linux & internet (ταχύτητα)

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

linux & internet (ταχύτητα)

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 22 Οκτ 2008, 17:34

Τώρα τελευταία μου συμβαίνει να έχω χαμηλές ταχύτητες σε σχέση με το κανονικό (4Mbps). Στην αρχή νόμισα πως φταίει η σελίδα ή το flash γιατί αργούσε στα βίντεο, αλλά μετά παρατήρησα πως και στην αλλαγή σελίδας ή στην αναζήτηση σελίδας έκανε 10 ώρες ν' ανοίξει λες και είναι αρχαία σύνδεση. Σκέφτηκα λοιπόν να παρω τηλέφωνο τον πάροχο και να τους τα ψάλλω και πως ξαφνικά μου έρχεται στο μυαλό και μπαίνω στο δίκτυο με Vista και όλα μια χαρά. Οι σελίδες ανοίγανε γρήγορα όπως πάντα και όλα τα λοιπά κανονικά, κατέβασμα κλπ.

Άρα το πρόβλημα είναι στο λίνουξ και όχι στην σύνδεση του φορέα και θέλω να μάθω εάν τυχαίνει αυτό και σε κανέναν από εσάς.
Μπήκα και με ubuntu 8.04.1 & Mandriva One 2009 και στο ubuntu κόλλαγε περισσότερο, αλλά και στην Mandriva κόλλαγε αρκετά εκνευριστικά. Δοκίμασα εκτός από Firefox και με Opera αλλά πάλι τα ίδια. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, άν κάποιος έχει κάποια υπόνοια ή του έχει συμβεί το ίδιο ας πει.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: linux & internet (ταχύτητα)

Δημοσίευσηαπό linuxman » 22 Οκτ 2008, 18:13

giannis12a έγραψε:Τώρα τελευταία μου συμβαίνει να έχω χαμηλές ταχύτητες σε σχέση με το κανονικό (4Mbps). Στην αρχή νόμισα πως φταίει η σελίδα ή το flash γιατί αργούσε στα βίντεο, αλλά μετά παρατήρησα πως και στην αλλαγή σελίδας ή στην αναζήτηση σελίδας έκανε 10 ώρες ν' ανοίξει λες και είναι αρχαία σύνδεση. Σκέφτηκα λοιπόν να παρω τηλέφωνο τον πάροχο και να τους τα ψάλλω και πως ξαφνικά μου έρχεται στο μυαλό και μπαίνω στο δίκτυο με Vista και όλα μια χαρά. Οι σελίδες ανοίγανε γρήγορα όπως πάντα και όλα τα λοιπά κανονικά, κατέβασμα κλπ.

Άρα το πρόβλημα είναι στο λίνουξ και όχι στην σύνδεση του φορέα και θέλω να μάθω εάν τυχαίνει αυτό και σε κανέναν από εσάς.
Μπήκα και με ubuntu 8.04.1 & Mandriva One 2009 και στο ubuntu κόλλαγε περισσότερο, αλλά και στην Mandriva κόλλαγε αρκετά εκνευριστικά. Δοκίμασα εκτός από Firefox και με Opera αλλά πάλι τα ίδια. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, άν κάποιος έχει κάποια υπόνοια ή του έχει συμβεί το ίδιο ας πει.

Δες κάπου έχω δώσει τι πρέπει να πράξεις για να κλείσεις το ipv6+speed up Firefox .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: linux & internet (ταχύτητα)

Δημοσίευσηαπό panagiotis » 22 Οκτ 2008, 20:56

Και εγώ αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα με ubuntu 7.10 αλλά με το που έκανα update στα 8.04 λύθυκε από μόνο του!!
Εικόνα Εικόνα
Toshiba Sattelite A100: Intel CoreDuo (1.83GHz) / Nvidia Ge Force 7600 / 1 GB DDR2 / 15.4" Mobile High Definiton.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό/Υψηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά/ Λειτουργικό:Ubuntu 11.10LTS "Oneiric Ocelot"
Άβαταρ μέλους
panagiotis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα