Συντονιστής: adem1

Costa έγραψε:Ενδιαφέρομαι και εγω να δημιουργήσω ενα partition για κανονικη εγκατάσταση καθώς εδω και δυο μηνες ειμαι με wubi.
Exω το συστημα της υπογραφής με 250gb σκληρο με δυο τομους ntfs C:105gb για χp και D:135gb οπου τον χρησιμοποιώ σαν αποθηκευτικό χώρο παράλληλα με ενα 250 εξωτερικό σκληρο.
Επειδή δεν θα μείνω για πολύ με αυτο το λαπτοπ(5-6 μηνες)σκέφτομαι για κατι απλο πχ να παρω 15-20gb απο τον D για ubuntu και ετσι να εχω:
105gb xp
15-20gb ubuntu
115-120gb για κοινό αποθηκευτικό χώρο
Αυτο που ήθελα να ρωτήσω ειναι για το αν ειναι αναγκαίος ξεχωριστός τομος για swap καθώς τοσο καιρο δεν εχω δει να χρησιμοποιεί καθολου(εχω 3gb ram),
και κατι ακομα, ειναι εύκολη η αλαγη του συστήματος αρχείων απο ext3 σε ntfs ωστε αν απεγκαταστήσω το linux να βλέπουν και αυτον τον τομο τα windows?

Costa έγραψε:To swap πρεπει να ειναι οπωσδήποτε σε διαφορετικό τομο?
Το λαπτοπ το εχω με τον αδερφό μου ο ποιος χρησιμοποιεί αποκλειστικά xp και ενα μερος του D σαν αποθηκευτικό χορο(τον εξωτερικό τον εχω κύριός για ταινίες και backup)
Σε 4-5 μηνες θα φύγω για στρατο και τον υπολογιστή θα τον παρει αποκληστικα ο αδερφος μου,και αφου δεν ενδιαφέρετε για linux ισως το βγαλω, γιαυτό θελω μια εγκατάσταση κανονική οσο ποιο απλή γίνετε χωρις να πειράξω πολυ τους τομους που υπάρχουν τωρα.

linuxman έγραψε:Costa έγραψε:To swap πρεπει να ειναι οπωσδήποτε σε διαφορετικό τομο?
Το λαπτοπ το εχω με τον αδερφό μου ο ποιος χρησιμοποιεί αποκλειστικά xp και ενα μερος του D σαν αποθηκευτικό χορο(τον εξωτερικό τον εχω κύριός για ταινίες και backup)
Σε 4-5 μηνες θα φύγω για στρατο και τον υπολογιστή θα τον παρει αποκληστικα ο αδερφος μου,και αφου δεν ενδιαφέρετε για linux ισως το βγαλω, γιαυτό θελω μια εγκατάσταση κανονική οσο ποιο απλή γίνετε χωρις να πειράξω πολυ τους τομους που υπάρχουν τωρα.
Off topic:
Και να των αποθαρρύνεις να έχει ΧΠ για βάλε κανένα ζουζούνι εκεί μέσα να τα πάρει στο κρανίο![]()
![]()
και μετά να δείς πως θα σου πει άντε να το φορμάρουμε τον βαρέθηκα .
![]()
![]()

Costa έγραψε:Εντέλει μπορώ να κανω ενα τομο και να βαλω μεσα όλη την ubuntu ετσι απλα?

| Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bit | Προδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560 |
| Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0] | Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) |