Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

Δημοσίευσηαπό jemadux » 28 Φεβ 2010, 18:34

koumis έγραψε:Τι λετε για Mandriva η Fedora ? ? ?

fedora δαγκωτο
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koumis » 28 Φεβ 2010, 20:44

jemadux έγραψε:

fedora δαγκωτο

και απο ubuntu η x-ubuntu?
Γνωσεις: Linux: Χαμηλό | Προγραμματισμός: Όχι | Αγγλικά: Nαι

Desktop: 10,04 32bit=> MB:Αsus P5GD1 Pro | CPU:P4 3.0 Ghz | RAM:3000MB | HDD:250GB | GPU:NVIDIA GeForce 6600GT (256 B)|MONITOR:LG Flatron L1730S | WebCam: Logitech QuickCam
koumis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 28 Φεβ 2010, 21:57

@koumis από την στιγμή που ρωτάς κάτι τέτοιο στο φόρουμ της ελληνικής κοινότητας του Ubuntu, υποθέτω ότι.. όποτε χρειάζεσαι βοήθεια προτιμάς να την βρίσκεις στα ελληνικά και όχι στα αγγλικά. Διαφορετικά θα έψαχνες στις διάφορες μηχανές αναζήτησης και δεν θα σε προβλημάτιζε ιδιαίτερα αν η βοήθεια ήταν στα αγγλικά. Όπως και να έχει αυτές είναι οι υποθετικές σκέψεις μου. Όποια διανομή και να διαλέξεις, να έχεις υπόψιν σου και τις ελληνικές κοινότητες που υπάρχουν. Για παράδειγμα, εγώ που προτιμώ να βρίσκω βοήθεια στα ελληνικά όταν έχω κάποιο πρόβλημα, δεν με βολεύει να μπαίνω στα ξένα φόρουμ για το Ubuntu. Προτιμώ να μπαίνω σε ελληνικό φόρουμ. Για το fedora δεν υπάρχει καν ελληνικό φόρουμ από όσο ξέρω. Μέχρι και xubuntu να έβαζες θα έβρισκες περισσότερη βοήθεια εδώ σε σχέση με το fedora ή άλλη διανομή πέρα από τις ubuntu flavors (γεύσεις ubuntu).
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koumis » 28 Φεβ 2010, 22:05

Σιγουρα προτιμω τα ελληνικα γιατι γινονται καλυτερα κατανοητα ειδικα εφοσον δεν εχω ιδιατερες γνωσεις. Οποτε τα αγγλικα θα με δυσκολευαν ακομη περισσοτερο. Απλα ρωτησα τη γνωμη σας και για αλλες διανομες Linux και σε ευχαριστω που μου υπεδειξες ενα ακομη κριτηριο για την τελικη επιλογη μου.

Και για να ερθω στο προκειμενο: για ποιες διανομες υπαρχουν ελληνικες κοινοτητες ?

Desktop: 10,04 32bit=> MB:Αsus P5GD1 Pro | CPU:P4 3.0 Ghz | RAM:3000MB | HDD:250GB | GPU:NVIDIA GeForce 6600GT (256 B)|MONITOR:LG Flatron L1730S | WebCam: Logitech QuickCam
koumis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 28 Φεβ 2010, 22:13

koumis έγραψε:Και για να ερθω στο προκειμενο: για ποιες διανομες υπαρχουν ελληνικες κοινοτητες ?

Στον σύνδεσμο που παραθέτω παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές ελληνικές κοινότητες και μπορείς να δεις ποιες έχουν φόρουμ.

http://www.linux.gr/page/distros

Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να βρεις βοήθεια πέρα από τα φόρουμ όπως τα κανάλια στο irc. Η ελληνική κοινότητα του Ubuntu είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες Linux στην Ελλάδα, ίσως είναι η μεγαλύτερη. Με βάση όσα έχω δει εγώ, μπορώ να πω ότι τα φόρουμ είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που μπορεί να έχει μια κοινότητα. Κρίνοντας από την συμμετοχή που υπάρχει.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 28 Φεβ 2010, 23:18

έγραψε:. Για το fedora δεν υπάρχει καν ελληνικό φόρουμ από όσο ξέρω.

μπορεί να απευθυνθεί είτε στο hellug είτε στο greeklug είτε στο linuxformat.gr οπότε δεν υπάρχει εμπόδιο σε θέμα υποστήριξης :thumbup: αν θες να δοκιμάσεις άλλη διανομή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσεις πολλά ;)
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 01 Μαρ 2010, 01:34

Το Mandriva είναι εύχρηστο όσο το Ubuntu.
Το Fedora είναι πιο δύστροπο αλλά εμπεριέχει πάντα την κάθε τελευταία τεχνολογία.
Οπότε, το καθένα αναφέρεται και σε διαφορετικό είδος χρηστών. Το πρώτο σ'αυτούς που θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και το δεύτερο στους πιο περιπετειώδεις... διαλέγεις και παίρνεις ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 01 Μαρ 2010, 02:58

c7p έγραψε:μπορεί να απευθυνθεί είτε στο hellug είτε στο greeklug είτε στο linuxformat.gr οπότε δεν υπάρχει εμπόδιο σε θέμα υποστήριξης :thumbup: αν θες να δοκιμάσεις άλλη διανομή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσεις πολλά ;)

Σίγουρα έχει να κερδίσει πολλά. Αν είναι για δοκιμές-πειραματισμούς, τότε μπορεί να κάνει δοκιμές ελεύθερα μέσω virtualbox.. οποιαδήποτε στιγμή θελήσει. Μέχρι στιγμής όμως το μέλος koumis δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ότι θέλει να κάνει δοκιμές-πειραματισμούς. Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι περισσότερη υποστήριξη θα βρει για ubuntu παρά για το fedora, αυτή είναι η γνώμη μου.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koumis » 01 Μαρ 2010, 03:08

Δηλαδη για browsing, προβολη τανιων και Κtorrent ειναι OK το Mandriva ? Καλο παντως φαινεται και το Fedora και μαλλον θα το δοκιμασω καποια στιγμη (μαλλον στον καινουριο υπολογιστη που θα ερθει)

Παντως απο τις απαντησεις σας εχω περιορισει τις επιλογες στο MAdriva και στο (X)-Ubuntu.
Bεβαια με εχει φαει το ψαξιμο για να δω ποια απο τις 3 διανομες ειναι η πιο απλη τοσο για εμενα, που πασχισα να συνηθισω και να κινουμαι στο Ubuntu, oσο και για το συστημα που κοντευει 10ετια.

koumis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koumis » 01 Μαρ 2010, 03:30

filippos.xf έγραψε:Μέχρι στιγμής όμως το μέλος koumis δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ότι θέλει να κάνει δοκιμές-πειραματισμούς.

Ο ορος πειραματισμος για ενα χρηστη σαν και εμενα σιγουρα διαφερει εννοιολογικα απο καποιον πιο προχωρημενο οπως οι συντονιστες του forum. Για εμενα και μονο το γεγονος οτι το τελευταιο χρονο και παραπανω ασχολουμαι με το Linux ηταν μεγαλο βημα. Και το γεγονος οτι θελω να δοκιμασω και κατι αλλο για δω πως μπορει να ειναι διαφορετικη μια αλλη διανομη κατι λεει. Δεν ειπα ποτε οτι εχω σκοπο να κολυμπησω στα βαθεια και να γινω guru του terminal. Για αυτο και ζητησα μια εξισσου φιλικη διανομη οσο η Ubuntu.Και νομιζω οτι πρεπει να ενθαρρυνουμε τους νεους χρηστες-switchers (βαζω και τον εαυτο μου μεσα πια) και οχι να υποβαθμιζουμε τις ερωτησεις τους [μου εχει τυχει να μου απαντησουν RTFM {και φυσικα δεν αναφερομαι σε αυτο το forum}]

filippos.xf έγραψε:Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι περισσότερη υποστήριξη θα βρει για ubuntu παρά για το fedora, αυτή είναι η γνώμη μου.

Σε αυτο συμφωνουμε. Η δουλεια που γινεται εδω ειναι πολυ καλη.

koumis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας