Δεν πάει πολύς καιρός που εγκατέστησα το ubuntu στον φορητό μου υπολογιστή, και όλα πάνε καλά για την ώρα.
Μιας και οι διακοπές όμως τελείωσαν(κατά τη διάρκειά τους έγινε η αρχή στο φορητό), είπα να βάλω το linux και στον υπολογιστή που έχω στο σπίτι.
Όλα καλά εκτός από την (τις) κάρτες wifi.
Μια linksys pci (linksys Wireless-N PCI Adapter WMP 300Nv2) που έχω, δεν αναγνωρίζεται καθόλου.
Η άλλη, η ενσωματωμένη usb της μητρικής κάρτας, πρόκειται για την RTL8187_Wireless πάνω σε μια ΜΒ, Asus P5B, αναγνωρίζεται κανονικά, δουλεύει για λίγο, από λίγα λεπτά έως λίγα δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια χάνει τη σύνδεση.
Δοκίμασα να κάνω μερικά κόλπα που βρήκα στο ιντερνετ (με ndiswrapper), αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω τα πράματα χειρότερα.
Όπως καταλαβένετε δουλειά δεν γίνεται έτσι…
Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω μια νέα wifi, και για αυτό ζητάω τη γνώμη σας για τα πιο συμβατά εργαλεία, που τα βάζεις πάνω και δουλεύουν χωρίς να χρειάζεται να περάσεις μια βδομάδα σε αλχημείες.

Αν έχετε δοκιμάσει κάποιες από αυτές και δουλεύουν χωρίς πρόβλημα, θα σας παρακαλούσα να μου τις προτείνετε.
Ευχαριστώ