unity with compiz effects to ubuntu 11.04(part 1 & Part 2)

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

unity with compiz effects to ubuntu 11.04(part 1 & Part 2)

Δημοσίευσηαπό Macedon » 01 Μάιος 2011, 18:55

unity with compiz effects to ubuntu 11.04 (part 1)
This video is one test with bugs and solutions.

Το βίντεο δημιουργήθηκε για το φόρουμ http://forum.ubuntu-gr.org/

Το βίντεο παρουσιάζει μια σειρά από σφάλματα και διορθώσεις,αλλά και το πως μπορείτε να τα
ξεπεράσετε και να ενεργοποιήσετε τα εφέ που είναι διαθέσιμα στη διανομή Ubuntu 11.04
Μπορείτε να το δείτε εδώ στο φόρουμ σε ποιότητα 1080p, οπότε 1. παίξτε το βίντεο, 2. επιλέξτε 1080p από το μενού, 3.επιλέξτε πλήρης οθόνη.
Μπορείτε επίσης να το δείτε μέσω Youtube σε ποιότητα 1080p, οπότε 1. παίξτε το βίντεο, 2. επιλέξτε 1080p από το μενού, 3.επιλέξτε πλήρης οθόνη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους PERSSON / PeerGynt Lobogris / zero-project για την μουσική τους!
Η μουσική που ακούμε στο βίντεο είναι:
--------------------------------------------------------------------------------------Albums
02 - A Lonesome Walk In The Park--------------------------(PERSSON - Third Album)

http://www.jamendo.com/en/artist/PERSSON_%285%29

-------------------------------------------------------------------------------(Album)
03 - The Words you'd Never Wanted to Hear

------------------------------------------------(PeerGynt Lobogris-The Words you'd Never Wanted to Hear)

http://www.jamendo.com/en/artist/peergynt.lobogris

-------------------------------------------------------------- Albums
02 - Gothic--------------------------------------(zero-project - Darkness falls)
11 - A new world--------------------------------------(zero-project - e-world)

http://www.jamendo.com/en/artist/zero-project

Για περισσότερη ελεύθερη μουσική, δείτε http://www.jamendo.com/
Το μουσικό κατάστημα Jamendo είναι προσβάσιμο μέσω Rhythmbox και Banshee.

Στην αρχή του βίντεο αν προσέξετε κάνω RESET το unity,αυτό δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε από την στιγμή που δεν έχετε πειράξει τίποτα ...
Εγώ κάνω απλά το RESET για να επανέλθουν η αρχικές ρυθμίσεις για να μπορέσω να σας δείξω στο βίντεο το τι ακολουθεί!

Θα παρατηρήστε στο βίντεο ότι κατά την εγγραφή του desktop με XVidCap μου έκανε νουμεράκια,(υπόψιν μόνο μετά την εγγραφή το παρατήρησα,την ώρα που το ετοίμαζα ήταν οκ) και επειδή δεν είχα χρόνο και διάθεση να ξανακάνω τα ίδια...
το άφησα όπως έχει γιατί μπορείτε καθαρά να διακρίνεται τις ρυθμίσεις ,αφού σε αυτά ρίχνετε η βαρύτητα του όλου θέματος!

unity with compiz effects to ubuntu 11.04 (part 2)

This is final video without bugs by effects
Εδώ μπορείτε καθαρά να δείτε πλέον πως όλα λειτουργούν κανονικά!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους PERSSON / PeerGynt Lobogris για την μουσική τους!
Η μουσική που ακούμε στο βίντεο είναι:

------------------------------------------------------------Albums
03 - Lonely night--------------------------(PERSSON - eleven)

http://www.jamendo.com/en/artist/PERSSON_%285%29

-------------------------------------------------------------------(­Album)
07 - OutWorld - Stand Alone

---------------------------------------------------(PeerGynt Lobogris - OutWorld)

http://www.jamendo.com/en/artist/peergynt.lobogris

Για περισσότερη ελεύθερη μουσική, δείτε http://www.jamendo.com/
Το μουσικό κατάστημα Jamendo είναι προσβάσιμο μέσω Rhythmbox και Banshee.

Για περισσότερες ρυθμίσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

viewtopic.php?f=9&t=17125
Τελευταία επεξεργασία από Macedon και 06 Μάιος 2011, 01:27, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Re: unity with compiz effects to ubuntu 11.04(part 1 & Part

Δημοσίευσηαπό NickMrg » 25 Μάιος 2011, 02:35

Πολύ καλός ο οδηγός, μπράβο Macedon!
Εγώ έχω ένα μικρό πρόβλημα. Μου εμφανίζει διαφορετικά τα μενού στις επιλογές του διαχειριστή ρυθμίσεων του compiz. Δηλαδή:

μου εμφανίζει όλες τις επιλογές σε μία καρτέλα "Γενικά". Εκτός αυτού το skydome για παράδειγμα δεν μου το εμφανίζει όταν το ενεργοποιώ. Chekάρω κανονικά το κουτάκι βάζω το path της εικόνας αλλά τίποτα. Έχει κανείς καμία ιδέα; Στα βίντεο απ' ότι είδα τα εμφανίζει κανονικά...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Καλά
NETBOOK
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Arch Linux 32-Bit σε HP MINI 110-1150EV
Προδιαγραφές ⇛ Intel Atom N270 1.60GHz │ 1GB │ Intel GMA 950 │ 10,1in 1024 x 600
DESKTOP-PC
Λειτουργικό: Ubuntu 11.10 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i7 920 │ ASUS PT6 | 6GB DDR3 │ Twintech GTS250 512MB │ SB X-Fi Titanium Fatality Champion Series | Acer HS244HQ LED 3D 24" 1920x1080
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NickMrg
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: nickmrg
IRC: NickMrg
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 28 Μάιος 2011, 08:29

δεν λειτουργεί το compiz σωστά στο 11.04. Συγκεκριμένα μόλις ενεργοποιήσεις κάποια plugins στο compiz τότε απενεργοποιείτε το window manager με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μετακινήσεις τα παράθυρα ούτε να τα μεγιστοποιήσεις ή να τα ελαχιστοποιήσεις ή να τα κλείσεις από τα κουμπάκια πάνω αριστερά καθώς εξαφανίζονται...

Προσπαθούσα να το φτιάξω όλη μέρα χθες ψάχνοντας στο google για κάποια λύση χωρίς να βρώ κάτι μέχρι που μου έσπασαν τα νεύρα και έκανα απεγκατάσταση το ubuntu 11.04 και έβαλα τα debian wheezy(testing) και με μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα ότι ακριβώς το ίδιο bug υπάρχει και στο debian...

To Debian πάντως είναι πολύ πιο σταθερό και πολύ πιο ελαφρύ και γρήγορο από το ubuntu. Αλλά μου λείπουν κάποιες ευκολίες του ubuntu (όπως πχ. το ubuntu one) και για αυτό σημερα θα ξαναπεράσω το ubuntu...

Εδώ και 2 χρόνια περίπου κάνω υπομονή και αναφέρω τα bugs του λάπτοπ μου στους developers ώστε να βγάλουν επιτέλους μια διανομή που να λειτουργεί απροβλημάτιστα το λάπτοπ της υπογραφής μου αλλά μόλις φτιάχνουν το ένα χαλάνε το άλλο... Όλο αυτό τον καιρό είχα πρόβλημα με το wireless και έκανα υπομονή μέχρι να βγάλουν διανομή με πυρήνα 2.6.38 όπου και διορθώθικε το πρόβλημα με το wireless και τώρα δεν λειτουργεί το suspend ούτε το compiz ούτε το solid color στο background του gnome panel και μολις κάνω καθαρή εγκατάσταση τρέχουν αυτόματα και 2-3 zombie τα οποία δεν έχω καταφέρει να τα απενεργοποιήσω με τίποτα... Χώρια το unity που δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα...

Επιτέλους ας βγάλει μια διανομή η canonical που αντί να δημιουργεί καινούργια bugs να διορθώνει τα ήδη υπάρχουσα.... Αμαν πια... Καλά τα 10.04 αλλά ο kernel 2.6.32 δεν μου αναγνωρίζει τις μισές συσκευές στο 2ετίας πλέον λάπτοπ μου...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 28 Μάιος 2011, 12:07

mangelasakis έγραψε:δεν λειτουργεί το compiz σωστά στο 11.04. Συγκεκριμένα μόλις ενεργοποιήσεις κάποια plugins στο compiz τότε απενεργοποιείτε το window manager με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μετακινήσεις τα παράθυρα ούτε να τα μεγιστοποιήσεις ή να τα ελαχιστοποιήσεις ή να τα κλείσεις από τα κουμπάκια πάνω αριστερά καθώς εξαφανίζονται...

Το Unity είναι πρόσθετο του Compiz, και χρησιμοποιεί αρκετά πράγματα από την επιτάχυνση υλικού ώστε να είναι καλό να μην ενεργοποιείς κατά βούληση άλλα πρόσθετα. Αν θέλεις κύβο και άλλα, τότε πρέπει να ψάξεις στο φόρουμ για τα βήματα που πρέπει να κάνεις.
Και αυτό το είδες viewtopic.php?f=9&t=18349 ;

mangelasakis έγραψε:
Προσπαθούσα να το φτιάξω όλη μέρα χθες ψάχνοντας στο google για κάποια λύση χωρίς να βρώ κάτι μέχρι που μου έσπασαν τα νεύρα και έκανα απεγκατάσταση το ubuntu 11.04 και έβαλα τα debian wheezy(testing) και με μεγάλη μου απογοήτευση διαπίστωσα ότι ακριβώς το ίδιο bug υπάρχει και στο debian...

Κάθε διανομή χρησιμοποιεί το ίδιο λογισμικό ΕΛ/ΛΑΚ. Επιλέγεις Ubuntu διότι σού αρέσει η κοινότητά μας ;-)

mangelasakis έγραψε:
Εδώ και 2 χρόνια περίπου κάνω υπομονή και αναφέρω τα bugs του λάπτοπ μου στους developers ώστε να βγάλουν επιτέλους μια διανομή που να λειτουργεί απροβλημάτιστα το λάπτοπ της υπογραφής μου αλλά μόλις φτιάχνουν το ένα χαλάνε το άλλο... Όλο αυτό τον καιρό είχα πρόβλημα με το wireless και έκανα υπομονή μέχρι να βγάλουν διανομή με πυρήνα 2.6.38 όπου και διορθώθικε το πρόβλημα με το wireless και τώρα δεν λειτουργεί το suspend ούτε το compiz ούτε το solid color στο background του gnome panel και μολις κάνω καθαρή εγκατάσταση τρέχουν αυτόματα και 2-3 zombie τα οποία δεν έχω καταφέρει να τα απενεργοποιήσω με τίποτα... Χώρια το unity που δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα...

Δείξε τα bug reports. Στην υπογραφή δεν αναφέρει την ασύρματη κάρτα.
Για το suspend είναι θέμα BIOS, ωστόσο αν δούλευε παλιά, τότε είναι μάλλον ζήτημα με την κάρτα γραφικών· όταν έχεις πολλά εφέ, η κάρτα γραφικών μπορεί να ζορίζεται στην αδρανοποίηση, κτλ. Τρέξε την εντολή που αναφέρω στην αρχή για να δούμε τι οδηγό έχεις.

mangelasakis έγραψε:
Επιτέλους ας βγάλει μια διανομή η canonical που αντί να δημιουργεί καινούργια bugs να διορθώνει τα ήδη υπάρχουσα.... Αμαν πια... Καλά τα 10.04 αλλά ο kernel 2.6.32 δεν μου αναγνωρίζει τις μισές συσκευές στο 2ετίας πλέον λάπτοπ μου...

Πρέπει να κάνεις αυτό που λένε «υπέρβαση» και να επιλύσεις μια και καλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στον φορητό σου. Έχεις το ενδιαφέρον να το κάνεις, ωστόσο πρέπει να περιγράψεις με λεπτομέρεια κάθε πρόβλημα και να δείξεις την αναφορά που έκανες για το καθένα.
Ξεκίνησε μια νέα συζήτηση με το μοντέλο του φορητού σου όπου καταγράφεις τα ζητήματα, και αναφέρεις ποια από αυτά θέλουν επίλυση.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NickMrg » 28 Μάιος 2011, 14:20

mangelasakis έγραψε:δεν λειτουργεί το compiz σωστά στο 11.04. Συγκεκριμένα μόλις ενεργοποιήσεις κάποια plugins στο compiz τότε απενεργοποιείτε το window manager με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μετακινήσεις τα παράθυρα ούτε να τα μεγιστοποιήσεις ή να τα ελαχιστοποιήσεις ή να τα κλείσεις από τα κουμπάκια πάνω αριστερά καθώς εξαφανίζονται...

Όσον αφορά το compiz (στα άλλα απάντησε ο Σίμος κατατοπιστικότατα) ακολούθησες τα βίντεο πιστά; Όπως βλέπεις και στα βίντεο εξαφανίζεται ο window manager αλλά μετά επανέρχεται. Θα περιγράψω γενικά πως έχει η διαδικασία (σύμφωνα με τα παραπάνω βίντεο του Macedon) έτσι όπως την έχω καταλάβει και κατάφερα να έχω το compiz στην 11.04.

1. Κάνεις εγκατάσταση τα απαραίτητα (μπορείς να δεις )

2. Ανοίγεις τον διαχειριστή ρυθμίσεων του compiz και πατάς να ενεργοποιήσεις τον κύβο. Θα σου ζητήσει να απενεργοποιήσεις το "Unity Plugin" και θα το κάνεις.

3. Ενεργοποιείς το πρόσθετο "Διακόσμηση παραθύρου" για να επανέλθουν τα πλήκτρα ελαχιστοποίησης, μεγιστοποίησης, κλεισίματος και στην συνέχεια ενεργοποιείς και όποια άλλα εφφέ θέλεις αλλά ΔΕΝ μπορείς να κάνεις ακόμα ρυθμίσεις και να τα δοκιμάσεις. Απλά ενεργοποιείς ποια θέλεις. Αν έχεις πρόβλημα με τα παράθυρα (σου φύγει αρκετά πάνω στην οθόνη) και δεν μπορείς να επιλέξεις τα εφφέ, είναι ήδη ενεργοποιημένο (αν δεν είναι ενεργοποίησε το) το πρόσθετο "Μετακίνηση Παραθύρου" στην κατηγορία "Διαχείριση Παραθύρων", οπότε κρατώντας πατημένο το "Alt" και κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του παραθύρου μπορείς να το μετακινήσεις.

4. Αφού ενεργοποιήσεις όλα τα εφφέ ενεργοποίησε τελευταίο το "Unity Plugin" και ακολούθησε το βίντεο (Part1 4:25) για να κάνεις επίλυση των συγκρούσεων που θα προκύψουν. Γενικά νομίζω καλό είναι να ενεργοποιήσεις όλα αυτά που έχουν σχέση με το Unity και να απενεργοποιήσεις όλα τα άλλα (στις συγκρούσεις αναφέρομαι πάντα) και μετά μπορείς να πας και να θέσεις άλλες συντομεύσεις για αυτά που απενεργοποίησες.

5. Κάνεις αμέσως επανεκκίνηση (μάλλον πατώντας ctrl+alt+delete και επιλέγοντας "Επανεκκίνηση" γιατί θα έχει κολλήσει) και μετά λογικά θα μπορείς να επεξεργαστείς τα εφφέ σου και να τα φέρεις στα μέτρα σου.

Σημείωση
Κάθε φορά που θα πας να ενεργοποιήσεις ένα νέο εφφέ θα κολλάει, οπότε θα πρέπει πάλι να κάνεις επανεκκίνηση και μετά να επεξεργάζεσαι τις ρυθμίσεις του εφφέ.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο... ;)
NETBOOK
Προδιαγραφές ⇛ Intel Atom N270 1.60GHz │ 1GB │ Intel GMA 950 │ 10,1in 1024 x 600
DESKTOP-PC
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i7 920 │ ASUS PT6 | 6GB DDR3 │ Twintech GTS250 512MB │ SB X-Fi Titanium Fatality Champion Series | Acer HS244HQ LED 3D 24" 1920x1080
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NickMrg
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 28 Μάιος 2011, 18:41

παιδιά κάθε φορά κάνω report στο launchpad με το πρόβλημα που έχω (αν δεν εχει αναφερθεί ήδη) ώστε σε μία επερχόμενη διανομή ubuntu να λυθούν τα προβλήματα που έχω... Ασχολούμε καιρό τώρα και έχω ανοίξει και πάρα πολλά θέματα με τα προβλήματα μου από την alpha 1έκδοση του 10.04 δηλαδή από την χρονική στιγμή που αγόρασα το λάπτοπ μου. Για όλα αυτα τα προβληματα έχω κάνει αναφορά στο Launchpad. Και συνεχώς 2 χρόνια τώρα ψάχνω στο google, δοκιμάζω άλλες εκδόσεις και γενικά ψάχνομαι ώστε να λύσω τα προβλήματα μου έχοντας αφιερώσει μήνες ολόκληρους για αυτά τα προβλήματα... Ορίστε και μερικές αναφορές με τα κυριώτερα προβλήματα που είχα τα οποία μετα από 2 χρόνια λύθηκαν όλα ..
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=39&t=11969&hilit=+wireless
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=39&t=10623&hilit=wireless+%CE%AE%CF%87%CE%BF
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=38&t=10673&hilit=wireless+%CE%AE%CF%87%CE%BF
Τώρα όμως έχουν δημιουργιθεί διαφορετικά προβλήματα όπως το suspend και το compiz.
Για το suspend έχω κάνει bug report στο launchpad και πιστεύω ότι από στιγμή σε στιγμή θα λυθεί το πρόβλημα. Όσον αφορά το compiz το unity το απενεργοποιω πλήρως μιας και μπαίνω από το classic gnome. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το unity . Αν γίνετε να το διαγράψω κιόλας ακόμα καλύτερα. Οπότε αφού δεν μπαίνω από το unity δεν μπορώ να ακολουθήσω τα βήματα κατα γράμμα γιατι κάποια plugins δεν θέλω να τα ενεργοποιήσω καν. Και στο σημείο που πατάω το plugin "διακόσμηση παραθύρου" τότε απλά εμφανίζετε το window manager με τα κουμπάκια κλεισίματος και μεγιστοποίησης. Και με το plugin "Μετακίνηση παραθύρου" το οποίο είναι ενεργοποιημένο δεν αλλάζει τίποτα...

Edit: Στο debian τώρα που το ξαναδοκίμασα λειτουργει κανονικά το compiz.. Απλά είχα ξεχάσει να ενεργοποιήσω το "move windows" και το "resize windows". Θα ξαναδοκιμάσω το βραδάκι να ξαναβάλω τα ubuntu ώστε να δω αν λειτουργει και εκεί και αν όντως δεν είχα κάνει κάτι σωστά...

Πάντως αν μπορούσα να εγκαταστήσω το ubuntu one και κάποιες άλλες εφαρμογές στο debian (λογικά θα μπορώ έστω και με compile μιας και είναι όλες open source απλά δεν το έχω ψάξει ακόμη γιατί δεν είχα χρόνο και ρύθμιζα άλλα πράγματα ως τώρα) τότε ίσως να τα κρατήσω τα debian μιας και είναι πιο ελαφριά πιο γρήγορα και πιο σταθερά παρόλο που έχω και την testing έκδοση. Αν και κακά τα ψέματα τις ευκολίες που έχει το ubuntu δεν τις έχει το debian παρόλο που δεν αλλάζουν και πολλά...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 28 Μάιος 2011, 19:03

mangelasakis έγραψε:παιδιά κάθε φορά κάνω report στο launchpad με το πρόβλημα που έχω (αν δεν εχει αναφερθεί ήδη) ώστε σε μία επερχόμενη διανομή ubuntu να λυθούν τα προβλήματα που έχω...

Ξεκίνησε νέα συζήτηση. Αυτή η συζήτηση είναι για τον οδηγό του Macedon σχετικά με Unity και εφέ Compiz σε 11.04.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Macedon » 30 Μάιος 2011, 17:24

NickMrg έγραψε:Πολύ καλός ο οδηγός, μπράβο Macedon!
Εγώ έχω ένα μικρό πρόβλημα. Μου εμφανίζει διαφορετικά τα μενού στις επιλογές του διαχειριστή ρυθμίσεων του compiz. Δηλαδή:

μου εμφανίζει όλες τις επιλογές σε μία καρτέλα "Γενικά". Εκτός αυτού το skydome για παράδειγμα δεν μου το εμφανίζει όταν το ενεργοποιώ. Chekάρω κανονικά το κουτάκι βάζω το path της εικόνας αλλά τίποτα. Έχει κανείς καμία ιδέα; Στα βίντεο απ' ότι είδα τα εμφανίζει κανονικά...

Πραγματικά είναι διαφορετικά τα μενού,αυτό ίσως να οφείλεται στην έκδοση η ακόμη και στο θέμα που έχεις επιλέξει :idea:
Παρατήρησε το δικό μου μενού όντως διαφέρουν.
Στο skydome λείπει και το "φακελάκι" για να κάνεις άνοιγμα εικόνας :roll: .Με ποιο τρόπο έβαλες την εικόνα;

Υ.Γ
Σε ευχαριστώ για την λεπτομερείς περιγραφή οδηγού στο παραπάνω μήνυμά σου :clap:
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NickMrg » 30 Μάιος 2011, 17:46

Macedon έγραψε:Πραγματικά είναι διαφορετικά τα μενού,αυτό ίσως να οφείλεται στην έκδοση η ακόμη και στο θέμα που έχεις επιλέξει :idea:
Παρατήρησε το δικό μου μενού όντως διαφέρουν.
Στο skydome λείπει και το "φακελάκι" για να κάνεις άνοιγμα εικόνας :roll: .Με ποιο τρόπο έβαλες την εικόνα;

Μπα δεν φταίει το θέμα. Δοκίμασα και με άλλα και με το προεπιλεγμένο αλλά τα ίδια! Την εικόνα προσπάθησα να την προσθέσω γράφοντας χειροκίνητα την ακριβή τοποθεσία της αλλά τζίφος. Όσον αφορά την έκδοση του compiz έχω την 0.9.4...εσύ;

Macedon έγραψε:Υ.Γ Σε ευχαριστώ για την λεπτομερείς περιγραφή οδηγού στο παραπάνω μήνυμά σου :clap:

Αν θέλεις μπορείς να τα προσθέσεις και στον οδηγό για να είναι πιο πλήρης! ;)
NETBOOK
DESKTOP-PC
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NickMrg
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: <abbr title='Πρόσθετο διακόσμησης παραθύρων, υπεύθυνο γι

Δημοσίευσηαπό Zisis » 09 Σεπ 2011, 19:03

Οκ, τα εφέ για τα παράθυρα δουλεύουν ΑΛΛΑ ο κύβος δεν εμφανίζεται... Πατάω Control+Alt+Αριστερό ή Δεξί βέλος και μου αλλάζει τις επιφάνειες εργασίας σαν να αλλάζει σελίδα... Τι κάνω; :problem: :?:
Edit: Τώρα μου βγάζει τον κύβο με Control Alt και αριστερο κλικ αλλα μόνο τις 2 πλευρες... Σαν σελιδα μπρος πισω ενα πραγμα...
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Ubuntu 11.04 natty 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 2.6.35-31-generic, Ubuntu 2.6.32-37-generic, Windows 7
3 AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+ ‖ RAM 3962 MiB ‖ Gigabyte M52L-S3
4 nVidia G96 [GeForce 9400 GT] [10de:0641] (rev a1)
5 eth0: nVidia MCP61 Ethernet [10de:03ef] (rev a2)
Άβαταρ μέλους
Zisis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials