10.04 και customization

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: 10.04 και customization

Δημοσίευσηαπό headless » 21 Μάιος 2010, 18:26

Η αλήθεια είναι οτι αν μαθεις ubuntu έμαθες ubuntu,αν μάθεις fedora έμαθες fedora,αλλά αν μάθεις slackware Arch ή Gentoo μαθαίνεις linux.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 21 Μάιος 2010, 18:45

monkgr έγραψε:Μὲ συγχωρεῖτε γιὰ τὴν ἐπιμονή μου, ἀλλὰ τὸ Arch way εἶναι ἕνας ἀπὸ τοὺς καλύτερους τρόπους νὰ παραμεριστεῖ τὸ Asxetos way. Ναί, θέλει διάβασμα τὸ ρημάδι, ἀλλὰ μαθαίνεις! Γιὰ νὰ μὴ μιλήσουμε γιὰ τὸ Gentoo, ποὺ πραγματικὰ δὲν στήνεται ἂν δὲν ἔχεις τὸ manual συνέχεια στὸ χέρι - καὶ ἀκόμα καλύτερα ἕναν δεύτερο ὑπολογιστὴ μὲ πρόσβαση στὸ Internet, γιὰ νὰ ἔχεις πρόσβαση καὶ στὸ διαδικτυακὸ ὑλικό.

Μια διόρθωση εδώ.
Το Gentoo το εγκαθιστάς (και) μέσω ενός live cd. Αυτό το cd δεν χρειάεται να είναι κάποιο συγκεκριμένο αλλά το live cd οποιαδήποτε διανομής, ακόμη και Ubuntu. Οπότε, αν έχεις internet στο το live-cd σου, τότε έχεις πρόσβαση στο διαδικτυακό υλικό ούτως ή άλλως :)
Πάντως, εγώ εγκατέστησα Gentoo το 2004. Ε από τότε έχω την ίδια εγκατάσταση :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tolis626 » 22 Μάιος 2010, 01:30

monkgr έγραψε:Ἐγὼ προσωπικά μαζεύω δυνάμεις γιὰ νὰ ξεκινήσω ὁσονούπω τὴ δεύτερη ἀπόπειρα ἐγκατάστασης τοῦ Arch - ἡ πρώτη κράτησε κάπου ἕνα μήνα καὶ πῆγε ἀρκετὰ καλά, γιὰ κάποιον ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ κάνει χωρὶς γραφικὸ περιβάλλον.

ΠΟΣΟ ΚΡΆΤΗΣΕ??!?!?!?!??Ένα μήνα???Εγώ άμα δεν έχω ξεμπερδέψει μέσα στην πρώτη μέρα κλονίζεται το νευρικό μου σύστημα!Τουλάχιστον αξίζει το αποτέλεσμα η' θα απογοητευτώ και θα πω το γνωστό που λέω κάθε φορά με τα Windows "χίλιες φορές Ubuntu!!!"??
Όσο για τα υπόλοιπα,εγώ έμαθα linux(όσα ξέρω δηλαδή) αναγκαστικά με το Ubuntu λόγω των δεκάδων προβλημάτων,δυσλειτουργιών και ασυμβατοτήτων...Αυτό το sudo έχω καταντήσει να το χρησιμοποιώ πιο πολύ από το γνωστό και ελληνικότατο "ρε μα**κα"!Μιλάμε για τρέλα! :P
Αλλά τι εννοείς φίλε Apopas ότι το Gentoo μπορεί να εγκατασταθεί και μέσω ενός οποιουδήποτε liveCD? :-\
Επίπεδο γνώσεων Linux:Ε...Ε...Το παλεύω - Προγραμματισμός:Όχι - Αγγλικά:Καλά
Λάπτοπ HP Pavillion dv7,intel Core 2 Duo Centrino 2.4 GHz,4096Mb RAM,640Gb HDD
ATi Radeon 4650 HD 1Gb VRAM
Ubuntu 10.04 Lucid Lynx και το αντίστοιχο Kubuntu(όλα πακέτο! :D)
Tolis626
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 22 Μάιος 2010, 08:10

ΟΧΙ, ΟΧΙ, μὲ παρεξήγησες!!! Ἡ διαδικασία τῆς ἐγκατάστασης κράτησε ἕνα Σαββατοκύριακο, μαζὶ μὲ τὴν ἐπιλογὴ τῶν προγραμμάτων καὶ τὶς ρυθμίσεις τους. Ἡ παρουσία τοῦ Arch στὸν ὑπολογιστή μου κράτησε γύρω στὸν ἕνα μήνα. Δὲν μπορῶ νὰ πῶ ὅτι ἐνθουσιάστηκα, ἀλλὰ δὲν ἀπογοητεύτηκα κιόλας. Τὸ μόνο ποὺ μὲ ἐνοχλεῖ, μεταξύ μας, εἶναι ἡ ἀλαζονεία καὶ τὸ περισπούδαστο ὑφάκι τῶν ἐγχωρίων... archιβαριστῶν, ποὺ σὲ κοιτάζουν ἀφ' ὑψηλοῦ καὶ θεωροῦν ὁποιαδήποτε διανομὴ δὲν δίνει βάρος στὴν κονσόλα τουλάχιστον μωρουδίστικη, τὸ δὲ Ubuntu δὲν τὸ θεωροῦν Λἰνουξ! Ἴσως αὐτὸς ἦταν ὁ κυριότερος λόγος ποὺ ξαναπέρασα Ubuntu καὶ ξαναγύρισα στὴν ἀγκάλη τῆς κοινότητάς μας...
Ἡ ἑπόμενη ἀπόπειρα (μόλις μαζέψω δυνάμεις, εἴπαμε!) θὰ γίνει σὲ παλιὸ μηχάνημα και μὲ ἄξονα ἀναφορᾶς πάντα τὴν ἐδῶ κοινότητα.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tolis626 » 22 Μάιος 2010, 15:30

monkgr έγραψε:ΟΧΙ, ΟΧΙ, μὲ παρεξήγησες!!! Ἡ διαδικασία τῆς ἐγκατάστασης κράτησε ἕνα Σαββατοκύριακο, μαζὶ μὲ τὴν ἐπιλογὴ τῶν προγραμμάτων καὶ τὶς ρυθμίσεις τους. Ἡ παρουσία τοῦ Arch στὸν ὑπολογιστή μου κράτησε γύρω στὸν ἕνα μήνα. Δὲν μπορῶ νὰ πῶ ὅτι ἐνθουσιάστηκα, ἀλλὰ δὲν ἀπογοητεύτηκα κιόλας. Τὸ μόνο ποὺ μὲ ἐνοχλεῖ, μεταξύ μας, εἶναι ἡ ἀλαζονεία καὶ τὸ περισπούδαστο ὑφάκι τῶν ἐγχωρίων... archιβαριστῶν, ποὺ σὲ κοιτάζουν ἀφ' ὑψηλοῦ καὶ θεωροῦν ὁποιαδήποτε διανομὴ δὲν δίνει βάρος στὴν κονσόλα τουλάχιστον μωρουδίστικη, τὸ δὲ Ubuntu δὲν τὸ θεωροῦν Λἰνουξ! Ἴσως αὐτὸς ἦταν ὁ κυριότερος λόγος ποὺ ξαναπέρασα Ubuntu καὶ ξαναγύρισα στὴν ἀγκάλη τῆς κοινότητάς μας...
Ἡ ἑπόμενη ἀπόπειρα (μόλις μαζέψω δυνάμεις, εἴπαμε!) θὰ γίνει σὲ παλιὸ μηχάνημα και μὲ ἄξονα ἀναφορᾶς πάντα τὴν ἐδῶ κοινότητα.

Ααα...Πες το έτσι!Κόντεψες να με στείλεις αδιάβαστο!Ένα μήνα...Είπα και εγώ! :D
Και εγώ βέβαια άμα κάνω τέτοιες δουλειές στο παλιό μηχάνημα θα τις κάνω.Στο καινούριο δεν το πολυτολμάω.Όσο για την κοινότητα του Ubuntu ένα μόνο μπορεί να ειπωθεί:The best!Άμεση εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο και τεχνική υποστήριξη μέχρι τελικής πτώσεως!Όχι σαν κάτι δήθεν γνώστες που οι τεχνικές τους γνώσεις φτάνουν μέχρι το να δουν μήπως έχει βγει το καλώδιο της οθόνης και με το παραμικρό πρόβλημα σου λένε για επανεγκατάσταση!Συγχύστηκα πάλι..!
Τουλάχιστον από αισθητικής απόψεως πάνε καλά τα Arch και Gentoo?Γιατί αν δει κανείς το Ubuntu μου με όλα τα εφέ που του έχω φορτώσει και τα σχετικά θα καταλάβει κανείς τι "ανάγκες" έχω...Αν και νομίζω ότι από άποψης εμφάνισης το Ubuntu και οι παραλλαγές του(Mint,Ultimate Edition,Monomaxos κλπ) έχουν το πάνω χέρι και θα το έχουν για πολύ καιρό ακόμα!Προσωπικά ακόμα και απέναντι στο Mac θεωρώ το Ubuntu πολύ πιο κομψό,ειδικά με την 10.04.
Tolis626
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 22 Μάιος 2010, 16:07

Η εμφάνιση δεν έχει καμία σημασία. Όλες οι διανομές τα ίδια DE έχουν άρα μπορείς να τις κάνεις ολόιδιες. Μπορείς να κάνεις το ubuntu πανομοιότυπο με arch, και το arch πανομοιότυπο με ubuntu. Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Οι μόνες διαφορές που έχουν οι διανομές μεταξύ τους είναι ο package manager (apt, yum, zypper, entropy, packman) και η πολιτική που ακολουθούν στα πακέτα (το debian πχ είναι "πιο open source" από το ubuntu).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 23 Μάιος 2010, 01:30

Tolis626 έγραψε:Αλλά τι εννοείς φίλε Apopas ότι το Gentoo μπορεί να εγκατασταθεί και μέσω ενός οποιουδήποτε liveCD? :-\

Το Gentoo είανι ουσιαστικά ένα εγχειρίδιο με βάση το οποίο χτίζεις μια διανομή Linux κομμάτι, κομμάτι. Για να το χτίσεις, όμως, χρειάζεσαι και τα απραίτητα εργαλεία τα οποία στα παρέχει το live-cd κάποιας διανομής. Πως, λοιπόν, για να εγκαταστήσεις Ubuntu πρέπει να εκκινήσεις από το lice-cd του; Έτσι και το Gentoo με τη διαφορά ότι εφόσον το φτιάχνεις όπως θες είναι τόσο παραμετροποιήσιμο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το cd οποιασδήποτε άλλης διανομής για να το εγκαταστήσεις.
Τώρα περί εμφάνισης ισχύει αυτό που σου είπε και ο tolis_01. Ότι κάθε διανομή Linux μπορείς να την κάνεις να φαίνεται πανομοιότυπη με οποιαδήποτε άλλη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Tolis626 » 23 Μάιος 2010, 02:10

Ναι,δεν το σκέφτηκα ότι ρόλο παίζει το περιβάλλον εργασίαςπου είναι ίδιο σε όλες τις διανομές... :oops:
Και το Fedora με KDE είναι αρκετά ωραίο(με το GNOME κάτι μου κάνει,δεν ξέρω!),απλά δεν δίνει στο χρήστη όσα τελικά δίνει το Ubuntu.Π.χ. εφαρμογές και για τα πιο τρελά ή ηλίθια πράγματα.Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι πάει να πει ότι το Gentoo είναι πιο παραμετροποιήσιμο?Υπάρχει,ξέρω γω,δυνατότητα να επέμβεις στον κώδικα ενός προγράμματος?Αλλά και έτσι να είναι,τι μπορεί να προσφέρει?Και τελικά τι προσφέρει όλο αυτό?
Tolis626
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 23 Μάιος 2010, 07:00

@Tolis626:Ασφαλώς.Μπορείς να μεταγλωτίσεις τον πηγαίο κώδικα του προγράμματος με όποιες επιλογές θέλεις εσύ.
Να τροποποιήσεις τον πυρήνα ώστε να μην φορτώνει τα modules που δεν σου χρειάζονται.
Να ρυθμίσεις ποιά services θα ξεκινάνε,και με ποιά σειρά θα ξεκινάνε.
Έτσι έχεις ένα λειτουργικό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του δικού σου pc.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 23 Μάιος 2010, 11:22

Για το gentoo είναι όπως τα είπε ο headless. Η fedrora προσωπικά μου φαίνεται ολοίδια με το ubuntu, απλά με την προσθήκα του SELinux. Α, και με το άθλιο yum :P Από εφαρμογές, αν προσθέσεις το rpmfusion έχουν, αν όχι τα ίδια, σχεδόν τα ίδια.

Στο τι προσφέρει τελικά το gentoo:
- ευχαρίστηση! :D
- ταχύτητα. Όλες οι παράμετροι που έχεις χτίσει το πρόγραμμα πατάνε πάνω στο pc σου.

Πάντως όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, εγώ από το πρωι ψήνομαι για debian testing. Αλλά το ξέρω πως όταν γίνει το freeze δεν θα την παλέψω και μπορεί να πάω σε sid :P
(το debian μου φαίνεται πιο λογική επιλογή επειδή: έχει καλύτερη ιδεολογία από τις περισσότερες διανομές, το install του είναι παιχνιδάκι μπροστά σε αυτό του arch, έχει apt και όχι το άθλιο yum της fedora).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization