Bodhi linux-Enlightement 17.Παρουσίαση-οδηγός γνωριμίας

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Bodhi linux-Enlightement 17.Παρουσίαση-οδηγός γνωριμας

Δημοσίευσηαπό bobos73 » 14 Ιουν 2012, 15:20

εμενα τα παιζει ολα μπομπα! και τα χρωματα αρχης εξ, αρχης ηταν σωστα.
παιδια πως θα βαλω ελληνικα στα. libre offic, thanterbird, firefox, κεντρο λογισμικου, και επισεις.....
προσπαθησα να ριξω τα 2 αρχεια που ειναι για τον εξελληνισμο του skype και δεν τα δεχεται(μπεικα με τον nautilus). πως αλιως μπορω να τα τοποθετισω στον φακελο lang?
Γνώσεις ⇛ Linux: πολυ Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: τιποτις! γρι!
Λειτουργικό σε Η/Υ Ubuntu 20.04.1 64bit σε MSI B460M PRO-VDH
Επεξεργαστής =i 3 10100│ Μνήμη =16GB│ Κάρτα Γραφικών =nVidia GeForce GTX 1060│SSD SAMSUNG 860PRO│ Οθόνη=LG M2452 LED 24'' 1980Χ1080 pixels
bobos73
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bobos73 » 16 Ιουν 2012, 19:34

παιδια πως μπορω να τοποθετισω καποια αρχεια μεσα σε φακελο του συστηματος? δεν με αφηνει ουτε οταν μπενω σαν root.....
Επεξεργαστής =i 3 10100│ Μνήμη =16GB│ Κάρτα Γραφικών =nVidia GeForce GTX 1060│SSD SAMSUNG 860PRO│ Οθόνη=LG M2452 LED 24'' 1980Χ1080 pixels
bobos73
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 16 Ιουν 2012, 19:41

bobos73 έγραψε:παιδια πως μπορω να τοποθετισω καποια αρχεια μεσα σε φακελο του συστηματος? δεν με αφηνει ουτε οταν μπενω σαν root.....

Όπως και στο Ubuntu, θα πρέπει να ανοίξεις το διαχειριστή αρχείων με δικαιώματα υπερχρήστη.
Είναι η εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
gksudo pcmanfm
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bobos73 » 17 Ιουν 2012, 08:33

και παλι τα ιδια! μου βγαζει ενα μηνημα λαθους και κολαει ολο το συστημα!μοιπως το δεχετε μονο μεσου τερματικου? μονο με εντολες?
bobos73
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Ιουν 2012, 09:05

bobos73 έγραψε:και παλι τα ιδια! μου βγαζει ενα μηνημα λαθους και κολαει ολο το συστημα!μοιπως το δεχετε μονο μεσου τερματικου? μονο με εντολες?

Γράψε αναλυτικά τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις (πχ «θέλω να βάλω ένα αρχείο τύπου "τάδε" στον κατάλογο /usr/share»).
Ανάφερε με λεπτομέρειες με ποιους τρόπους προσπάθησες να κάνεις ως τώρα τη μεταφορά.
και τι ακριβώς μήνυμα λάθους παίρνεις (πχ «Άρνηση πρόσβασης», ή κάτι άλλο).

Όσο περισσότερες πληροφορίες έχουμε για μία κατάσταση, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αν πάρεις τηλέφωνο το μηχανικό και του πεις «το αυτοκίνητο δεν δουλεύει», θα σε ρωτήσει ένα κάρο πράγματα. Το ίδιο ισχύει κι εδώ.

Επίσης, σκέψου το ενδεχόμενο να ανοίξεις ένα νέο θέμα που να περιγράφεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, αυτό είναι οδηγός παρουσίασης και το παρακολουθώ εγώ, άντε και 2-3 ακόμα. Ένα νέο θέμα, μάλλον θα το προσέξουν περισσότεροι που ίσως μπορούν να βοηθήσουν.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bobos73 » 17 Ιουν 2012, 09:13

τα αρχεια βρισκονται στον προσωπικο φακελο με ονομα george. το ονομα των δυο αρχιων ειναι , skype_el.qm & skype_el.ts .θελω να τα βαλω στον /usr/share/skype/lang.
bobos73
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Ιουν 2012, 09:23

Ωραία. Οπότε τώρα ξέρουμε αυτό:
fkol k4 έγραψε:Γράψε αναλυτικά τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις (πχ «θέλω να βάλω ένα αρχείο τύπου "τάδε" στον κατάλογο /usr/share»).

Γράψε αν θέλεις και αυτά
fkol k4 έγραψε:Ανάφερε με λεπτομέρειες με ποιους τρόπους προσπάθησες να κάνεις ως τώρα τη μεταφορά.
και τι ακριβώς μήνυμα λάθους παίρνεις (πχ «Άρνηση πρόσβασης», ή κάτι άλλο).

Επίσης,
fkol k4 έγραψε:Επίσης, σκέψου το ενδεχόμενο να ανοίξεις ένα νέο θέμα που να περιγράφεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, αυτό είναι οδηγός παρουσίασης και το παρακολουθώ εγώ, άντε και 2-3 ακόμα. Ένα νέο θέμα, μάλλον θα το προσέξουν περισσότεροι που ίσως μπορούν να βοηθήσουν.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bobos73 » 17 Ιουν 2012, 09:43

εχω προσπαθισει να τα αντιγραψω σαν root(εχω κανει και εναν λογαριασμο root) και με ανοιγμα διαχειριστή αρχείων με δικαιώματα υπερχρήστη. το προσπαθισα και μα αντιγραφη - επικολιση, οπου δεν ανταποκρινεται. οταν παω απλα να τα συρω μεσα στον lang μου βγαχει ενα πλαισιο με το κοκκινο σημα του μονοδρομου και γραφει. extraction not performed και απο κατω you don't have the right permissions to extract archives in the folder.
εγω δεν εχω προβλημα να ανοιξω αλλο θεμα. εσωτερικα μου ομως ανοιγει ενα θεμα! εχω μαθει να σεβομαι τους παντες και τα παντα απο μικρος. μεσα στο φορουμ οτι θεμα υπαρχει στο 95% ειναι θεματα που αφορουν το υπεροχο ubuntu! αν αρχισουμε να ριχνουμε διαφορα θεματα απο εδω και απο εκει, τοτε θα μπερδεψει το ζητιμα κατα πολυ και αυτο για εμενα ειναι ασεβεια σε ενα φορουμ ,που μετα απο 2 χρονια ενασχολισης μου με το ubuntu, δεν εχω καταφερει να προσφερω τιποτα ,παρα μονο να εχω παρει.νομιζω πως εδω ειναι η καταλληλη θεση για οτι αφορα το επισεις υπεροχο bothi.αυτα ολα ειναι προσωπικη αποψη και αν δεν το σκεφτομαι σωστα, τοτε ενταξυ, να ανοιξω αλλο θεμα. ....ομως σκεφτομαι σωστα ή λαθως?
ΥΓ. ζητω ταπινα συγνωμη για την απαραδεκτη ορθογραφια μου, αλλα ειμαι στο bothi και δεν δουλευει ο ορθογραφικος ελενχος ενγγραφου....
bobos73
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Ιουν 2012, 10:18

Όπως νομίζεις, αν και το Bodhi Linux είναι Ubuntu, αν δώσεις στο Ubuntu την εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install e17
έχεις το μισό Bodhi Linux έτοιμο.

Δεν έχω skype να δοκιμάσω, αλλά τυχαίο αρχείο όντως δεν μπορώ να το βάλω κι εγώ σε φάκελο lang εφαρμογής, μπορώ να το βάλω ένα φάκελο πιο πάνω μόνο.
Ίσως υπάρχει περιορισμός στον τύπο αρχείων που μπαίνουν εκεί.
Τί είδους αρχεία είναι αυτά και γιατί πρέπει να μπουν εκεί συγκεκριμένα;
Αν θέλουν αποσυμπίεση, δοκίμασε πρώτα να τα αποσυμπιέσεις και μετά να το μεταφέρεις εκεί

Για το
bobos73 έγραψε:ΥΓ. ζητω ταπινα συγνωμη για την απαραδεκτη ορθογραφια μου, αλλα ειμαι στο bothi και δεν δουλευει ο ορθογραφικος ελενχος ενγγραφου....
δες εδώ ή εδώ αν έχεις firefox.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bobos73 » 17 Ιουν 2012, 10:47

αυτα ειναι αρχεια για τον εξελληνισμο του μενου το skype και συμφωνα με τον ελληνα δημιουργο τους, εκει πρεπει να μπουν. στο ubuntu το εχω κανει και δουλευει σωστα.
....θα μπορουσα να αλαξω περιβαλλον εργασιας? να βαλω το gnome-shell για παραδηγμα γιατι το Ε17 δεν με βολευει και τοσο? γινεται κατι τετοιο?
bobos73
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials