Αντε να ξαναδιαφωνησω μαζι σου..(το'χει η μερα φαινεται!).
Εχεις δικιο οτι το Linux ΔΕΝ ειναι διαδεδομενο στα desktops (επιχειρησεις/δημοσιο/οικιακη χρηση) ενω ειναι κυριαρχος στα servers.
Η διαγνωση ομως ειναι εσφαλμενη.
α) Τα ποσοστα δεν ειναι σημαντικα διαφορετικα σε αλλες χωρες (ΗΠΑ, Νορβηγια, Φινλανδια (την γενετειρα του Αγιου Πατερα του Linux), Ρωσσια και... αλλαχου..). Δεν μπορει ολες να ειναι διεφθαρμενες, απαιδευτες, μιζαδορες.
β) Αν επεκτεινουμε λιγο αυτα που διαβασαμε στην παραπομπη, το Ubuntu ειναι μια ταξη μεγεθους πιο διαδεδομενο απο την επομενη διανομη.
Γιατι; Μηπως γιατι ειναι φιλικωτερο προς τον χρηστη;
γ) Το Linux ειναι διαδεδομενο στους servers.

Γιατι;
Γιατι ειναι σταθερο
Γιατι οι επαγγελματιες του ΙΤ
μπορουν να το χρησιμοποιησουν γιατι εχουν τις γνωσεις και τα εργαλεια (και αν δεν εχουν τα φτιαχνουν). Αν υποθεσουμε οτι επρεπε να προγραμματισουν με Κινεζικους χαρακτηρες, ποσο διαδεδομενο θα ηταν;
Ειλικρινα, οταν ξεκινησα με την 9.04 προσπαθησα να πεισω ορισμενους φιλους να την εγκαταστησουν (ενας το δεχτηκε και το εχει και στο μαγαζι του τωρα).
Ενα δευτερο που ειχα σχεδον ψησει, μου ειπε τα mp3 μου θα μπορει να τα παιξει; Σκεφτηκα λιγο για Totem και restricted extras και εκανα πισω μονος μου.
Τωρα βαλανε το fluendo package και πεσανε ολοι τους να τους φανε γιατι μπασταρδευτηκε η ορθοδοξια.

...και "παιρνουνε τα κουβαδακια τους και πανε σε αλλη παραλια" για να μαθει η φιλοχρηματη η Canonical οτι δεν περναει ο καπιταλισμος...
Γιατι νομιζετε οτι η ΙΒΜ, DELL, HP, Oracle, Novell και αλλες υποστηριζουν το Linux? Γιατι δεν θελουν, γιατι φοβονται την κυριαρχια της M$ με τα παραθυρα της. Αν αποφασισουν οτι το Linux δεν εχει προκοπη και σταματησουν να πεφτουν λεφτα και ανθρωπινο δυναμικο απο δαυτες, θεωρειτε οτι θα ειναι επωφελες για το Linux for the SOHO?
Και ενα τελευταιο, πριν κλεισω και εγω τον δεκαρικο μου...
Εχει να κανει με το μπαϊρακι της 'Ελευθεριας'.
Ολοι μας κανουμε συμβιβασμους. Ο 'νομος' του Δαρβινου πιο σωστα θα επρεπε να ηταν οχι survival of the fittest αλλα survival of the adaptable. Ετσι τα θηλαστικα, απο μεγεθος ποντικου εφτασαν να ειναι τα κυριαρχα ειδη...
Απο τη στιγμη που ζουμε σε μια κοινωνια κανουμε συμβιβασμους. Για το συμφερον μας, για την αναπτυξη μας, για την επιβιωση μας.
Μπορεις να μην κανεις αυτους τους συνδυασμους μονο αν εισαι ερημιτης στο Αγιο Ορος (τα λεω αυτα σε ενα monk

αλλα τι δουλεια εχει η Αγιοτης σου με ADSL?... πλακα κανω, ελπιζω να μην παρεξηγηθω...) η ναυαγος σε ερημονησι.
Και σημειωστε οτι και οι δυο αυτες εξαιρεσεις, αν δεν συμβιβαστουν με την μητερα Φυση, δεν θα πανε πολυ μακρια...
Φιλικα
ΜακηςΜ