έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 15 Οκτ 2010, 01:43

evolgen έγραψε:
Μα η εφαρμογή που αγόρασα έχει έκδοση και για Windows και για Mac. Εφόσον ανοίξει ο δρόμος για τις εμπορικές εφαρμογές στο linux, δε θα χρειάζεται να το μετατρέψεις εσύ. Η ίδια η εταιρεία θα σου έχει έτοιμα τα deb αρχεία για την εγκατάσταση, την οποία θα ολοκληρώσεις βάζοντας τον serial code.

Δε διαφωνώ. Μάλλον δεν κατάλαβες.
Σου εξήγησα τι ήθελε να πει ο φίλος παραπάνω και τι του απάντησα εγώ. Είπε να πάρουμε μια εφαρμογή (προφανως .exe κλειστού κωδικα) και να την κάνουμε deb. Όχι να αγοράσουμε μια εφαρμογή deb.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geosanto » 15 Οκτ 2010, 03:02

s.dalas έγραψε:ακόμα δεν είμαστε στην ευχάριστη θέση να λέμε τρέχουμε τα πάντα σε native μορφές

Εννοείτε ότι δεν είμαστε. Αλλά γιατί όταν η Canonical έβαλε μια κατηγορία "για αγορά" στο software centre πέσαν όλοι να την φάνε; Ακούω από κάποιους "θέλουμε ένα ξεχωριστό τρόπο εγκατάστασης για τις επί πληρωμή εμπορικές εφαρμογές". Μα έτσι κι αλλιώς ξεχωριστά τις έχει, πιο ξεχωριστά δεν γίνεται.

Μερικοί λένε ότι ανοίγει η πόρτα στις εμπορικές εφαρμογές. Ε και; Που είναι το κακό; Από πότε μια σαφώς ανώτερη open sourse εφαρμογή φοβάται τον ανταγωνισμό από μια υποδεέστερη εμπορική;

Άλλοι πάλι λένε ότι έτσι θα γεμίσει το GNU/Linux με crack και key-gen. Ευτυχώς αυτές είναι νοοτροπίες απ'τα πατζούρια στο GNU/Linux σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον δεν υπάρχουν. (Αλλά έτσι κι αλλιώς και τώρα κάποιοι λίγοι που προσπαθούν να τρέξουν μέσω wine μια πατζουροεφαρμογή-παιχνίδι, όλοι αγορασμένη την έχουν;)

Όσο για το θέμα των .exe και των .deb τι εννοώ; Μου έρχονται πολλοί και αφού τους πείθω να περάσουν στον κόσμο του GNU/Linux μου λένε, έχω αγορασμένη την τάδε πανάκριβη (λογιστική κυρίως) εφαρμογή, τι την κάνουμε; (Εδώ κάτι θέλω να τους πω αλλά κρατιέμαι!) Θα καταφέρουμε να την τρέξουμε στο GNU/Linux;

Οπότε κάποια λύση για όλους αυτούς (που είναι και πάρα πολλές χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και απ'τι βλέπω δεν τους σκέφτεται σχεδόν κανένας) είναι να αναλάβει η κοινότητα (σε συνεργασία πάντα με την αντίστοιχη εταιρία) έναντι μιας μικρής αμοιβής την μετατροπή της win εφαρμογής σε GNU/Linux με καινούργιο serial απενεργοποιώντας ταυτόχρονα το παλιό για τα πατζούρια

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, γιατί το wine, vbox κτλ δεν τις θεωρώ σοβαρές λύσεις.
Γνώσεις Linux: Καλές┃Προγραμματισμός: Ναι┃Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 15 Οκτ 2010, 07:58

geosanto έγραψε:Εννοείτε ότι δεν είμαστε. Αλλά γιατί όταν η Canonical έβαλε μια κατηγορία "για αγορά" στο software centre πέσαν όλοι να την φάνε; Ακούω από κάποιους "θέλουμε ένα ξεχωριστό τρόπο εγκατάστασης για τις επί πληρωμή εμπορικές εφαρμογές". Μα έτσι κι αλλιώς ξεχωριστά τις έχει, πιο ξεχωριστά δεν γίνεται.

Θα μπορούσε (και εγώ αυτής της άποψης είμαι) να βγάλει μια νέα διανομή και να περάσει εκεί τη δυνατότητα αγοράς εφαρμογών. πχ όπως είπαν και άλλοι Ubuntu-Pro.
geosanto έγραψε:Μερικοί λένε ότι ανοίγει η πόρτα στις εμπορικές εφαρμογές. Ε και; Που είναι το κακό; Από πότε μια σαφώς ανώτερη open sourse εφαρμογή φοβάται τον ανταγωνισμό από μια υποδεέστερη εμπορική;

Εννοούνε για εμπορικές κλειστές εφαρμογές στο λινουξ, που ναι μεν είναι μια λύση για κάποιες εφαρμογές αλλά χαλαέι τη φιλοσοφία του ανοιχτού...
geosanto έγραψε:Άλλοι πάλι λένε ότι έτσι θα γεμίσει το GNU/Linux με crack και key-gen. Ευτυχώς αυτές είναι νοοτροπίες απ'τα πατζούρια στο GNU/Linux σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον δεν υπάρχουν. (Αλλά έτσι κι αλλιώς και τώρα κάποιοι λίγοι που προσπαθούν να τρέξουν μέσω wine μια πατζουροεφαρμογή-παιχνίδι, όλοι αγορασμένη την έχουν;)

Συνδέεται άμεσα με το προηγουμένο. Αν γεμίσει κλειστές εφαρμογές θα γεμίσει και warezades, πράγμα που μέχρι τώρα δε γίνεται γιατί η πλειοψηφία των εφαρμογών είναι δωρεάν. όσο για τα παιχνίδια πιστεύω οτι τα 10€ πλέον δε σώζουν κάποιον.
geosanto έγραψε:Όσο για το θέμα των .exe και των .deb τι εννοώ; Μου έρχονται πολλοί και αφού τους πείθω να περάσουν στον κόσμο του GNU/Linux μου λένε, έχω αγορασμένη την τάδε πανάκριβη (λογιστική κυρίως) εφαρμογή, τι την κάνουμε; (Εδώ κάτι θέλω να τους πω αλλά κρατιέμαι!) Θα καταφέρουμε να την τρέξουμε στο GNU/Linux;

Κατάλαβα εξ αρχής τι εννοούσες.υπάρχει ολόκληρο θέμα στο φόρουμ για λογιστικές φοροτεχνικές εφαρμογές και για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη τους σε ανοιχτό κώδικα. Και λέω προσπάθειες γιατί απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει εταιρεία να έχει ρίξει χρήματα για την ανάπτυξη της εφαρμογής της για λινουξ, στην Ελλάδα.
geosanto έγραψε:Οπότε κάποια λύση για όλους αυτούς (που είναι και πάρα πολλές χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και απ'τι βλέπω δεν τους σκέφτεται σχεδόν κανένας) είναι να αναλάβει η κοινότητα (σε συνεργασία πάντα με την αντίστοιχη εταιρία) έναντι μιας μικρής αμοιβής την μετατροπή της win εφαρμογής σε GNU/Linux με καινούργιο serial απενεργοποιώντας ταυτόχρονα το παλιό για τα πατζούρια

Μα αν η εταιρεία δεν ανοίξει των κώδικα της εφαρμογής πως θα μπορέσουν οι γνώστες (γιατί δεν είμαι ενας απο αυτούς) να την μετατρέψουν? γιατί να μην το κάνει η ίδια η εταιρεία? ή νομίζεις οτι εκεί δεν ξέρουν?
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geosanto » 15 Οκτ 2010, 15:34

s.dalas έγραψε:Εννοούνε για εμπορικές κλειστές εφαρμογές στο λινουξ, που ναι μεν είναι μια λύση για κάποιες εφαρμογές αλλά χαλαέι τη φιλοσοφία του ανοιχτού

Δεν διαφωνώ καλή η φιλοσοφία αλλά στην πραγματική ζωή ο άλλος θέλει να δουλέψει. Μπορεί κάποιοι να συνεχίζουν να πετάνε τάπες στα βαρέλια, περιμένοντας να ωριμάσει (τι; το βαρέλι;) αλλά μια επιχείριση πρέπει να λειτουργήσει.

Έχω βαρεθεί το moto του open και free και ο άλλος να μου απαντάει και με το δίκιο του "εσύ καλά τα λες, αλλά εγώ θέλω και πρέπει να δουλέψω"

Αυτή η Canonical πόσες πια εκδόσεις να βγάλει; Ήδη βγάζει το Ubuntu σε τρεις version και παράλληλα βγάζει και συντηρεί άλλες πέντε. (Χωρίς να βάζω μέσα και τις διάφορες αρχιτεκτονικές χ86, χ64 κτλ).

Μου λένε "ας βγάλει άλλη μια". Μα δεν είναι ΜΙΑ. Για να την βγάλει σε όλες τις παραλλαγές (Gnome,KDE,Xfce,x86,x64 κτλ) θα είναι το λιγότερο πέντε-έξι! (Για να μην πούμε για desktop, netbook, και server εκδόσεις!)

Για να ξαναγυρίσουμε στην πραγματική ζωή, αυτή η πολυδιάσπαση του GNU/Linux μόνο κακό δεν κάνει στην μικρομαλακή (ως γνωστόν "divide ut regnes" διαίρει και βασίλευε).

Καταφέραμε μετά από κοντά 20 (ολογράφως είκοσι) χρόνια φιλοσοφίας, να φτάσουμε το ποσοστό του GNU/Linux απ'το 0% (μηδέν) στο 1.34% Μπράβο μας. Έχει περάσει μπροστά μέχρι και το χθεσινό iOS (iPhone) με 1.40%.

Όταν βγήκαν τα netbook αντί να κάτσουμε να δουλέψουμε, αρχίσαμε να φιλοσοφούμε (όπως πάντα) και έτσι την χάσαμε κι αυτήν την αγορά αλλά και την μπάλα. (Δυστυχώς και πόσες άλλες ακόμα;)

Υ.Γ 1 Από ότι ξέρω και το λογισμικό του management του αυτοκίνητου μου, πάνω σε Linux βασίζεται, αλλά και είναι θεόκλειστο και δεν βλέπω κάποιον να διαμαρτύρεται. Γιατί άραγε;

Υ.Γ 2 Την gNewSense πόσοι την δουλεύουν; (Είπα δουλεύουν και όχι μόνο να την στήσουν κάπου, απλά για να την δουν, όπως επίσης και τις άλλες από εδώ. Πόσοι;
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 15 Οκτ 2010, 18:51

geosanto έγραψε:Καταφέραμε μετά από κοντά 20 (ολογράφως είκοσι) χρόνια φιλοσοφίας, να φτάσουμε το ποσοστό του GNU/Linux απ'το 0% (μηδέν) στο 1.34% Μπράβο μας. Έχει περάσει μπροστά μέχρι και το χθεσινό iOS (iPhone) με 1.40%.

Η άποψη στην οποία τείνω να καταλήξω σε σχέση με αυτό το ζήτημα είναι ότι δεν φταιει το GNU/Linux για αυτό ακόμα κι αν είναι "διασπασμένο" οπως λες εσυ σε 100 διανομές. Το ζουμί της όλης υπόθεσης είναι ότι το 90% των χρηστών μπορεί όντως να κάνει την δουλειά του με GNU/Linux. Άσχετα αν το GNU/Linux είναι καλύτερο ή χειρότερο από τα windows το 90% των χρηστών μπορούν να κάνουν την δουλειά τους (πλοήγηση στο διαδίκτυο, σουίτα γραφείου, μεηλς) με αυτό. Οι εξειδικευμένες εφαρμογές για τις οποίες συζητάμε αφορούν μόνο επαγγελματίες οι οποίοι αποτελούν μειοψηφία.

Ο λόγος για τον οποίο αυτό το 90% δεν ξέρει καν τι είναι το GNU/Linux είναι επειδή σχεδόν κανένας δεν έχει συμφέρον από αυτό. Δυστυχώς ζουμε σε ένα κοινωνικόπολιτικό σύστημα το οποίο δεν νοίαζεται απλώς για να "γίνει η δουλεια" όπως λες εσυ ή να καλυφθούν οι ανάγκες όπως συνηθίζω να λέω εγώ αλλά κυρίως νοιάζεται για να ικανοποιηθούν διάφορα συμφέροντα όσων συμμετέχουν σε αυτό και να δημιουργηθούν κέρδη.

Αν η Dell είχε συμφέρον να προωθήσει τα μηχανήματα με Ubuntu που πουλάει ή αν το μαγαζάκι της γειτονιάς είχε συμφέρον να βάζει GNU/Linux αντί για σπασμένα παράθυρα, τότε θα είχαμε ποσοστά τουλάχιστον 30 - 40 %.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 15 Οκτ 2010, 20:04

geosanto έγραψε:Αυτή η Canonical πόσες πια εκδόσεις να βγάλει; Ήδη βγάζει το Ubuntu σε τρεις version και παράλληλα βγάζει και συντηρεί άλλες πέντε. (Χωρίς να βάζω μέσα και τις διάφορες αρχιτεκτονικές χ86, χ64 κτλ).

Μου λένε "ας βγάλει άλλη μια". Μα δεν είναι ΜΙΑ. Για να την βγάλει σε όλες τις παραλλαγές (Gnome,KDE,Xfce,x86,x64 κτλ) θα είναι το λιγότερο πέντε-έξι! (Για να μην πούμε για desktop, netbook, και server εκδόσεις!)

Τὸ Debian, στὸ ὁποῖο «πατάει» τὸ Ubuntu, ξέρεις γιὰ πόσες ἀρχιτεκτονικὲς βγαίνει; Καὶ δὲν συντηρεῖ μόνο τὴν stable, ἀλλὰ καὶ τὴν testing καὶ τὴν unstable, χὼρια ποὺ ὑποστηρίζει ὅλα τὰ desktop environments καὶ ὅλους τοὺς window managers. Καὶ δὲν ἀνήκει σὲ ἑταιρεία, ἀλλὰ συντηρεῖται καὶ ἐξελίσσεται ἀπὸ τὴν κοινότητα. Δὲν εἶναι λοιπὸν ἐπιχείρημα αὐτό γιὰ τὴν Canonical, νὰ μὴ «μπορεῖ» νὰ βγάλει ἄλλη μία Pro γιὰ τὶς ἐπιχειρήσεις ποὺ θέλουν καὶ κλειστὲς ἐφαρμογές.

Ὅσο γιὰ τὸ ποσοστὸ τοῦ Linux, σὲ διαψεύδει τὸ ἴδιο τὸ ἄρθρο στὸ ὁποῖο παραπέμπεις. Ἂν προχωρήσεις λίγο παρακάτω, στὸ πινακάκι τῶν server, θὰ δεῖς ἐντελῶς ἀντεστραμμένη τὴν εἰκόνα. Ἐκεῖ ποὺ χωλαίνει τὸ Linux εἶναι στοὺς home users καί - ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα, τουλάχιστον - στὶς μικρομεσαῖες ἐπιχειρήσεις καὶ τὸ δημόσιο. Κι αὐτὴ ἡ εἰκόνα εἶναι δύσκολο νὰ ἀλλάξει, ὄχι γιατὶ ὑπάρχουν 100 διανομές, ἀλλὰ γιατὶ δὲν ὑπάρχει ἡ παιδεία, δὲν ὑπάρχουν ἐνεργοὶ πολίτες (οἱ λιγοστὲς ἐξαιρέσεις ἁπλῶς ἐπιβεβαιώνουν τὸν κανόνα) καὶ ἀντίθετα ὑπάρχουν ἀδράνεια, παθητικότητα, συμφέροντα καὶ μίζες.

Ρωτᾶς
geosanto έγραψε: Την gNewSense πόσοι την δουλεύουν; (Είπα δουλεύουν και όχι μόνο να την στήσουν κάπου, απλά για να την δουν, όπως επίσης και τις άλλες από εδώ. Πόσοι;

Ἔστω καὶ ἕνας νὰ τὴ δουλεύει, ἀρκεῖ. Σημαίνει ὅτι ἔχει λόγο ὕπαρξης. Σημαίνει ὅτι καλύπτει κάποιες ἀνάγκες τουλάχιστον σὲ αὐτὸν τὸν ἕνα. Καί, ξέρεις κάτι; Αὐτὴ εἶναι καὶ ἡ διαφορὰ στὸν τρόπο σκέψης πίσω ἀπὸ τὸ Linux. Μὲ μία λέξη: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. (Σὲ πεῖσμα τῶν καιρῶν, ποὺ θέλουν νὰ τὴν ἐξαφανίσουν ἀκόμα καὶ ὡς λέξη, ἂν θὰ ἦταν δυνατόν).
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 15 Οκτ 2010, 21:09

Αντε να ξαναδιαφωνησω μαζι σου..(το'χει η μερα φαινεται!).

Εχεις δικιο οτι το Linux ΔΕΝ ειναι διαδεδομενο στα desktops (επιχειρησεις/δημοσιο/οικιακη χρηση) ενω ειναι κυριαρχος στα servers.

Η διαγνωση ομως ειναι εσφαλμενη.

α) Τα ποσοστα δεν ειναι σημαντικα διαφορετικα σε αλλες χωρες (ΗΠΑ, Νορβηγια, Φινλανδια (την γενετειρα του Αγιου Πατερα του Linux), Ρωσσια και... αλλαχου..). Δεν μπορει ολες να ειναι διεφθαρμενες, απαιδευτες, μιζαδορες.

β) Αν επεκτεινουμε λιγο αυτα που διαβασαμε στην παραπομπη, το Ubuntu ειναι μια ταξη μεγεθους πιο διαδεδομενο απο την επομενη διανομη. :clap:

Γιατι; Μηπως γιατι ειναι φιλικωτερο προς τον χρηστη; :thumbup:

γ) Το Linux ειναι διαδεδομενο στους servers. :bow: Γιατι;

Γιατι ειναι σταθερο

Γιατι οι επαγγελματιες του ΙΤ μπορουν να το χρησιμοποιησουν γιατι εχουν τις γνωσεις και τα εργαλεια (και αν δεν εχουν τα φτιαχνουν). Αν υποθεσουμε οτι επρεπε να προγραμματισουν με Κινεζικους χαρακτηρες, ποσο διαδεδομενο θα ηταν; :thumbdown:

Ειλικρινα, οταν ξεκινησα με την 9.04 προσπαθησα να πεισω ορισμενους φιλους να την εγκαταστησουν (ενας το δεχτηκε και το εχει και στο μαγαζι του τωρα).

Ενα δευτερο που ειχα σχεδον ψησει, μου ειπε τα mp3 μου θα μπορει να τα παιξει; Σκεφτηκα λιγο για Totem και restricted extras και εκανα πισω μονος μου.

Τωρα βαλανε το fluendo package και πεσανε ολοι τους να τους φανε γιατι μπασταρδευτηκε η ορθοδοξια. :sick: ...και "παιρνουνε τα κουβαδακια τους και πανε σε αλλη παραλια" για να μαθει η φιλοχρηματη η Canonical οτι δεν περναει ο καπιταλισμος...

Γιατι νομιζετε οτι η ΙΒΜ, DELL, HP, Oracle, Novell και αλλες υποστηριζουν το Linux? Γιατι δεν θελουν, γιατι φοβονται την κυριαρχια της M$ με τα παραθυρα της. Αν αποφασισουν οτι το Linux δεν εχει προκοπη και σταματησουν να πεφτουν λεφτα και ανθρωπινο δυναμικο απο δαυτες, θεωρειτε οτι θα ειναι επωφελες για το Linux for the SOHO? :wave:

Και ενα τελευταιο, πριν κλεισω και εγω τον δεκαρικο μου...

Εχει να κανει με το μπαϊρακι της 'Ελευθεριας'.

Ολοι μας κανουμε συμβιβασμους. Ο 'νομος' του Δαρβινου πιο σωστα θα επρεπε να ηταν οχι survival of the fittest αλλα survival of the adaptable. Ετσι τα θηλαστικα, απο μεγεθος ποντικου εφτασαν να ειναι τα κυριαρχα ειδη...

Απο τη στιγμη που ζουμε σε μια κοινωνια κανουμε συμβιβασμους. Για το συμφερον μας, για την αναπτυξη μας, για την επιβιωση μας.

Μπορεις να μην κανεις αυτους τους συνδυασμους μονο αν εισαι ερημιτης στο Αγιο Ορος (τα λεω αυτα σε ενα monk :lol: αλλα τι δουλεια εχει η Αγιοτης σου με ADSL?... πλακα κανω, ελπιζω να μην παρεξηγηθω...) η ναυαγος σε ερημονησι.

Και σημειωστε οτι και οι δυο αυτες εξαιρεσεις, αν δεν συμβιβαστουν με την μητερα Φυση, δεν θα πανε πολυ μακρια...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geosanto » 15 Οκτ 2010, 22:21

Φίλε logari81 σαφώς και δεν φταίει το GNU/Linux (σε τι να φταίει το άμοιρο). Εμείς φταίμε αποκλειστικά γι'αυτό. Πολλοί δε με την ελιτίστικη τους συμπεριφορά διώχνουν αντί να φέρουν το κόσμο κοντά στο GNU/Linux.

Ακόμη θυμάμαι το παλικάρι που έχοντας κάποιο δυσεπίλυτο πρόβλημα, την ώρα που λέει "παιδιά δεν τα καταφέρνω με βλέπω να γυρνάω στα win" του απαντάει ο άλλος ο Linuxαρας "ε στο καλό να μην λες ότι σε κρατάμε κιόλας!" Τι να πει κανείς;

Έχουμε καταντήσει σαν τους Statler and Waldorf (τους γέρους του Muppet Show) που μόνο γκρινιάζουμε και ότι και να κάνει η Canonical, όλα τα κατακρίνουμε και όλα στραβά μας φαίνονται.

Ψάχνουμε να βρούμε την ΜΙΑ κατηγορία που είμαστε μπροστά και κάνουμε ότι δεν βλέπουμε, όλες τις άλλες που είμαστε πάρα πολύ πίσω και είμαστε και ικανοποιημένοι κιόλας!

Μα φίλε monkgr αυτό λέω κι εγώ. Όλοι την κατακρίνουν την Canonical για την πολιτική της σχετικά με το κλειστό λογισμικό, αλλά όλοι Ubuntu χρησιμοποιούν (το οποίο βεβαίως περιέχει ΚΑΙ κλειστό σύμφωνα με το fsf).

Τελικά αναλωνόμαστε σε ατελείωτες και ατέρμονες συζητήσεις (κοινώς να ξεψειρίζουμε την μαϊμού) αντί να μαζευτούμε όλοι μαζί, για να κάνουμε γνωστό το GNU/Linux. (Μήπως μας ικανοποιεί το 1.5% για το παίζουμε ελιτ δηλ. λίγοι και καλοί;)
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 15 Οκτ 2010, 23:49

geosanto έγραψε:(Μήπως μας ικανοποιεί το 1.5% για το παίζουμε ελιτ δηλ. λίγοι και καλοί;)

Αυτό δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση...

Όλα τα άλλα που λες, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, δυστυχώς ισχύουν!
Το φαινόμενο δεν είναι μόνο Ελληνικό, σε όλο τον κόσμο παρατηρούνται παρόμοιες καταστάσεις.
Γιατί τότε, οι γνώστες, οι παλιοί, οι έμπειροι χρήστες δεν το αντιλαμβάνονται για να ενεργήσουν αναλόγως;
Η πιο μεγάλη δύναμη στην φύση και απ' ότι φαίνεται και στον ανθρώπινο χαρακτήρα, είναι η αδράνεια...

Όσοι βρίσκονται σε αυτό το φόρουμ, είτε χρησιμοποιούν ubuntu, είτε όχι,
αντιλαμβάνονται την σημασία του και τον ρόλο που παίζει στην διάδοση του ελεύθερου λογισμικού,
αλλά συχνά πυκνά, κάτω από την δύναμη της συνήθειας ή των πεποιθήσεων που έχουν διαμορφώσει
σε πιο δύσκολες εποχές για το GNU/LINUX, κάνουν το λάθος να μην εξηγήσουν την άποψη τους και αντιδρούν άγαρμπα...

Είναι γεγονός πάντως, ότι πλέον η περαιτέρω διάδοση της χρήσης ελεύθερου λογισμικού
και η κατανόηση της σημασίας του για όλο και περισσότερους τομείς της λειτουργίας των κοινωνιών μας,
δεν μπορεί να μείνει αποκλειστικά στα χέρια κοινοτήτων που απαρτίζονται αποκλειστικά ή κυρίως
από προγραμματιστές ή εμπλεκόμενους επαγγελματικά με την πληροφορική, ή ιδεολόγους της καθαρότητας.
Εδώ υπάρχει χώρος για όποιον έχει ιδέες και διάθεση να συνεισφέρει...

Στο φόρουμ προσπαθούμε να μην επιβάλλουμε κάποια γραμμή, αλλά να ενημερώνουμε με τρόπο κατανοητό
για την σημασία που έχει το ελεύθερο λογισμικό. Δεν είναι σίγουρο ότι το πετυχαίνουμε πάντα,
αλλά όποιος έχει την διάθεση να προβληματιστεί για το θέμα, μπορεί να βρει υλικό που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 16 Οκτ 2010, 00:03

pros έγραψε:Η πιο μεγάλη δύναμη στην φύση και απ' ότι φαίνεται και στον ανθρώπινο χαρακτήρα, είναι η αδράνεια...

+10
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις