Για ποιούς λόγους περάσατε στο Linux?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για ποιούς λόγους περάσατε στο Linux?

Δημοσίευσηαπό Achaios » 22 Μάιος 2010, 17:38

Πριν απο πολλά χρόνια όταν ήμουν φοιτητής κάποιος φίλος μου έδωσε ένα cd του redhat 5.0... αυτή η πρώτη επαφή μου άφησε ανεξίτηλα σημάδια :evil: και τα χρόνια πέρασαν. Συνέχισα να χρησιμοποιώ Windows στις διάφορες μορφές τους και μπορώ να πω πως είχα γίνει πολύ καλός στην χρήση τους μιας και BSOD έχω να δω χρόνια.. :clap: :problem: Σε σημείο που έκανα format μόνος μου γιατί ανησυχούσα πως κάτι δεν πάει καλά με το PC μου :?:
και φτάνουμε στην μια βδομάδα πριν.. πάει ο σκληρός φίλτατοι..πέθανε και γω δεν ξέρω τι... αλλαγή σκληρού και αλλαγή λειτουργικού...τέρμα πια να ανησυχώ μήπως κάτι δεν πάει καλά και δεν κολλάει το pc μου..
Οι λόγοι για το Ubuntu;
α. Υποστήριξη :D
β. ελευθερία επιλογών και παραμετροποίηση..
γ. περιέργεια για δοκιμές..
δ. ελευθερία το είπα;;
Achaios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 23 Μάιος 2010, 01:37

KeRber0s έγραψε:Κάτι άκυρο... Τί πιθανότητα υπάρχει να εγκατασταθεί ένας ιός μέσω wine...? (Αφού δεν ζήταει πιστοποίηση για να εγκατασταθεί...) Και αν εγκατασταθεί μετά την επόμενη επανεκίνηση θα ξεκινήσει και ο ιός ή θα πρέπει να τον τρέξουμε εμείς...?

Οι ιοί δεν χρειάζονται εγκατάσταση. Είναι εκτελέσιμα αρχεία που που εγγράφονται με το έτσι θέλω στον σκληρό μας και τρέχουν από μόνα τους συνήθως. Για να τρέξουν, όμως, πρέπει να είανι σε λειτουργία και το λειτουργικό σου, με τις λειτουργίες του και τα API του. Το wine δεν είναι λειτουργικό όμως, αλλά τρέχει μόνο όποιο πρόγραμμα του πούμε εμείς να τρέξει. Οπότε πρέπι να εκκινήσεις χειροκίνητα τον ιό με την εντολή wine ιός.exe. Στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση πο θα καταφέρει να τρέξει ο ιός μέσω ενός άλλου προγράμματος που τρέξαμε μέσψ του wine, θα καταφέρει να αντιγράψει το εαυτό του μέσα στο φάκελο .wine στο HOME σου, επειδή θα τον θεωρήσει ως τον δίσκο των windows. Με το που κλείσεις το wine ο ιός θα αδρανοποιηθεί και πάλι.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KeRber0s » 27 Μάιος 2010, 01:16

έγραψε:Οι ιοί δεν χρειάζονται εγκατάσταση. Είναι εκτελέσιμα αρχεία που που εγγράφονται με το έτσι θέλω στον σκληρό μας και τρέχουν από μόνα τους συνήθως. Για να τρέξουν, όμως, πρέπει να είανι σε λειτουργία και το λειτουργικό σου, με τις λειτουργίες του και τα API του. Το wine δεν είναι λειτουργικό όμως, αλλά τρέχει μόνο όποιο πρόγραμμα του πούμε εμείς να τρέξει. Οπότε πρέπι να εκκινήσεις χειροκίνητα τον ιό με την εντολή wine ιός.exe. Στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση πο θα καταφέρει να τρέξει ο ιός μέσω ενός άλλου προγράμματος που τρέξαμε μέσψ του wine, θα καταφέρει να αντιγράψει το εαυτό του μέσα στο φάκελο .wine στο HOME σου, επειδή θα τον θεωρήσει ως τον δίσκο των windows. Με το που κλείσεις το wine ο ιός θα αδρανοποιηθεί και πάλι.

Κρίμα και λένε ότι με το wine μπορείς να κάνεις ότι και στα windows... Άχριστα linux άμα όλα λειτουργού ρολόι εμείς τι θα κάνουμε...? Πάλι καλά που κάθε 6 μήνες έχουμε νέα ακδοση και έχουμε και ασχολούμαστε... 8-)

Off topic:
Βλέπω ότι στο .wine είναι σαν μια μικρή εγκατάσταση windows άν βάλω μέσα όλα τα αρχεία μια εγκατάστασης τότε δεν θα είναι πιθανότερο να τρέξει περισσότερα προγράμματα...?
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Κάτι έχω ακούσει ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04
Netbook HP 2140 ┃ CPU Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz ┃ RAM 1GB ┃ HD FUJITSU MHZ2160B
Off topic:
Με την δύναμη της αλήθειας όσο ζω θα κατακτώ το σύμπαν.
V for Vedeta
Άβαταρ μέλους
KeRber0s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 27 Μάιος 2010, 07:22

Όχι φίλε μου,καμία σχέση.
Ωστόσο μπορείς να εγκαταστήσεις μέσω wine διάφορα χρήσιμα για τα windows πράγματα (directX,NET framework etc)
με ένα scriptάκι που λέγεται winetricks.
http://wiki.winehq.org/winetricks
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dmax » 27 Μάιος 2010, 14:32

/
Τελευταία επεξεργασία από dmax και 05 Ιούλ 2010, 17:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
dmax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 28 Μάιος 2010, 20:47

dmax έγραψε:Χρησιμοποιώ μόνο UBUNTU και δεν το αλλάζω με τίποτε. Ούτε dual boot ούτε wine για να τρέχω Microsoft εφαρμογές.
Μόνο UBUNTU.

That is the spirit friend! ;-)

:bow:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dmax » 28 Μάιος 2010, 21:44

/
Τελευταία επεξεργασία από dmax και 05 Ιούλ 2010, 17:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
dmax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 28 Μάιος 2010, 21:54

Και βέβαια συμφωνώ! Αυτό ακριβώς πιστεύω και συμβουλεύω πολλούς να ακολουθήσουν... ;-)
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 28 Μάιος 2010, 22:07

Mitsakos έγραψε:Και βέβαια συμφωνώ! Αυτό ακριβώς πιστεύω και συμβουλεύω πολλούς να ακολουθήσουν... ;-)

Εγώ ακολούθησα εδώ και λίγους μήνες ;)
Χωρίς ίχνος από ms ή κλειστό λογισμικό στο pc μου.

edit: Φτου, ξέχασα, έχω το flash player :P
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dmax » 28 Μάιος 2010, 22:09

/
Τελευταία επεξεργασία από dmax και 05 Ιούλ 2010, 17:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
dmax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων