Τί ἔγινε τὸ Add/Remove Software;

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Τί ἔγινε τὸ Add/Remove Software;

Δημοσίευσηαπό monkgr » 19 Μάιος 2010, 08:56

Δὲν ξέρω ἂν ἐνοχλεῖ μόνο ἐμένα. Ἐπίσης δὲν ξέρω ἂν ὑποβάλλω τὸ θέμα στὸ σωστὸ σημεῖο τοῦ φόρουμ. Ἐν τάχει, πάντως, θέλω νὰ ρωτήσω ἂν ὑπάρχει περίπτωση νὰ ξαναδοῦμε σὲ κάποια μελλοντικὴ ἔκδοση τὴν ἐπιλογὴ ποὺ λεγόταν, νομίζω (καὶ ποὺ ὑπῆρχε παλιότερα στὸ μενοὺ Ἐφαρμογές), "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων"(Add / Remove software): Ἦταν, κατὰ τὴ γνώμη μου, ἕνα πολὺ ἐξυπηρετικὸ γραφικὸ ἐργαλεῖο, ἁφοῦ σοῦ ἐπέτρεπε νὰ ἐπιλέξεις ὅσα προγράμματα ἤθελες καὶ νὰ τὰ ἐγκαταστήσεις μαζικὰ καὶ ὄχι ἕνα-ἕνα, ὅπως κάνει τὸ "Προσθαφαίρεση ἐφαρμογῶν" πού ἐμφανίστηκε στὴ θέση του.
Ἀσφαλῶς καὶ ὑπερτερεῖ σὲ κάποια σημεῖα ἡ νέα ἐπιλογή, ὅμως γιὰ κάποιον ποὺ κάνει ἐγκατάσταση ἐξ ἀρχῆς καὶ βιάζεται νὰ περάσει τὶς βασικὲς ἐφαρμογὲς ποὺ χρειάζεται, οὔτε μὲ τὸ apt-get / aptitude εὐκολύνεται, οὔτε μὲ τὸ synaptic (πολύ χρονοβόρες καὶ οἱ δύο μέθοδοι), ἐνῶ τὸ Ubuntu tweak καὶ τὸ νεότευκτο Ailurus, ἂν καὶ ἐξαιρετικὰ χρήσιμα κατὰ τὰ ἄλλα, παραεῖναι ἁπλοϊκὰ ὡς πρὸς τὶς ἐφαρμογὲς ποὺ σοῦ ἐπιτρέπουν νὰ ἐγκαταστήσεις.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Τί ἔγινε τὸ Add/Remove Software;

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 20 Μάιος 2010, 12:26

monkgr έγραψε:Ἦταν, κατὰ τὴ γνώμη μου, ἕνα πολὺ ἐξυπηρετικὸ γραφικὸ ἐργαλεῖο, ἁφοῦ σοῦ ἐπέτρεπε νὰ ἐπιλέξεις ὅσα προγράμματα ἤθελες καὶ νὰ τὰ ἐγκαταστήσεις μαζικὰ καὶ ὄχι ἕνα-ἕνα

Και γιατί δεν φτιάχνεις ένα σκριπτάκι είναι πολύ εύκολο.
Δες εδώ
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 21 Μάιος 2010, 10:57

Μὰ τὸ σκριπτάκι θὰ θέλει ἀλλαγὲς (χρονοβόρες) ἀπὸ διανομὴ σὲ διανομή, ἀφοῦ ἀλλάζουν τὰ ἀποθετήρια. Περισσότερη φασαρία, δηλαδή, ἀπὸ τὸ νὰ δουλέψεις γιὰ λίγο μὲ τὸ Synaptic. Ὄχι, τὸ add/remove ἦταν πολὺ καλή λύση, ἀφοῦ σοῦ ἔδινε τὴ δυνατότητα νὰ ἐπιλέξεις κατηγορία (π.χ. Games) καὶ στὴ συνέχεια νὰ ἐπιλέξεις τὰ δέκα ποὺ θέλεις νὰ κατεβάσεις. Οὔτε εἶναι λύση τὸ σκριπτάκι, τὴ στιγμὴ πού σὲ μιὰ καινούργια διανομή μπορεῖ νὰ ἔχουν προστεθεῖ ἢ ἀφαιρεθεῖ προγράμματα, ὁπότε θέλεις νὰ ἔχεις μιὰ συνολικὴ εἰκόνα πρὶν ἐπιλέξεις ὁτιδήποτε.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 23 Μάιος 2010, 23:37

Το "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων" αντικαταστάθηκε από το "Κέντρο λογισμικού ubuntu". Δε νομίζω να πισωγυρίσουν...
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 30 Μάιος 2010, 01:35

καπου στο greeklug λεει πως θα το βαλεις
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx