Προβλημα με οδηγους nVidia  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: Προβλημα με οδηγους nVidia

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 05 Αύγ 2010, 21:18

Κατ'αρχην, καλως ορισες στον κοσμο του Ubuntu Linux.

Για να αλλαξεις το πληκτρολογιο στα Ελληνικα:

System>Preferences>Keyboard

Θα σου βγαλει ενα πανελακι Keyboard Preferences

Στη δευτερη καρτελα (Layouts)

πατας Add και προσθετεις το Ελληνικο πληκτρολογιο.

Μετα πατας, Options και επιλεγεις

Keys to Change Layout και διαλεγεις ποιο συνδυασμο πληκτρων χρησιμοποιεις για να αλλαξεις γλωσσα πληκτρολογιου (εγω εχω το Alt+Shift (το αριστερο Shift).

Aν θελεις προσθετεις και το EuroSign στο Ε (δεξι alt+Ε) μια που ειμαστε Ευρωπαιοι...

Επισης χρησιμο ειναι και το Use Keyboard LED to show alternative Layout (εγω εχω επιλεξει να αναβει το Scroll Lock γιατι το NumLock ειναι μονιμα αναμμενο κατ' επιλογην μου, ετσι οταν βλεπω με την ακρη του ματιου μου δυο φωτακια αναμμενα, ξερω οτι γραφω Ελληνικα).

Αυτα, γιατι η επιλογη μου ειναι να κρατησω το Αγγλικο Ubuntu. Αν θελεις να αλλαξεις τη γλωσσα του συστηματος, τοτε θα πρεπει να σε βοηθησει καποιος αλλος... γιατι εγω δεν ξερω...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 05 Αύγ 2010, 23:00

Τελικα εμαθα... :geek: ...και ειναι απλο... :thumbup:

Πατας το κουμπι στην πανω μπαρα δεξια που σου δινει τις επιλογες shutdown, log out κλπ.

Επιλεγεις log out. :wave:

Σε φερνει πισω στην οθονη που κανεις log in.

Κανεις κλικ τον κανονικο χρηστη και βλεπεις κατω δεξια στην μπαρα που σου δινει επιλογες γλωσσας (English).

Πατας το παραθυρακι και βλεπεις other. Πατας το other και επιλεγεις συγχρονα Ελληνικα. Βγαινει και ενα πανελακι και σε ρωταει αν θες να αλλαξεις καποια ονοματα αρχειων (πχ Desktop σε Επιφανεια Εργασιας). Αποφασιζεις αν θελεις να γινει αυτο η οχι :problem:

μετα βαζεις το Password και προχωρας κανονικα... :thumbup:

Φιλικα

ΜακηςΜ
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalkanisx » 06 Αύγ 2010, 14:05

ΜακηςΜ ευχαριστώ πολύ,ηδη το βρήκα πριν μπώ!!!
Τωρα στο θέμα μας,τι να κανω με την καρτα γραφικών?Παιδια χθες διαβασα πολυ κι ακρη δεν εβγαλα.Κατ'αρχην δυο πραγματα που παρέλειψα να σας πω ειν'τα εξής :α)Ειτε απο βλακεία,είτε απο αφηρημάδα κατεβασα την εκδοση UBUNTU 10.04 desktop 32-bit.εμένα ο υπολογιστης μου τρεχει και στα 64-bit.Παιζει κα'να ρόλο(οσο αφορα την ασυμβατοτητα με την καρτα γραφικών?)και,β)Κατι που προσεξα ειναι οτι κατα περιεργο τρόπο ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ να κανω οποιοδίποτε update ειτε μεσω synaptic ειτε μεσω ubuntu software center,δηλαδί,επιλεγω καποια εφαρμογή,πχ to UNRAR και προσπαθει να την κατεβασει αλλα μετα απο λιγο μου γραφει μηνυμα σφαλματος και "check your internet connection",ενω η συνδεση μου ειναι μια χαρα!Τι να κανω?Ευχαριστω εκ των πρωτέρων για τις απαντήσεις!
kalkanisx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 06 Αύγ 2010, 14:15

Κατ'αρχην, απ'οσο ξερω, 64μπιτοι υπολογιστες παιζουν με το 32μπιτο Λειτουργικο. Απλα δεν εκμεταλλευεσαι πληρως τις δυνατοτητες του CPU σου. Αν παιζει κανενα ρολο στην καρτα γραφικων δεν ξερω...

α) Υπαρχει το προσωρινο προβλημα του server του Πολυτεχνιου (NTUA) που... εχει παει διακοπες. Πηγαινε στις πηγες λογισμικου και επιβεβαιωσε οτι εχει καποιον αλλο (πχ Main, Otenet). Μετα ξαναπροσπαθησε.

β) Πηγαινε στο System>Administration>Hardware Drivers και επιβεβαιωσε οτι εχεις τον καλυτερο οδηγο για την nVidia σου.

γ) Για την εγκατασταση 64μπιτου ΛΣ τα ξαναλεμε. Αν εχεις ξεχωριστο Home Partition ειναι απλο.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV