Συντονιστής: adem1

Apopas έγραψε:Το πρόβλημα με τα παράθυρα (ένα από τα πολλά) είναι ότι έχουν registry. Εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα, αυτό πάει και βάζει πληροφορίες στη registry, μετά το απεγκαθιστάς αλλά η registry δεν αδειάζει και θέλεις ειδικά προγράμματα για να την καθαρίσεις και αν παρακαθαρίσει θέλεις format και και και...
Το Linux δεν έχει τέτοια προβλήματα. Ένα Linux σύστημα δουλεύει μετά από 5 χρόνια όπως την πρώτη μέρα. Εγκαθιστάς μία εφαρμογή και όταν την απεγκαθιστάς είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Ούτε spyware, malware, shareware και crapware, ούτε activex να κατεβάζει στο pc σου βλακείες, ούτε crack και πατατράκ. Απλά όταν εγκαθιστάς κάτι, μετά τρέξε ένα sudo apt-get clean για να σβηστούν τα αρχεία εγκατάστασης, ενώ όταν απεγκαθιστάς κάτι, τρέξε ένα sudo apt-get autoremove για να σβηστούν τυχόν προγράμματα που είχαν εγκατασταθεί μαζί μ' αυτό και δεν χρειάζονται πλέον. Δεν θέλεις janitor και λοιπές αηδίες.
Σε ό,τι αφορά το internet, απλά πήγαινε στον Firefox στην καρτέλα <<Απόρρητο>> και καθάριζε ιστορικό και cookies (όχι πως αν τα αφήσεις τρέχει τπτ βέβαια) και είσαι Κύριος!
Επίσης, μέσα στο Home σου αποθηκέυονται οι ρυθμίσεις του κάθε προγράμματος. Πήγαινε στην εμφάνιση κρυφών αρχείων και θα τις δεις. Οπότε, αν θες να πετάξεις και τις προσωπικές ρυθμίσεις από ένα πρόγραμμα, πας και σβήνεις τον αντίστοιχο φάκελο. Απλά και νοικοκυρεμένα
Όταν περάσει ο καιρός και νιώθεις γνώστης των εσώτερων μερών του Linux, βάζεις ένα Gentoo και ελέγχεις και το παραμικρό byte που θα εγκαταστήσει το κάθε πρόγραμμα. Εκεί να δεις μετά επιδόσεις... Εγώ το δικό μου το εγκατέστησα το 2004. Ε ακόμη την ίδια εγκατάσταση έχω και είναι πιο μοντέρνα από την πιο καινούρια διανομή Linux
eorg@georg-laptop:~$ sudo apt-get autoremove
[sudo] password for georg:
Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε
Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων
Ανάγνωση περιγραφής της τρέχουσας κατάσταση... Ολοκληρώθηκε
Τα ακόλουθα πακέτα θα ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ:
aisleriot anyevent-perl avant-window-navigator-data awn-manager
binutils-static dvdrip-doc empathy-doc fping gnome-games-common
gnome-mahjongg gocr gtk2-ex-formfactory-perl libawn-extras0 libawn0
libclutter-1.0-0 libclutter-gtk-0.10-0 libempathy-gtk-common
libempathy-gtk28 libevent-execflow-perl libevent-perl libevent-rpc-perl
libintl-perl libio-socket-ssl-perl libloudmouth1-0 libnet-libidn-perl
libnet-ssleay-perl libopal3.6.4 libpt2.6.4 libpt2.6.4-plugins libtidy-0.99-0
linux-headers-2.6.31-19 linux-headers-2.6.31-19-generic ogmtools
python-alsaaudio python-awn python-awn-extras python-awnlib python-chardet
python-crypto python-dateutil python-feedparser python-papyon
python-sqlalchemy python-telepathy python-utidylib sqlite3 subtitleripper
telepathy-butterfly telepathy-gabble telepathy-haze telepathy-salut
transcode-utils transfig
0 αναβαθμίστηκαν, 0 νέο εγκατεστημένα, 53 θα αφαιρεθούν και 0 δεν αναβαθμίζονται.
Μετά από αυτή τη λειτουργία, θα ελευθερωθούν 154MB χώρου από το δίσκο.
Θέλετε να συνεχίσετε [Ν/ο]; 

Apopas έγραψε:Για τρέξε και ένα uname -a

man apt-get
| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |

georginiogr έγραψε:Θέλω να ρωτήσω τι εργασίες και με ποιά προγράμματα θα πρέπει να κάνω για να μπορώ να έχω πάντα σε φόρμα το UBUNTU 9.10 που έχω εγκατεστημένο στο λαπ-τοπ μου εδώ και 2 περίπου μήνες.