Αποχώρηση από την ομάδα διαχείρισης-συντονισμού /filippos.xf

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Αποχώρηση από την ομάδα διαχείρισης-συντονισμού /filippos.xf

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 06 Οκτ 2010, 18:09

Καλησπέρα συνφορουμίτες,
Αυτή είναι η δημοσίευση της αποχώρησης μου, από τους ρόλους που ανέλαβα στην κοινότητα Ubuntu-gr.
Σύντομα θα γίνει η αφαίρεση μου από την ομάδα διαχείρισης-συντονισμού.

Το ξεκίνημα μου στον χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ!

Κατά την στρατιωτική μου θητεία γνώρισα δύο παιδιά σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα, οι οποίοι είναι χρήστες και θαυμαστές του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Ο ένας λέγεται Στράτος και ο άλλος Πάνος.

Συγκεκριμένα όταν τους γνώρισα, o Πάνος χρησιμοποιούσε Gentoo και ο Στράτος την διανομή Ubuntu Linux, την οποία πρώτο αντίκρισα στο laptop του Στράτου. Άνοιγε αρκετές φορές το laptop του και έτσι εγώ είχα την ευκαιρία να πάρω μια γεύση από αυτό το άγνωστο για μένα λειτουργικό σύστημα. Θυμάμαι ότι μου είχε αρέσει πολύ η εικόνα στην επιφάνεια εργασίας της συγκεκριμένης έκδοσης Ubuntu (Intrepid Ibex) και ότι στην ελάχιστη εξερεύνηση που έκανα σε αυτό το λογισμικό, δεν παρατήρησα καμία δυσκολία όσων αφορά την χρήση. Ίσα ίσα μπορώ να πω ότι μου άρεσε η εμφάνιση του, κατά τα άλλα όλα μια χαρά μου φάνηκαν. Αυτό ήταν το έναυσμα για την περιέργεια μου, ήθελα να μάθω περισσότερα για το Ubuntu.

Σε ένα άλλο στρατόπεδο γνώρισα τον Πάνο, ο οποίος είναι έμπειρος χρήστης Linux. Στον Πάνο έβγαλα όλη μου την περιέργεια και του έκανα αρκετές ερωτήσεις, για το τι είναι το Linux, ποιες οι διαφορές του με τα Windows, σε τι είναι καλύτερο και άλλες τέτοιες ερωτήσεις ενός αρχάριου. Αν σκεφτείτε ότι ο Πάνος είχε μεγάλο πάθος όποτε μιλούσε για το Linux, καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν δύσκολο για να με ωθήσει ακόμα περισσότερο προς το ΕΛ/ΛΑΚ. Δεδομένης και της νοοτροπίας που έχω ως άνθρωπος αλλά και του τρόπου σκέψεως, η φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ με άγγιξε στο έπακρο.

Κάπου εδώ, έφτασα στο σημείο για να δοκιμάσω το Ubuntu Linux στον δικό μου υπολογιστή. Όταν πείρα άδεια από το στρατόπεδο που υπηρετούσα και πήγα στο σπίτι, το έκανα εγκατάσταση. Γνώριζα από πριν ότι χρειαζόμουν λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθώ με το νέο μου λειτουργικό σύστημα, μετά την μετάβαση από Windows σε Linux. Αυτό είναι κάτι αυτονόητο όμως. Ένας χρήστης Η/Υ που χρησιμοποιεί για αρκετά χρόνια ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, αν αλλάξει θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να προσαρμοστεί. Εδώ όμως ο Πάνος μου έλυσε τα χέρια, μου παρουσίασε την ελληνική κοινότητα του Ubuntu ή αλλιώς Ubuntu-gr.

Τελικά από τι κατάλαβα, αν δεν νιώσεις εσύ ο ίδιος κομμάτι της κοινότητας... τότε δεν έχει σημασία το τι σου λένε οι άλλοι. Μόλις καταλάβεις πως είσαι μέρος της κοινότητας εξαρχής και κατανοήσεις τον τρόπο που λειτουργεί η κοινότητα, δύσκολα θα αποχωριστείς το Linux. ;)

Στράτο και Πάνο, ευχαριστώ!

Εθελοντική προσφορά

Δεν σας κρύβω ότι όταν δοκίμασα το Ubuntu, από την πρώτη εβδομάδα κιόλας σκεφτόμουν να ξανά επιστρέψω στα Windows.
Το forum της κοινότητας Ubuntu-gr ήταν ο λόγος για να παραμείνω στον χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εθελοντική βοήθεια που εισέπραξα από τα μέλη της κοινότητας, όποτε είχα κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή απορία.

Θεωρώ αχαριστία το να δέχομαι βοήθεια από εθελοντές και να μην προσφέρω εγώ καθόλου, όποτε μπορώ, από όποιο μέσο μπορώ, όσο μπορώ και με τους τρόπους που μπορώ.

Αποχώρηση

Για να είμαι ειλικρινείς, δεν θέλω να αναλύσω τους λόγους της αποχώρησης μου.
Έτσι και αλλιώς, ότι και να γράψω για τους λόγους της αποχώρησης μου, το ενδεχόμενο να υπάρξει μη δημιουργικό και άσκοπο κους κους είναι εφικτό.
Ταιριάζει στην περίσταση μια φράση που χρησιμοποίησε ο seadog, στην δικιά του πρόσφατη αποχώρηση από την θέση που είχε.
Τα κουβαδάκια μου και σε άλλες παραλίες.

Ευχαριστώ τους πάντες μέσα σε αυτό το φόρουμ!!

Για την παρουσία σας, για την βοήθεια που μου προσφέρατε όποτε την χρειαζόμουν, για την παρέα (έστω μέσω διαδικτύου), για την υπομονή σας, για τον χρόνο σας, για τις γνώσεις που μου προσφέρατε, για την συνεργασία που είχαμε, για τα μαθήματα που πήρα μετά από διαφωνίες που μπορεί να είχα μαζί σας.

ΥΓ: Παραμένω ενεργός χρήστης Linux και θαυμαστής του ΕΛ/ΛΑΚ, απλά όχι από τους ρόλους που είχα αναλάβει στην κοινότητα Ubuntu-gr.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Αποχώρηση από την ομάδα διαχείρισης-συντονισμού /filippo

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 06 Οκτ 2010, 18:13

Σε ευχαριστούμε και μη χαθούμε! Χμ, ωραία ομοιοκαταληξία ... :clap: :thumbup: :wave: :bow:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 06 Οκτ 2010, 18:20

:clap: :wave:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 06 Οκτ 2010, 18:36

Και εμείς σε ευχαριστούμε για την βοήθεις που μας πρόσφερες αυτό τον καιρό!!! :bow: :bow: :bow:
Για να καταλάβω καλά αποχωρείς από την ομάδα δειαχείρησης ή γενικά από το forum και το ubuntu (λόγο canonical πχ)
Τελευταία επεξεργασία από spyroskaftanis και 06 Οκτ 2010, 21:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 06 Οκτ 2010, 19:02

Γεια σου, σε ευχαριστούμε! Ποτέ δεν ξέρεις πότε και που οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν πάλι!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 06 Οκτ 2010, 19:05

Καλη συνεχεια Φιλιππε! Ευχαριστουμε! :clap:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 06 Οκτ 2010, 21:05

Καλή συνέχεια,να'σαι καλά και ευχαριστούμε για όλα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 06 Οκτ 2010, 22:14

Ομολογώ πως με ξάφνιασε αυτή σου η απόφαση :P καλή συνέχεια σε ό,τι και αν ακολουθήσεις και μην ξεχνάς τα γνωστά λημέρια ;).
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 06 Οκτ 2010, 23:58

Καλή συνέχεια στους δρόμους που επέλεξες Φίλιππε. :)
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 07 Οκτ 2010, 12:18

φιλιππ , ναι μεν εχεις δικιο αλλα μπορεις να εισαι και μελος στην κοινωτητα...
μεν σχεδον ολοι δεν γουσταρουμε τι κανει η κανονικαλ. καλη τυχη στο LMDE
αλλα το ubuntu ειναι η αρχη που ξεκινανε σχεδον τα παντα για να μαθουν
αλλα πολλα μελη και εγω σχεδον βοηθαω αμα καποιος εχει προβλημα
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX