Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό pros » 06 Οκτ 2009, 03:17

ftso έγραψε:δοκίμασες με το κανονικό search?
υποθέτω πως το quick search δημιουργεί μια βάση για πιο γρήγορα αποτελέσματα και που πολύ απλά δεν έχει ανανεωθεί ακόμη

Έτσι είναι...
Με την κανονική αναζήτηση εμφανίζεται σαν virtualbox-3.0
Εικόνα
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 06 Οκτ 2009, 10:26

MakisM1 έγραψε:Παιδια, ζηταω την υπομονη και κατανοηση σας γιατι ειναι μακρυ το ποστ. Και φυσικα τη βοηθεια σας. :D

Θα ασχοληθω μονο με το πρωτο μερος του οδηγου του panligo, μεχρι την ενημερωση των repositories, γιατι κατι δεν μου βγαινει

Λοιπον, ενα-ενα τα βηματα:

panligo έγραψε:Για όποιον το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει τα αποθετήρια του VirtualBox:
Πάμε: Σύστημα--> Διαχείριση Συστήματος--> Πηγές Λογισμικού--> Other Software (Λογισμικό Τρίτων)
Κάνουμε αντιγραφή και προσθέτουμε ανάλογα με την έκδοσή μας τα αποθετήρια:
Κώδικας: Επιλογή όλων
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jaunty non-free

Οποτε βλεπω αυτο, που δειχνει το cursor και νομιζω οτι ειναι σωστο.:

Εικόνα

Μετα εκτελουμε αυτο:,

panligo έγραψε:Μετά για να προσθέσουμε το κλειδί εκτελούμε την εντολή:
wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/sun_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -

Οποτε στο Authentication βλεπω αυτο και νομιζω οτι ειναι σωστο:

Εικόνα

panligo έγραψε:Και εκτελούμε την παρακάτω εντολή στο Τερματικό για την ενημέρωση των αποθετηρίων μας:
sudo apt-get update

Την εκανα, και απο το Terminal και μετα και απο το απο το Update Manager. Τα αρχεια μου ενημερωμενα λιγωτερο απο ωρα!

Παω λοιπον στο Synaptic Manager και ψαχνω απλα το virtual. Περιμενω οτι θα μου δειξει και το Virtual Box OSE και το Virtual Box 3.... Δεν... οπως φαινεται παρακατω

Εικόνα

Τα παραπανω δεν τα γραφω για να κανω τον εξυπνο...Ξερω οτι πιθανοτατα, αν χρησιμοποιησω το Terminal θα την προχωρησω την εγκατασταση.

Ουτως η αλλως, εχω κατεβασει και το

virtualbox-3.0_3.0.6-52128_Ubuntu_jaunty_i386.deb

φρεσκο απο την Sun :D

Θελω να καταλαβω ΓΙΑΤΙ δεν βλεπω το Virtual Box 3 στο Synaptic Manager και θελω να βεβαιωθω οτι θα ειναι εκει μεσα, ουτως ωστε να παιρνω ο,τι updates γινονται και να μην εχω βαλε-βγαλε...

Την βοηθεια σας θα την εκτιμησω πολυ. :thumbup:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Στο τελευταιο screenshot,

Εικόνα

στην αριστερη στηλη, ειναι highlighted το Search.

Ναι, το αποτελεσμα στην οθονη ειναι αποτελεσμα κανονικου search, σε ολα τα repositories, για package name virtual.

Υποθετω οτι εσεις το βλεπετε γιατι το εχετε εγκαταστησει, αλλα αν δεν υπαρχει στο Synaptic (αν δεν το εχετε εγκαταστησει απο Terminal, η Debian package) φοβαμαι μηπως δεν κανει updates οπως θα επρεπε. :think:

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 06 Οκτ 2009, 10:43

MakisM1 έγραψε:Υποθετω οτι εσεις το βλεπετε γιατι το εχετε εγκαταστησει, αλλα αν δεν υπαρχει στο Synaptic (αν δεν το εχετε εγκαταστησει απο Terminal, η Debian package) φοβαμαι μηπως δεν κανει updates οπως θα επρεπε. :think:

Μπορεί να έχεις δίκιο, τώρα που το λες, μου φαίνεται ότι κάποιες φορές
έχω παρατηρήσει ανάλογη συμπεριφορά και με άλλα προγράμματα από αποθετήρια τρίτων.

Φυσικά, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά γιατί χρησιμοποίησα sudo apt-get όπως λες και εσύ...
Αν δεν βαριέσαι κάνε μια έρευνα στο launchpad
και αν δεν βρεις κάτι ανάλογο δημιούργησε μια αναφορά σφάλματος.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 06 Οκτ 2009, 11:00

@ pros

Ευχαριστω για την βοηθεια. Θα κοιταξω το Launchpad το μεσημερακι που θα εχω τελειωσει τις δουλειες. Εν τω μεταξυ, πεστε οι εμπειροι αν σκεφτειτε κατι.

Αναφορα σφαλματος... μμμ... απο τον newbουρα του φορουμ; :lol: :lol: :lol: Ντρεπομαι ολιγουλακι...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 06 Οκτ 2009, 11:25

Λυθηκε! Μονο του!

Μαλλον ακουσανε τις φωναρες μου χθες το βραδυ μεχρι την Καλιφορνια!

Ενα search στο Synaptic τωρα μου εβγαλε:

Εικόνα

Το Virtual Box 3.0.6!!! :clap: :clap: :clap:

Πριν μια ωρα δεν υπηρχε!

Παιδια, ευχαριστω και θα προχωρησω την εγκατασταση το μεσημερακι.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 06 Οκτ 2009, 18:52

MakisM1 έγραψε:Λυθηκε! Μονο του!

Μαλλον ακουσανε τις φωναρες μου χθες το βραδυ μεχρι την Καλιφορνια!

Χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημά σου :D , αν και το είδα λίγο αργά...... :oops:

Αν συναντήσεις και άλλο πρόβλημα απλά ρώτα εδώ.
Ακόμα και αργά να το δω έχω πολύ καλούς αντικαταστάτες :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 06 Οκτ 2009, 19:33

Ευχαριστω!

2 πραγματα:

1) Το ιδιο προβλημα συναντησε και ενας φιλος που συμπορευεται στην εξερευνηση των Ubuntu. Εγω το εβλεπα στο Synaptic απο το μεσημερι, αυτος δεν το εβλεπε νωρις το απογευμα. Εκανε 2-3 reload και μετα το ειδε στο Search, αλλα δεν το εβλεπε στο Quick Search. Με το επομενο reload το ειδε ΚΑΙ στο Quick Search. Κατι περιεργο παιζει εδω...

2) Εφτιαξα το Virtual Machine για να βαλω τα Windows XP σε ενα κλουβι Ubuntu (τεραστια προσωπικη ικανοποιηση μετα απο τοσα χρονια μαρτυριων...).

Ξερω οτι μπορω να κανω εγκατασταση απο το CD των XP (εχω τετοιο αγορασμενο, πικρη ιστορια...). Αυτη θα ειναι μικροτερη σε μεγεθος και καθαρη, οποτε θα δουλευει και πιο γρηγορα.

Υπαρχει και η επιλογη να εγκαταστησω απο iso-image

Το ερωτημα: α) Πως κανω iso image τα Windows που επεκτεινονται σε 2 δισκους; Τα βαζω στο brasero και ζηταω να μου τα βγαλει στο USB Disk των 160 Gb που εχω;

β) Το iso image θα αντιγραφτει στο φακελο του Virtual Box, η θα τρεχει απο το iso image; (Εχω πολλα Gb στο usb-disk, αλλα στο δισκο του Vbox εχω αφησει το πολυ μεχρι 30 Gb, τα οποια μαλλον δεν θα φτασουν).

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 06 Οκτ 2009, 21:06

MakisM1 έγραψε:Ευχαριστω!
Το ερωτημα: α) Πως κανω iso image τα Windows που επεκτεινονται σε 2 δισκους; Τα βαζω στο brasero και ζηταω να μου τα βγαλει στο USB Disk των 160 Gb που εχω;

β) Το iso image θα αντιγραφτει στο φακελο του Virtual Box, η θα τρεχει απο το iso image; (Εχω πολλα Gb στο usb-disk, αλλα στο δισκο του Vbox εχω αφησει το πολυ μεχρι 30 Gb, τα οποια μαλλον δεν θα φτασουν).

α) Για να δημιουργήσεις το .iso εγκατέστησε από το προσθαφαίρεση προγραμμάτων το iso master. Αφού δημιουργήσεις το iso του πρώτου cd μπορείς με το πρόγραμμα να το επεξεργαστείς και να προσθέσεις και το δευτερο στο ίδιο iso.
β)Το iso δεν θα αντιγραφεί στον φάκελο του virtualboχ. Θα γίνει κανονική εγκατάσταση των windows στον εικονικό σκληρό και θα πάρει όσο χώρο παίρνει και σε έναν κανονικό δίσκο.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 07 Οκτ 2009, 01:48

Γλυκεια ειρωνεια!!! :D Το εβαλα στο κλουβι!

Windows XP powered by LINUX :thumbup:

Δεν αντισταθηκα ομως... for old times sake!!!:

Εικόνα

:lol: :lol: :lol:

Αυριο θα δουμε γιατι δεν μπορω να προσαρτησω τα usb.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 07 Οκτ 2009, 11:00

Τελικα,

Ηρθα, ειδα νικησα! (Ιουλιος Καισαρ...).

Ηρθα στο PC και το αναψα, εβαλα μπρος το Vbox..

Ειδα τα Windows στο κλουβι... τα εβαλα full screen, εβαλα το στικακι usb και...

Νικησα!! :thumbup: Το ειδε αμεσως!!! :clap: :clap: :clap:

Εχω μια καθαρη εγκατασταση Windows XP γυρω στα 2,5 Gb μαζι με το Firefox 3.5.

Θελω να την κανω φορητη, σε στικακι usb (iso image) ωστε να μπορω να την περιφερω σε αλλα pc με vbox...

Αλλα πριν απ'αυτο, παω να δω αν δουλευει το Firewire γιατι το χρειαζομαι στο XP Standard Load που ονειρευομαι.

Θελω να κανω και ενα απλο benchmark WinXP (real)/WinXP (virtual) να δουμε ποσο χανουμε με το vbox.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials