έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 12 Οκτ 2010, 17:44

Νομίζω οτι ξεφεύγουμε λίγο ή πολύ απο το θέμα. σήμερα για άλλη μια φορά μπλόκαρα το λογαριασμό μου σε ενα banking απο το πείσμα μου να το κάνω να δουλέψει απο εδώ και να μην μπω απο παράθυρα.
το παράδειγμα το αναφέρω για να δείξω οτι όσοι είμαστε εδώ είμαστε συνειδητά εδώ προφανώς γιατί μας αρέσει, γιατί είναι δωρεάν, γιατί μας βολεύει, γιατί είναι ασφαλέστερο, γρηγορότερο, ΑΝΟΙΧΤΟ και ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΙΜΟ! μερικές φορές δε μας βολεύει ή θέλει λίγο κόπο για να το κάνουμε να δουλέψει σωστά ή πρέπει να αποδεχτούμε οτι κάποια πράγματα δε γίνονται (full game station ex).
όπως και να έχει το ubuntu είναι μια διανομή που προσέλκυσε ενα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών (μερίδιο της αγοράς λειτουργικών) και τους έκανε μια εισαγωγή σε όλα αυτά που για κάποιους πιο προχωρημένους ήταν γνωστά. είδε λοιπόν ο νέος χρήστης εφαρμογές δωρεάν (ανοιχτού κώδικα) να μη δουλεύουν ακριβώς όπως τις ήθελε αυτός αλλά με τη βοήθεια διάφορών κοινοτήτων (με τη βοήθεια πιο έμπειρων χρηστών) να διαμορφώνονται ακριβώς στα μέτρα του! μπήκε λοιπόν στη φιλοσοφία του ανοιχτού κώδικα και στο πόσο βοηθάει στην εξέλιξη και την παραμετροποίηση. Αύριο θα πληρώσει - τουλάχιστον εγώ - για την εφαρμογή που θα είναι ανοικτού κώδικα και θα του κάνει τη δουλειά του γιατί ξέρει οτι θα έχει την παραμετροποίηση, την υποστήριξη και την εξέλιξη που αρμόζει στην επένδυση του (και οχι κάθε χρόνο license keys για εμπορικές εφαρμογές χωρίς καμία αναβάθμιση).
για μένα αυτή η κίνηση θα προσελκύσει και άλλους χρήστες και μεγάλες εταιρείες (έτσι δε θα ήμαστε όπως κάποιος ανέφερε χομπίστες) που δεν περνούν σε λινουξ λόγο έλειψεις σταθερού support σε εμπορικές διανομές πχ φοροτεχνικά, θέματα που έχουν ανοιχτεί και ξεχωριστά εδώ στην κοινότητα. αυτές οι εφαρμογές ανοιχτές και επι πληρωμή του support τους θα προσέλκυαν πολύ μεγάλο κοινό και μάλιστα δε νομίζω οτι μπορούμε να προβάλουμε ή να κατακρίνουμε κάτι τέτοιο - προσωπική γνώμη πάντα - .
Για να μη γίνομαι κουραστικός ίσως η προώθηση μέσα απο το κέντρου λογισμικού να θέλει πάλι εξέταση (ίσως μια νέα διανομή όπως ακούστηκε κ νωρίτερα) αλλά ψηφίζω υπέρ στην προώθηση εφαργμογών Ανοιχτού Κώδικα επί πληρωμή σε εξειδικευμένες εφαρμογές όπως ανέφερα μόνο και μόνο για το support τους.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 12 Οκτ 2010, 17:50

logari81 έγραψε:Αλέξανδρε δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλα όσα γράφεις. Επειδή όμως βλέπω ότι η συζήτηση έχει πολιτικό χαρακτήρα, θα σου δώσω μια συμβουλή. Να προσπαθείς να τηρείς τον κανόνα που ονομάζω κανόνα του 50-50.
Συμφωνα με αυτόν τον κανόνα το οποιοδήποτε άτομο πρέπει να επιδιώκει ισοδύναμη συμμετοχή στην διαμορφωση της ιδεολογίας (πολιτικη) και στην διαμόρφωση της πραγματικότητας (παραγωγή). Η συμμετοχή στην πολιτική είναι απαραίτητη για την σωστή οργάνωση της παραγωγής και η συμμετοχή στην παραγωγή ειναι απαραίτητη για την σωστή εξάσκηση πολιτικής.

Καλή προσέγγιση και προσωπικά την ασπάζομαι.

+1

logari81 έγραψε:Εσύ σε σχέση με την ιδεολογία/πολιτική σου μας είπες πολλά, σε σχέση με το δημιουργικό κομματι μπορείς να μας πεις πόσες γραμμες κώδικα έχεις γράψει;

Ούτε μία.

logari81 έγραψε:Πως μπορεις να αποκαλεις ανθρώπους που έχουν γράψει περισσοτερες γραμμες κώδικα από εσένα "θεωρητικους" και να πλασσάρεις τον εαυτό σου ως "πρακτικό".

Τα "διαπιστευτήρια" μου είναι η συμμετοχή μου σε αυτό το φόρουμ και η (μικρή) βοήθεια που έχω δώσει σε νεοεισερχόμενους (περισσότερο από μένα νεοεισερχόμενους δλδ) ή σε άλλα μέλη. Η συμμετοχή μου στην σύνταξη/μετάφραση του ενημερωτικού φυλλαδίου για το Ubuntu και η ανάληψη της ευθύνης ώστε να μπορέσει τελικά να τυπωθεί (άλλο που μου τα έχετε αφήσει αμανάτι).

Η προώθηση του Ubuntu με Δελτία Τύπου αλλά και στους κύκλους στους οποίους κινούμαι. Η επικοινωνία με συντάκτες θεμάτων πληροφορικής και ΜΜΕ με την ελπίδα ότι θα γίνει κάποια αναφορά στο Ubuntu και τα πλεονεκτήματα του. Η προσπάθεια για εγκατάσταση του Ubuntu σε κάποιους από τους υπολογιστές της Σχολής μου ώστε να έρθουν σε επαφή με αυτό οι συνάδελφοι. Οι ενέργειες για την έκδοση και διανομή του Ubuntu Manual από το περιοδικό Linux Format (ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση). Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στις δημοσιεύσεις μου άλλωστε.

Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι απαραίτητο να γράφεις κώδικα για να θεωρείσαι μέλος της κοινότητας. Εξάλλου σε έναν στρατό δεν υπάρχουν μόνο οι ένοπλοι. Υπάρχουν και οι σιτιστές και οι γραφείς και οι τραυματιοφορείς. Και όλοι βάζουν το δικό τους λιθαράκι. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι απαραίτητη και κάποια βεβαίωση φρονημάτων ΕΛ/ΑΚ, παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να υποβάλλω την σχετική αίτηση.

logari81 έγραψε:Η εικόνας της θεωρητικής αριστεράς που δεν κανει τιποτα παρα μόνον κριτική δεν ταιριαζει εδώ. Εμεις ήμαστε πανω από ολα παραγωγικοί δηλαδή πραγματικοί.

Ούτε καν αυτή την εικόνα δεν έχω. Τους Ταλιμπάν σκεφτόμουν.

logari81 έγραψε:Show me your code

Είπαμε δεν έχω γράψει ούτε γραμμή ;)
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 12 Οκτ 2010, 17:59

Για οποιον θελει, μπορει να ριξει και μια ματια και στο Αγγλικο forum περι του θεματος http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1566615
και αν θελει και καποιος, ας βαλει και μια ψηφοφορια και εδω, να δουμε αν εχουμε την ιδια γνωμη! :geek:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Οκτ 2010, 18:05

έγραψε:Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι απαραίτητο να γράφεις κώδικα για να θεωρείσαι μέλος της κοινότητας. Εξάλλου σε έναν στρατό δεν υπάρχουν μόνο οι ένοπλοι. Υπάρχουν και οι σιτιστές και οι γραφείς και οι τραυματιοφορείς. Και όλοι βάζουν το δικό τους λιθαράκι. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι απαραίτητη και κάποια βεβαίωση φρονημάτων ΕΛ/ΑΚ, παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να υποβάλλω την σχετική αίτηση.

Σε καμία περίπτωση, κανένας δεν νομίζω ν' απαξιώνει την συμμετοχή σου και το ενδιαφέρον σου.
Από την άλλη, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στο συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα (των ανοιχτών προτύπων)
και να το συζητήσουμε ξανά στην πορεία, όταν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία.

s.dalas έγραψε:Για να μη γίνομαι κουραστικός ίσως η προώθηση μέσα απο το κέντρου λογισμικού να θέλει πάλι εξέταση (ίσως μια νέα διανομή όπως ακούστηκε κ νωρίτερα) αλλά ψηφίζω υπέρ στην προώθηση εφαργμογών Ανοιχτού Κώδικα επί πληρωμή σε εξειδικευμένες εφαρμογές όπως ανέφερα μόνο και μόνο για το support τους.

Ελπίζω να μην διαφάνηκε από την μεγάλη εκτός θέματος παράκαμψη που πήρε η συζήτηση,
ότι διαφωνώ με την προσθήκη εφαρμογών για αγορά (ανοιχτού και κλειστού κώδικα) στο κέντρο λογισμικού.
Σε τελευταία ανάλυση, οι προγραμματιστές πρέπει να ζήσουν!
Οι κλειστές εφαρμογές, αν οι χρήστες είναι σωστά ενημερωμένοι,
εφόσον υπάρχουν αντίστοιχες ανοιχτού κώδικα, δεν νομίζω να έχουν μεγάλη τύχη.

Το ζήτημα των ανοιχτών προτύπων και την σημασία τους συζητήσαμε και αυτό είναι άλλης κατηγορίας θέμα...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 12 Οκτ 2010, 18:20

Διορθώνω λοιπόν το παράδειγμα και στη θέση των λίθινων πλακών βάζω "στυλό που δεν γράφει τόσο καλά", "τραπέζι σχετικά κοντό", "άβολη και σκληρή καρέκλα που με κουράζει" ώστε να αποφύγω την (δικαιολογημένη σε κάποιο βαθμό) κατηγορία περί straw man fallacy.

Αλλάζει κάτι στην επιχειρηματολογία μου; Νομίζω πώς όχι.

Και πάλι θα προτιμούσα το "επί πληρωμή" τραπέζι από το τίποτα και πάλι θα προτιμούσα το "επί πληρωμή" τραπέζι από το άβολο σετ γραφείου ειδικά αν έχω αποφασίση να γράψω βιβλίο ολόκληρο.

Επίσηςμ ήδη το παράδειγμα του τραπεζιού με συγκεκριμένο στυλό κλπ. κλπ. εμπίπτει άνετα στην κατηγορία του straw man fallacy για να μην αναφερθώ στο άλλο με τον τύπο που σε δέρνει και τις γκόμενες με τα σκουλαρίκια (που αναφέρομαι δλδ :P ).
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 12 Οκτ 2010, 18:22

pros έγραψε:Οι κλειστές εφαρμογές, αν οι χρήστες είναι σωστά ενημερωμένοι, εφόσον υπάρχουν αντίστοιχες ανοιχτού κώδικα, δεν νομίζω να έχουν μεγάλη τύχη.

+1
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό onslaught » 12 Οκτ 2010, 19:04

Ανοίξατε ωραία κουβέντα, αλλά μου φαίνεται πως εξελίχθηκε κάπως περίεργα.
Όσον αφορά τα ανοιχτά και στανταρ πρότυπα, για μένα είναι ο βασικότερος τρόπος που έδωσε τέτοια ώθηση στο PC (100% IBM compatible, για όποιον θυμάται) εξαπλώθηκε και εξελίχθηκε. Κατ' επέκταση και η τεχνολογία γενικότερα.
Όμως ο ελεύθερος και ανοιχτός κώδικας στις εφαρμογές είναι άλλο θέμα. Σχετίζεται, και ίσως άμεσα, αλλά,είναι διαφορετικό.
Τυχόν κινδύνους που μπορούν να οδηγήσουν οι κλειστές πλατφόρμες, καλό είναι τους σκεφτόμαστε, αλλα σε 2η φάση.
Όλοι ζούμε σε καπιταλιστικές κοινωνίες, ακόμη και αυτοί που νομίζουν οτι ζούν αλλού. Πιθανή εξαίρεση: Ιθαγενής και ορισμένοι νομάδες.
Οπότε με συνοπτικές διαδικασίες, καταλήγουμε στο προφανές οτι σε πρώτη φάση αυτο που μετράει είναι το κόστος. Βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο με ο,τι αυτό συνεπάγεται.
Ο χρήστης θέλει να “κάνει τη δουλειά του” με τον ευκολότερο τρόπο και λιγότερο κόστος. (Στις καπιταλιστικές κοινωνίες , λιγότερο κόστος και ευκολότερος τρόπος τείνουν να έχουν την ίδια έννοια. -> κοστος). Τον ενδιαφέρει το παιχνίδι που παίζει, και καλά κάνει.
Ο developer ακριβώς τα ίδια πράγματα αλλά απο τη δική του μεριά. Το να ανακαλύπτεις τον τροχό και να τον σχεδιάζεις ξανά και ξανά ειναι δύσκολο, αλλα αυτός που το έκανε θέλει να αμειφθεί για αυτό, και καλά κάνει!
Επειδή όμως είναι άπληστος, θέλει να τον πουλάει μεχρι να πεθάνει.
Η εταιρία, μια απο τα ίδια, μόνο που εδώ το παιχνίδι είναι πολύ μπροστά. Η θέση που είμαι, δε με αφήνει να δω αυτό το παιχνίδι καθαρά αλλα θα πώ 2 φάσεις που "είδα"
α. Η εταιρία προσπαθεί να πάρει με το μέρος της τον developer και τον χρήστη (άμα περάσει τον πρώτο, ο δεύτερος ούτε που παίρνει χαμπάρι τι τον χτύπησε).
β. η εταιρία προσπαθεί να καταστρέψει τον κερ@τ@ τον developer που της χαλάει το μαγαζί και της παίρνει πελάτες.

Κουράστικα να γράφω. Το αφήνω εδώ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: 1μυρωδιά ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό : Ubuntu 9.04 σε custom made
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής P4 3Ghz │ Μνήμη 1Gb│ Κάρτα Γραφικών agp nvidia gf 6200│ Κάρτα Ήχου onboard Intel ICH5│ Οθόνη & Ανάλυση TFT 19" 1440x900
Άβαταρ μέλους
onslaught
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 12 Οκτ 2010, 20:13

Alexandros έγραψε:Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι απαραίτητο να γράφεις κώδικα για να θεωρείσαι μέλος της κοινότητας.

ναι φυσικά ισχύει, απλώς δεν μπορείς σε κάποιο θέμα που έχει σε κάποιον βαθμό τεχνική φύση να απαξιώνεις την άποψη μελών που γράφουν κώδικα υποβιβάζοντας την σε κάτι που δεν είναι.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Οκτ 2010, 20:27

Off topic:
Εντελώς, μα εντελώς, εκτός θέματος!
Alexandros έγραψε:Επίσηςμ ήδη το παράδειγμα του τραπεζιού με συγκεκριμένο στυλό κλπ. κλπ. εμπίπτει άνετα στην κατηγορία του straw man fallacy για να μην αναφερθώ στο άλλο με τον τύπο που σε δέρνει και τις γκόμενες με τα σκουλαρίκια (που αναφέρομαι δλδ :P ).

Αυτού του είδους η κατηγοριοποίηση της επιχειρηματολογίας σε μια συζήτηση, με βρίσκει παγερά αδιάφορο και με απομακρύνει αυτόματα.
Την θεωρώ στην καλύτερη περίπτωση για αμερικανάκια, όπως λέγαμε κάποτε, αναφερόμενοι σε αφελείς
που νομίζουν ότι τα πάντα εντάσσονται σε κουτάκια που προβλέπονται ή αν δεν έχουν ακόμη προβλεφθεί κακό του κεφαλιού τους.

Αν ούτε με την υπερβολή δεν μπορεί να κατανοήσει κάποιος μια θέση, δεν έχουμε πάει στο ίδιο σχολείο...
Ελπίζω μόνο, να μην καταλάβεις κάποτε τι εννοώ με δικά σου έξοδα. Να μην χρειαστεί να πάθεις για να μάθεις!

Και με την ευκαιρία, να τι προβάλει τώρα το τραπέζι...

Spoiler: show

10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 12 Οκτ 2010, 21:32

Off topic:
και εγώ εντελώς οφφφ
@pros
η δεύτερη εικόνα που παρέθεσες με πιο πρόγραμμα τρέχεις τα παράθυρα μέσα στο γνώμονα?
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις