C vs C++ vs Java

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: C vs C++ vs Java

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 19 Ιουν 2010, 22:55

Θα τοποθετησω και γω την ερωτηση μου καπου εδω: ποια η διαφορα της C# με τη C++?
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 20 Ιουν 2010, 08:38

H C# σχεδιάστηκε από την Microsoft. Και πολλοί λένε ότι είναι εξαιρετική, ως αντικειμενοστραφής αναβάθμιση της C.
Η C++ είναι η de facto αντικειμενοστραφής αναβάθμιση της C και όχι τυχαία. Δεν έχω δουλέψει σε C# για να σου πω κάτι περαιτέρω, αλλά γενικά δεν βλέπω το λόγο να αλλάξω από την C/C++ τη στιγμή που κάνω τη δουλειά μου.
Υποπτεύομαι ότι θα έχει και πιο οργανωμένο documentation η C# (μπορεί να είμαι και τελείως λάθος όμως)
Μια standard γκρίνια είναι ότι η C++ δεν έχει garbage collector ενώ η C# έχει. (Χοντρικά: πρέπει ο ίδιος να αποδεσμεύεις τις περιοχές μνήμης που δε χρησιμοποιείς.)

Ιδομενέας, ντάξει αυτό που λες για την fortran σε scientific computing ισχύει ποια μονάχα μερικώς κατά τη γνώμη. Κυρίως μεγαλύτεροι σε ηλικία καθηγητές επιμένουν σε projects αποκλειστικά σε Fortran, σχεδόν όλα τα νέα projects σιγά σιγά περνάνε σε C/C++ (*).

Λίγα projects σε numerical computing είναι ποια αποκλειστικά σε fortran. Συνήθως πρόκειται για projects από μικρές ομάδες (10 ατομα max), που υπάρχει ένας μεγάλος σε ηλικία καθηγητής/ερευνητής, και δεν θέλει να μάθει να γράφει σε C/C++. 'Έτσι παραμένει όλο το project σε Fortran ώστε να μπορεί να έχει επισκόπηση του θέματος.
Δεν υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος να μην χρησιμοποιήσεις C/C++ αν κάνεις ένα νέο έργο από την αρχή.
Επίσης το πέρασμα σε C/C++ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι νέοι και ταυτόχρονα καλοί προγραμματιστές έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία/εξοικείωση με C/C++ παρά σε Fortran. Άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει όλη η ομάδα roll-back τη στιγμή που και με C/C++ κάνεις τη δουλειά σου επίσης ταχύτατα και μπορείς να εκμεταλλευτείς και το υπάρχων γνωστικό κεφάλαιο.

Δεν απολαμβάνει ποια την μερίδα του λέοντος η Fortran. C prevails. LAPACK/LINPACK, GSL έχουν πάρει πολύ (ειδικά νέο) κόσμο. Είναι projects που προφανώς αντλούν την πλειοψηφία των μεθόδων τους από την ίδια την Fortran αλλά είναι σε C.

Α! Και επίσης η Java δεν είναι τόσο ΦΡΙΚΤΡΑ αργή. Μην γινόμαστε γραφικοί. Άπαξ και αρχίσει το jvm είναι ΟΚ. Έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου στην Java από πλευράς ταχύτητας.

(*) Mακράν το πιο συνηθισμένο μεταξύ ψαριών είναι C++ με C-syntax. :P
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 20 Ιουν 2010, 09:15

να ρωτήσω και εγώ κάτι άλλο τώρα που σε βρήκα :P :D
πως γίνεται να γράφεται το ίδιο project σε c και c++ και να τα ενώνουν ως ενα; :S π.χ google chrome: Written in C++, Assembly
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό silvestros » 20 Ιουν 2010, 14:42

M.Jackson έγραψε: Και θελω να ξερω αν αλυθεβει θελω να κανω γενκα προγραμματα αλλα βλεπω πως mac os x, windows, chrome browser ειναι σε c,c++ γιατι δεν ειναι σε java αφου ειναι η καλυτερη;

H Java ειναι πιο αργη, αυτος ειναι ο λογος.
Παντως εχω την εντυπωση οτι με τοσες γλωσσες που υπαρχουν και με τοση ισχυ που εχουν πλεον οι υπολογιστες, η C++ ειναι βασανιστηριο. Ειναι καλη πιο πολυ για λειτουργικα και projects που θελουν ταχυτητα (πχ ενα προγραμμα για ασανσερ δεν θα το γραψεις σε java αλλα σε c++).

Υ.Γ.: δεν πιστευω να παρεξηγηθηκες με το προηγουμενο post μου. Δεν το εγραψα με κακία. :)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.10 σε Lenovo G550
Προδιαγραφές ⇛ Pentium Dual-Core T4300 2.10GHz │ 2 Gb RAM │ Intel GMA X4500M │ Broadcom BCM4312 802.11b/g │ 15.6" 1366x768
Άβαταρ μέλους
silvestros
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 20 Ιουν 2010, 14:48

όχι φίλε :)
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 20 Ιουν 2010, 16:59

silvestros έγραψε:
Παντως εχω την εντυπωση οτι με τοσες γλωσσες που υπαρχουν και με τοση ισχυ που εχουν πλεον οι υπολογιστες, η C++ ειναι βασανιστηριο. Ειναι καλη πιο πολυ για λειτουργικα και projects που θελουν ταχυτητα (πχ ενα προγραμμα για ασανσερ δεν θα το γραψεις σε java αλλα σε c++).

Συμφωνω απολυτα με αυτο, η C++ ειναι βασανιστηριο. Το θεμα με δεσμευση-αποδεσμευση μνημης με σκοτωνει. Πιστευω πως πλεον τα πραγματα πρεπει να ειναι πιο απλα. (Αλλα τι ξερω εγω... :P ).

Off topic:
Εχει κανεις ασχοληθει με την γλωσσα προγραμματισμου που εβγαλε η Google, την Go..?
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
OS: Ubuntu 10.04 64 bit + Windows 7 64 bit (Games) (dual boot)
CPU: AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion
MoBo: ASUS Crosshair III Formula
RAM: Corsair Dominator DDR3 3X2GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5
Monitor: Samsung Syncmaster P2370 23"
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 20 Ιουν 2010, 17:12

Off topic:
προσωπικά όχι φίλε (ίσος στο μακρινό μέλλον)
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 21 Ιουν 2010, 10:54

Off topic:
Εγω θα ηθελα να δοκιμασω την Go(της Google),αλλα εχω ενα προβλημα με την εγκατασταση.Μηπως μπορει κανεις να με βοηθησει;
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 21 Ιουν 2010, 11:06

άνοιξε το terminal και δώσε το εξής
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install mercurial

μετά
sudo apt-get install bison gcc libc6-dev ed make

μετά πήγαινε στο home φάκελο με cd ~
μετά γράψε τα εξής
mkdir $HOME/go

mkdir $HOME/go/bin

$mkdir $HOME/go/src

και μετά
$export GOROOT=$HOME/go/src
$export GOARCH=386
$export GOOS=linux
$export GOBIN=$HOME/go/bin
$export PATH=$PATH:$GOBIN

μετά
hg clone -r release https://go.googlecode.com/hg/ $GOROOT

θα πάρει κάπου στα 25 λεπτά
μετά μόλις τελειώσει το πιο πάνω γράφεις
$cd $GOROOT/src
$./all.bash

και όλα καλά..
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 21 Ιουν 2010, 13:27

Σε ευχαριστω παρα πολυ.Με βοηθησες αρκετα. :clap:
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων