emmsarris έγραψε:Βασικά εγώ το ανέφερα ως πηγή, για να εμπλουτίσεις, αν ήθελες, περισσότερο το site σου (αν μπορεί να γίνει αυτό!) επειδή συγκεντρώνει πληροφορίες από πολλά blog και portal, και είναι πιο γρήγορη η ενημέρωση. Αλλά αφού το ήξερες ήδη δώρον-άδωρο...
Δωρο-αδωρο οχι, αν σκεφτεις ποσοι αλλοι εδω το μαθανε, που ισως δε το ξερανε!
Ναι, καταλαβα τη προθεση σου να βοηθησεις δινοντας μου το link, απλα... ξεφυγα λιγο κι' εγραψα κατi παραπανω...
Και για να κανουμε και λιγη κουβεντουλα:
Η αληθεια παντως ειναι πως εκει εξω υπαρχουν αμετρητες εφαρμογες ετοιμες και σε deb πακετα μαλιστα, που αργα η γρηγορα καποιες θα τις δουμε και στο Launchpad.
Και αυτες "κυνηγαμε" πιο πολυ.
Δε ξερω αν ειναι λαθος το σκεπτικο μου, μα εχω σκοπο να δωσω μια εμφαση σε αξιολογες εφαρμογες που κανουν να συνεργαζεται το pc μας με το κινητο, οπως και σε αυτο που λεμε γρηγορες εφαρμογες (που δεν εχουν πολλες εξαρτησεις) και φυσικα σε art-work και τα πιο αξιολογα cloud βοηθηματα.
Ακομα μ' εκπληξη διαπιστωσα πως απο το Gnome και KDE look, Devian Art μα και σε αρκετες ακομα Linuxοσελιδες υπαρχουν Ελληνικες δουλειες.
Αυτες παλι θελουμε να προβαλουμε.
Να σας δωσω ενα παραδειγμα τι συμβαινει καποιες φορες. Ας πουμε πως εχουμε δυο παρομοια σκριπτ η εφαρμογες ανεβασμενα (π.χ) στο Gnome Look.
Η μια ειναι Ελληνικη η αλλη Αγγλικη. Και οι δυο αξιολογοτατες.
Το θεμα ειναι πως η ξενη δουλεια θ' αναπαραχτει απο πολλα ξενα blogs ενω η Ελληνικη?
Γι' αυτο θα βλεπουμε πως το ενα ειναι 80% καλο το αλλο 50%.
Να το κανω πιο συγκεκριμενο? Το
Make Thumbnails Folder, που παρουσιασαμε.
Ειναι αξιολογο και χρησιμο κι' ομως δε το προβαλε και καποιο ξενο blog, αντιθετως μαλιστα ειδα γνωστοτατο Αγγλοφωνο blog να προβαλει κατι αντιστοιχο και αρκετα πιο παλιο.
Και τα δυο ανεβασμενα στο Gnome Look, ετσι?
Εξαιρεση (που επιβεβαιωνει το κανονα) το φοβερο και τρομερο
LuckBacUpΟπως και να εχει το θεμα ειναι πως πια το μονο που μπορει να μας περιορισει ειναι η φαντασια μας, οσο αφορα τις εφαρμογες Linux, που υπαρχουν εκει εξω.
Σημαντικο πως πλεον βλεπουμε εμπορικες εφαρμογες για το Linux ν' αυξανονται.
Απο την αλλη παλι, κανενα blog δεν ειναι αυτο που λεμε 100% εγκυρο. Ουτε και το YAGLB φυσικα.
Απλα βοηθαει να προσανατολιστουν καλυτερα οι νεοι χρηστες και ολοι να γνωρισουν καποια νεα εφαρμογη η βοηθημα.
Εμπειρικα παλι ειμαι λιγο δυσπιστος σε blogs που προβαλλουν πραγματα τα οποια ειναι λιγο δωρεαν-λιγο εμπορικα (π.χ: cloud αποθηκευτικοι χωροι και "τυχαια" εχουν και διαφημιση τους), που εμενα προσωπικα δε μου εμπνεουν τη παραμικρη εμπιστοσυνη.
(ειχαμε και προσφατο παραδειγμα με αντιστοιχη cloud εφαρμογη που υπερπροβληθηκε και τελικα αποδειχτηκε.... "μαπα το καρπουζι"
Η ειδαμε να κυκλοφορουν και να προβαλλονται πραγματα, που ΔΕΝ μας δειχναν τον κωδικα τους. Γιατι?
Οκ.... να σταματησω το μονολογο, απλα καποιες σκεψεις σωστες η οχι εγραψα....

Y.Γ: Ενα πιο απτο παραδειγμα ακομα: Δειτε το Ελληνικης δημιουργιας
SysTester.