Προ ημερών αγόρασα έναν σκληρό δίσκο του 1ΤΒ και μια συσκευή NAS στην οποία τον εγκατέστησα. Ενεργοποίησα, μέσω του Web interface της συσκευής, το SAMBA και το FTP ώστε να μπορώ να επεξεργάζομαι τα περιεχόμενά του και να τον χρησιμοποιώ ως συσκευή αντιγράφων ασφαλείας. Επίσης, ενεργοποίησα το SAMBA και στο Ubuntu 10.04 του υπολογιστή μου. Τέλος, όρισα και τα δικαιώματα των φακέλων του NAS καθώς και τα διάφορα στοιχεία login για το δίκτυο αυτό.
Αμέσως μετά τις ρυθμίσεις αυτές προχώρησα στην χρήση της συσκευής για τον σκοπό που την αγόρασα, μεταφέροντας με επιτυχία σε αυτήν διάφορα έγγραφα και καταλόγους. Εδώ και λίγες μέρες, όμως, είναι αδύνατον να κάνω οποιαδήποτε εργασία στα περιεχόμενα του NAS!
Συνδέομαι με επιτυχία σε αυτό μέσω Filezilla και πρωτόκολο FTP, αλλά όταν επιχειρώ να μεταφέρω έναν κατάλογο ή αρχείο από τον υπολογιστή μου σε αυτό, η σύνδεση του Filezilla "πέφτει", ενώ οι προσπάθειες του προγράμματος για επανασύνδεση είναι διαρκώς ανεπιτυχής.
Οι προσπάθειες για μεταφορά καταλόγου ή αρχείου από το PC μου στο NAS μέσω τερματικού (τα περιεχόμενα του NAS βρίσκονται στον υποκατάλογο .gvfs του καταλόγου χρήστη) είναι ανεπιτυχείς, με ένδειξη "No such directory" ή "I/O Error"... Φυσικά, παρόμοιο σφάλμα εμφανίζει και h μεταφορά κάποιου καταλόγου ή αρχείου με drag-n-drop από τον Nautilus.
Προσπάθησα να μετονομάσω τον υποκατάλογο του NAS στον οποίο θέλω να μεταφέρω καταλόγους και αρχεία από "public σε nas903-cd4f" στο απλούστερο "public", αλλά και εκεί παίρνω μηνύματα σφάλματος παρόμοια με τα πιο πάνω.
Είναι δυνατόν να έχουν κάποια βλάβη τα ηλεκτρονικά της συσκευής NAS, την στιγμή που τόσο ο Filezilla όσο και ο Nautilus εμφανίζουν τα περιεχόμενα του NAS σκληρού δίσκου;
Γιατί, μετά την επιτυχή αρχική χρήση του NAS σκληρού δίσκου, κάθε εργασία με τα περιεχόμενά του είναι αδύνατη...;
Ποιός είναι ο σωστός τρόπος επεξεργασία αυτών των περιεχόμενων σε επίπεδο καταλόγων ή/και αρχείων; Με FTP, με εντολές στο τερματικό, με τον Nautilus...;
Eυχαριστώ για την βοήθειά σας!