Κατάργηση του μαθήματος πληροφορικής

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Κατάργηση του μαθήματος πληροφορικής

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 21 Οκτ 2010, 12:50

monkgr έγραψε:Μιὰ φορὰ κι ἕναν καιρό, οἱ Ἕλληνες ἀπόφοιτοι Πανεπιστημίου καὶ Πολυτεχνείου ποὺ πήγαιναν στὴν Ἀμερικὴ ἔκαναν καριέρα καὶ ἦταν περιζήτητοι. Ὁ λόγος εἶναι ὅτι εἶχαν κάτι ποὺ ἔλειπε ἀπὸ τοὺς χρησιμοθῆρες Ἀμερικάνους, τοὺς ὁποίους ἐζήλωσαν οἱ ὑπουργοί μας «Παιδείας» ἀπὸ τὴ μεταπολίτευση καὶ δῶθε: Γενικὴ παιδεία. Κάτι ποὺ ἀποκτοῦσε ὁ νέος ἀπὸ τὸ σχολεῖο ἀκόμα, ἔστω καὶ μὲ ἐκεῖνο τὸ μισητὸ σύστημα ποὺ ἴσχυε τότε.
Ναί, καὶ τότε ὅπως καὶ τώρα, πραγματικὴ παιδεία ἀποκτοῦσε ἕνα μικρὸ ποσοστὸ τῶν μαθητῶν - ἐκεῖνοι ποὺ εἶχαν ὄρεξη, μεράκι, ἀγάπη γιὰ τὸ βιβλίο καὶ κάπως πιὸ ἀνοιχτὸ μυαλό. Ἡ διαφορὰ εἶναι ὅτι τότε τὴν ἀποκτοῦσε κυρίως ἀπὸ τὸ σχολεῖο, σὲ ἀντίθεση μὲ σήμερα.
Ὄχι, οἱ «χρήσιμες» γνώσεις δὲν λύνουν τὸ πρόβλημα τοῦ λειτουργικοῦ ἀναλφαβητισμοῦ ποὺ ἔχουμε σήμερα ὅλο καὶ περισσότερο. Οὔτε οἱ ἀνάγκες τῆς ἀγορᾶς - ποὺ ἀλλάζουν ὅσο καὶ οἱ ἄλλες μόδες - μποροῦν νὰ ἀποτελέσουν μπούσουλα γιὰ τὸ τὶ πρέπει νὰ διδάσκεται τὸ παιδί ἢ ὁ φοιτητής.
Ἂς μὴν ξεχνᾶμε ὅτι χάρη στὰ «ἄχρηστα» κλασσικὰ μαθήματα - γραμματική, συντακτικό, ἀρχαῖα - καὶ στὴν ἐπιμονὴ τῶν δασκάλων τοῦ δημοτικοῦ νὰ μάθουν τὰ παιδιά ὀρθογραφία καὶ «ἄχρηστη» καλλιγραφία κάποια παιδιὰ μὲ πραγματικὰ προβλήματα καταπιέστηκαν βάναυσα, ἀλλὰ κάποια ἄλλα, ὅπως ὁ Καραθεοδωρῆς καὶ ὁ Κάππος στὰ μαθηματικά, ὁ Παπανικολάου καὶ ὁ Δοξιάδης στὴν ἰατρική, ἀλλὰ καὶ πιὸ πρόσφατοι, ὅπως ὁ Γραμματικάκης, ἄφησαν γραπτὰ ποὺ εἶναι κοσμήματα ὄχι μόνο ἀπὸ ἐπιστημονικὴ ἐπάρκεια, ἀλλὰ καὶ ἀπὸ λογοτεχνική - ἂν μοῦ ἐπιτρέπεται ἡ λέξη - σκοπιά.
Τὸ μάθημα τῆς πληροφορικῆς εἶναι μόνο ἡ κορυφὴ τοῦ παγόβουνου. Κατὰ τὴ γνώμη μου, πρέπει νὰ καταργηθοῦν ὅλα τὰ μαθήματα, ὅπως διδάσκονται σήμερα, καὶ νὰ δομηθεῖ ἐξ ἀρχῆς ἕνα σύστημα ποὺ θὰ κάνει τὴ γνώση ἑλκυστική καὶ ὄχι «χρήσιμη».

Παραθετω απο πανω ολοκληρο το εξαιρετο κειμενο του monkgr για να μην χαθει, αν γυρισει σελιδα το φορουμ με την δικη μου Ιερεμειαδα...

monkgr έγραψε:Μιὰ φορὰ κι ἕναν καιρό, οἱ Ἕλληνες ἀπόφοιτοι Πανεπιστημίου καὶ Πολυτεχνείου ποὺ πήγαιναν στὴν Ἀμερικὴ ἔκαναν καριέρα καὶ ἦταν περιζήτητοι. Ὁ λόγος εἶναι ὅτι εἶχαν κάτι ποὺ ἔλειπε ἀπὸ τοὺς χρησιμοθῆρες Ἀμερικάνους, τοὺς ὁποίους ἐζήλωσαν οἱ ὑπουργοί μας «Παιδείας» ἀπὸ τὴ μεταπολίτευση καὶ δῶθε: Γενικὴ παιδεία. Κάτι ποὺ ἀποκτοῦσε ὁ νέος ἀπὸ τὸ σχολεῖο ἀκόμα, ἔστω καὶ μὲ ἐκεῖνο τὸ μισητὸ σύστημα ποὺ ἴσχυε τότε.

Πηγα στην Αμερικη το 76 μετα τις σπουδες μου στο ΕΜΠ (Πολιτικος Μηχανικος). Εχεις απολυτο δικιο! Επι πλεον, ενω οι Ελληνες φοιτητες υπερτερουσαμε στην Γενικη Παιδεια απο τους Αμερικανους, χαναμε με διαφορα απο τους Ευρωπαιους που ειχαν σπουδασει με το αυστηροτερο συστημα του Baccalaureat (οι Γαλλοφωνοι) η με το Γερμανικο συστημα. Οι βασεις που ειχαν αυτα τα παιδια απο την λογικη, την κριτικη σκεψη/αποψη και κυριως την πνευματικη πειθαρχια που διδαξαν τα "αχρηστα" μαθηματα τους εδωσαν την δυνατοτητα να εμπεδωσουν τα προπτυχιακα μαθηματα καλυτερα απο μενα και σαν συνεπεια ξεκιναγαν την κουρσα με διαφορα!

monkgr έγραψε:
Ναί, καὶ τότε ὅπως καὶ τώρα, πραγματικὴ παιδεία ἀποκτοῦσε ἕνα μικρὸ ποσοστὸ τῶν μαθητῶν - ἐκεῖνοι ποὺ εἶχαν ὄρεξη, μεράκι, ἀγάπη γιὰ τὸ βιβλίο καὶ κάπως πιὸ ἀνοιχτὸ μυαλό. Ἡ διαφορὰ εἶναι ὅτι τότε τὴν ἀποκτοῦσε κυρίως ἀπὸ τὸ σχολεῖο, σὲ ἀντίθεση μὲ σήμερα.
Προφανως και εγω σε αυτους τους Γαλλους/Γερμανους/Ελληνες αναφερομαι. Ολοι αυτοι ηταν αποτελεσμα μιας διαδικασιας επιλογης, που τους εφερνε στην αλλη οχθη του Ατλαντικου. Οι Αμερκανοι, δεν ηταν "Αμερικανακια"...

Ειχα την τυχη (μετα απο διετη επιμονη του πατερα μου και εμου) να μεταγραφω στο Βαρβακειο στην Γ' Γυμανσιου. Η διαφορα των συμμαθητων μου απο τους συμμαθητες μου στο Η' Γυμανσιο ηταν καταφανης. Στο Βαρβακειο ηταν παιδια που ηθελαν να ειναι εκει, ειχαν μυαλο, ορεξη για δουλεια και το κυριωτερο περιεργια/εφεση/ορεξη για γνωση. Στην Γ' Γυμνασιου ειχαμε συμμαθητες που ειχαν τελειωσει απο μονοι τους Διανυσματικο και Διαφορικο Λογισμο. Οι ιδιοι ερχοτουσαν την Δευτερα με ενα βιπερακι με τον Φαουστ και το προσωπο να λαμπει!

Θυμαμαι χαρακτηριστικα, στην ΣΤ' Γυμνασιου, μεσα στη δινη της προετοιμασιας για τις Εισαγωγικες του Σεπτεμβριου να αισθανομαι οτι εχω εγκαταλειψει την μορφωση μου στην κουλτουρα αν θελετε. Και αποφασισα καθε Σαββατο, μετα το μεσημεριανο (1300) και μεχρι την ωρα να παω φροντιστηριο (1645) να διαβζω ενα κειμενο Λογοτεχνιας/Φιλοσοφιας/Πολιτισμου. Ηταν φοβερες στιγμες ανατασης και καταφυγιο απο το στρεσσαρισμα των Εισγωγικων (και ναι... το πρωτο που διαβασα ηταν ο Φαουστ... και καταλαβαινετε τι αντικτυπο ειχε σε τετοιες περιστασεις...).

monkgr έγραψε:...
Ὄχι, οἱ «χρήσιμες» γνώσεις δὲν λύνουν τὸ πρόβλημα τοῦ λειτουργικοῦ ἀναλφαβητισμοῦ ποὺ ἔχουμε σήμερα ὅλο καὶ περισσότερο. Οὔτε οἱ ἀνάγκες τῆς ἀγορᾶς - ποὺ ἀλλάζουν ὅσο καὶ οἱ ἄλλες μόδες - μποροῦν νὰ ἀποτελέσουν μπούσουλα γιὰ τὸ τὶ πρέπει νὰ διδάσκεται τὸ παιδί ἢ ὁ φοιτητής.

Πρεπει να μαθει το παιδι να σκεπτεται! Η 'αχρηστη' Γεωμετρια, η 'αχρηστη' Τριγωνομετρια η 'αχρηστη' BASIC, ακομα (επιτρεψτε μου να τολμησω να πω) τα 'αχρηστα μαθηματα' της Φιλολογιας, Λογικης, Ψυχολογιας, ακομα και των Θρησκευτικων (ειχα την τυχη να εχω καθηγητη Θρησκευτικων ενα μεγαλο Χριστιανο Φιλοσοφο, τον κ. Γρηγοριαδη, ο οποιος αν δεν μας ενεπνευσε πιστη για τον Χριστιανισμο, μας ενεπνευσε σεβασμο για τον Χριστιανισμο, τον Ανθρωπισμο και την Φιλοσοφια (ολα τα κεφαλαια σκοπιμα...) με ενα ανοιχτο μυαλο, Σωκρατικη μεθοδο και σεβασμο στους συνομιλητες του). Απλα χρειαζονται φωτισμενους καθηγητες! Αλλιως, τα 'χανουν' τα παιδια, τα οποια κερδιζονται απο τις ευκολες λυσεις που τους οδηγουν 'το συστημα', οι συνομιλικοι τους (peer pressure), to Internet, οι ινστρουχτορες των μαθητικων οργανωσεων και οι ...ορμονες τους!

monkgr έγραψε:
Τὸ μάθημα τῆς πληροφορικῆς εἶναι μόνο ἡ κορυφὴ τοῦ παγόβουνου. Κατὰ τὴ γνώμη μου, πρέπει νὰ καταργηθοῦν ὅλα τὰ μαθήματα, ὅπως διδάσκονται σήμερα, καὶ νὰ δομηθεῖ ἐξ ἀρχῆς ἕνα σύστημα ποὺ θὰ κάνει τὴ γνώση ἑλκυστική καὶ ὄχι «χρήσιμη».

Ναι! Ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου!

Απογνωση!!!

Πρεπει να καταργηθουν οι σημερινοι:

Γονεις...

Δασκαλοι...

Μαθητες...

Εκπαιδευτικο συστημα...

Χρειαζεται ενα γενικο reboot!

Δοκιμασα:

Κώδικας: Επιλογή όλων
makism@makism-VirtualBox:~$ sudo reset Greece
[sudo] password for makism:
reset: unknown terminal type Greece
Terminal type? myworld
reset: unknown terminal type myworld
You don't have permission to execute the command reset, contact your Administrator
^C
makism@makism-VirtualBox:~$

Δεν πετυχε! :thumbdown:

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 21 Οκτ 2010, 13:48

xaris2335 έγραψε:
headless έγραψε:Καλά και άγια όλα αυτά,ναι θέλουμε πιο σύγχρονα βιβλία,ναι θέλουμε να μαθαίνουν τα παιδιά χρήσιμα πράγματα.

Να μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα που θα τους ωφελήσουν αργότερά όταν θα βγούν στην αγορά εργασίας πχ. word,excel,
και όχι μ******* του τύπου Gwbasic,cobol,pascal αυτά είναι ξεπερασμένα προπολλού.

Νομίζεις ότι το word, excel θα σε βοηθήσει στην αγορά εργασίας; Κάνεις μεγάλο λάθος. Το word και το excel είναι προγράμματα που μαθαίνονται σε ένα απόγευμα. Ένας εργοδότης θα εκτιμήσει περισσότερο αν κάνεις τη δουλειά που σου είπε στο χρόνο που σου είπε και ταυτόχρονα μπορείς να εξοικονομήσεις ένα 5% του κόστους. Μπορείς να το πετύχεις αυτό; Ο εργοδότης δε δίνει δεκάρα αν ξέρεις word, excel ή fluent. Ούτως ή άλλως θα σε πληρώνει ενώ μαθαίνεις άλλα πράγματα της δουλειάς. Μη νομίζεις ότι σε έχει ανάγκη. Θα σε έχει όμως πραγματικά ανάγκη όταν σου λέει κάνε αυτό και εσύ το έχεις έτοιμο από χθες. Έτσι σκέφτεται η αγορά εργασίας. Και για να φτάσουμε στο σημείο αυτό στην Ελλάδα πρώτα πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε.

MakisM1 έγραψε:Πρεπει να μαθει το παιδι να σκεπτεται!

Αυτό φωνάξτε το να το ακούσουν όλοι. Και όχι μόνο το παιδί, όλοι μας πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό RideR » 21 Οκτ 2010, 19:12

MakisM1 έγραψε:
Πρεπει να μαθει το παιδι να σκεπτεται! Η 'αχρηστη' Γεωμετρια, η 'αχρηστη' Τριγωνομετρια η 'αχρηστη' BASIC, ακομα (επιτρεψτε μου να τολμησω να πω) τα 'αχρηστα μαθηματα' της Φιλολογιας, Λογικης, Ψυχολογιας, ακομα και των Θρησκευτικων (ειχα την τυχη να εχω καθηγητη Θρησκευτικων ενα μεγαλο Χριστιανο Φιλοσοφο, τον κ. Γρηγοριαδη, ο οποιος αν δεν μας ενεπνευσε πιστη για τον Χριστιανισμο, μας ενεπνευσε σεβασμο για τον Χριστιανισμο, τον Ανθρωπισμο και την Φιλοσοφια (ολα τα κεφαλαια σκοπιμα...) με ενα ανοιχτο μυαλο, Σωκρατικη μεθοδο και σεβασμο στους συνομιλητες του). Απλα χρειαζονται φωτισμενους καθηγητες! Αλλιως, τα 'χανουν' τα παιδια, τα οποια κερδιζονται απο τις ευκολες λυσεις που τους οδηγουν 'το συστημα', οι συνομιλικοι τους (peer pressure), to Internet, οι ινστρουχτορες των μαθητικων οργανωσεων και οι ...ορμονες τους!

Έχω τελειώσει το σχολείο εδώ και 2 χρόνια και αυτό που κατάλαβα έχοντας πια ωριμάσει(όσο γίνεται μέσα σε 2 χρόνια) είναι ότι οι καθηγητές που πραγματικά νοιάζονται για τον μαθητή,αυτοί που παλεύουν για να τον κάνουν ένα σωστό άνθρωπο και πάνω απ' όλα να τον κάνουν να σκέπτεται είναι μετρημένοι στα δάχτυλα!Οι περισσότεροι καθηγητές μας προετοίμαζαν για τις επερχόμενες εξετάσεις και δεν φρόντιζαν ώστε το παιδί να αγαπήσει αυτό που κάνει η έστω να αποκτήσει ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον.Συγκεκριμένα εγώ ένοιωθα ότι οι καθηγητές μου περισσότερο άγχος μου μετέδιδαν παρά γνώσεις!!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃Προγραμματισμός: Στα Πρώτα Βήματα... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu 10.04 64 bit/Windows 7 Professional 64 bit
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X4 955 Processor 3.20GHz4GB of RamATI Radeon HD 5800 Series 1280x1024
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
RideR
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό da_perama1 » 21 Οκτ 2010, 20:09

Στην εποχή που από τις καθημερινές οικιακές συσκευές μέχρι τις εργαλειομηχανές και τις συσκευές γραφείου, όλα είναι προγραμματιζόμενα εμείς θα βγάζουμε απόφοιτους αστοιχείωτους στον προγραμματισμό και στην αλγοριθμική σκέψη. Στα δε 50 τμήματα σχετικά με την πληροφορική θα εισάγονται αδαείς περί την πληροφορική πρωτοετείς.
Ας μην απαξιώνουμε αυτά που προσφέρει το σημερινό σχολείο. Σίγουρα χρειάζεται ριζική αλλαγή και ποιοτική αναβάθμιση, όμως ο μαθητής έχει σήμερα την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη λογική του προγραμματισμού και των αλγορίθμων. Δεν είναι σωστό ακόμα κι αυτός που θα ακολουθήσει θεωρητικές σπουδές ή θα σταματήσει τις σπουδές του στα 18, να μην έχει ακούσει τίποτα για προγραμματισμό. Όσο για τα IB και τις σπουδές στο εξωτερικό, αυτά απευθύνονται στους ελάχιστους που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Εμείς που δεν την έχουμε οφείλουμε να πείσουμε τα παιδιά μας να μελετήσουν παρά την δύσκολη στους καιρούς μας εφηβεία και παλέψουμε για να βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο.
Η απομάκρυνση της πληροφορικής από το λύκειο και το ECDL σαν στόχος του μαθήματος για το γυμνάσιο, είναι τεράστια οπισθοδρόμηση και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους πολιτικάντηδες που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά να απαξιώσουν κι άλλο τη δημόσια εκπαίδευση.
Αλήθεια οι υπουργοί παιδείας των 20 τελευταίων χρόνων σε ποια σχολεία έστελναν και στέλνουν τα παιδιά τους ;
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-17-generic
3 Intel Core i5 CPU 650 3.20GHz ‖ RAM 7783 MiB ‖ Intel DH55TC -
4 Intel Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0042] (rev 02)
5 eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection [8086:10f0] (rev 06)
da_perama1
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 22 Οκτ 2010, 08:41

Dimitris έγραψε: Ένας εργοδότης θα εκτιμήσει περισσότερο αν κάνεις τη δουλειά που σου είπε στο χρόνο που σου είπε και ταυτόχρονα μπορείς να εξοικονομήσεις ένα 5% του κόστους. Μπορείς να το πετύχεις αυτό; Ο εργοδότης δε δίνει δεκάρα αν ξέρεις word, excel ή fluent. Ούτως ή άλλως θα σε πληρώνει ενώ μαθαίνεις άλλα πράγματα της δουλειάς. Μη νομίζεις ότι σε έχει ανάγκη. Θα σε έχει όμως πραγματικά ανάγκη όταν σου λέει κάνε αυτό και εσύ το έχεις έτοιμο από χθες.

Ο εργοδότης θα κοιτάξει να του φέρεις υψηλό κέρδος με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος χωρίς όμως να ρίχνεις την ποιότητα του προϊόντος ή την παροχή υπηρεσιών σου, το κέρδος όμως εξαρτάται απο τη σωστή οργάνωση και το συντονισμό μιας επιχείρησης και όταν λέω για οργάνωσή μιλάω κυρίως για μηχανοργάνωση.
Το θέμα είναι ότι στις περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις κοιτάνε να κάνουν αρπαχτές δηλ. να βγάλουν ένα κέρδος και να κλείσουν μετά.
Στο εξωτερικό επαναεπενδύουν ένα μέρος των εσόδων τους με σκοπό την επέκταση της επιχείρησης ("Θηγατρικές") στο εξωτερικό. Βέβαια βοηθάει και εκεί και το κράτος κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, για αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και έρχονται οι Τούρκοι ως σωτήρες, καταντήσαμε χειρότερα και απο τους Αλβανούς.
Όπως λέει και ο Χατζηιωάννου τις θέσεις εργασίας δεν τις δημιουργούν οι μεγάλες επιχειρήσεις αλλά οι μικρές.
Αρά λοιπόν για να συνοψίσω, χρειάζεται σοβαρότητα απο τους Έλληνες επιχειρηματίες ("Ο θεός να τους κάνει επιχειρηματίες τους περισσότερους") και υπευθυνότητα και φερεγγυότητα απο το Ελληνικό κράτος.

Και θα σου δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα.
Μου έφερε ο πατέρας μου ένα αρχείο που ήταν.., μάντεψε που στο gimp, είχε γυρίσει τους μισούς γραφίστες κανένας δεν μπόρεσε να το ανοίξει να δει τι έχει μέσα το αρχείο αυτό ήταν για αυτούς ΕΞΩΓΗΙΝΟ στη κυριολεξία.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. :lol: :lol: :lol:

κανόνας 1 για τους ελεύθερου επαγγελματίες - επιχειρηματίες UPDATE,UPDATE,UPDATE,...UPGRADE,UPGRADE,UPGRADE

Εννοείτε ότι πείρα κάτι παραπάνω για τον κόπο μου απο τον πελάτη του πατέρα μου, γιατί πολύ απλά η γνώση πληρώνεται αδρά και έτσι πρέπει να είναι.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 22 Οκτ 2010, 12:15

xaris2335 έγραψε:Το θέμα είναι ότι στις περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις κοιτάνε να κάνουν αρπαχτές δηλ. να βγάλουν ένα κέρδος και να κλείσουν μετά.

Δυστυχώς έτσι είναι.
xaris2335 έγραψε:Εννοείτε ότι πείρα κάτι παραπάνω για τον κόπο μου απο τον πελάτη του πατέρα μου, γιατί πολύ απλά η γνώση πληρώνεται αδρά και έτσι πρέπει να είναι.
Το ότι είναι ελεύθερο λογισμικό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να πληρωθείς για την πληροφορία που ήξερες και χρειαζόταν ο άλλος.

Εγω αυτό που αναρωτιόμουν ήταν γιατί χώρες όπως η Δανία ή η Αυστρία ή άλλες που είναι μικρότερες από την Ελλάδα έχουν μια βιομηχανία με αρκετά υψηλά τεχνολογικά προϊόντα ενώ στην Ελλάδα ούτε τη τύφλα μας δε ξέρουμε. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν υπήρξε ακριβώς αυτή η επένδυση στο μέλλον. Δεν ενδιαφερόμαστε για το μεθαύριο αλλά μόνο για το σήμερα. Τρομάρα μας.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 22 Οκτ 2010, 13:13

Dimitris έγραψε:Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν υπήρξε ακριβώς αυτή η επένδυση στο μέλλον. Δεν ενδιαφερόμαστε για το μεθαύριο αλλά μόνο για το σήμερα. Τρομάρα μας.

Εἶναι λίγο πιὸ περίπλοκη ἡ ἐξήγηση, φυσικά. Ἀλλὰ θὰ πρέπει νὰ ἀνατρέξουμε στὴν πρόσφατη ἱστορία τοῦ τόπου, ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τῆς δικτατορίας τοῦ Μεταξᾶ καὶ δῶθε, καὶ νὰ τολμήσουμε νὰ δοῦμε ἀμερόληπτα καὶ χωρὶς πολιτικές, κομματικὲς ἢ ἄλλες παρωπίδες τὰ πῶς καὶ τὰ γιατὶ μιᾶς ἐποχῆς διχασμοῦ, πολιτικοῦ ἀμοραλισμοῦ καὶ σαλταδορισμοῦ, ὑποτέλειας καὶ φθόνου, ἀναξιοκρατίας, κομματοκρατίας, διώξεων καὶ βολέματος τῶν «ἡμετέρων».
Μιᾶς ἐποχῆς, μὲ λίγα λόγια, ποὺ ἔκρυψε στὰ σκοτάδια τῆς ἀφάνειας - ἂν δὲν τὰ ἔπνιξε κιόλας - ὅλα τὰ σκιρτήματα πρωτοβουλίας, ἐφευρετικότητας, ὑγιοῦς ἐπιχειρηματικότητας καὶ δημιουργίας. Τὴν ἴδια στιγμὴ ποὺ οἱ Ἕλληνες τῆς διασπορᾶς, κατά κανόνα αὐτοὶ ποὺ αὐτοεξορίστηκαν, ἔδειχναν (καὶ συνεχίζουν νὰ δείχνουν) πῶς θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι ἡ χώρα κάτω ἀπὸ ὑγιέστερες συνθῆκες.
Ἀλλὰ μ' αὐτὰ καὶ μ' αὐτὰ ἡ κουβέντα ὁδηγεῖται σὲ πολὺ off topic... Ἢ μήπως εἶναι ἐντελῶς, μὰ ἐντελῶς, μέσα στὴν καρδιὰ τοῦ θέματος;
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 22 Οκτ 2010, 16:04

Για αλλη μια φορα εχεις δικιο Monkgr... :bow: Ειναι στην καρδια του θεματος!

"Ενας λαος που ξεχνα την ιστορια του, ειναι καταδικασμενος να την επαναλαβει!" :wtf:

Παμε λιγο πιο πισω... Τρικουπικοι-Δεληγιαννικοι... Εθνικη συμφορα!

Να παμε πιο πισω...Κωλεττης-Μαυροκορδατος! Αγγλοφιλοι/Γαλλοφιλοι/Ρωσοφιλοι...

Μηπως δεν πηγαμε αρκετα πισω; Εαλω η Πολις... γιατι η νεολαια πηγαινε να κλειστει στα μοναστηρια για να μην καταταγει στο στρατο!

Λιγο ακομα; Εαλω η Πολις... γιατι ο εκπτωτος αυτοκρατωρ καλεσε τους Σταυροφορους να τον επαναθρονισουν...

Κι απο τα αγαπημενα μου... η Σταση του Νικα, οι Πρασινοι και οι Βενετοι (Γαλαζιοι). Αν βρουν σε τιποτα ανασκαφες οτι οι Πρασινοι ειχαν σημα ενα πρασινο ηλιο και οι Βενετοι μια δαδα, θα κρεπαρω... Για να μην παραπονειστε, εκτος απο τους Πρασινους και τους Βενετους, υπηρχαν και οι Κοκινοι... αλλα ηταν μικρη φατρια... και δεν ηταν φατρια εξουσιας! :sick:

Να παμε τοσο πισω που η Ελλαδα ηταν ευνομουμενη χωρα... ειχε ΝΟΜΟΥΣ... σαν το παιχνιδι με τις λεξεις...

Νομοι...

Σολων...

Αθηνα με τους νομους του Σολωνος... ετσι μπραβο! Θυμηθειτε παρακαλω πως πεθαναν τρεις απο τους μεγαλυτερους Αθηναιους πολιτικους/στρατηγους

Μιλτιαδης, στρατηγος της μαχης του Μαραθωνα... Σκοτωθηκε στην πολιορκια της Παρου, οπου ειχε παει γιατι αν εμενε Αθηνα θα τον εξοστρακιζαν και κατοπιν θα τον εκτελουσαν!

Θεμιστοκλης, νικητης στρατηγος της ναυμαχιας της Σαλαμινας... πεθανε στην αυλη του Περση βασιλια, οπου ειχε παει να προσφερει τις υπηρεσιες του!

Αλκιβιαδης, αυτος πεθανε (δολοφονηθηκε) στο δρομο προς την αυλη του Περση βασιλια, οπου πηγαινε να προσφερει τις υπηρεσιες του... :thumbdown:

Ο Περικλης προλαβε και πηγε απο τον λοιμο, αλλιως τον εξοστρακισμο τον ειχε στο τσεπακι της χλαμυδας του...

Σωκρατης... πεθανε τηρωντας τους νομους. Καλο παραδειγμα... για να μην το... ξανακανουμε οι αλλοι! :clap:

Για την εποχη του Τρωϊκου Πολεμου το μελεταω... αν εχει κανεις καμμια καλη ιδεα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 23 Οκτ 2010, 13:50

MakisM1 έγραψε:"Ενας λαος που ξεχνα την ιστορια του, ειναι καταδικασμενος να την επαναλαβει!" :wtf:

Είναι γραφτό ο άνθρωπός να κάνει τα ίδια λάθη δες εδώ σε ένα πείραμα που έχουν κάνει στο σάιτ του TED
Και εδώ πως να κάνετε τα παιδιά σας να σκέφτονται σαν επιχειρηματίες :clap: :clap:
BTW τι ωραίο σάιτ που είναι έχει εκπληκτικά πράγματα. :clap: :clap:
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 24 Οκτ 2010, 00:04

καλά αυτό απορώ πως μας ξέφυγε :shh: :shh: :shh: :silent: :silent: :silent: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :( :(

Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων