εχω πρόβλημα με τα unbuntu 10.kati

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

εχω πρόβλημα με τα unbuntu 10.kati

Δημοσίευσηαπό nikonaazz » 29 Μάιος 2010, 18:05

παιδια ειμαι νεος εδω και ψαχνω να βρω μια λυση.
παιδια γραφω σε (greekklish sorry gia pio grigora.)

lipon paw na anikso to PC mou kai mou leei an 8elw na mpw apo ta ubuntu h apo ta windows vista
lipon kai egw epilegw ubuntu*(auto mou egine ksafnika) paw na to anikso kai mou bgazei oti exei: katastrafi kapio arxio kai leei topo8etiste ene CD ton windows kai kante epanakinisi pio CD to laptop mou den exei CD gia winvista ala oute kai gia ubuntu.
ti kanw??? :evil:

Help amesa kegome!!!!!!!!!!!!!!!! exw ergasia na kanw kai me ekapse! :sick:

!

Μήνυμα συντονισμού πρός τον/την nikonaazz

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Όλες οι δημοσιεύσεις πρέπει να είναι σε λιτά πεζά ελληνικά, δηλ. όχι greeklish (εκτός αν δεν λειτουργούν τα ελληνικά), όχι κεφαλαία (φαίνεται ότι φωνάζεις), όχι ξένη γλώσσα (εκτός αν υπάρχει ανάγκη), όχι χωρίς λόγο πολλά χρώματα, bold, κλπ. Για αυτούς τους λόγους, κάνε τις απαραίτητες αλλαγές στην δημοσίευση σου.

έγραψε:παιδια γραφω σε (greekklish sorry gia pio grigora.)

Όταν βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο!
nikonaazz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: εχω πρόβλημα με τα unbuntu 10.kati

Δημοσίευσηαπό AxlD » 29 Μάιος 2010, 19:24

Χμ... Οταν εγκατεστησες το Ubuntu, τι εγκατασταση επελεξες? Side by Side ή Manual?
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
OS: Ubuntu 10.04 64 bit + Windows 7 64 bit (Games) (dual boot)
CPU: AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion
MoBo: ASUS Crosshair III Formula
RAM: Corsair Dominator DDR3 3X2GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5
Monitor: Samsung Syncmaster P2370 23"
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikonaazz » 29 Μάιος 2010, 22:00

AxlD έγραψε:Χμ... Οταν εγκατεστησες το Ubuntu, τι εγκατασταση επελεξες? Side by Side ή Manual?

οχχχ δεν ξέρω μαλον το manual ναι αλα αμα θέλω να τα κανω delete απο το pc τι κανω? γιατι μου λεει το CD να βαλω
nikonaazz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 29 Μάιος 2010, 23:19

Πιθανοτατα να κατεστρεψες το Boot loader (δεν θυμαμαι πως λεγεται) των Windows... H κατι αλλο.
Κοιτα, δεν εχει πολυ σημασια, γιατι χωρις το DVD των Windows δεν γινεται τπτ. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δανειστεις απο καποιον φιλο σου το DVD των Windows και να το εγκαταστησεις με το δικο σου KEY. (Ειναι γραμμενο λογικα κατω απο το laptop). Επισης αλλη μια λυση αν θελεις απλα να κανεις την δουλεια σου ειναι να χρησιμοποιησεις το VirtualBox ->http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
OS: Ubuntu 10.04 64 bit + Windows 7 64 bit (Games) (dual boot)
CPU: AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion
MoBo: ASUS Crosshair III Formula
RAM: Corsair Dominator DDR3 3X2GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5
Monitor: Samsung Syncmaster P2370 23"
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikonaazz » 30 Μάιος 2010, 00:04

ΜΜΜ ναι εχω του σταθερου ενα αλα δεν ξερω αν κανει να το βαλω???? χμμμμ για να δουμε win vista einai to CD
nikonaazz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikonaazz » 30 Μάιος 2010, 00:18

Δεν ξερω τη να κανω για τι ειμαι new στα unbuntu και δεν τα παω καλα με τα windows.........τα windows δουλέυανε.ας πουμε οτι θα κανω δουλεια θα χασω ολλα τα αρχεια??? και θα κανει format ta windows??? ευχαρηστω παντως ΟΚ τα βαζω λογικα θα κανει.και τα VirtualBox τι ειναι? :bow:
nikonaazz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 30 Μάιος 2010, 00:58

Μην πανικοβάλλεσαι! Δεν θα χαθεί τίποτα από τα αρχεία σου. Αφού έχεις CD των Vista -και δεν έχει σημασία ότι μ' αυτό έκανες εγκατάσταση σ' άλλον υπολογιστή- βάλτο, ρύθμισε από το BIOS να ξεκινάει πρώτα από CD/DVD, περιμένεις να φορτώσει και στην οθόνη εγκατάστασης επιλέγεις, "Repair your computer" (επιδιόρθωση του υπολογιστή) στο κάτω μέρος της οθόνης. Στην επόμενη οθόνη επιλέγεις την 1η επιλογή: Startup repair (επιδιόρθωση εκκίνησης). Δες επίσης πιο αναλυτικά εδώ. Στην σελίδα αυτή υπάρχει και iso για recovery disk (περιέχει δηλαδή μόνο τα εργαλεία της microsoft για επιδιόρθωση προβλημάτων του υπολογιστή). Μετά απλά θα πρέπει να επαναφέρεις και τον grub bootloader του ubuntu. Άλλη λύση είναι να επαναφέρεις τον bootloader των windows με testdisk. Δες εδώ για οδηγίες (κάπου στη μέση του νήματος).
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα