Πάλι τα ίδια...

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πάλι τα ίδια...

Δημοσίευσηαπό Linuxcat » 10 Αύγ 2010, 19:29

Είμαι άσχετος απο Λίνουξ αλλα έκανα αναβάθμιση μια έκδοση 8.04 που είχα στην καινούργια 9.10.. Έχω το γνωστό πρόβλημα με την κάρτα γραφικών αλλά το κακό είναι ότι δέν με βάζει κάν σε χαμηλά γραφικά... δεν μπορω να ανοίξω το xorg.conf.. Αυτός είναι και ο λόγος που παλιότερα είχα ξεκινήσει να μαθαίνω Λίνουξ και τα παράτησα.. Με την 8.04 πάλι είχα πρόβλημα στην κάρτα γραφικών και αφού έσπασαν τα νεύρα μου να δοκιμάζω διάφορα απλώς βγάλανε καινούργιους οδηγους απο την Nvdia..

Προφανώς πρέπει να εγκαταστήσω πάλι τους οδηγούς της κάρτας για το καινούργιο κέρνελ.. Επειδή δέν βγάζω άκρη με τα φόρουμ που ψάχνω μπορεί να μου δώσει κάποιος τις εντολές που πρέπει να δώσω απο τη κονσόλα?

Έχω μια 8600 GTS 256MB HDCP..
προσωπική ιστοσελίδα
ιστοσελιδα
ιστοσελιδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Αποδεκτό ┃ Αγγλικά: C1, Γερμανικά: B1, Σουηδικά: Α2, Ελληνικά: τα ξεχνάω
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 8.10 32bit σε Core 2 Duo 6750 (s775/2,66GHz) Tray
Προδιαγραφές ⇛ ┃ GA-P35-DS4 (P35, s775, DDR2) ┃ 1,5GB RAM │ 8600 GTS 256MB HDCP │ HD Audio Sound Blaster │ TFT 19"
Άβαταρ μέλους
Linuxcat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πάλι τα ίδια...

Δημοσίευσηαπό yiannis66 » 10 Αύγ 2010, 20:27

Καλώς ήρθες.
Πρώτα δοκιμάζεις τον ευκολο τρόπο. Συστημα- Διαχειρηση συστηματος-Οδηγοι υλικου.
Αυτά που θα σου βρει προτίμησε να εγκαταστήσης το Συνιστώμενο.
1 Γνώσεις Linux: O.K ┃ Προγραμματισμού: 0 ┃ Αγγλικών: O.K
2 Ubuntu 19.10 eoan 5.3.0-19-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu-wayland), Ubuntu 5.3.0-18-generic
3 Intel Core i5 CPU 660 3.33GHz ‖ RAM 7760 MiB ‖ Hewlett-Packard 304Bh - HP Compaq 8100 Elite CMT PC
4 Intel Core Processor Integrated Graphics [8086:0042] {i915}
5 enp0s25: Intel 82578DM Gigabit Network Connection [8086:10ef] (rev 05)
Άβαταρ μέλους
yiannis66
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 10 Αύγ 2010, 20:28

Χαράς το κουράγιο σου :). Γιατί να μπλεχτείς με εντολές, κονσόλες κτλ για να δώσεις λύση (ποιος ξέρει μετά απο πόσες ώρες μπροστά στο pc) για την 9.10 ;
Θα σου πρότεινα να σώσεις τα αρχεία σου με τη βοήθεια ενός live-cd και να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση τη 10.04 να ησυχάσεις. Ξέρω... μπορεί να είναι ολίγον "μπακάλικη" η λύση αλλά θα κερδίσεις ψυχική ηρεμία και θα έχεις ένα σύστημα χωρίς προβλήματα (δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά :P αλλά οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου).

Και κάτι επί του θέματος, κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλη βλακεία να βγαίνουν νέες εκδόσεις κάθε εξάμηνο... Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να βάλεις την 10.04 LTS και να την ενημερώνεις όσο πάει (ένα, δύο, τρία χρόνια ), έπειτα βαριά βαριά κάνε αναβάθμιση σε επόμενη έκδοση αλλά μια καθαρή εγκατάσταση είναι πάντα καλύτερη ;).

Για την 10.04 να ξέρεις πως υπάρχει το εγχειρίδιο του Ubuntu (στα ελληνικά βέβαια) που μπορεί να σε βοηθήσει σε κάθε σου σχεδόν βήμα (για το φόρουμ δε το συζητώ... σε κάθε σου βήμα ;) ).
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 10 Αύγ 2010, 23:56

Linuxcat έγραψε:Είμαι άσχετος απο Λίνουξ αλλα έκανα αναβάθμιση μια έκδοση 8.04 που είχα στην καινούργια 9.10.. Έχω το γνωστό πρόβλημα με την κάρτα γραφικών αλλά το κακό είναι ότι δέν με βάζει κάν σε χαμηλά γραφικά... δεν μπορω να ανοίξω το xorg.conf.. Αυτός είναι και ο λόγος που παλιότερα είχα ξεκινήσει να μαθαίνω Λίνουξ και τα παράτησα.. Με την 8.04 πάλι είχα πρόβλημα στην κάρτα γραφικών και αφού έσπασαν τα νεύρα μου να δοκιμάζω διάφορα απλώς βγάλανε καινούργιους οδηγους απο την Nvdia..

Προφανώς πρέπει να εγκαταστήσω πάλι τους οδηγούς της κάρτας για το καινούργιο κέρνελ.. Επειδή δέν βγάζω άκρη με τα φόρουμ που ψάχνω μπορεί να μου δώσει κάποιος τις εντολές που πρέπει να δώσω απο τη κονσόλα?

Tι εννοεις δεν μπορεις να ανοιξεις το xorg.conf ???

Μπαινεις με LiveCD και δεν σ'αφηνει να το ανοιξεις; (Δοκιμασε να ανοιξεις το nautilus απο το terminal με
Κώδικας: Επιλογή όλων
gksu nautilus

Δεν υπαρχει καθολου xorg.conf? (Υπαρχει xorg.conf.failsafe ? Αν ναι; Σ'αυτο μπαινεις; Αντιγραψε το).

Αν οχι, δοκιμασε αν μπορεις να μετονομασεις τον xorg.conf σε xorg.conf.old με το LiveCD (gksu nautilus) και μετα να γραψεις ενα απλο xorg.conf για vesa (το εχω κανει και πετυχε)

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection

Τουλαχιστον για να μπεις στο μηχανημα και βλεπουμε...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Linuxcat » 12 Αύγ 2010, 01:12

MakisM1 έγραψε:
Linuxcat έγραψε:Είμαι άσχετος απο Λίνουξ αλλα έκανα αναβάθμιση μια έκδοση 8.04 που είχα στην καινούργια 9.10.. Έχω το γνωστό πρόβλημα με την κάρτα γραφικών αλλά το κακό είναι ότι δέν με βάζει κάν σε χαμηλά γραφικά... δεν μπορω να ανοίξω το xorg.conf.. Αυτός είναι και ο λόγος που παλιότερα είχα ξεκινήσει να μαθαίνω Λίνουξ και τα παράτησα.. Με την 8.04 πάλι είχα πρόβλημα στην κάρτα γραφικών και αφού έσπασαν τα νεύρα μου να δοκιμάζω διάφορα απλώς βγάλανε καινούργιους οδηγους απο την Nvdia..

Tι εννοεις δεν μπορεις να ανοιξεις το xorg.conf ???

Μπαινεις με LiveCD και δεν σ'αφηνει να το ανοιξεις; (Δοκιμασε να ανοιξεις το nautilus απο το terminal με
gksu nautilus

Δεν υπαρχει καθολου xorg.conf? (Υπαρχει xorg.conf.failsafe ? Αν ναι; Σ'αυτο μπαινεις; Αντιγραψε το).

Αν οχι, δοκιμασε αν μπορεις να μετονομασεις τον xorg.conf σε xorg.conf.old με το LiveCD (gksu nautilus) και μετα να γραψεις ενα απλο xorg.conf για vesa (το εχω κανει και πετυχε)

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection

Τουλαχιστον για να μπεις στο μηχανημα και βλεπουμε...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ευχαριστώ πολύ για την κάρτα γραφικών.. Πηγα στην εκδοση 8.10 και δουλεύει η κάρτα.. Προτού να πάω όμως να φτιάξω τον οδηγό της πάτησα αναβάθμιση στην εκδοση 10.04.. και η πλάκα είναι ότι έχω το ΚDΕ desktop, δηλάδή Kubuntu.. και τώρα έχει χαλάσει ο GRUB μου γιατί μου βγάζει τα 8.10 κέρνελ - εχω και Windows μαζί.. - και μου παγώνει το μάους και το πληκτρολογιο!!! - ώ ρε γλέντια... Μου πετάει ένα παράθυρο με bug για τον windows decorator μου..

Λοιπόν, προφανώς πρέπει να κάνω update τον GRUB μου και edit acpi=off... Καμιά ιδέα πώς το κάνουμε αυτό?

Κάνω sudo apt-get install grub2 και μου βγάζει

Package grub2 is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
However the following packages replace it:
grub-pc
προσωπική ιστοσελίδα
ιστοσελιδα
ιστοσελιδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Αποδεκτό ┃ Αγγλικά: C1, Γερμανικά: B1, Σουηδικά: Α2, Ελληνικά: τα ξεχνάω
Προδιαγραφές ⇛ ┃ GA-P35-DS4 (P35, s775, DDR2) ┃ 1,5GB RAM │ 8600 GTS 256MB HDCP │ HD Audio Sound Blaster │ TFT 19"
Άβαταρ μέλους
Linuxcat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Linuxcat » 12 Αύγ 2010, 13:38

ΑΚΥΡΟ!!!! Το έφτιαξα.. Όλα τα εφτιαξα.. χο χο χο... Πετάει τώρα το μηχανημα..
προσωπική ιστοσελίδα
ιστοσελιδα
ιστοσελιδα
Άβαταρ μέλους
Linuxcat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 19 Αύγ 2010, 11:30

Linuxcat έγραψε:ΑΚΥΡΟ!!!! Το έφτιαξα.. Όλα τα εφτιαξα.. χο χο χο... Πετάει τώρα το μηχανημα..

Πες και τι έκανες για να ξέρουν οι άλλοι που τυχόν αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Macedon » 27 Αύγ 2010, 00:51

xaris2335 έγραψε:
Linuxcat έγραψε:ΑΚΥΡΟ!!!! Το έφτιαξα.. Όλα τα εφτιαξα.. χο χο χο... Πετάει τώρα το μηχανημα..

Πες και τι έκανες για να ξέρουν οι άλλοι που τυχόν αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα

Σιγά και δεν μας πει ...οι περισσότεροι αυτό κάνουν,λύνεται το πρόβλημά τους και πάμε για το επόμενο!!! :(
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό siopi » 27 Αύγ 2010, 01:36

startx?
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστα ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Spoiler: show
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS
Προδιαγραφές ⇛ intel Pentium E5300 2x2,6Ghz │ 2GB │ 128Mb intel chipset │ Air-live usb adapter Turbo-G │19" 1440x900
Άβαταρ μέλους
siopi
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 28 Αύγ 2010, 13:06

Macedon έγραψε:
xaris2335 έγραψε:

Σιγά και δεν μας πει ...οι περισσότεροι αυτό κάνουν,λύνεται το πρόβλημά τους και πάμε για το επόμενο!!! :(

έτσι κάνουν συνήθως οι .. γάτες ;) :lol:
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV