθενός, λύθηκε το ζήτημα. Σε αυτό το σημείο απλώς αναφέρω ότι η ψηφοφορία είναι άσκοπη και ότι θα μπορούσε να γίνει το όλο θέμα μια ανακοίνωση/sticky στη ενότητα των οδηγών και όχι όλο αυτό το πανηγύρι...

-Ο δεύτερος λόγος αντίδρασής μου είναι, γιατί έγινε θέμα οι άδειες χρήσης των οδηγών μετά από 1,5 χρόνο; Και ακριβώς μια μέρα μετά από την αντιγραφή των ΔΙΚΩΝ τους οδηγών του diamond & linuxman στο forum του greeklug; Δηλαδή τόσο καιρό δεν ετίθετο θέμα αντιγραφής των οδηγών σε άλλα forums/ιστολόγια, και "ξαφνικά" εντελώς "τυχαία" το θυμηθήκαμε; Δεν σας φαίνεται παράξενο;

-Ο λόγος είναι ο εξής: Προέκυψε ο φόβος πως θα κάναμε αντιγραφές των οδηγών από τρίτους, πράγμα που το ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ... Οι αντιγραφές έγιναν ΜΟΝΟ από δικούς μας οδηγούς και από κανέναν άλλον...

Για να τελειώνω και να μην σας κουράζω άλλο... Το όλο θέμα ήταν σωστό ως σκέψη (άδεια χρήσης στους οδηγούς), ήταν όμως λάθος το κίνητρο... Το όλο πανηγύρι στήθηκε μόνο και μόνο για να μας αποτραπεί η αντιγραφή οδηγών από τρίτους (που ούτως ή άλλως όπως ανέφερα ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ κάτι τέτοιο) μιας και είμαστε (bullgr, diamond, linuxman) οι πλέον αντιπαθείς στον ftso για διάφορους προσωπικούς λόγους.

Τι να πω.. Ειλικρινά λυπάμαι...

xqtr έγραψε:επειδη ομως εκανες ενα σχολιο για "αυτους που ψηφιζουν σαν προβατα", τουλαχιστον αν εχεις το θαρος, ξανακανε edit το post σου... και ζητα μια συγνωμη... μπεεεεε!

Άντε να ζητήσω συγνώμη που αποκάλεσα τους ψηφοφόρους πρόβατα... Αν και δεν βρίσκω τον λόγο, γιατί και εγώ πρόβατο υπήρξα από τα γενοφάσκια του forum... Απλώς στην πορεία εξελίχθηκα σε μαύρο πρόβατο... μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 13 Σεπ 2009, 23:53

:lol: :lol:
Απίστευτα πράγματα. :lol:
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 13 Σεπ 2009, 23:56

Εγώ πάντως έχω βάλει τους οδηγούς που έχω γράψει και σε άλλα sites. Όπως είπε κάποιος, θέλω να γνωρίσει ο κόσμος ότι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Δεν μπαίνει όλη η Ελλάδα στο παρόν forum. Υπάρχει και το Insomnia, το ADSLgr.com, το Gamato.info και άλλα πολλά. Κάποιος που χρησιμοποιεί Fedora, δεν μπαίνει εδώ αλλά στο αντίστοιχο για την Fedora forum και σε κάποιο γενικό.

Φαντάζομαι αν κάποιος θέλει να βάλει άδεια στους οδηγούς του, καλύτερα να βάλει κάποιο υδατογράφημα στα screenshots για να δείξει ότι όντως το έχει κάνει ο ίδιος. Η ιδέα της άδειας (άσχετα με το κείμενό της) δίνει περισσότερο την εντύπωση "κλειστού" κειμένου (βλέπε windows).
Απο τη στιγμή που είναι προεραιτικό, καλό θα ήταν να γραφτεί και στους κανόνες της εγγραφής.

Άλλωστε αν ο οδηγός που φτιάχνει ο καθένας μας, ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ (ο 1ος) τότε θα έπρεπε να είχαμε πάρει phd.

Off topic:
Γράφτηκαν κάποια πράγματα τα οποία υποτίθεται ότι τα έγραψα εγώ. Δεν υπάρχουν αν κοιτάξετε τα posts. Παρακαλώ να αναθεωρηθούν.
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 14 Σεπ 2009, 00:03

Εικόνα

εντάξει τα είπαμε όλα, πάμε παρακάτω...
Τελευταία επεξεργασία από taratatzoum και 14 Σεπ 2009, 00:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 14 Σεπ 2009, 00:03

έγραψε:ακριβώς μια μέρα μετά από την αντιγραφή των ΔΙΚΩΝ τους οδηγών του diamond & linuxman στο forum του

Δεν το καταλαβαίνω. Σε αυτή τη περίπτωση, οι άδειες δεν τους επηρεάζουν, καθώς είναι οι συγγραφείς. Και εκτός από το ότι εξ´ ορισμού δεν τους επηρεάζουν μπορούν να αρνηθούν την άδεια και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

έγραψε:ια, και "ξαφνικά" εντελώς "τυχαία" το θυμηθήκαμε; Δεν σας φαίνεται παράξενο;

Μπορεί και να είναι, μπορεί και όχι. Η πρόταση έτσι όπως έχει διατυπωθεί δεν επηρεάζει το έργο σας.

έγραψε:Για να τελειώνω και να μην σας κουράζω άλλο... Το όλο θέμα ήταν σωστό ως σκέψη (άδεια χρήσης στους οδηγούς), ήταν όμως λάθος το κίνητρο...

Εγώ ας πούμε, δεν είχα ιδέα ότι ξεκίνησε το forum του greeklug. Και ακόμα περισσότερο ότι έγινε κάποια μεταφορά οδηγών(δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα). Αν το έκανα εγώ πρώτα θα το ανακοίνωνα και μετά θα το έκανα. Όχι γιατί θα είχα την ανάγκη κάποιας άδειας αλλά για να μην με "κατηγορήσει" κανείς για τίποτα. Αλλά και να μην οδηγήσω την κατάσταση σε αυτό το σημείο.

έγραψε: μιας και είμαστε (bullgr, diamond, linuxman) οι πλέον αντιπαθείς στον ftso για διάφορους προσωπικούς λόγους.

Αυτό δεν έχω λόγο να το σχολιάσω, ως πιθανό γεγονός. Αλλά άμα θα έγραφα κάτι τέτοιο (μόνο σε κλειστό νήμα) θα το τεκμηρίωνα επαρκώς ... Και άμα το κάνεις θα αλλάξω και την ψήφο μου γιατί δεν θέλω να έχω ανάμιξη (δηλαδή να γίνομαι όργανο) σε βεντέτες.
Τελευταία επεξεργασία από Nisok και 14 Σεπ 2009, 00:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: διόρθωση ορθογραφικού
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 14 Σεπ 2009, 00:31

Off topic:
bullgr έγραψε:μιας και είμαστε (bullgr, diamond, linuxman) οι πλέον αντιπαθείς στον ftso για διάφορους προσωπικούς λόγους.

Αντίθετος ίσως με τις απόψεις σας σε συγκεκριμένα θέματα. Όχι όμως αντιπάθεια στα πρόσωπά σας.
Ειδικά προς εσένα και στο linuxman που έχουμε περάσει τόσο χρόνο μαζί ηλεκτρονικά και φυσικά.
Αν σας έχει δημιουργηθεί αυτήν η εντύπωση τότε σας διαβεβαιώνω ότι κάνετε μεγάλο λάθος.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials