H C# σχεδιάστηκε από την Microsoft. Και πολλοί λένε ότι είναι εξαιρετική, ως αντικειμενοστραφής αναβάθμιση της C.
Η C++ είναι η de facto αντικειμενοστραφής αναβάθμιση της C και όχι τυχαία. Δεν έχω δουλέψει σε C# για να σου πω κάτι περαιτέρω, αλλά γενικά δεν βλέπω το λόγο να αλλάξω από την C/C++ τη στιγμή που κάνω τη δουλειά μου.
Υποπτεύομαι ότι θα έχει και πιο οργανωμένο documentation η C# (μπορεί να είμαι και τελείως λάθος όμως)
Μια standard γκρίνια είναι ότι η C++ δεν έχει garbage collector ενώ η C# έχει. (Χοντρικά: πρέπει ο ίδιος να αποδεσμεύεις τις περιοχές μνήμης που δε χρησιμοποιείς.)
Ιδομενέας, ντάξει αυτό που λες για την fortran σε scientific computing ισχύει ποια μονάχα μερικώς κατά τη γνώμη. Κυρίως μεγαλύτεροι σε ηλικία καθηγητές επιμένουν σε projects αποκλειστικά σε Fortran, σχεδόν όλα τα νέα projects σιγά σιγά περνάνε σε C/C++ (*).
Λίγα projects σε numerical computing είναι ποια αποκλειστικά σε fortran. Συνήθως πρόκειται για projects από μικρές ομάδες (10 ατομα max), που υπάρχει ένας μεγάλος σε ηλικία καθηγητής/ερευνητής, και δεν θέλει να μάθει να γράφει σε C/C++. 'Έτσι παραμένει όλο το project σε Fortran ώστε να μπορεί να έχει επισκόπηση του θέματος.
Δεν υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος να μην χρησιμοποιήσεις C/C++ αν κάνεις ένα νέο έργο από την αρχή.
Επίσης το πέρασμα σε C/C++ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι νέοι και ταυτόχρονα καλοί προγραμματιστές έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία/εξοικείωση με C/C++ παρά σε Fortran. Άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει όλη η ομάδα roll-back τη στιγμή που και με C/C++ κάνεις τη δουλειά σου επίσης ταχύτατα και μπορείς να εκμεταλλευτείς και το υπάρχων γνωστικό κεφάλαιο.
Δεν απολαμβάνει ποια την μερίδα του λέοντος η Fortran. C prevails. LAPACK/LINPACK, GSL έχουν πάρει πολύ (ειδικά νέο) κόσμο. Είναι projects που προφανώς αντλούν την πλειοψηφία των μεθόδων τους από την ίδια την Fortran αλλά είναι σε C.
Α! Και επίσης η Java δεν είναι τόσο ΦΡΙΚΤΡΑ αργή. Μην γινόμαστε γραφικοί. Άπαξ και αρχίσει το jvm είναι ΟΚ. Έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου στην Java από πλευράς ταχύτητας.
(*) Mακράν το πιο συνηθισμένο μεταξύ ψαριών είναι C++ με C-syntax.