Νομιζω οτι οι περισσότεροι ονειρευόμαστε ενα απλο προγραμμα το οποίο θα τρέχεις στον υπολογιστή σου και θα σου παρέχει διαφορες λειτουργίες ενος εμπορικου προγραμματος οπως αποθήκη, πελατες, χρεωγραφα και θα τα συνδυαζει σε κινησεις και καταγραφες.
Τα πραγματα ομως ειναι διαφορετικά, τα προγραμματα αυτα στηρίζονται σε ενα server που μπορει να ειναι και στο ιδιο μηχανημα αλλα πιο καλα να φιλοξενειται σε ενα κεντρικό server και εκεί ολοι μπορουν να συνδεθούν.
Δεν φτάνει ομως να κατεβασεις για το open erp το προγραμμα για client αλλα και το προγραμμα για server και μετα να τρεξεις το server, το postgresql να διορθωσεις διαφορα και στο τελος να τρεξεις και συ απο τα νευρα σου.
Αναμεσα στις προσπαθειες μου για το open erp ειδα οτι το openbravo υπαρχει στο συναπτικ και ετσι το κατεβασα .....και εκει πολυ δυσκολα βρηκα πως να το εκκινησω τελικα καπου βρηκα το λινκ που απαιτειται να δωσεις στο Firefox για να ξεκινησει, το ξεκινησα αλλα μετα λυπης μου δεν υπαρχει τιποτα Ελληνικο ακομα.
Για οσους ενδιαφερονται πως να εκκινησουν το opebravo ας δωσουν στο firefox την διευθυνση:
http://localhost/openbravo/security/Login_FS.htmlκαι μετά username:
Openbravo password:
openbravo (προσοχη στο κεφαλαιο Ο) Παντως εμενα αν το ανοιξω απο το μενου ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ-->ΓΡΑΦΕΙΟ--openbravo μου ανοιγει με τον browser Epiphany. Tα λεω ολα αυτα διοτι για να βρω τα σωστα password για να μπω εφαγα αρκετο ψαξιμο.
Τωρα οσον αφορα το openerp βρηκα ενα πολυ καλο link οσον αφορα την εγκατασταση:
http://brunogirin.blogspot.com/2010/05/installing-openerp-on-ubuntu-1004-lts.html εκανα ολα οσα λεει και τελικα καταφερα να μη μου βγαζει πια could not connect to the server αλλα μονο το
Error during database creation!. αυτο σημαινει οτι υπαρχει ο server, postgresql klp αλλα κατι δινω λαθος στο password
Αν καταλαβα καλα στην διμιουργια νεας βασης δινουμε:
super administration password:
adminNew databse name: οτι θελουμε με περιορισμους πχ openerp_ch1
administrator password: οτι θελουμε? η ειναι προκαθορισμενο πχ demo
confirm password :
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate