Πρόβλημα με soundblaster Audigy2[Επιλυμένο]

...κάρτες ήχου / προβλήματα ήχου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Έχετε κάποιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου; Θέλετε βοήθεια; Τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εξαχθούν
τεχνικές πληροφορίες από την κάρτα ήχου που έχετε, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε!
viewtopic.php?f=9&t=7242

Re: Πρόβλημα με soundblaster Audigy2

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 03 Οκτ 2008, 17:55

Καλησπέρα κ από μένα και πάλι,

επαναφέρω αυτό το θέμα με την soundblaster γιατί στα καλά καθούμενα ενώ ήταν όλα ωραία και καλά, κ ενώ άκουγα ένα τραγουδάκι σταμάτησε ξαφνικά ο ήχος και κόλλησε το τοτέμ. Έπείτα απο 'εξαναγκασμένο τερματισμό' γιατί αλλιώς δεν έκλεινε μου έβγαλε ένα info πάνω με τη λάμπα κ είπε πως αναβαθμήστικαν κάτι codecs κλπ δεν πρόλαβα να το συγκρατίσω και να το κάνω paste. τεσπα μην τα πολυλογώ από τότε δεν έχω καθόλου ήχο πουθενά και δεν μου βλέπει ούτε την soundblaster καθόλου. Έκανα και restart και τπτ! Ούτε στον ελεγκτή ήχου του ubuntu μπορώ να την επιλέξω, ούτε στο τερματικό με: asoundconf list τη βγάζει στη λίστα, ούτε και αυτό κάνει τπτ:
sudo asoundconf set-default-card Audigy2 γιατί λέει δεν υπάρχει τέτοια κάρτα! Το μόνο που δεν έκανα είναι να την βγάλω και να την ξαναβάλω μπας και κουνήθικε τπτ αλλά δεν το νομίζω.

Any ideas?

(το πολύ πολύ αν δεν διορθωθεί στις 30/10 που θα βγεί το 8.10 πάει για φορμάτ να ξελαμπικάρει λίγο και να περαστούν όλα από την αρχή κανονικά)
Διανομή: Ubuntu 8.04(hardy) / Gnome 2.22.3
Υπολογιστής: Μητρική: Asus P4P800, CPU: Pentium 4 @ 2,4GHz, RΑΜ: 1,5GB, Γραφικά: ATI Radeon 9600Pro (256MB), Ήχος: Audigy2
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 03 Οκτ 2008, 18:32

FleXcan έγραψε:Καλησπέρα κ από μένα και πάλι,

επαναφέρω αυτό το θέμα με την soundblaster γιατί στα καλά καθούμενα ενώ ήταν όλα ωραία και καλά, κ ενώ άκουγα ένα τραγουδάκι σταμάτησε ξαφνικά ο ήχος και κόλλησε το τοτέμ. Έπείτα απο 'εξαναγκασμένο τερματισμό' γιατί αλλιώς δεν έκλεινε μου έβγαλε ένα info πάνω με τη λάμπα κ είπε πως αναβαθμήστικαν κάτι codecs κλπ δεν πρόλαβα να το συγκρατίσω και να το κάνω paste. τεσπα μην τα πολυλογώ από τότε δεν έχω καθόλου ήχο πουθενά και δεν μου βλέπει ούτε την soundblaster καθόλου. Έκανα και restart και τπτ! Ούτε στον ελεγκτή ήχου του ubuntu μπορώ να την επιλέξω, ούτε στο τερματικό με: asoundconf list τη βγάζει στη λίστα, ούτε και αυτό κάνει τπτ:
sudo asoundconf set-default-card Audigy2 γιατί λέει δεν υπάρχει τέτοια κάρτα! Το μόνο που δεν έκανα είναι να την βγάλω και να την ξαναβάλω μπας και κουνήθικε τπτ αλλά δεν το νομίζω.

Any ideas?

(το πολύ πολύ αν δεν διορθωθεί στις 30/10 που θα βγεί το 8.10 πάει για φορμάτ να ξελαμπικάρει λίγο και να περαστούν όλα από την αρχή κανονικά)

Δοκίμασε να την βγάλεις , μετά ξεκίνα το Η/Υ και όταν μπεις μέσα θα δεις εάν με onboard έχεις ήχο , μετά κλείνεις και την βάζεις εκ νέου .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό FleXcan » 04 Οκτ 2008, 11:40

OK! επιλύθηκε. Έβγαλα την κάρτα και την ξανάβαλα και την είδε!
Διανομή: Ubuntu 8.04(hardy) / Gnome 2.22.3
Υπολογιστής: Μητρική: Asus P4P800, CPU: Pentium 4 @ 2,4GHz, RΑΜ: 1,5GB, Γραφικά: ATI Radeon 9600Pro (256MB), Ήχος: Audigy2
Άβαταρ μέλους
FleXcan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Ήχου / Ήχος