Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 14 Οκτ 2008, 20:49

Εdit απο ftso: Συνέχεια απο το θέμα: (viewtopic.php?f=5&t=1406)

Αλλά τα κρακ γιατι τα παίρνεις; Ή αγοράζεις ένα πρόγραμμα και το χρησιμοποιείς νόμιμα ή χρησιμοποιείς το αντίστοιχο ελεύθερο (gimp σε αυτή την περίπτωση). Από τη στιγμή που παίρνεις κράκ, πρέπει να ζήσεις και με τις συνέπειες.

Αφου δεν έχεις το γνήσιο photoshop, υποθέτω πως είσαι ιδιώτης και όχι επαγγελματίας χρήστης. Τότε το gimp είναι υπεραρκετό. Γιατί δεν αφιερώνεις λίγη ώρα για να εξοικειωθείς μαζί του;

Και για να γράφουμε σωστά ελληνικά είναι ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ και σβήστηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Dimitris και 15 Οκτ 2008, 10:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Win Trojan - Αδύνατη η αφαίρεση του - ΕΠΙΛΥΘHΚΕ

Δημοσίευσηαπό john-eco » 15 Οκτ 2008, 00:09

γιατι δεν εχουμε τα λεφτα να παρουμε τα γνησια γιαυτο...
γιατι μαθαμε καλως η κακως το photoshop - καλως εγω λεω -

οσο για τα ναρκωτικα....μακρυα απο εμενα...
και λιγο ποιο σεμνα ...δε βλαπτει δημητρη...
john-eco
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 15 Οκτ 2008, 00:28

john-eco έγραψε:γιατι δεν εχουμε τα λεφτα να παρουμε τα γνησια γιαυτο...
γιατι μαθαμε καλως η κακως το photoshop - καλως εγω λεω -

οσο για τα ναρκωτικα....μακρυα απο εμενα...
και λιγο ποιο σεμνα ...δε βλαπτει δημητρη...

Χωρίς να έχω τη διάθεση να φανώ επιθετικός θα ήθελα να πω οτι αν δεν έχουμε τα χρήματα για να αποκτήσουμε κάτι τότε ΔΕΝ μπορούμε να το έχουμε - το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε υποκατάστατα αγαθά (στη δική μας περίπτωση το GIMP, PaintShop Pro όταν υπήρχε, κλπ.).

Το να χρησιμοποιούμε πειρατικό software επειδή είναι ακριβό είναι σα να οδηγούμε ένα κλεμμένο πανάκριβο αυτοκίνητο επειδή δεν έχουμε τα χρήματα για να το αποκτήσουμε νόμιμα. Δε νομίζω όμως οτι αυτή είναι η λύση που προτιμάμε οι περισσότεροι (παρ' όλο που θα το θέλαμε :D ).

Ο Dimitris έκανε τον παραπάνω παραλληλισμό πιστεύω σε εύθυμο τόνο και μάλλον παρεξηγήθηκε ο σκοπός του. Αλλά θα μπορούσα να πω οτι η παρομοίωση ήταν αρκετά εύστοχη, αφού τα software cracks παρουσιάζονται ως ο "εύκολος" και "ανέξοδος" τρόπος να αποκτήσουμε λογισμικό που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να έχουμε, μας "εθίζουν" κατά κάποιο τρόπο στη χρήση παράνομου υλικού και παράλληλα έχουν και καταστρεπτικές παρενέργειες στο σύστημα αφού τις περισσότερες φορές αποτελούν ιδανικό φορέα για κάθε λογής κακόβουλο λογισμικό.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 15 Οκτ 2008, 10:53

Δεν είχα σκοπό με αυτά που είπα να προσβάλλω κανένα, απλώς είπα την αλήθεια. Κι εγώ δεν έχω λεφτά να πάρω κάποια προγράμματα όπως το autocad, το catia ή το inventor. Παρολ'αυτά συμβιβάζομαι με αυτά που έχω στη διάθεσή μου.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nsk » 15 Οκτ 2008, 13:22

Sorry που μπαίνω σφήνα.
Η άλλη άποψη έιναι γιατί να έχουν τόσο ακριβά κάποια λογισμικά που καταντάει αισχροκέρδια (πχ. Spss 4000Ευρώ η άδεια παρακαλώ!), το ίδιο ισχύει στα μουσικά cd 20+ αντίθετα για τους δίσκους βινιλίου το κόστος κατασκευής ήταν τριπλάσιο και παρόλα αυτά ήταν ποιό φθηνοί και ανώτερης ποιότητας απο cd.

Αυτά, δεν θέλω να πάω ποιο βαθιά και πολιτικοποιηθεί το θέμα.

Φιλικά Νίκος ;)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 10.10

Για όποιον τολμάει MyBryte!!!!
Άβαταρ μέλους
Nsk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό john-eco » 16 Οκτ 2008, 00:44

πολυ ομορφα παρα πολυ ομορφα....
με αφορμη ενα crak ανοιξε η συζητηση που ολοι θελουμε να κανουμε...
εγω προσωπικα δεν συμβιβαζομαι...θελω το καλυτερο - οπως πιστευω ολοι μας - και θα το αποκτησω με οποιον τροπο μπορω γιατι απλα ειναι το καλυτερο
δεν εχω την οικονομικη ανεση για νομιμη χρηση
πιστευω οτι το εχουν παρακανει με τα κοστολογια τους και με τον ελεγχο της αγορας που προσπαθουν να εφαρμοσουν
η χρηση του crack - serial ειναι μια μορφη αντιστασης
η χρηση του linux ειναι μια μορφη αντιστασης

και σαφως το ζητημα ειναι πολιτικο...ως ποτε θα μας γ....μουν????
θα μου πεις αντισταση μεγαλε θα κανεις ετσι???? χεχεχεχεχε μας γελασανε ολους!!!!
αντισταση ειναι στο πεζοδρομιο αγαπητοι φιλοι μου και οχι στον καναπε με το laptop ανα χειρας....
ολοι ενωμενοι και στην καλπη ριχνουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπας και ερθουν καλυτερες μερες για ολους μας

και στην παρουσα κριση παλι οι πλουσιοι την βγαλαν καθαρη..τα τσεπωσανε απο εμας και τωρα κλαινε οτι θα βουλιαξει το κρατος τους...οποτε καλουμαστε ολοι μας απο την φτωχη μας τσεπη να τους διασωσουμε για ακομη μια φορα....και κανει τον κυκλο του....
οι πλουσιοι πλουσιοτεροι
οι φτωχοι φτωχοτεροι

---------
ευχαριστω για την ανοχη σας, καλο το ερεθισμα για να μην ξεχνιωμαστε .....
δεν παρεξηγησα κανενα μου αρεσει αυτη η κοινοτητα ο διαλογος και η αλληλοβοηθεια που εχει -ειμαι πολυ νεος χρηστης - προσπαθω στην παρεα να βαλω και αλλους στο linux ....ματαια....μας βλεπουν σαν οπισθοδρομικους - ρομαντικους και κολημενους στις εντολες τερματικου
john-eco
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 16 Οκτ 2008, 00:52

Όχι φίλε μου εδώ είσαι λάθος.Ρίξε κι αριστερά και δεξιά και μεσαία,αλλά η κλοπή είναι κλοπή.
Μην τη βαφτίζεις ιδεολογική πράξη.
Ούτε βέβαια και η χρήση ανοιχτού λογισμικού είναι το ίδιο με τη χρήση πειρατικού.
Ούτε και το οτι θέλουμε το καλύτερο σημαίνει οτι θα το κλέψουμε αν είναι έξω απο τις οικονομικές μας δυνατότητες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jarlaxl » 16 Οκτ 2008, 04:26

headless έγραψε:Όχι φίλε μου εδώ είσαι λάθος.Ρίξε κι αριστερά και δεξιά και μεσαία,αλλά η κλοπή είναι κλοπή.
Μην τη βαφτίζεις ιδεολογική πράξη.
Ούτε βέβαια και η χρήση ανοιχτού λογισμικού είναι το ίδιο με τη χρήση πειρατικού.
Ούτε και το οτι θέλουμε το καλύτερο σημαίνει οτι θα το κλέψουμε αν είναι έξω απο τις οικονομικές μας δυνατότητες.

Όπως και η πληρωμη ειναι πληρωμη και δεν ειναι ιδεολογικη πραξη(ποτέ δεν ηταν και μαλλον ουτε προκειται να ειναι αλλα ποτε δεν ξερεις). Τώρα για τον αν η κλοπη ειναι ιδεολογικη πράξη για κάποιους οπως και η μη κλοπη για καποιους άλλους πιστευω δεν εχει σημασια στο ανοιχτο λογισμικό. Εκτός αυτού μην ξεχνάς οτι οι εταιρείες σχεδιάζουν τα προγραμματα τους να ειναι crackable για αυτόν τον λόγο (vendor lock in το λενε και μου το εξηγησε ενα στελεχος εταιρειας που βγάζει ενα αρχιτεκτονικο προγραμμα). Σίγουρα μερικοί σεβονται τις 10 εντολες αλλοι οχι και αλλοι μερικώς ή/και περιστασιακώς μονο. Αλλά μαλλον η συζητηση αυτη καλύτερα να μεταφερθει στο περι ανεμων.
Άβαταρ μέλους
jarlaxl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

Δημοσίευσηαπό kriti » 16 Οκτ 2008, 10:57

Δεν θα αποκαλουσα κλεφτες με ευκολια ολα τα παιδια στην ελλαδα και οχι μονο για το οτι εχουν σπασμενα προγραμματα στο pc τους .λαθος ενημερωμενα ειναι και προσπαθουν να δοκιμασουν πολλα πραγματα.
Και εγω αν πριν 4-5 μηνες που ειχα windows αν ειχα πληρωσει ολες τις εφαρμογες που δοκιμασα θα ηθελα μια περιουσια, τωρα εχω μονο free
ποσοι εχουν πληρωσει για το win rar-zip?
δεν ειναι κλεψια 1000ευρω για αγορα εφαρμογης και 300 καθε χρονο για ανανεωση αδειας σε προγραμμα ταμειακης μηχανης σε pc?
Μηπως η microsoft δεν πληρωνει εταιριες για βγαζουν εφαρμογες μονο στην δικη της πλατφορμα ?πως εγινε τοσο πλουσιος το bill ?Δεν παιρνουν μιζες οι πολιτικοι μας για να αγοραζει το δημοσιο windows και αντιβαριους και firewall σε pc που δεν ειναι σε δικτυο ?ενω με linux θα εκαναν μια χαρα την δουλεια τους free.
"Αρη ειναι πολλα τα λεφτα "
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Οκτ 2008, 11:53

john-eco έγραψε:πολυ ομορφα παρα πολυ ομορφα....
με αφορμη ενα crak ανοιξε η συζητηση που ολοι θελουμε να κανουμε...
εγω προσωπικα δεν συμβιβαζομαι...θελω το καλυτερο - οπως πιστευω ολοι μας - και θα το αποκτησω με οποιον τροπο μπορω γιατι απλα ειναι το καλυτερο
δεν εχω την οικονομικη ανεση για νομιμη χρηση
πιστευω οτι το εχουν παρακανει με τα κοστολογια τους και με τον ελεγχο της αγορας που προσπαθουν να εφαρμοσουν
η χρηση του crack - serial ειναι μια μορφη αντιστασης
η χρηση του linux ειναι μια μορφη αντιστασης

και σαφως το ζητημα ειναι πολιτικο...ως ποτε θα μας γ....μουν????
θα μου πεις αντισταση μεγαλε θα κανεις ετσι???? χεχεχεχεχε μας γελασανε ολους!!!!
αντισταση ειναι στο πεζοδρομιο αγαπητοι φιλοι μου και οχι στον καναπε με το laptop ανα χειρας....
ολοι ενωμενοι και στην καλπη ριχνουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπας και ερθουν καλυτερες μερες για ολους μας

και στην παρουσα κριση παλι οι πλουσιοι την βγαλαν καθαρη..τα τσεπωσανε απο εμας και τωρα κλαινε οτι θα βουλιαξει το κρατος τους...οποτε καλουμαστε ολοι μας απο την φτωχη μας τσεπη να τους διασωσουμε για ακομη μια φορα....και κανει τον κυκλο του....
οι πλουσιοι πλουσιοτεροι
οι φτωχοι φτωχοτεροι

---------
ευχαριστω για την ανοχη σας, καλο το ερεθισμα για να μην ξεχνιωμαστε .....
δεν παρεξηγησα κανενα μου αρεσει αυτη η κοινοτητα ο διαλογος και η αλληλοβοηθεια που εχει -ειμαι πολυ νεος χρηστης - προσπαθω στην παρεα να βαλω και αλλους στο linux ....ματαια....μας βλεπουν σαν οπισθοδρομικους - ρομαντικους και κολημενους στις εντολες τερματικου

ρίχνουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπας και έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας εδώ είσαι λάθος , την έχουμε δει την ΑΡΙΣΤΕΡΑ 80 Χρόνια έχουν κατακλέψει ολόκληρο έθνος , άλλα έχουν έρθει και μέρες που στάθηκε στα πόδια τις πάλη (USSR το θυμάστε ).
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας