john-eco έγραψε:γιατι δεν εχουμε τα λεφτα να παρουμε τα γνησια γιαυτο...
γιατι μαθαμε καλως η κακως το photoshop - καλως εγω λεω -
οσο για τα ναρκωτικα....μακρυα απο εμενα...
και λιγο ποιο σεμνα ...δε βλαπτει δημητρη...
Χωρίς να έχω τη διάθεση να φανώ επιθετικός θα ήθελα να πω οτι αν δεν έχουμε τα χρήματα για να αποκτήσουμε κάτι τότε ΔΕΝ μπορούμε να το έχουμε - το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε υποκατάστατα αγαθά (στη δική μας περίπτωση το GIMP, PaintShop Pro όταν υπήρχε, κλπ.).
Το να χρησιμοποιούμε πειρατικό software επειδή είναι ακριβό είναι σα να οδηγούμε ένα κλεμμένο πανάκριβο αυτοκίνητο επειδή δεν έχουμε τα χρήματα για να το αποκτήσουμε νόμιμα. Δε νομίζω όμως οτι αυτή είναι η λύση που προτιμάμε οι περισσότεροι (παρ' όλο που θα το θέλαμε

).
Ο Dimitris έκανε τον παραπάνω παραλληλισμό πιστεύω σε εύθυμο τόνο και μάλλον παρεξηγήθηκε ο σκοπός του. Αλλά θα μπορούσα να πω οτι η παρομοίωση ήταν αρκετά εύστοχη, αφού τα software cracks παρουσιάζονται ως ο "εύκολος" και "ανέξοδος" τρόπος να αποκτήσουμε λογισμικό που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να έχουμε, μας "εθίζουν" κατά κάποιο τρόπο στη χρήση παράνομου υλικού και παράλληλα έχουν και καταστρεπτικές παρενέργειες στο σύστημα αφού τις περισσότερες φορές αποτελούν ιδανικό φορέα για κάθε λογής κακόβουλο λογισμικό.