Κοιταξε, πολλα και περιεργα μπορουν να γινουν οταν αλλαζεις κατι...
Το γεγονος οτι εσυ πηγες με το netbookακι σου φρεσκο και μπηκες με auto σε ενα router που ειναι DHCP και συνδεθηκες στο Internet, λεει ακριβως αυτο. Οτι αυτος ο router μπορει να σε συνδεσει στο Internet οταν ξεκινας φρεσκος.
Αν ο φιλος σου, η η Forthnet ειχε καποια ρυθμιση που ο φιλος σου εχει ξεχασει μπορει να συμβαινουν τα μυρια οσα.
Πχ. εγω εχω το εξης συστημα:

Οπως βλεπεις, το ADSL Router ειναι ο DHCP.
Ερχεσαι εσυ, αναβεις το netbookακι σου και συνδεεσαι ομορφα και ωραια! (Δεν προκειται βεβαια, γιατι και encryption και access control list με MAC Addresses εχει ο Wireless router, αλλα πες οτι στα 'δωσα!)....Και κανεις και ρυθμισεις γιατι σου εδωσα το Admin name & Password.
Βαζω εγω καθαρη εγκατασταση την 10.10 στο δικο μου (που συνδεεται μεσω WiFi Bridge) και δεν βλεπω δικτυο!
α) Γιατι η Ethernet καρτα μου ειναι στο Auto! Tο WiFi Bridge ΔΕΝ ειναι DHCP. Αρα, IP Address συμβατη με το δικτυο δεν παιρνω με τιποτε! (παιρνω 169.χ.ψ.ζ και καταλαβαινεις και τι αλλο)! Το επαθα δυο φορες, γιατι αφου σεταρεις το δικτυο σου το ξεχνας. Φυσικα, ολοι οι αλλοι Η/Υ δουλευανε τζαμι!
β) Το ADSL modem ειναι WiFI αλλα το εχω Disabled. Δεν ηταν παντα ετσι... (ειχα παρεμβολες και το εκανα disabled).
Οταν πειραματιζομουνα, ειχα αλλαξει το x στο router (IP: 192.168.x.y) για λογους που δεν θυμαμαι πια... τραβηξα τα μαλλια μου. Μια δεν επικοινωνουσε το Bridge, μια ο Η/Υ μου, δεν εβρισκα τον εκτυπωτη στο δικτυο... κουλουβαχατα!
Επισης θυμαμαι ακομα παλιοτερα, στην παλια κακη εποχη της ISDN και του NetMod του Κοκκαλη, αλλαξα παροχο, κατι στραβωσε και μπορουσα να κανω login σαν
otenet@otenet.gr και εβλεπα ΜΟΝΟ τον θαυμαστο κοσμο της OTEnet, (αρκετες σελιδες) και καποια Ελληνικα sites, αλλα οχι ολα. Απο την τρυπα με εβγαλε η Intracom και καποιος ευγενεστατος τεχνικος της... ο οποιος δεν ειχε καμμια υποχρεωση να το κανει (γιατι στην τελικη δεν ειχε τιποτα να κανει με το netmod).
Εισαι καν σιγουρος αν ο Η/Υ συνδεεται μερικως με το router και οχι με WiFi του γειτονα?
Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι καποιες φορες, κανουμε καποια τεστ με επιτυχια, αλλα βγαζουμε (μερικως) λαθος συμπερασματα.