Η Canonical μπαίνει στα νερά της Apple και της Google.

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Δημοσίευσηαπό kalopc » 01 Οκτ 2010, 13:07

Δεν ξέρω αν είναι υπάρχει άλλο τέτοιο θέμα πάντως και να υπάρχει δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο

Το Ruthmbox και Nautilus θα έχουν πλέον υποστήριξη για τις nobile συσκευές της Apple επίσης η υπηρεσία ουμπούντου one και ουμπούντου one music θα είναι διαθέσιμες για iPhone os και Android os

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

By http://www.messlug.tk
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλά ┃ Προγραμματισμός: Καλά┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
kalopc
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Η Canonical μπαίνει στα νερά της Apple και της Google.

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 01 Οκτ 2010, 13:47

i-Followthemoney, i-Phone, i-Pod, i-Fanouris...;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 01 Οκτ 2010, 14:30

Βήμα βήμα, όλα προχωράνε σιγά σιγά, προς την ίδια κατεύθυνση... Κάθε τι από μόνο του δεν είναι κακό, είναι ένα βήμα μπροστά (το music store, το software center, η κοινωνική δικτύωση, το i-pod...) ή ένα μεμονωμένο κακό κρούσμα (μείον το gimp, μείον το synaptic...), αλλά μένει το θετικό ισοζύγιο, η καλή διάθεση κλπ κλπ.

Υπάρχει και το φαινόμενο της «αμνησίας τοπίου». Νέοι χρήστες συρρέουν στο ubuntu, βλέπουν το σύστημα όπως έχει εξελιχθεί, προχωρούν πάρα πέρα κλπ. Μετά από αρκετό καιρό όλοι συνηθίζουμε και θεωρούμε δεδομένη κάποια κατάσταση αλλά δεν έχουμε παρά μια θολή ανάμνηση του πως ήταν παλιά τα πράγματα. Το ίδιο συμβαίνει με τη γειτονιά μας, με κάθε καινούρια συσκευή που μας γίνεται «απαραίτητη». Ισως κάποια στιγμή, στην επόμενη LTS, η κονσόλα θα χρησιμοποιείται από το 10% των χρηστών ubunrtu, το εμπορικό λογισμικό θα είναι όσο και το ελεύθερο κλπκλπ.

Αυτό φυσικά θα μπορούσε να είναι ο μονόλογος ενός κολλημένου (σε παλιές εποχές, σε παλιά καλά πράγματα κλπ). ΟΧΙ δεν είναι. Το κακό είναι να αλλάζει η φιλοσοφία των πραγμάτων. Οπως το παράπονο για τα «ψεύτικα» πράγματα σε σχέση με τα πιο καλοφτιαγμένα που κάνουν οι παλιότεροι.

Ισως το παρατράβηξα με ένα απλό πράγμα. Απλά δεν μου αρέσει κάποια πράγματα να περνούν απαρατήρητα. Οταν θα κάνουμε απολογισμό (ας πούμε στα 10 χρόνια ubuntu) ας θυμηθούμε και από που ξεκίνησαν τα πράγματα.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 01 Οκτ 2010, 15:40

Δηλ. για να καταλάβω: Αν υπάρξουν εφαρμογές που γεφυρώνουν το σταθερό μου με το smartphone μου, θα είναι βήμα προς τα πίσω; Μα εγώ το θέλω. Με διευκολύνει. Θέλω να τους πω μπράβο. Πού ακριβώς είναι το πρόβλημα;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 01 Οκτ 2010, 16:48

Πουθενά. Οπως γράφω και ο ίδιος «Κάθε τι από μόνο του δεν είναι κακό, είναι ένα βήμα μπροστά».

Απλά το κρατούμε κι αυτό σαν ένα σημαντικό σημείο στην εξέλιξη της διανομής μας. Στην προοπτική θα φανεί πως λειτούργησε (σε συνδυασμό και με άλλα τέτοια σημεία). Αυτό είναι όλο.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 01 Οκτ 2010, 17:02

MakisM1 έγραψε:i-Followthemoney, i-Phone, i-Pod, i-Fanouris...;)

+1! :thumbup: :lol: Πλην όμως, εταιρεία είναι η Canonical και πρέπει κι αυτή να κοιτάξει τα έσοδά της, αν υπάρχει καν χρηματική συμφωνία. Αν πάλι απλά αποφάσισε να διευκολύνει τους χρήστες προσφέροντας αυτή την υποστήριξη, κάνει πάρα πολύ καλά. Όπως και να 'χει δεν μου πέφτει λόγος, διότι δεν είμαι μέτοχος. :shh: :lol:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vardaloupas » 01 Οκτ 2010, 17:03

πάντως η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν για το android.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.16.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Core i5-4670 CPU @ 3.40GHz ‖ RAM 15926 MiB ‖ Gigabyte H87-HD3
4 Intel(R) HD Graphics 4600 Processor Integrated Graphics ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Caicos [Radeon HD 6450/7450/8450 / R5 230 OEM] [1002:6779] {radeon}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
vardaloupas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 01 Οκτ 2010, 17:30

Απλά τα πράγματα. Ένα κάρο iphone + εκατομμύρια android συσκευές δουλεύουν εκεί έξω. Γιατί να μην μπει και η Canonical στο κόλπο?
Εμένα όπως είπε και ο Nikosal με βολεύει αυτό.. και το ήθελα.
Είναι ένα βήμα μπροστά...
Δεν θα ήθελα να σκέφτομαι ότι σε λίγα χρόνια το λειτουργικό μας θα είναι έξω από αυτόν το χορό που λέγεται smartphones.
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 01 Οκτ 2010, 18:20

Off topic:
Εμένα πάλι δεν μου καίγεται καρφί για τα κινητά κλπ., διότι ούτε έχω ούτε πρόκειται να αποκτήσω τώρα στα γεράματα! :shock: :lol: :P :lol: :mrgreen:
vardaloupas έγραψε:πάντως η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν για το android.

Πόσο κάνει δηλ.; :?: Φαντάζομαι θα είναι μικροποσό εκεί γύρω στα 20 Ευρώ; :?
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lostinmyworld » 01 Οκτ 2010, 22:17

:wtf: :wtf: :wtf: :wtf: :wtf:
Χρήσιμο μπορεί να είναι (για ορισμένους ή ίσως για πολλούς) και θα μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης αυτών των υπηρεσιών σε όσους το ήθελαν αλλά δεν προσπαθώ να καταλάβω την λογική μίας εταιρείας γιατί αυτό είναι απλά αντιαισθητικό αν το δω στον υπολογιστή μου προεγκατεστημένο χωρίς καν να με ρωτά αν έχω κατ' αρχήν συσκευή apple αλλά απλά μου δίνει την δυνατότητα να χειριστώ δεδομένα κ.ά. με μία συσκευή που δεν έχω και ίσως να μην χρειαστώ.. :eh: :eh:
Οπότε απλά δεν καταλαβαίνω γιατί να το βάλουν στην εγκατάσταση αυτό. Είναι σαν να θεωρούν ότι όλοι οι χρήστε ubuntu έχουν και συσκευή apple
Spoiler: show
ισχύει αυτό; :problem:

ή μήπως όποιος έχει ubuntu πρέπει να αγοράσει μία; Τέλος πάντων, ναι συμφωνώ να υπάρχει αλλά όχι ως προεπιλογή. Θα είναι φοβερά αντιαισθητικό και άσχημο το θέαμα και η κίνηση κατά τη γνώμη μου και δεν θέλω να αποχωριστώ από μερικά πράγματα που μου αρέσουν τόσο πολύ αυτή τη στιγμή
βλ. Rythmbox,Ubuntu One, Ubuntu γενικότερα

ή τουλάχιστον να είμαι ένα βήμα πιο κοντά στο να αποχωριστώ λόγω μίας κίνησης μίας εταιρείας...
Off topic:
Όχι πως μετρά η γνώμη μου, έτσι κι αλλιώς η εταιρεία έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις της...
http://lostinmyworld222.wordpress.com
http://lostinmyworld.e-science.gr/
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃C, Java (όσα μπορείς να μάθεις στη σχολή)┃Αγγλικά: Δεν μου χρειάζονται...
Ubuntu 10.04 σε Acer TravelMate 2492WLMi
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: Intel Celeron M 420 (1.60 GHz, 533 MHz FSB, 1 MB L2 cache) │
Μνήμη: 512 MB DDR2 │ Κάρτα Γραφικών: Intel Graphics Media Accelerator 950 │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Ήχου │ Οθόνη & Ανάλυση: 15.4" WXGA wide TFT LCD
lostinmyworld
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις