Νομίζω οτι ξεφεύγουμε λίγο ή πολύ απο το θέμα. σήμερα για άλλη μια φορά μπλόκαρα το λογαριασμό μου σε ενα banking απο το πείσμα μου να το κάνω να δουλέψει απο εδώ και να μην μπω απο παράθυρα.
το παράδειγμα το αναφέρω για να δείξω οτι όσοι είμαστε εδώ είμαστε συνειδητά εδώ προφανώς γιατί μας αρέσει, γιατί είναι δωρεάν, γιατί μας βολεύει, γιατί είναι ασφαλέστερο, γρηγορότερο, ΑΝΟΙΧΤΟ και ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΙΜΟ! μερικές φορές δε μας βολεύει ή θέλει λίγο κόπο για να το κάνουμε να δουλέψει σωστά ή πρέπει να αποδεχτούμε οτι κάποια πράγματα δε γίνονται (full game station ex).
όπως και να έχει το ubuntu είναι μια διανομή που προσέλκυσε ενα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών (μερίδιο της αγοράς λειτουργικών) και τους έκανε μια εισαγωγή σε όλα αυτά που για κάποιους πιο προχωρημένους ήταν γνωστά. είδε λοιπόν ο νέος χρήστης εφαρμογές δωρεάν (ανοιχτού κώδικα) να μη δουλεύουν ακριβώς όπως τις ήθελε αυτός αλλά με τη βοήθεια διάφορών κοινοτήτων (με τη βοήθεια πιο έμπειρων χρηστών) να διαμορφώνονται ακριβώς στα μέτρα του! μπήκε λοιπόν στη φιλοσοφία του ανοιχτού κώδικα και στο πόσο βοηθάει στην εξέλιξη και την παραμετροποίηση. Αύριο θα πληρώσει - τουλάχιστον εγώ - για την εφαρμογή που θα είναι ανοικτού κώδικα και θα του κάνει τη δουλειά του γιατί ξέρει οτι θα έχει την παραμετροποίηση, την υποστήριξη και την εξέλιξη που αρμόζει στην επένδυση του (και οχι κάθε χρόνο license keys για εμπορικές εφαρμογές χωρίς καμία αναβάθμιση).
για μένα αυτή η κίνηση θα προσελκύσει και άλλους χρήστες και μεγάλες εταιρείες (έτσι δε θα ήμαστε όπως κάποιος ανέφερε χομπίστες) που δεν περνούν σε λινουξ λόγο έλειψεις σταθερού support σε εμπορικές διανομές πχ φοροτεχνικά, θέματα που έχουν ανοιχτεί και ξεχωριστά εδώ στην κοινότητα. αυτές οι εφαρμογές ανοιχτές και επι πληρωμή του support τους θα προσέλκυαν πολύ μεγάλο κοινό και μάλιστα δε νομίζω οτι μπορούμε να προβάλουμε ή να κατακρίνουμε κάτι τέτοιο - προσωπική γνώμη πάντα - .
Για να μη γίνομαι κουραστικός ίσως η προώθηση μέσα απο το κέντρου λογισμικού να θέλει πάλι εξέταση (ίσως μια νέα διανομή όπως ακούστηκε κ νωρίτερα) αλλά ψηφίζω υπέρ στην προώθηση εφαργμογών Ανοιχτού Κώδικα επί πληρωμή σε εξειδικευμένες εφαρμογές όπως ανέφερα μόνο και μόνο για το support τους.