Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό panligo » 05 Ιούλ 2009, 11:42

Για τις συσκευές USB, απαιτείται να εγκαταστήσετε το Sun VirtualBox, όπως περιγράφουμε εδώ. Αν εγκαταστήσετε την έκδοση VirtualBox OSE, δυστυχώς δε θα έχετε πρόσβαση σε συσκευές USB.


Γενική παρατήρηση:
Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο μεγάλος ο οδηγός και καμιά φορά περνάτε χωρίς να διαβάσετε διάφορα κομμάτια του οδηγού θεωρώντας τα μη σημαντικά, όμως όλα είναι σημαντικά. Έχω γράψει τον οδηγό ώστε να μην υπάρχουν περιττές πληροφορίες. Αν ακολουθήσετε τον οδηγό κατά γράμμα δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα.


Το VirtualBox είναι πρόγραμμα που μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε εικονικές μηχανές.
Εικονική μηχανή είναι ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο μπορούμε να “τρέξουμε” διάφορα λειτουργικά συστήματα μοιράζοντας το hardware του ηλεκτρονικού υπολογιστή μας ανάμεσα στο κύριο λειτουργικό μας σύστημα (οικοδεσπότης, host) και στο λειτουργικό μέσα στην εικονική μηχανή (καλεσμένος, guest).

Για να εγκαταστήσουμε το VirtualBox πηγαίνουμε εδώ. Επιλέγουμε, ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού μας και την αρχιτεκτονική του (32bit ή 64bit), το κατάλληλο .deb αρχείο. Το μεταφορτώνουμε και το κάνουμε εγκατάσταση.

Για όποιον το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει τα αποθετήρια του VirtualBox:
Πάμε: Σύστημα--> Διαχείριση Συστήματος--> Πηγές Λογισμικού--> Other Software (Λογισμικό Τρίτων)
Κάνουμε αντιγραφή και προσθέτουμε ανάλογα με την έκδοσή μας τα αποθετήρια:
Κώδικας: Επιλογή όλων
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian lucid non-free
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian karmic non-free
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jaunty non-free
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian intrepid non-free
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian hardy non-free

Μετά για να προσθέσουμε το κλειδί εκτελούμε την εντολή:
Κώδικας: Επιλογή όλων
wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/oracle_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -

Και εκτελούμε την παρακάτω εντολή στο Τερματικό για την ενημέρωση των αποθετηρίων μας:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get update

Με την εισαγωγή των αποθετηρίων μπορούμε να εγκαταστήσουμε το VirtualBox από το synaptic με μία αναζήτηση της λέξης "VirtualBox 3" ή με την εκελεση της εντολής:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install virtualbox-3.2
Επίσης το πρόγραμμα θα αναβαθμίζεται αυτόματα στις νεότερες εκδόσεις του. :thumbup:

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση για να τρέξουμε το VirtualBox πάμε:
Εφαρμογές--> Εργαλεία συστήματος--> Sun VirtualBox

Α) Όταν ανοίξει το κύριο παράθυρο του προγράμματος, για να δημιουργήσουμε μία νέα εικονική μηχανή πατάμε το κουμπί New.
Σημείωση: Στον συγκεκριμένο οδηγό θα εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα Ubuntu 9.10 Karmic Koala Alpha 2. H ρύθμιση της εικονικής μηχανής προκειμένου να εγκαταστήσουμε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Β) Μόλις πατήσουμε το κουμπί New θα ανοίξει ένας οδηγός ο οποίος θα μας καθοδηγήσει στο να ρυθμίσουμε τη νέα εικονική μηχανή μας. Στο πρώτο παράθυρο πατάμε Next και έπειτα ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:
 1. Στο δεύτερο παράθυρο δηλώνουμε ένα όνομα με το οποίο θέλουμε να αναγνωρίζουμε τη εικονική μηχανή καθώς επίσης επιλέγουμε και τον τύπο του λειτουργικού συστήματος που θα εγκαταστήσουμε σε αυτή. Πατάμε Next.

  Σημείωση: Ανάλογα με τον τύπο του λειτουργικού συστήματος που θα επιλέξουμε το VirtualBox ρυθμίζει αυτόματα το hardware που θα παραχωρήσουμε να είναι ίσο με τις επίσημες ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος αυτού. Αν το επιθυμούμε μπορούμε αυτές τις ρυθμίσεις να τις αλλάξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που προσφέρονται παρακάτω.
 2. Στο τρίτο παράθυρο μπορούμε να επιλέξουμε πόση μνήμη θα παραχωρήσουμε στο σύστημα μας. Πατάμε Next
 3. Στο τέταρτο παράθυρο επιλέγουμε που θα εγκαταστήσουμε το σύστημά μας. Αν θα δημιουργήσουμε ένα νέο εικονικό σκληρό δίσκο η εάν θα χρησιμοποιήσουμε ένα ήδη υπάρχων. Για να δημιουργήσουμε ένα νέο σκληρό δίσκο επιλέγουμε create new hard disk και μας εμφανίζετε ένας νέος οδηγός.
  1. Έχουμε τις εξής επιλογές:

   1. Να δημιουργήσουμε έναν δυναμικά επεκτεινόμενο δίσκο. Αυτού του είδους ο δίσκος αρχικά καταλαμβάνει μικρό χώρο στον πραγματικό δίσκο και καθώς προσθέτουμε νέα αρχεία σε αυτόν μεγαλώνει σιγά-σιγά μέχρι να φτάσει σε ένα ανώτατο όριο που εμείς ορίζουμε.
   2. Να δημιουργήσουμε ένα σταθερού μεγέθους δίσκο. Αυτού του είδους οι δίσκοι από την αρχή της δημιουργίας του καταλαμβάνει όλο τον χώρο στον πραγματικό μας δίσκο μέχρι το όριο που του έχουμε εμείς ορίσει.
   Επιλέγουμε όποιο από τα δύο επιθυμούμε και πατάμε Next
  2. Στο επόμενο παράθυρο επιλέγουμε σε ποιο πραγματικό δίσκο (και υποφάκελο αυτού) θέλουμε να δημιουργηθεί ο εικονικός δίσκος καθώς και το μέγεθος του.
   Σημείωση: Καλό είναι ο εικονικός μας δίσκος να είναι μέσα στο /home ή σε κάποιο πραγματικό δίσκο που είναι μόνιμα προσαρτημένος. Στην περίπτωση που είναι κάπου αλλού θα πρέπει πάντα να κάνουμε προσάρτηση πρώτα το δίσκο και μετά να ξεκινάμε την εικονική μηχανή. Επίσης καλό είναι για δική μας ευκολία να ονοματίζουμε τον δίσκο μας με το όνομα του λειτουργικού που περιέχει.

   Κάνουμε τις επιθυμητές ρυθμήσεις και πατάμε Next.
  3. Επιβεβαιώνουμε τις ρυθμήσεις μας που εμφανίζονται στο τελευταίο παράθυρο και πατάμε Finish για να δημιουργηθεί ο εικονικός δίσκος.
 4. Επιστρέψαμε τώρα στον προηγούμενο οδηγό (της εικονικής μηχανής). Επιβεβαιώνουμε τις ρυθμίσεις τις εικονικής μηχανής και πατάμε Finish για να δημιουργηθεί.
Γ)Τώρα επιστρέψαμε στο κεντρικό παράθυρο του VirtualBox. Παρατηρούμε ότι εμφανίστηκε στην λίστα η εικονική μηχανή που μόλις δημιουργήσαμε.
Πριν τρέξουμε (start) την εικονική μας μηχανή θα πρέπει πρώτα να επιλέξουμε που βρίσκεται το iso η το cd/dvd του λειτουργικού συστήματος που θα εγκαταστήσουμε καθώς και την σειρά με την οποία θα κάνει boot το σύστημα.
Επιλέγουμε την εικονική μηχανή που φτιάξαμε και πατάμε settings. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με όλες τις δυνατές ρυθμίσεις που μπορούμε να κάνουμε στην εικονική μας μηχανή.
 1. Πάμε system και μέσα από τις ρυθμίσεις φροντίζουμε το σύστημα να ξεκινάει από το cd/dvd rom πρώτα και πατάμε OK.

  Σημείωση: Μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος πρέπει να φροντίσουμε ώστε το σύστημα να ξεκινάει από τον σκληρό δίσκο.
 2. Πάμε cd/dvd rom--> mount cd/dvd drive--> Επιλέγουμε το cd/dvd με το λειτουργικό μας σύστημα (στο παράδειγμά αυτό είναι iso) και πατάμε OK.

Δ)Τώρα ξεκινάμε (start) την μηχανή μας. Κάνουμε εγκατάσταση του λειτουργικού μας συστήματος. Περισσότερες οδηγίες για εγκατάσταση του ubuntu θα βρείτε εδώ.
Ε)Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κλείνουμε την εικονική μηχανή και το VirtualBox και ακολουθούμε τo παρακάτω βήμα για να ενεργοποιήσουμε την υποστήριξη των USB συσκευών μας:
 1. Βάζουμε το όνομά μας στο vboxusers group εκτελώντας την εντολή:
  Κώδικας: Επιλογή όλων
  sudo gpasswd -a YOURUSERNAME vboxusers

  Όπου YOURUSERNAME βάζετε το όνομα χρήστη σας.
  Επίσης μην ξεχάσετε αργότερα από settings--> usb να προσθέσετε μέχρι πόσα usb θα θέλετε να μπορεί να αναγνωρίζει ταυτόχρονα ο guest. Αν δεν βάλετε κανένα φίλτρο τότε δεν θα μπορεί να αναγνωρίζει κανένα. Απλά εισάγετε τα φίλτρα με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις κενές
Κάνουμε μία επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μας και είμαστε έτοιμοι :thumbup:


Εγκατάσταση των Guest Additions

Τα Guest Additions είναι ένα πακέτο από οδηγούς υλικού και εφαρμογές συστήματος με σκοπό να επιτευχθεί η μέγιστη αποδοτικότητα του guest λειτουργικού συστήματος. Εγκαθίστανται μέσα στην εικονική μηχανή μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Περισσότερες λεπτομέρειες για την χρησιμότητά τους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εγκατάσταση των Guest Additions σε Ubuntu Guest
Ξεκινήστε την εικονική μηχανή με το Ubuntu και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την εγκατάσταση των Guest Additions
1) Ανοίγετε το τερματικό μέσα στον guest και εκτελέστε την εντολή:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install dkms

2) Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του dkms πηγαίνετε στο μενού πάνω αριστερά της εικονική μηχανής και επιλέγετε συσκευές(devises)--> Install Guest Additions
3) Ανοίγετε το τερματικό και πηγαίνετε στον κατάλογο του cd όπου βρίσκονται τα Guest Additions, συνήθως είναι εδώ:
Κώδικας: Επιλογή όλων
cd /media/cdrom0

4) Αφού πάτε στο σωστό cdrom εκτελείτε την εντολή για 32bit συστήματα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo ./VBoxLinuxAdditions-x86.run

ή αν έχετε 64bit :
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo ./VBoxLinuxAdditions-amd64.run

Περιμένετε την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και επανεκκινήστε την εικονική μηχανή :thumbup:

Εγκατάσταση των Guest Additions σε Windows Guest
Πηγαίνετε στο μενού πάνω αριστερά της εικονική μηχανής και επιλέγετε: συσκευές(devises)--> Install Guest Additions
Λογικά θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα σας προτείνει την εγκατάσταση των Guest Additions.
Σε περίπτωση που δεν το κάνει αυτό πηγαίνετε: ο υπολογισης μου --> ανοίγετε το cdrom και ξεκινάτε τον εκκινητή για την εγκατάσταση τους.

Παρατηρήσεις σχετικά με την υποστήριξη δικτύου και ήχου:
Αν δεν έχουμε δίκτυο η ήχο στην εικονική μας μηχανή πάμε settings--> network η audio αντίστοιχα και δοκιμάζουμε τις διάφορες ρυθμίσεις που έχει για το κάθε ένα. Κατά 90% (για να μην πω 99%) κάποια από αυτές θα δουλεύει στο σύστημά σας.

Γενική Παράκληση:
Αν ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό κατά γράμμα και διαπιστωθεί ότι κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε (είτε έγινε out of date, είτε κάτι δεν έχω διατυπώσει σωστά), παρακαλώ να με ειδοποιήσετε προκειμένου να προβώ σε διορθωτικές κινήσεις το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να με ειδοποιήσετε με δύο τρόπους: 1) Να κάνετε post με τα σχόλια σας για το που υπάρχει πρόβλημα 2) Να μου στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα PM (προτείνεται)
Τελευταία επεξεργασία από panligo και 18 Ιουν 2010, 08:23, έχει επεξεργασθεί 14 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1150
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009, 22:44
Τοποθεσία: Αθήνα
Εκτύπωση

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 05 Ιούλ 2009, 13:46

Μπράβο για τον οδηγό.
Θα τον τιμήσω δεόντως όταν βρώ λίγο "χώρο" στο σκληρό μου δίσκο.
Ευχαριστώ
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 622
Εγγραφή: 11 Μάιος 2008, 00:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό panligo » 05 Ιούλ 2009, 13:58

diamond_gr έγραψε:Μπράβο για τον οδηγό.
Θα τον τιμήσω δεόντως όταν βρώ λίγο "χώρο" στο σκληρό μου δίσκο.
Ευχαριστώ


Ευχαριστώ :!:

Όταν το κάνεις πες μου αν κάτι δεν το λέω καλά, το έχω λάθος η είναι δυσνόητο για να το βελτιώσω.... :wave:
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1150
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009, 22:44
Τοποθεσία: Αθήνα
Εκτύπωση

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό ftso » 07 Ιούλ 2009, 13:51

Μπράβο για τον οδηγό.
Όσοι είχαν την έκδοση 2 και είχανε περασμένο το repo, μπορούν να να την αφαιρέσουν και να εγκαταστήσουν την 3 απο τον διαχειριστή πακέτων.

Θα πρότεινα στον οδηγό να μπουν οδηγίες προσθήκης του repo.
Επίσης θα ήταν πολύ καλό να υπάρχουν λεπτομέρειες και για τις επιλογές που δύνονται από το virtual box, ειδικά στο system.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6409
Εγγραφή: 12 Μάιος 2008, 13:40
Τοποθεσία: Αθήνα
IRC: ftso
Εκτύπωση

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό Nisok » 07 Ιούλ 2009, 13:53

Μπράβο ρε συ... καιρό τώρα ήθελα να καθαρογράψω ένα οδηγό για το vbox...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 2637
Εγγραφή: 25 Ιαν 2009, 15:00
Τοποθεσία: /home
IRC: nisok
Εκτύπωση

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό panligo » 07 Ιούλ 2009, 14:07

Ευχαριστώ :D

ftso έγραψε:Θα πρότεινα στον οδηγό να μπουν οδηγίες προσθήκης του repo.
Επίσης θα ήταν πολύ καλό να υπάρχουν λεπτομέρειες και για τις επιλογές που δύνονται από το virtual box, ειδικά στο system.

Στην αρχή ήθελα να τον κάνω όσο πιο αναλυτικά μπορούσα αλλά μόλις τον ολοκλήρωσα(πριν τον ανεβάσω) συνειδητοποίησα ότι παραήταν μεγάλος και έτσι άρχισα τις....περικοπές (εγώ και οι πολιτικοί :lol: :lol: ) Έτσι έφυγε και το system μαζί με τα υπόλοιπα.... :roll:

Θα δω τι μπορώ να κάνω και ελπίζω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να προσθέσω μερικά βασικά πραγματάκια ακόμα...


Υ.Γ.: ........μέχρι πόσους χαρακτήρες μπορώ να γράψω :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1150
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009, 22:44
Τοποθεσία: Αθήνα
Εκτύπωση

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό pros » 07 Ιούλ 2009, 21:04

Συγχαρητήρια, :thumbup:

Από αυτή την έκδοση υπάρχει και υποστήριξη DirectΧ,
δοκιμάστε το chess στα windows.
(http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=15&t=18853)
Μην περιμένετε πολλά πράγματα, αλλά για όλα υπάρχει μια αρχή!
Το Vbox, έχει εξελιχθεί θεαματικά, από πέρσι το καλοκαίρι
που το χρησιμοποίησα για την πρώτη επαφή μου με το ubuntu!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 3534
Εγγραφή: 28 Ιαν 2009, 22:28
IRC: sterios
Εκτύπωση

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 09 Ιούλ 2009, 21:28

Πολυ καλος οδηγος..... :clap:
εχω μια απορια ομως σχετικα με virtualbox...
Αν κανεις εγκατασταση πχ. τα XP και χρησηνοποιησεις ενα μερος του δισκου,και γινει διαμορφωση....
μετα αν θελεις να διαγραψεις τα XP το μερος τι δισκου τι θα γινει??? :roll:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)


*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom
 
Δημοσιεύσεις: 7107
Εγγραφή: 04 Απρ 2009, 19:29
Τοποθεσία: κάπου εδώ μέσα στο net :P
Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό mrjack » 09 Ιούλ 2009, 21:32

vagrale13 έγραψε:εχω μια απορια ομως σχετικα με virtualbox...
Αν κανεις εγκατασταση πχ. τα XP και χρησηνοποιησεις ενα μερος του δισκου,και γινει διαμορφωση....
μετα αν θελεις να διαγραψεις τα XP το μερος τι δισκου τι θα γινει??? :roll:


Ρε συ vagrale δε σε καταλαβαινω με τιποτα οταν εκφραζεις απορια :D

Οταν εγκαταστησεις xp για παραδειγμα, θα δεσμευσει οσο χωρο του πεις.
Αν δωσεις 10gb θα δεσμευσει ενα χωρο του δισκου, του οποιο το path θα ξερεις.
Δεν κανει partition καινουριο. Αν θελεις να το σβησεις, αν θυμαμαι καλα, κανεις remove απο το προγραμμα.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 625
Εγγραφή: 06 Φεβ 2009, 03:45
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
IRC: mrjack
Εκτύπωση

Re: Νέος Οδηγός Ρύθμισης του Sun VirtualBox (version 3.x.x)

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 09 Ιούλ 2009, 21:43

mrjack έγραψε:Ρε συ vagrale δε σε καταλαβαινω με τιποτα οταν εκφραζεις απορια :D

:mrgreen:
Off topic:
Sorry βρε "mrjack" ειχα μια απορια μην με παρεξηγεις γιατι εχω και 5-6 ωρες εδω με το format και :crazy: :crazy:
...ειπα να ρωτησω μην κανω και αλλο αυριο :lol: :lol:


mrjack έγραψε:Οταν εγκαταστησεις xp για παραδειγμα, θα δεσμευσει οσο χωρο του πεις.
Αν δωσεις 10gb θα δεσμευσει ενα χωρο του δισκου, του οποιο το path θα ξερεις.
Δεν κανει partition καινουριο. Αν θελεις να το σβησεις, αν θυμαμαι καλα, κανεις remove απο το προγραμμα.

Ωραια αρα το χωρο που θα πιασει στο δισκο η εγκατασταση θα ειναι και αυτος εικονικος!!!
:angel:
Να 'σαι καλα.......
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)


*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom
 
Δημοσιεύσεις: 7107
Εγγραφή: 04 Απρ 2009, 19:29
Τοποθεσία: κάπου εδώ μέσα στο net :P
Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Επόμενο

 • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
  ΠΡΟΒΟΛΕΣ
  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials

cron